Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
6895. Rica Maca (válaszként erre: 6884. - Carina_40)
jún. 17. 17:28
Köszi a linkeket, a válaszodat. A dauer nem jó, mert hennázom a hajam, a kettő együtt nem megy. Vagy 10 éve kipróbáltam a dauert, gyönyörű göndör lettem. :))) De most már nem lehet, marad a csavaró.
6894. Carina_40 (válaszként erre: 6893. - Carina_40)
máj. 26. 05:32

Bocsi, előbb nem jött rendesen a link, de ez a fordítás linkje:


[link]

6893. Carina_40 (válaszként erre: 6892. - Carina_40)
máj. 26. 05:30
6892. Carina_40 (válaszként erre: 6890. - Carina_40)
máj. 26. 05:29

Jav., kieg.:Magyar fordításhoz ezt kell lefordítani a Google keresőben az ide belinkelt keresési találat után a az "Oldal lefordítása" után a:"Curl Short Hair, Curling Iron Tutorials, How to Hacks - Clevver"


(www.clevver.com/how-to-curl-short-hair-prom-hairstyles-tutorials-ha...)


Oldal lefordítása


2017. febr. 9. - 11 Curling Iron Hacks Girls with Short Hair Must See Before Going to Prom ... Some people with short hair are into rockin' a glam updo on prom ...találatnál a


https://www.google.hu/search?q=11+Curling+Iron+Hacks+Girls+with+Short+Hair+Must+See+Before+Going+to+Prom&oq=11+Curling+Iron+Hacks+Girls+with+Short+Hair+Must+See+Before+Going+to+Prom&aqs=chrome..69i57.1923j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8


keresés-találati linkre kattintva! <--- Ebből jön a magyar fordítás!

6891. Carina_40 (válaszként erre: 6890. - Carina_40)
máj. 26. 05:26

Jav., kieg.:


Magyar fordításhoz ezt kell lefordítani a Google keresőben az ide belinkelt keresési találat után a az "Oldal lefordítása" után a:


"Curl Short Hair, Curling Iron Tutorials, How to Hacks - Clevver"

(www.clevver.com/how-to-curl-short-hair-prom-hairstyles-tutorials-ha...)

Oldal lefordítása

2017. febr. 9. - 11 Curling Iron Hacks Girls with Short Hair Must See Before Going to Prom ... Some people with short hair are into rockin' a glam updo on prom ...


linkre kattintva! <--- Ebből jön a magyar fordítás!

6890. Carina_40
máj. 26. 05:20

Hajsütés-hajformázás bemutató leírás képekkel


Akik szeretnének maguknak csinos női frizurákat hajsütővassal profi módon önállóan besütni és formázni, de még szeretnének ellesni erről pár "trükköt", azoknak a lányoknak és nőknek itt van egy bemutató-oktató leírás képekkel (10 lépésben): --->


Curl Short Hair, Curling Iron Tutorials, How to Hacks.html -- ([ENG] Angol nyelvű eredeti weboldal):>>

[link]


Curl Short Hair, Curling Iron Tutorials, How to Hacks.html -- ([HUN] Magyar nyelvű lefordított weboldal):>>

[link] [link]


Hátha tudtam vele pár nőnek segíteni... ..

Sikeres frizurakészítést! ;-)

6889. imaginary (válaszként erre: 6886. - Carina_40)
máj. 25. 08:10

Ìgy van, ahogy leírtad.


Az a baj, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a professzionális termékeket, ezért nyúlnak drogériáshoz. Jòval olcsòbb.

6888. Carina_40 (válaszként erre: 6887. - Carina_40)
máj. 25. 05:56

És lehet stuccoláshoz használni (önmagunknak történő hajnyíráskor, itt pl. ez a nő a "CombPal" vágófésűvel és egy ritkító ollóval alulról felfelé haladva az átmenetes tarkóhaj eredeti vágásformáját [!önmagának felújítva!], szépen megszedi, felstuccolja a tarkóhaját! [két tükörrel]):


[YouTube-videó_3]: --->

[link]


Ennyire praktikus vágóeszköz ez a "CombPal" rátétkészletes hajvágó fésű, hogy akár a párunknak, akár az önmagunknak történő frizura-igazítást nagyon megkönnyíti, mert tévedésmentesen lehet lehet vele a tincshosszakat pontos hosszra, és formára bevágni! ;-)


Tudnátok-e esetleg segíteni a beszerzésében??? ("Kissé" ui. nehezen jutok hozzá... :-O )

6887. Carina_40
máj. 25. 05:37

Nekem egy nagyon praktikusan használható (fodrászkodáshoz, hajvágáshoz, és frizura-igazításokhoz is: másnak való hajvágáshoz is, és egyedül magunknak való frizura-igazításhoz is remekül használható) remek(!) eszközről lenne egy kérdésem: a praktikus eszközként használható "CombPal" márkanevű hajvágó fésűt magyar fodrászkellékeseknél kinél lehet megrendelni és beszerezni???


(Ez egy olyan mindkét oldalán fogazott vágófésű, amelynek középvonalán lévő lyuksorába merőlegesen különböző hosszméretre vágó vágórátétek illeszthetőek bele. Ezt a vágófésűt a fésű + olló technikához [ollóval történő stuccolás és rövidítés megkönnyítéséhez] használják. A vágófésűbe össz. 8-féle méretű vágórátét illeszthető bele, 2 1/2", 2 1/4", 2", 1 1/2", 1 1/4", 1", 1/2", 1/4".

Az benne a jó, hogy mindenféle tincshosszat hiba nélkül lehet vele vágni, mert a vágórátét mindig pontos hossz-távot tart a fejbőrtől, 2 1/2" és 1/4" között bármelyik tincsvágási hossznál. Mivel 8-féle vágórátétje van, ezért a legváltozatosabb, egyszerre többféle hosszat is ["fru-fru"-tincsek, halánték-tincsek, fül melletti "pajesz"-tincsek, fejtető-tincsek, tarkó-tincsek, ill. egyedi tincshosszak is!] tartalmazó átmenetes frizurákat lehet vele pontos formára vágni, és majdnem "játszi könnyedséggel"! ;-) )


A "CombPal" rátétes vágófésűt így kell elképzelni:


A "CombPal" vágófésű képe képen: --->

[link]


____________________________________________________________

A "CombPal vágófésű képe, és használatának bemutatása videókon:

[YouTube-videó_1]: --->

[link]


[YouTube-videó_2]: --->

[link]

6886. Carina_40 (válaszként erre: 6885. - Imaginary)
máj. 25. 04:47

Azt hiszem, az ilyen termékekre is mindre igaz, hogy a profi fodrászok számára a fodrászkellékeseknél kapható termékek sokkal jobb minőségűek és hajkímélőbbek, mint az áruházláncokban kapható utánzat-társaik... . Így van?


Persze az is igaz, hogyha nem muszáj színleszívót használni a kívánt új/eredetivel egyező hajszínhez, akkor nem kell a színleszívóval terhelni a frizurát, hanem elég csak az "egyszerű" átfestés. Eggyel kevesebb termék, ami a hajat igénybe veszi, mert míg színleszíváskor kell a színleszívó + eredeti színre visszafestő festék (2 vegyi termék, 2 vegyi hatás), addig a sima átfestéshez csak az az egy jól eltalált festékárnyalat szükséges (1 vegyi termék, 1 vegyi hatás).


(Emlékezetes volt a múltban a hírekből Madonna esete, aki havonta 2-3 alkalommal addig festegette át rendszeresen frizuráját, amíg végül teljesen tönkrement a haja, és kénytelen volt kopaszra lenyíratni, hogy aztán újra kinövesztve már egészséges új haja legyen. Na jó, persze Madonna az extrém mértéktelenségig festés iskolapéldája volt ezzel a meggondolatlanságával... . :-O )

6885. imaginary (válaszként erre: 6880. - Patriciaaa2)
máj. 24. 13:37

Szia!


Létezik ilyen termék, de ez is roncsolja a hajadat.


(A Lorealtól az Effasor, krémmánián olvasd el a véleményeket)


Ha csak a vörös tónust szeretnéd eltűntetni, akkor az eredeti hajszínedhez hasonló natúr festékkel fess rá.


A natúr azt jelenti, hogy semmilyen másodlagos árnyalat ne legyen benne. (6.0, 5.0, 4.0)

6884. Carina_40 (válaszként erre: 6876. - Rica Maca)
máj. 24. 03:14

Szia!


A spirálcsavarónak és a videóban látott, és teáltalad is használt szívószál csavaróknak az a tulajdonságuk hajcsavaráskor, hogy a vele becsavart frizuratincsek nagyon nagymértékben ugranak össze, mert ha ilyet használsz, akkor végül is nagyon kicsi fajta, 8-12 mm-es átmérőjű csavarókra lesz felcsavarva a frizurád minden egyes hajtincse.


Azt hogy mennyire fognak összeugrani a hajtincseid, három dolog befolyásolja:

1./ az, hogy milyen átmérőjű hajcsavaróra csavarod fel a hajtincseidet,

2./az is, hogy milyen erősségű dauervizet használsz,

3./ és még az is, hogy mennyi ideig hagytad a dauervizet a hajtincseiden hatni (hatóidő!).


Próbálj a csavarók átmérőjével (mert több méretben is kaphatóak a spirálcsavarók is), a dauervíz erősségével, és a hatóidő hosszával kíséretezni, és meglátod, ha növeled a csavarók átmérőjét, ha gyengébb dauervizet használsz, és ha csökkented a dauervíz hatóidejét is (vagy a három közül akárcsak egyet is!), akkor nem fog a fényképeiden láthatóan ennyire nagymértékben összeugrani a hajtincseid hossza (mint most 30 cm-ről 5 cm-re, hanem csak pl. 30 cm-ről 10-15 cm-re -- a változtatás mértékétől függően).


Egyre vigyázz: a dauervíz ne legyen túl erős és ne hasson túl sokáig, mert akkor károsíthatja a hajszálak szerkezetét, és töredezni fog. Mindig csak a maximálisan előírt hatóideig(!!!) vagy attól rövidebb ideig(!) használd a dauervizet! <--(Ezt mindig ráírják a papírján és/vagy a címkéjén minden szerre.)


Próbáld ki így, és meglátod, jobban fog majd tetszeni a végeredmény! ;-)

6883. Carina_40 (válaszként erre: 6864. - Rica Maca)
máj. 24. 02:53

Próbáld meg ezzel a spirál-dauercsavaróval becsavarni, ezt könnyebb használni, mint a szívószálat! ;-) A fodrászok is ilyennel csinálják a nagyon göndör ("afro-göndör") dauert!


(KÉP-1.)---> [link]

6882. Carina_40 (válaszként erre: 6881. - Carina_40)
máj. 24. 02:30

link-javítás:


(KÉP-3.)---> [link]

6881. Carina_40 (válaszként erre: 6853. - Rica Maca)
máj. 24. 02:27

Szia Rica!


Igen, láttam a videót, és direkt megnéztem kíváncsiságból, amiatt, amit írtál. Szívószálból csinál hajcsavarót, a végét visszahajtja, és egy nagyon icipicike hajgumival rögzíti a visszahajtott végét, majd a szívószálnak a hajtással átellenes oldalán felesleges hosszát levágja ollóval -- vigyázva arra, hogy a becsavart haj végébe véletlenül se vágjon bele.


A fodrászoknak van olyan hajcsavarójuk, ami ugyanilyen afrog-göndör hajat csavar, amitől a váll és lapocka közé érő hajhossz úgy összeugrik, mintha csak váll és nyakszirtközép közöttig érőre nyírták volna vissza. ---> Ennek a csavarónak a neve: "SPIRÁLCSAVARÓ"(!). Úgy néz ki mint egy hosszú sűrűmenetű facsavar, csak műanyagból öntve és készítve. A haj végét ezen is valami picike gumi rögzíti. [!]A spirálcsavaró (spirál-dauercsavarónak is nevezik) így néz ki:


(KÉP-1.)---> [link]


(KÉP-2.)---> [link]


(KÉP-3.)---> [link]


(KÉP-4.)[frizurába tekerve és tűzve]---> [link]


(KÉPEK-5.)---> [link]

máj. 23. 14:13

Szia! 2-2,5 hónapja volt festve a hajam (Schwarzkopf Perfect Mousse 668) vöröses árnyalatú barnára és már körülbelül 2 centis lenövés van a tetején. Már hiányzik a eredeti hajszínem...

Hallottam, hogy van olyan színleszívó, ami csak a festett színt szedi ki. Tényleg van ilyen egyáltalán?? Ha igen mennyire működik? Vagy mivel lehetne kiszedni a vöröses színt?

Köszi előre is :)

6879. Rica Maca (válaszként erre: 6878. - Lapbarna)
febr. 19. 19:54
Köszönöm! :))
6878. lapbarna (válaszként erre: 6877. - Rica Maca)
febr. 13. 13:25

Megnéztem a képeidet. Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire össze tud ugrani a haj. Először azt hittem, póthajat csatoltál fel, de aztán láttam, hogy lazábbak a hullámok.

Tetszik! :D

6877. Rica Maca
febr. 12. 09:36
Feltettem még egy 3. fényképet, ilyen hajam a 3-4. napon.
6876. Rica Maca
febr. 12. 09:33

Pár hete beszélgettünk hajcsavarókról, youtube-os videókról, mert szerettem volna olyan göndör hajat, mint a fekete nőknek. Írtam, hogy beruházok vékony hajcsavaróra, mert a szívószál nem vált be. Találtam itthon szintén vékony hajcsavarót, párat beletettem a hajamba, hogy reggelre milyen lesz és nem olyan lett, mint amilyet szerettem volna. Felugrott a homlokomig, a kb. 30 cm hosszú hajamból lett kb. 5 cm. Apró göndört szerettem volna vagy hosszabb hullámosat, amikor befonatom a hajam és 2 hét múlva kibontom. Nem baj, úgy döntöttem, megelégszem ami van.


Tulipános vagy szivacsos hajcsavaróval csavarom, ezzel is hasonlót érek el, de hajtott a kíváncsiság. :)) Az adatlapomra feltettem a hajam hátulról, akit érdekel a nagyon göndör, nézze meg!


az első képen a szivacsos kivétele után, kissé még összeáll, de teszek bele hajcsatot, kicsiket, kissé összerendezem, és így már vállalható. A derékig érő hajamból nyakig érő lesz. Igaz, sokáig nem tart a rövid hossz, úgy értem kb. 5-6 napig tartós, annyi különbséggel, hogy fokozatosan enged a göndör, a hét végére már hullámos lesz. Nem azt mondom, hogy nem gubancolódik, de mivel engem nem zavar, hogy kissé kócos vagyok, így olyan a hatása, ha természetes göndör lenne.


Én azt a következtetést vontam le, hogy a fekete nőknek már eleve más a hajszerkezetük, mint nekünk. A befonatást viszont javaslom, attól szebbet még magamon nem láttam. :)))

6875. imaginary (válaszként erre: 6874. - Imaginary)
febr. 5. 07:49
*Ha vannak ősz hajszalaid a lenovesben.
6874. imaginary (válaszként erre: 6873. - Krupa Erzsebet)
febr. 4. 08:40
Jól érted. A második adag festékhez is elég. 3 -as oxy .Ha van ősz hajad, akkor a lenovesre mehet 6-os.
6873. Krupa Erzsebet (válaszként erre: 6872. - Imaginary)
febr. 3. 17:08
Szia. Nem vagyok buta de ha jól èrtem 2 doboz hajfestèket kell vennem az egyik dobozt kikeverem adok hozzá 3% oxit ès aztán befestem vele rajta hagyom majd lemosom. Utánna a másodikat úgy keverem ki ahogy elő van írva ès azzal is be festék?
6872. imaginary (válaszként erre: 6871. - Krupa Erzsebet)
febr. 3. 15:35

Szia! Vissza kell pigmentálni a hajad.

Meg tudod csinálni magadnak is egyidejű 2 hajfestéssel. Először egy 5/3-as festék +3%-os oxyval befested a leszőkített részeket. 15-20 perc hatóidő után lemosod, megszárítod, (balzsamot,pakolást nem használsz) majd ugyanezt a műveletet megismétled még egyszer, de ekkor már fested a lenőtt részt is. Ennek a végeztével már lehet hajápolást végezni.


(Ha csak egyszer fested, akkor fenáll a veszélye, hogy hamar ledobja.)

febr. 3. 10:40
Szia. Platina szöke hajam van már kezd le nőni nem is szeretnèm mèg egyszer vissza festeni. Inkább az eredeti hajszínemre ami olyan ètcsoki barna. Rá tudok festeni úgy hogy ne kapjak más hajszint ès hogy ne dobja le? Válaszod előre is köszönöm.
6870. imaginary (válaszként erre: 6869. - Júliusi)
febr. 2. 12:43
Igen, utána már ne fésülgesd :)
6869. júliusi (válaszként erre: 6868. - Imaginary)
febr. 2. 11:54
Koszi.Utana mar nem ajanlatos kifesulni,ugye?
6868. imaginary (válaszként erre: 6867. - Júliusi)
febr. 2. 10:34

.Megmosod a hajad.

.Törölközővel felitatot róla a nedvességet, amennyire csak lehet.

.Kifésülöd.

Teszel rá hajhabot és a kezeddel megpróbálod tincsekbe rendezni. Jó lenne egy diffúziós hajszárító, az nem fújná szét.Tehetsz rá kevés habot szárazon is.


[link]

6867. júliusi (válaszként erre: 6863. - Imaginary)
febr. 2. 09:32
Hajmosas utan,vizesen,ha nem fesulom ki es beke em hajhabbal,akkor tincsenkent egybemarad?Vagy ki kell fesulni,csak szarazon nem,mer akkor boglyas lesz megint?
6866. imaginary (válaszként erre: 6865. - Rica Maca)
jan. 27. 17:16
Sajnos nem tudok segíteni.Kerdezd meg a gyártót :)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook