Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

1073. Nagual (válaszként erre: 1066. - Ginci)
2009. nov. 23. 14:12

Szia!

Fontos lenne megállapítani, hogy zsíros vagy száraz korpával állunk szemben és aszerint kell kezelni. Mindegyikre más készítmény javasolt. Leggyakrabban a Pityrosporum ovale nevű gomba elszaporodása okozza a korpát amire jó a Nizoral sampon... :) Annak, hogy ledobja a festéket a hajad sok oka lehet. Festék minősége, hormonális változás(fogamzásgátló), porozusos hajszerkezet stb.. A yunseyt nem ismerem,de a Tigi Color, L'O Majirel, W Koleston Perfect nagyon megbízható festék.. :) Egyenesítésre nincs jobb a Tigi Bed Head Control Freak termékcsaládnál. Együtt a legtutibb,de elég az egyenesítő sprayt használni. Webshopokban megrendelhető.. :)

1072. Nagual (válaszként erre: 1065. - D4a80bcc9e)
2009. nov. 23. 13:44
Szívesen! Hát azt neked kell tudnod, hogy roncsolod e a hajad... :) Remélem nem nagyon! :D
1071. sysy66
2009. nov. 22. 22:33

szia nagual

azt szeretném kérdezni hogy most nekem loreal casting kékes feketével van szinezve a hajam..másodszor.elotte a fodrász sötétbarnára kente. milyen eljárással lehet barnát csinálnia belole?szivatni nem nagyon akarnám.ez a pigmenteltávolitás vagy color move ?ezt meg nagyon nem csinálja senki.:(

ja meg még hennával is volt festve régebben,:)

köszi

1070. kiscsillag01 (válaszként erre: 1069. - Adrienn20)
2009. nov. 22. 15:53
Szia. Köszönöm, de nem ilyenre gondoltam :) Valódi lószőr hajkefe volt a fodrászomnál és az máshogy nézett ki,csak elfelejtettem megkérdezni hol vette,de tuti kellékesnél.
1069. Adrienn20 (válaszként erre: 1064. - Kiscsillag01)
2009. nov. 22. 15:36

[link]

itt van :)

1068. Csigusz 79 (válaszként erre: 1065. - D4a80bcc9e)
2009. nov. 22. 15:20
Szerintem is jobban áll a barna :)a szőke kicsit sápasztott.
1067. Adrienn20 (válaszként erre: 1064. - Kiscsillag01)
2009. nov. 22. 15:14
szia.nekem van egy eladó teljesen új nagyon jó mert 1et fizet 2 kap akció volt a neten és így van egy fölösleges.amugy vaddisznósörtésnek hívják de nagyon jó :)
1066. Ginci
2009. nov. 22. 13:31

Szia! Nekem rengeteg problémám lett a hajammal eddig mindig szép volt de most borzaszto! Szeptember ota nagyon korpásodik hatalams darabokban! Most kiprobáltam a head&shoulderst de nem sokat segit! Hajszeszt is kentem már rá de nem látok semmi javulást talán annyit h már nem varas csak nagyon korpás! Mit tudnál rá ajánlani?

16éves koromóta feketére festem eddig kb három havonta festettem mivel leég sötét az eredeti hajszinem nem látszott a lenövés és a hajam még a haramadik honapban is szép és csillogó volt! most viszont két hét alatt ledobja a festéket! A fodrászom a yunsey festéket ajánlotta nem tudom jó ez a márka! Neked mi a véleményed erről a termékről?

Évek óta egyenesitem a hajam eddig jó is volt de most husz perc elteltével már rögtön tiszta hullám! Most szeretnék új hajegyenesitőt venni te milyen márkát javasolsz? Mit kenjek rá egyenesités előtt? Előre is köszi a segitséget!

1065. d4a80bcc9e (válaszként erre: 1063. - Nagual)
2009. nov. 22. 08:22

Ááááááááááááááááááááááá! Akkor én barom már 22 éves korom óta abban a tudatban élek, hogy szőkén szép vagyok, barnán meg szürke egér???? Roncsolom a hajam???????????????

Látod, Naguál, neked küldetésed van! Nemcsak a hajunkat rakod rendbe, hanem az agyunkat is. Nagyon köszönöm a választ.

2009. nov. 22. 01:40
Kellékesnél lehet kapni lószőr hajkefét? És ha igen kb mennyibe kerülhet?
1063. Nagual
2009. nov. 21. 23:58

Szia!

Megnéztelek és szerintem nagyon jól áll a barna. :) Ha szeretnél világosítani rajta akkor érdemes a haj felső részébe 2-3 árnyalattal világosabb hajszálvékony paneleket tetetni,de olyan szögben helyezze el hogy azok ne keltsenek csíkos hatást.. Bele lehet szórni pár világosabb tincset is de azt csak előre engedd beletenni persze ha olyasmi a frizurád amilyen a képen. Festéket tudsz rendelni a netről is ha nincs a környékeden kellékes vagy esetleg nem megbízható a fodrászé.. :)

1062. d4a80bcc9e (válaszként erre: 1057. - Nagual)
2009. nov. 21. 17:19

Szia!

Feltettem a képeket az adatlapomra. Az egyiken melírozott-szőkített a hajam, a másikon már saját barna hajszín látható - igaz, hat évvel később.

Amikor szőkítettem a hajam,éveken át L'O volt rajta. De két évvel ezelőtt elköltöztünk, és a helyi fodrász valami nagyon olcsót rakott rá, mert nem volt más és igazi sárga + foltos lett.

Köszönöm, hogy megnézed. (Lesz még kérdésem, de megvárom a válaszod.)

Cordelia

1061. hold_tl
2009. nov. 20. 23:05

Kék színű hajfestéket keresek, ami tartós. Eddig csak kimosható színezőt találtam (illetve olyat, ami fodrász által rákenve sem fogta be...). Előbbivel nem is volna bajom, mert pár hétig tart, hajmosástól függően, de nagyon fog (arcbőrt, ruhák nyakát), és a hajápolók meg a lakkok-hajhabok is mintha oldanák.

Valahol olvastam egy patikában kapható szerről is "kék metil" néven, az mmicsoda?

1060. Berniee
2009. nov. 20. 23:03

Köszönöm szépen:)

Majdcsak megoldjuk valahogy:)

1059. Nagual (válaszként erre: 1058. - Berniee)
2009. nov. 20. 21:50

Szia!

Megnéztem.. Sajnos az ilyen sötét árnyalatokat csak pigmenteltávolítóval, de inkább felvilágosítás(szőkítés) után lehet megváltoztatni. Olyan festék egyenlőre nem létezik ami ezt egy lépésből megcsinálná ilyen sötét árnyalatnál. Remélem jó fodrászod van és szépen befesti majd... :)

1058. Berniee
2009. nov. 20. 20:58

Szia!

Szeretnék tőled segítséget kérni!Hátközépig érő barnásfekete hajam van(COLOR intensivo 2.árnyalat)

Kb 2 éve festem ilyenre,de meguntam,szeretnék színt váltani,bár elkeserítettek azzal,hogy ez csak szivatással lehetséges!Jobban fogalmazva árnyalatot szeretnék váltani:)...Úgy értem ezt,hogy nem szeretnék világosítani,maradjon sötét,csak lilás(bocsi a zavaros megfogalmazásért,de csak így tudom elmondani:)Természetsen szakemberre bíznám a festési mechanizmust,csak szeretném ha ajánlanál esetleg egy festéket ami szív és szinez egyben,vagy akármit ami ezen segít,anélkül hogy letörne a hajam:)

Köszönöm: Bernadett :*

(teszek fel képet hogy milyenből milyet szeretnék)

1057. Nagual (válaszként erre: 1052. - D4a80bcc9e)
2009. nov. 20. 20:01

Szia!

:DDD

Ha teszel fel képet segíthetek mert nincs arra szabály, hogy mihez mi megy... Illetve van, de marhaság az egész... :) Hogy és mivel festettétek a szőkét? Nagyon sötétbarna a hajad? Az már majdnem fekete... :)

1056. Nagual (válaszként erre: 1051. - Lippi78)
2009. nov. 20. 19:54
Értem. A terv eleve nem jó, hogy szőkét sötét vörösre fested, majd később világosabb vörösre kennéd át. Ha egyszer beveszi a hajad a sötétvörös árnyalatot, nehéz lehet utána újból kivilágosítani főleg a vöröset és a hajnak sem tesz jót.. Szőke haj(festett) nehezen tartja meg a pigmenteket ezért nehéz befesteni főleg ha többször volt világosítva... Nem látom a hajad és a színét sem így nehéz jó tippet adni, bár az kétségtelen, ha színezővel(sötétszőke) visszapigmentálod a hajad könnyebben megfogja utána a festék... Vagy keverj negyed tubus natúr világosbarnát a vörös festékbe így is jobban megfogja és a 6%-s oxit vizezd fel ugyanannyi vízzel, így kapsz belőle 3%-osat amitől kímélőbb lesz és jobban sötétít, mint a 6% és ezt keverd a festékhez... A legtutibb az lenne, ha fodrásznak megmutatnád vagy a színt vele csináltatnád meg és ha kész van már te is festheted otthon a tövét. Ha túl sokat kísérletezel vele, tönkre mehet a hajad és a színe se lesz jó.. :)
1055. Nagual (válaszként erre: 1050. - Kiscsillag01)
2009. nov. 20. 19:28
Passz... :)
1054. Nagual (válaszként erre: 1049. - Robi-Tina)
2009. nov. 20. 15:41

Szia!

Kényes ügy a zsírosodás... Táplálkozással lehet legjobban befolyásolni, a samponok csak kiegészítőként működnek és nincs olyan amit ajánlani mernék.. :( Talán a L'O Kerastase termékei között van a legtöbb fodrász által besztárolt termék zsírosodás ellen. L'O szalonokban érdeklődj utána... A 2 mosás közötti időszakra nagyon jó a T&G száraz sampon spray.. :)

1053. Nagual (válaszként erre: 1048. - Drakobaby)
2009. nov. 20. 15:34

Szia!

Le kellett volna szednie, nekem a zöldet lilát bármilyen árnyalatot leszed a szőke hajról és pár perc alatt... Lehet szar volt a szőkítő vagy túl hígra keverted ki így nem tudom,de az tuti, hogy ez a legjobb recept.. Viszont ha erre a színre ráfestesz ezüstszőkével beszürkülhet a hajad mert az meg sok hamvasat tartalmaz. Ha a múltkor is leégett a fejbőröd, ne siesd el a festést inkább várj vele... Fodrász nem tudja leszedni a lilát? Ő csinálta nem? :)

2009. nov. 20. 14:21

Naguál, én leborulok előtted. Ezer kérdésem lenne, hajfestéssel kapcsolatban. Látom, most izzik a topik, ezért csak egyet kérdezek.

Mi az ideális hajszin, ha sápadt (sárgás)a bőrom?

A szemem szine szürkés-zöld, a természetes hajszinem sötétbarna. Nagyon szeretek szőke lenni, de rendre sárgás árnyalatot kap a hajam, a hamvas meg nem állna jól már csak a korom miatt is.

Nagyon örülök, hogy létezik ez a topik!

1051. lippi78 (válaszként erre: 1019. - Nagual)
2009. nov. 20. 14:10
Szia,igen,szőkés lenövésem volt.
2009. nov. 20. 12:10
Szerintetek jó a plus color hajfesték? És ezt csak kellékesnél lehet kapni? Szürke dobozos és nincs rajta kép.
1049. Robi-Tina
2009. nov. 20. 11:30

Szia!

Az én hajam nagyon gyorsan zsirosodik, ezért 2naponta hajat mosok! Nagyon sok sampont kipróbáltam már, de semminek nem volt hatása! Kb. 8éve festem a hajam feketére, azt mondták ez majd szárítja valamennyire, de a vége száraz, a hajtövem ugyan úgy zsirosodik! Mit próbáljak ki ami segíthet???

Előre is köszi!

1048. Drakobaby
2009. nov. 20. 11:05

Szia Nagual!

Megcsináltam amit mondtál, de nem nagyon lett hatása :( Azok a tincsek amik korábban meliros szőkék voltak még mindig lilásak!! Az lenne a további kérdésem, hogy ha ráfestetek a hajamra festékkel, akkor be fogja fogni ezt a színt?? [link] ilyennel gondoltam!

Másik kérdés! Frissen mosott hajjal nem ajánlod a festést?? Türelmetlen vagyok és nem bírom tovább ezt a színt elviselni a fejemen!! Este mennék fodrászhoz, szerinted felmarja a fejbőröm a festék?? Próbálom zsirosítani a fejbőröm, hogy valamennyire védve legyen, de félek így is! Viszont így nem maradhat, inkább elviselem a fájdalmat!

1047. Christine1979 (válaszként erre: 1035. - Nagual)
2009. nov. 20. 08:46
Igen....Én vok a hülye, hogy váltottam. Nem kellett volna :( Ez egy jó tapasztalat volt... :( :))
1046. Drakobaby
2009. nov. 19. 23:13
KÖSZÖNÖM! Ezer hála!
1045. Nagual (válaszként erre: 1044. - Drakobaby)
2009. nov. 19. 23:02

Szia!

Ilyen esetben koktéllal kell leszedni a lilát. Vegyél vmi kis tasakos szőkítőport kellékesben és hozzá 2-3% emulziót(h2o2). Keverd ki tejfölös állagúra, majd adjál hozzá sampont hogy jól fel lehessen habosítani. Mosd meg a hajad egyszer balzsam nem kell rá.. Csepegtesd le a vizet a hajadról, bontsd ki ritkafoguval kicsit át is törölheted, majd nagy tincsekben vidd fel a festéket és masszírozd el a hajadon és fésüld át az egészet finoman. Ezt 2-3 perc alatt kell megcsinálnod mert gyorsan hat a cucc. Nézegesd a tükörben pár perc alatt leszedi. Mosd meg utána + pakolás... :)

1044. Drakobaby
2009. nov. 19. 22:44

Szia Nagual!

Segítségedet szeretném kérni! Már egy jó ideje szőke vagyok, azonban még mindig volt sárga árnyalat a hajamban....Én hülye gondoltam kipróbálom a palettének egy szinezőjét! [link]

Sok jót hallottam róla, de nagyon buta voltam, hogy ezekre hallgattam! Felkenték a hajamra és LILA lett! Egyszerűen borzalmas...elméletileg 24 hajmosás után kikopik! Én két nap alatt kb. 20szor mostam meg a hajam, mégse nagyon kopott :( Teljesen kétségbe vagyok esve, így ki sem teszem a lábam az utcára :( MIT TEGYEK??? Gondoltam rá, hogy holnap (péntek) befestetem festékkel!!! Azonban félek, hogy tönkrevágom a hajam, na meg a fejbőröm is felmaratom! Szerinted?? Nagyon gáz a fejem... :(

Köszi a segítséget!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook