Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

1193. kikata (válaszként erre: 1192. - Nagual)
2009. nov. 30. 13:40
Köszi:) És akkor azt hogy szokták ritkítani?
1192. Nagual (válaszként erre: 1191. - Kikata)
2009. nov. 30. 12:45

Szia!

Hosszú hajat nem szabad ritkítóollóval nyírni. Ki fog állni az a rész és szöszösödni fog.. :)

1191. kikata
2009. nov. 30. 09:16
Szia. Azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy amikor egy hosszú hajat ritkítanak ritkító ollóval, akkor a fejtőtől kb. milyen távolságra kell kezdeni?
1190. Nagual (válaszként erre: 1189. - Annipanni5)
2009. nov. 29. 22:54
Igen csak a hozzávalót mert ez gyengébb 1.9%-4% erősségű emulzió.. :)
2009. nov. 29. 21:17

A hamvasszőke szinezőhöz csak a hozzávaló színelőhívót használjam vagy ahhoz is oxigentát?

Ne haragudj, hogy ennyi kérdésem van, új vagyok még ebben a "témában"...

2009. nov. 29. 21:16
Nagyon kedves vagy, köszönöm a választ!
1187. Nagual (válaszként erre: 1185. - Annipanni5)
2009. nov. 29. 19:45
Ha festékkel csinálod akkor muszáj a 9-12% erősségű oxy, hogy rendesen kivilágosítsa a hajad. Szőkítőnél bőven elég lenne 6%-os oxyt hozzákeverni főleg ha utána átfested a hajad. Ha most fakó a színe, hamvasszőke színezővel mosd át és lesz fénye és árnyalata a hajadnak... :)
2009. nov. 29. 18:49
bocs... fakó szőkét akartam írni
1185. annipanni5 (válaszként erre: 1184. - Nagual)
2009. nov. 29. 18:48
Túl világos lett, már majdnem fehér!:) na jó ez kicsit túlzás, de tényleg olyan vakó szőke.... a tövét szoktam szőkítőporral és 12%-os hidrogénnel kezelni, azután pedig át szoktam festeni az egészet. Így sikerült a korábban sárgás szőkéből most nagyon világos szőkét csinálni. Nekem az az igazi szép babaszőke tetszene, úgy hogy ne kelljen havonta a tövét szőkítőporozni és, hogy a hajam ne világosodjon tovább, mert ez szörnyű így. Gyengébb oxy alatt mit értesz? Mert hogy azt mondták a fodrászkellékesben, hogy a 3 és 6%-osat sötét színekhez viszik... Nagyon szépen köszi a választ!
1184. Nagual (válaszként erre: 1183. - Annipanni5)
2009. nov. 29. 17:24

Szia!

Most túl világos vagy meg szeretnéd tartani? Lehet gyengébb oxyval keverni vagy válassz 1 tónussal sötétebb árnyalatot. A hosszát ha túl világos ne fessed tovább mert csak jobban kiszívja, inkább színezővel sötétíts rajta ha szükséges. Ha teheted válassz jobb minőségű festéket... :)

2009. nov. 29. 17:17

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.

Barna hajamat kiszőkítettem, most már megvan a kívánt szőke szín. Problémám, hogy vásároltam hajfestéket(kallos) és hozzá 9%-os hidrogént, most már túl világos lett, és ez nem tetszik. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen hidrogént kell vásárolni, ha a meglévő hajszínt szeretném megtartani??? Segítségeteket válaszotokat előre is köszönöm!

2009. nov. 28. 09:59

nah, pont így gondolom..mármint ülsz a dugóba, lehúzott ablakkal...:SSS

Ha be is kerül valamennyi a fejbőrön át, szerintem minimális lehet csak...(írom ezt laikusként) És nem szeretnék világosítani, gondolom az ammóniamentes még kevésbé káros...Mivel hasonló árnyalatot szeretnék, mint a a hajam, nem is muszáj havonta befestenem...És azért vártam a második harmadig is...

1181. Nagual (válaszként erre: 1179. - Fbab8271ce)
2009. nov. 28. 09:56

A hajfestékek alkotóelemei színek szerint eltérnek. A világos hajfestékek erős hidrogén peroxidot tartalmaznak. Ez az anyag maró hatású, belélegezve fejfájást, hányingert okozhat, de az idegrendszert is károsíthatja. Sötét hajfestékekben p-feniléndiamin található, ez a vegyi anyag feltételezhetően mutagén, azaz károsítja az emberi örökítő-anyagot, a DNS-t, lehetséges rákkeltő, allergén és irritáló hatású. A vesét, az immun, ideg- és légzőrendszert is károsíthatja. Ez már bizzonyított sajnos... :) Tehát marad a gyenge színező vagy a természetes hajfesték. Van egy Logona nevű természetes hajfesték.. :)

[link]

1180. d4a80bcc9e (válaszként erre: 1179. - Fbab8271ce)
2009. nov. 28. 09:10

Szia! erről a kérdésről megoszlanak állandóan a vélemények. A festékben ki tudja mennyi vegyszer van. De csak fejbőrön át kerülhetnek a vérkeringésbe. Elméletileg, nem tud a fejbőrön át behatolni, mert arra hivatott, hogy a hajszálakon hasson. Azt olvastam valahol, hogy a terhesség alatt arra kell odafigyelni, hogy ne lélegezzük be festés alatt az ammóniát - mert például szőkítésnél, főleg nyáron, nagyon büdös a festék. Szóval, szellőztess, nyisd ki az ablakot és fessél hajat. Én sem mertem a terhessém alatt festeni, de például a hugom simán festette, havonta. Ha újra terhes lennék, biztos festeném. Egyébként, a fodrásznők is szoktak babát várni és egész nap ott lélegzik be a szalonban a vegyszereket. Már írta valaki, de Budapesten, valamelyik forgalmas körúton tíz perc alatt több káros anyagot lélegzel be, mint otthon, hajfestés alatt.

C

2009. nov. 28. 07:52

Sziasztok!köszi a válaszokat...

Én úgy gondolom, h sajnos rengeteg kémiai anyag jut így is a szervezetünkbe, nem hiszem, hogy ha 20percig a fejemen van a festék, akkor az olyan káros lenne...

Azért kérdeztem , mik, amik a legkevesebb ilyen anyagot tartalmazzák...

Sokkal több kárt okoz a műkaja, meg tartósítók, meg ételszínező trutyik, (szerintem)mert az az evéssel biztos eljut a picihez...

régen volt festve a hajam....igaz nem annyira feltűnő a lenövés, mert amúgy is barna hajam van, de egyre több az ősz hajszálam is (sajna örököltem a korai őszülést) és nem szeretnék 40nek kinézni 26 évesen...:(

1178. Española (válaszként erre: 1177. - Rilla23)
2009. nov. 27. 22:45
Ezt biztos *Zsu*83*nak akartad irni :D Mert en nem varok babat :)
1177. rilla23 (válaszként erre: 1175. - Española)
2009. nov. 27. 20:22

Mondjuk azt én nem értem, hogy nem fested semmivel a hajad, akkor miért pont most akarod amikor babát vársz????? sztem csak utána fesd!

Nagual, gondoltam én is erre. megprobieren. :-D köszi

1176. Nagual (válaszként erre: 1175. - Española)
2009. nov. 27. 20:12
Igaz. Én sem ajánlom csak ha elkerülhetetlen... :)
1175. Española (válaszként erre: 1172. - Fbab8271ce)
2009. nov. 27. 20:07

Szia.

En nem festenem semmivel... Noverem is babat var, es o is ezt kerdezte, allitolag az ammonia mentes szinezok nem artanak, DE EN AZT MODTAM NEKI IS AMIT NEKED, HOGY BARMENNYIRE IS KIMELO EGY HAJSZINEZO, MEGISCSAK TELE VAN KEMIAI ANYAGOKKAL, AMIK LEHET, HOGY NEM TESZNEK JOT A BABANAK. Tesom nem is festi szerencsere. Meg szoptatas ideje alatt sem ajanlatos. Igaz Nagual?

1174. Nagual (válaszként erre: 1172. - Fbab8271ce)
2009. nov. 27. 19:59

Szia!

Ha boltban vásárolsz akkor a casting, ha kellékesben akkor Wella Color Touch. Esetleg henna jöhet még szóba, de ha festve van a hajad akkor három hónapot pihentetni kell mielőtt alkalmazod.. :)

1173. Nagual (válaszként erre: 1171. - Rilla23)
2009. nov. 27. 19:55

Szia!

Elvileg a köztes árnyalatot kapod meg. Ha túl sötétnek látod 700-ast csak fele annyit keverj hozzá mint a világosabból... :)

2009. nov. 27. 19:30

sziasztok! várandóság alatt melyik az a festék, amelyik ha nem is ajánlott, de nyugodtan használható? ammóniamentes...itthoni festésre...

barnás, v burgundis árnyalatot szeretnék...

1171. rilla23
2009. nov. 27. 19:16

Sziasztok!

tudna nekem segíteni valaki? 2festéket szeretnék összekeverni, mind a 2 loreal casting, az egyik gyöngyszőke 810-es, a másik sima szőke 700-as.

jelenleg 810es gyöngyszőkével van festve, de mivel annyira szőke volt a hajam előtte, így mindig ledobja a színt. félek hogyha a 2t összekeverem, valami ocsmány mogyoróbarnát kapok, ami olyan vöröses szarság. olyat nem akarnék. bár a gyöngyszőkébe rengeteg a hamvasító, talán nem lenne vörös. a boltban néztem a 2 mintát és az a sima szőke annyira sötét, hogy inkább a sötétszőke névvel kellett volna illessék.

mi lesz ha a 2t összekeverem????

segítsetek!!!!!!

1170. Nikike1988 (válaszként erre: 1165. - Kittuu)
2009. nov. 27. 15:34
:-)ok akkor legközelebb az próbálom ki:-)
1169. Nagual (válaszként erre: 1166. - Ritamama82)
2009. nov. 27. 15:17

Szia!

Elvileg olyan színe lesz mint festés előtt, de inkább kicsit vöröses marad. Egymás után kétszer is alkalmazható, de utána be kell festeni vagy színezni a hajat a kívánt színnél 1 tónussal világosabbal... :)

1168. Nagual (válaszként erre: 1161. - Nikike1988)
2009. nov. 27. 15:14

Szia!

Pontosan nem tudom megmondani, mert volt már példa arra, hogy világosabb színek is befeketedtek. Világosbarna árnyalatnál ne válassz először sötétebbet, csak ha már tudod miként viselkedik a színező a hajadon.. :)

2009. nov. 27. 14:09
hmmmm....ennek a hajfestésnek sosem lesz vége:(akkor egy csomó idő mire le lehet növeszteni normálisan eredeti színűre...mondjuk a fodrászom tanácsolt egy tök jót:"vágjuk le rövidre"hihi
2009. nov. 27. 14:07
sziasztok3én meg már unom a feketét...csak ettől a színleszedő izétől is tartok egy kicsit...:(és ha az leszedi a festék egy részét akkor vajon milyen színű lesz?és mit tegyek rá utána??:S
1165. Kittuu (válaszként erre: 1161. - Nikike1988)
2009. nov. 27. 13:58
Szia, a casting 530-asnak tényleg nagyon szép színe van és nem lesz fekete tőle a hajad. Én is színeztem azzal egy darabig a hajamat, csak meguntam. :))
1164. Nikike1988 (válaszként erre: 1163. - Española)
2009. nov. 27. 00:35

ennek utánanézek:-):-)

A Palette is hamar kikopik..:-( de már semmiképpen sem akarok azt venni és a Castingra vagyok most kíváncsi nagyon:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook