Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

21546. Kiscsijke (válaszként erre: 21541. - 30225df4ad)
2012. jún. 21. 12:02
Hát, ha csak a diétához kell, mint gombaölő akkor igyad, ha nőgyogyis panaszaid vannak, ahogy lentevbb írtam, olvasd vissza hogy kinek válaszoltam és milyen panaszai voltak akkor tampon..
21545. caravell (válaszként erre: 21540. - Kiscsijke)
2012. jún. 21. 10:15

Attól, hogy az én döntésem, még örömmel elfogadok hozzászólást, akár építő kritikát is: nincs kőbe vésve semmi, szerintem az embernek tudnia kell átértékelni dolgokat és nem mereven ragaszkodni egy koncepcióhoz vagy elvhez, életformához stb.

Az antibiotikumot nem szeretém beszedni, nem vagyok olya állapotban, ami indokolná, szegény maradék baktériumflórámat féltve óvom :)

Egyelőre a diéta sokat segít, szedem a greppet is (ez lehet, nem szerencsés a vérvizsgálat szempontjából, de nem akartam halogatni), lúgosítok ezerrel, próbálom kerülni a stresszt, kiutaltam magamnak egy hét szabit, vettem lúgosító vizet, citromot facsarok naponta háromszor felet, azt is iszom. Egyébként is igyekszem jóval többet inni. Minden étkezéshez eszem a fokhagymát, most különösen jó, a friss zsenge idei hagyma szerintem mennyei. Fahéj, kakukkfű, bazsalikom ami még játszik meg eleinte próbálkoztam a gyömbérrel, de attól rosszabbul lettem, akkor jöttem rá, hogy lehetnek rajta penészgombák, ha nem is látszik.

Szeretném kinyomozni, hogy hol tudok megbízható savanyúkáposztát venni, amiben nincs semmi vacak, tejsavas erjedésű, az jó lenne savasításhoz is meg a bélflőrának is. Nem tud valaki beszerző forrást? Vecsésre is szívesen elmennék érte, közel van hozzánk.

21544. candida1980 (válaszként erre: 21539. - Kiscsijke)
2012. jún. 20. 22:38

Köszi a választ! :) Ez tuti? Mármint, hogy ez fixen kizárja azt, hogy jelenleg nem vagyok candidás?

Igazság szerint sose csináltam candida diétát, csak 2es cukrost 2 éve. Illetve nemrég próbáltam fogyni újra ezzel a diétával+sporttal, mivel letettem a cigit 8 hónapja és felszaladt vagy 7 kiló. De egy deka se ment le, pedig 5 hónapig próbáltam. Viszont a candida több tünetét produkálom, de sajnos sok az átfedés tüneti szinten a PCOS-sel meg a pajzsmiriggyel is.

21543. candida1980 (válaszként erre: 21532. - Norcsi93)
2012. jún. 20. 22:27
Köszi a választ. Igazából az furcsa, hogy egyáltalán nem diétázom. Azért nézettem meg, mert 3 éve küzdök pajzsmiriggyel, meg inzulin rezisztenciával, és eddig mindíg sikerült fogynom a cukros diétával, most meg bármit teszek nemhogy nem fogyok, hanem hízok. És végelkeseredésben már a candidát is megnézettem most.
21542. en-iko83 (válaszként erre: 21536. - Kiscsijke)
2012. jún. 20. 21:45

Szia

Köszönöm a válaszod, már régen 2. időszakban vagyok,még így is kerülöm az édes ízeket. Gyümölcsös sütit még nem mernék enni, mert mégiscsak cukor van bennük. joya nevű netúr szójajoghurtra gondoltam és gondolom juhtúrót lehet enni pl bryza vagy kisteleki juhtúrót pl. Itt még a trapistát írjátok, de nem értem ezt sem csakúgy , mint a korpovit kekszet sem, miért ehetőek?

21541. 30225df4ad (válaszként erre: 21538. - Kiscsijke)
2012. jún. 20. 21:20
Kolloidért holnap délelőtt megyek. Fogyasszam, vagy ahogy leírtad irrigáljak vele? Irrigálásra akartam venni egyébként. Úgy ahogy írtad pár hozzászólással lejjebb: 3 ml kolloid + 2 csepp grapefm. kivonat+ víz. Vagy igyam??
21540. Kiscsijke (válaszként erre: 21528. - Caravell)
2012. jún. 20. 20:32

Szia!

Azért igy már kicsit világosabb hogy mi a gond....mármint az egész hogy mi történik..

Nem tudtam a mellék tünetek sem...

Azt jól tudod hogy a vér ami tutira vagyis 99%-ra kimutatja...100% ugye nincs :o)

Hát az antibiotikum az csak olaj a tűzre ha candida. Az egyik legnagyobb ellenség!

Milyen megoldáson gondolkozol???

A többihez nem tudok mit írni, hisz mindenképpen csinálod. Ez a te döntésed!

21539. Kiscsijke (válaszként erre: 21530. - Candida1980)
2012. jún. 20. 20:25

Az eredményeid szerint NEM VAGY CANDIDÁS!!!!

Gratula!

Viszont a múltban voltál, vagyis súrolod a határát.

Javaslatom, ha a tüneteid sincsenek már akkor (és persze csináltad a diétát) hogy vezesd le. NEM szabad abbahagynod hirtelen!

21538. Kiscsijke (válaszként erre: 21531. - 30225df4ad)
2012. jún. 20. 20:23

Nem gondolom, hogy a fokhagyma kapszula jó gombaölőnek.

Nem igazán erős....

Szedned kellene mást amit pl a doki ir fel, vagy kolloidod...

21537. Kiscsijke (válaszként erre: 21534. - Kate555)
2012. jún. 20. 20:18

Szia!

2 hónapja diétázól? És milyen gombaölőt ,béltisztítót, probiotikumot szedtél? Melyik időszakban vagy?

Valami nem igazán jó, mert nem igazán szabadna legyengülnöd! És..nehogy félreértsd, bizti hogy jó hogy fogytál, de ez nem fogyókúra!

21536. Kiscsijke (válaszként erre: 21527. - En-iko83)
2012. jún. 20. 20:16

Azt tudod hogy a szója csak 2. időszakban fogyasztható.

A joghurtnak kellene tudnom az összetevőit..és tápértékeit is...

A rizstejnél nem gond h nincs feltüntetve, idd nyugodtan. A lényeg hogy az összetevőknél ne szerepeljen cukor. Ha olyan van "ebből cukor" az nem baj..csak hozzáadottan ne legen semmi ilyen benne.

A zabtej és a kókusztej is nagyon finom,de csak a natur mindenből! Semmi ízesített!

Ha a tészta tk tészta és a káposztát már visszavezetted, akkor igen megszórhatod borssal. De eheted édesen is...

21535. Kiscsijke (válaszként erre: 21526. - Ilona58)
2012. jún. 20. 19:54

Szia!

Sajna mivel itt majdnem mindenki candidás..így csak ebben a témában tudnék ,tudunk segíteni. Ha megmondod hogy a másiknak milyen a diétája akkor meg tudom mondani hogy mi a különbség.

Mivel 95 óta tudod hogy candidás van, megírod nekem hogy milyen diétát folytattál hogy nem múlt el ennyi idő alatt sem??!!

21534. Kate555
2012. jún. 20. 19:08

Sziasztok! :D

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a háziorvosom nem ad beutalót vérvizsgálatra, kihez tudok fordulni.

A tüneteimből ítélve, szinte 100% hogy candidás vagyok, de azért szeretnék biztosra menni.

Már 2 hónapja tartom a candida diétát, de totál kész vagyok, mind testileg és lelkileg. Vannak rövidebb időszakok, amikor jól vagyok, de ez a ritkább. 7kg-ot fogytam, aminek viszont örülök :)

Kérlek segítsetek, meddig tart még ez a kemény időszak???? :(

Köszönöm!

21533. 30225df4ad (válaszként erre: 21511. - Kiscsijke)
2012. jún. 20. 18:59
A cseppeket nem kellene higítani?? Mikor külsőleg használtam nem higítottam fel és rettentően csípett, mart, azonnal le is kellett mosnom. Belsőleg el sem tudom képzelni. Pedig a ez a citro csepp nem alkohol. Na akkor? Biztos ne higítsam?
21532. norcsi93 (válaszként erre: 21530. - Candida1980)
2012. jún. 20. 18:40
Ha jól tudom, az IgG értéke a 3 hónappal ezelőtti állapotodat mutatja. Az Igm pedig a mostanit. Mióta diétázol?
21531. 30225df4ad
2012. jún. 20. 18:40
gombaölőszerként a fokhagymakapszula jó? 1000 mg-ot szedek egy nap. az 2 kapszula.
2012. jún. 20. 16:06

Sziasztok!

Ma jött meg a candida vizsgálatom eredménye a következő értékekkel:

Candida IgG antitest: 30,1 NTU * (0,0-30,0)

Candida IgM antitest: 1,70 NTU (0,00 -11,00)

Szóval csak az IgG érték lett csillagos. Tudna nekem valaki segíteni aki már jobban ért ehhez, hogy mi a teendő ezzel az eredménnyel? Vagy mit jelent ez az eredmény?

Előre is köszi!

21529. caravell (válaszként erre: 21527. - En-iko83)
2012. jún. 20. 12:54

Ha már rég túl vagy az első időszakon, miért nem eszel közönséges élőflórás joghurtot?

A korpovitos kérdésedre a válasz engem is érdekel, én is meglepődtem, milyen sokan írják akorpovitot, még paníroznak is vele.

Panírozáshoz én zabkorpát vettem, de még nem próbáltam, remélem, jó lesz.

21528. caravell (válaszként erre: 21524. - Kiscsijke)
2012. jún. 20. 12:45

Köszönöm a választ!

A kiütések egyértelműen allergiás eredetűek, szinte minden alkalommal meg tudtam nevezni az ételt, ami okozta. Azért gondoltam a candida diétára, mert candidában van ilyen halmozott allergia és főleg azokra a dolgokra vagyok allergiás, amik a candida diétában tilosak: pl. fehér szénhidrátok, gombával erjesztett dolgok.

A kisebb kísérő tünetek is erre mutattak, hajhullás, puffadás, rohamokban édességevési kényszer, hangulati zavarok. Ezért szeretném a vérvizsgálatot. Azt tudom, hogy a székletből kimutatás bizonytalan, ha nem sikerül kimutatni, az nem jelent semmit és ha kitenyésztik, attól még lehet a normál flóra része...

Kiütés egyébként a karomra, lábamra koncentrálódik, a többi helyen elvétve van és ahogy sikerül egyre jobban betartani a diétát, gyönyörűen múlik. Valóban hasonlított az ekcémára, száraz és pörsenéses kinézete volt, mikor dokihoz mentem, mert álmomban vakargattam, a kis hólyagok "levedzettek", ijedtemben betadinnal lefertőtlenítettem, az meg kiszárította, így telt a hétvége, elég atípusosan nézett ki, mire a doki hétfőn este meglátta. de meg sem kérdezte, hogy hogy nézett ki eredetileg, vagy mivel "kezeltem"

Azóta megtudtam a helyi laborban, hogy a háziorvosom (aki meglepő módon rugalmasan áll hozzá, bár maga nem "hisz benne" ) nem írhatja meg a laborpapírt, csak a bőrgyógyász. Bőrgyógyász hallani sem akar allergi vizsgálatról, ő antibiotikumban gondolkodik. :( Azért megoldom.

A diétát (amit az internetről állítottam össze, töméntelen mennyiségű szakirodalom elolvasása után, de úgy, hogy vannak dietetikai tanulmányim is az egyetemről) pedig két ok miatt folytatom, az egyik, hogy használ, így aztán nem érdekel, mi az eredeti célja, akkor sem, ha nem vagyok candidás. A másik ok pedig, hogy megtetszett ez a fajta táplálkozás. Megtanultam teljskiőrlésű élesztőmentes kenyeret sütni (kevés sülthagymával ízesítem, isteni), és hiába a megszorítások, eltekintve az átállás időszakától, nem vagyok éhes. Lassan, apránként becsempészve a változtatáskat, az egész család étkezését szeretném megreformálni. És ez független attól, hogy a labor mit igazol :)

21527. en-iko83
2012. jún. 20. 07:53

Sziasztok

Köszönöm nektek a hasznos válaszokat.Kérdezném tőletek, hogy szerintetek lehet enni sima,ízesítetlen szójajoghurtot?Milyen márkájú növényi tejet szoktatok használni, mert a biopontos rizstejen nincs feltüntetve, hogy milyen rizsből készült, soya tejnél a kicsi 2dl-nél nincs olyan, ami cukor nélküli.

Káposztás tésztát lehet enni, ha kevés borssal megszórnám, bár nem szoktam használni borsot főzéshez azelőtt se ettem,csak azért gondoltam , hogy ne legyen édes,bár már régen túl vagyok az első időszakon.

Még egy dolog ,ami még nem világos számomra, korpovit keksz.Többen írták,hogy eszik, de nem értem miért hiszen szójaliszt van benne és árpamaláta is, tehát a következők az összetevők:

eljes kiörlésű búzaliszt (82%), búzakorpa (14%), szójaliszt, növényi olaj, árpamaláta kivonat, térfogatnövelőszer, szezámmmag, só, emulgeálószer, lisztkezelőszer.

Glutént, szójaszármazékot, szulfitot is tartalmaz.

21526. Ilona58
2012. jún. 19. 22:23

Sziasztok!

Nekem is van '95 óta Candidám, 2 féle: Candida Albicans és Geotrichum Candidum, és most diagnosztizálták a Helikobaktert. A megengedett határérték: 1,1. Az eredményem pedig: ++5,5. Érdékelne, hogy a Candida okozhatta-e ezt a baktériumot, van-e köztük összefüggés? A diéta miben különbözik, vagy megegyezik a Candida diétával? 4 féle erős antibiotikumot irtak fel, de nem mertem kiváltani. Kérném szépen a segitségeteket!

21525. Kiscsijke (válaszként erre: 21523. - Terefere111)
2012. jún. 19. 20:51

Szia, igen van egy ilyen összefoglalónk, amit az itt meggyógyultak tapasztalataiból állítottunk össze. szigorú! Ez tény de hatásos..élő példa én is...

Ha irsz egy mail címet elküldöm neked.

Honnan tudod, mi mutatta ki h candidás vagy?

Milyen vizsgálaton voltál?

Mit hazsnáltál a nőgyogyis panaszokra?

Mik a tünetek? Viszketés? Folyás?????

21524. Kiscsijke (válaszként erre: 21521. - Caravell)
2012. jún. 19. 20:49

Hát..elsőre azt mondanám, hogy a kiütéseid vagy allergia vagy ugye tényleg ekcéma, főleg ha az egész testeden van.

Az allergia vizsgálatnak mi volt az eredménye???

Természetesen nem meglepő, hogy a diki hallani sem akar a candidáról, mert ők hülyeségnek tartják ezt. Mi prolaborba szoktunk ilyenkor menni, igaz fizetős de korrekt és jó eredményt ad. 5300.-huf a vérvétel. Ha gondolod kikérheted az ő véleményüket, mit javasolnak a kiütéseidre..pl étel allergia..ha a másikban nem bízol.

Az a diéta amit elkezdtél azt ki ajánlotta? Milyen diéta??? Miota csináltad??

Mindenképpen javaslom a proabort..lehet h ez nem candida...

2012. jún. 19. 09:59

Sziasztok!

Új vagyok itt.

Sajnos 4 éve küzdök a candidával, elsősorban nőgyógyászati tüneteim vannak, de kb. 2 éve ekcémás is vagyok, úgy tudom, ez is összefügg vele.

Szeretném elkezdeni a Candida diétát, de ahány honlap, annyiféle leírás arról, hogy mit lehet enni és mit nem.

Lenne esetleg valami összefoglalótok a tapasztalataitokról, amit el lehetne kérni?

Köszönöm szépen a választ előre is.

További szép napot mindenkinek!

21522. caravell (válaszként erre: 21521. - Caravell)
2012. jún. 18. 21:31

Jah, a nagy panaszkodásban elfelejtettem megkérdezni: hol csinálnak ilyen szűrővizsgálatot vérből (IgM, IgG) TB alapon, mert naná, hogy iszonyat pénzek elmentek már így is... és a háziorvosomnak mi a tennivalója, hogy ha kész koncepciót vázolok, talán elfogadja....

Segítségeteket előre is köszönöm, közben olvasom a topikot az elejétől, a 628. oldalnál járok.

21521. caravell (válaszként erre: 21520. - Kiscsijke)
2012. jún. 18. 21:25

Sziasztok!

Nagyon úgy néz ki, hog candidás vagyok, szégyen, de sokat is tettem érte, sok stresszel savasítottam magam, savas ásványvizeket ittam és rendszeresen sütiztem, csokiztam lelki elsősegély gyanánt :(

Eddig is voltak kiütéseim, időnként megjelenő alkoholallergiám,nagy zabálások, pl. Karácsonyi ünnepek után mindenféle apróbb viszkető pötsenések, de egy ideje nagyon csúful nézek ki és majdnem minden kajára viszketek.

Elkezdtem egy elég szigorú diétát, főleg nyers és párolt zöldségek, joghurt és kizárólag teljes kiőrlésű lisztből és szója tejből álló habarással sűrített levesek, főzelékek.

Javult is a helyzet, de mindig belefutottam valamibe, amiről utólag derült ki, hogy baj. Pl. kovászos uborka vagy fekete biokenyér ami élesztőt tartalmazott stb. Ezért rettenete állaptban vagyok, főleg a kezeim és a lábaim ragyásak, A lábaimnak gáz, mert visszeres és volt trombózisom is :(

Elmentem a háziorvoshoz, candida szűrésről nemnagyon akar halani, de hajlik rá, hogy írjon beutalót, igaz, közben bőrgyógyászatra küldött ételallergia vizsgálatra. A bőrgyógyász meg megállapította, hogy ekcéma, kért néhány laborleletet és azt mondta, ennek függvényében fog valamilyen antibiotikumot felírni... Szép... Candidáról hallani sem akar, az ételallergiám nem érdekli. Hiába kérdeztem, hogy a kefír miért vált ki ekcémát, a kávét magyarázta, hogy vannak mediátor anyagok, mint pl. kávé. amik ilyesmit okoznak. De egy üres kifli is mediátor?

21520. Kiscsijke (válaszként erre: 21517. - Csvilla)
2012. jún. 18. 21:03
A vérvizsgálat mutatja ki azt hogy a testedben el van e terjedve a candida, szóval ez az ami tutira jó...akár a nődokid is elküldhet, de a házi orvos is..persze ha jó fejek.
21519. Kiscsijke (válaszként erre: 21515. - Mukusz)
2012. jún. 18. 21:02

Sajna amiben van fruktóz v gyümi süritmény NEM szedhető.

A fruktóz egész diéta alatt tilos. Csak nyírfa cukor v stevia ehető.

A gyümi süritményekhez meg előtte vissza kell vezetni a gyümiket. Ez nem a 2. időszak eleje lesz....

21518. Kiscsijke (válaszként erre: 21516. - Mukusz)
2012. jún. 18. 21:00

Az első időszakban semmi édes ízt nem érezhetsz a szádban.

Ebben van narancs héj is...én nem innám, de a 2. időszakban mehet!

21517. Csvilla
2012. jún. 18. 18:36
Először is milyen orvoshoz kell elmenni? Nőgyógyászhoz megyek csütörtökön, emellett még vérvizsgálat kell vagy még más is?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook