Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

21426. hcs2 (válaszként erre: 21409. - Kiscsijke)
2012. jún. 5. 07:39

igen tudom, hogy nagyon jó gombaölő!

apa csinál citromból és fokiból valami "cuccot" és anak elég citromos az íze, este eszek 1 ek val és rajtam nem lehet érezni a szagot. Sz9oktam esténként egy cikket pici kockákra vágni és 2 pohár vízzel leküldöm :)

attól sem vagyok büdös :D

Érdekes, de a kapszulától fájt a gyomrom, a rendes okitól viszont nem!!

21425. dianit (válaszként erre: 21422. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 22:41

Több szempontból nekem sem tetszik az ir diéta, de ez van. Olvasgatok fórumokat és nagyon sokaknak ezzel múlt el a hajhullás, így lehetett gyerekük, ezzel kerülték el eddig a cukorbetegséget (bár már ezt is annak tekintik a legtöbb helyen).

Amivel nem tudok kibékülni az az, hogy elvileg nem ajánlott joghurtot fogyasztani, sőt van aki ellenségként tekint rá, miközben meg sztem fontos és nem is bírnám, ha nem ehetném a magam által összekevert müzlimet joghurttal.

A 160g CH tényleg kevés, de később lehet emelni, illetve nem kell mindent beleszámolni, pl. a reggeli 6dkg kenyeremhez elfogyasztott teavajat/mangalica zsírt és a paprikát/retket/uborkát nem kell számolni csak a kenyeret, tehát gyakorlatilag több az valamicskével.

Persze a többi testrészemen is meglátszik, ha felszedek, de jelentős része a hasamra jön a rossz inzulintermelés miatt, ez cukorbetegeknél is megtörténik.

Az edzések nem a fejlődés miatt vannak, hanem az inzulin elégetése miatt, de egyébként egyetértek, tényleg nem jó minden nap, ha valaki egészséges.

Itt Egerben most olyan vihar lett hirtelen, hogy beáznak a lányok szobái és félnek is, azt hiszem nem lesz egyszerű éjszakánk :(

21424. norcsi93 (válaszként erre: 21421. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 22:22
Kiscsijke! Amit írtál az a hagyományos kávéra vagy a cikória kávéra értendő?
2012. jún. 4. 21:52

Sziasztok! Én néhány napja kezdtem a diétát, de kissé kaotikus számomra, hogy mit ehetek, mit nem. Több ellentmondásos leírást találtam. Tud valaki küldeni nekem egy megbízható listát? Nagyon örülnék. Recepteket hol találok?

Előre is köszönöm!

21422. Kiscsijke (válaszként erre: 21420. - Dianit)
2012. jún. 4. 21:43

Dianit, olyan nincs hogy csak egy helyre hízik valaki, ez fizikai lehetetlenség. Ahogy fogysz mindenhonnan úgy hízni is hízol mindenhova.

Szerintem mire ennek a diéta végére érsz eléred a súlyt amit szeretnél, és még életmódot is váltasz. Az hogy viszel be CH-t az kell! Csak nem mindegy milyet. Mivel itt majdnem minden,sőt minden tk és rozs és sok a zöldség és stb..és nincs cukor és keményítő és stb..igy ez a szervezetnek jó, csak jó CH-t viszel be ami meg kell.

Eleve, már nem értek egyet az ir dologgal. Nem jó minden nap edzeni! Nem fejlődsz egyáltalán ha így teszel. Az izmoknak is kell a regeneráció, a pihi...igy minden másnap szabad csak edzeni.

És ez tény!

21421. Kiscsijke (válaszként erre: 21419. - En-iko83)
2012. jún. 4. 21:36

Hát kávét a második időszaktól lehet inni de csak nagyon keveset, nem naponta, és tudod, tejet nem lehet se tejszínt....hozzá...

Hát ha ez a zöldtea hashajtó akkor hagyd abba azonnal. Épp elég a szervezetnek a megterhelés nem kell még az is.

Visszerekre? Hát azt nem tudom. Nekem is van...sajna nekem azt mondták ez örökölhető és hajlam is és hordjak kompressziós harisnyát de ennyi.

Mi is ez a citromos kúra????

21420. dianit (válaszként erre: 21418. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 20:36

Az ir miatt ami felfelé jön, az mind a hasamra, ami lefelé az mindenhonnan, csak nem a hasamról és ezzel szeretnék kezdeni valamit. Egyébként nem annyira gáz a szitu, mert 25 éves vagyok, 155cm, 58-59kg. Ez a normál, egészséges értékekbe éppen belecsúszik már, de a felső határnál van. Nem panaszkodom, de vágyom az 54kg-ra, a hormonon vizsgálatok is jobb értékeket mutatnának. Persze más annak a helyzete, aki pl. 120 perces cukor terhelés után 380 feletti értéket kap, majd lead 20kg-t, mert nagyon túlsúlyos, nekem nem lesz annyira látványos a javulás, de jobb lesz :) és jobban is érzem magam a bőrömben, ha még legalább 2-3 kg-val kevesebb vagyok.

Ma pl. voltam step aerobic-on, nagyon szeretem és a parkban futás mellett változatossá teszi a mozgást. Nekünk ir-eseknek szinte kötelező lenne a napi mozgás, mert elégeti a vérben a felesleges inzulint és ez fontos. Jelenleg azon vagyok, hogy minden másnap mozogjak.

Mindenek előtt az elsődleges, hogy meggyógyuljak, csütörtökön megyek a természetgyógyászhoz kontrollra, kíváncsi vagyok...

Szép estét!

Anita

21419. en-iko83 (válaszként erre: 21407. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 17:31

Szia

Köszönöm a tanácsod én nem mertem enni borsót már egy éve.Szeretném megkérdezni , hogy mikor lehetne inni kávét csak az íz kedvéért.Bár most jelenleg jázminos zöld teát iszok a gondom az , hogy hashajtó hatású és égeti a gyomromat inkább savasnak tűnik, mint lúgosnak a zöld tea. Munkahelyen meg ciki, ha rámjön tőle a hasmenés.

Még egy kérdésem lenne a visszerekre mit tanácsolsz?Csináltam citromkúrát, attól egy idő után rámjön a túlzott ehetnék, de megcsináltam és jó volt, csináltam fokhagymakúrát attól meg olyan alacsony volt a vérnyomásom, hogy nem tudtam dolgozni.Még mi lehet jó visszerekre, mit tudsz tanácsolni?

21418. Kiscsijke (válaszként erre: 21416. - Dianit)
2012. jún. 4. 15:40

Miért szeretnél ennyire fogyni? a 160g ch baromi kevés!!!

Mik az adataid?

21417. akác56 (válaszként erre: 21414. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 14:21

Régebbi információ szerint a MOM melletti biopiacon árusítanak, de azt nem tudom, hogy liszteket is árulnak-e, vagy csak zöldségeket.

.....ha megyek a boltjukba, megérdeklődöm!

21416. dianit (válaszként erre: 21415. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 13:47
Tudom, de olyan jól esett és gondoltam ha már így működik, akkor ez jó lehetőség. Az ir diétám (amit nem tartok teljesen, mert meg is bolondulnék a kettő összeegyeztetésétől) napi 160g szénhidrátot engedélyez, ami viszont nálam fogyást eredményez, szóval ha most nem, akkor majd ha átállok a valójában nem is diétának, hanem étrendnek nevezhető ir diétára. Sajnos az egy életre szól és bár kevesebb a tiltás, de rosszabb, hogy számolni kell. A Candida-diéta nem számoltat, nem éheztet, "csak" tilt - nekem ez az egyszerűbb történet. Persze tudom, meg fogom tanulni a másikat is, már most is tartom, hogy napi 5x eszem, meghatározott időpontokban és azt is igyekszem tartani, hogy mikor lehet lassan és mikor lehet gyorsan felszívódó CH-t fogyasztani.
21415. Kiscsijke (válaszként erre: 21413. - Dianit)
2012. jún. 4. 13:31

Dianit!

Azért tudni kell hogy ez nem egy fogyókúra!!!!!

Bár ennek ellenére fogyni fogsz mert jó dolgokat eszel. Az hogy ha nem szegted meg a diétát és csak olyanokat ettél mait lehet, hidd el ez a 2 kg csak víz. NEM LEHET EGY HÉTVÉGE ALATT FELSZEDNI M ÉG ' KG SEM!!!!!!

21414. Kiscsijke (válaszként erre: 21412. - Akác56)
2012. jún. 4. 13:29
oh, hol? Ha megtudod akkor érdekelne nagyon!
21413. dianit
2012. jún. 4. 13:27

Köszönöm a válaszokat! Ha belefutok valahol, akkor olyat veszek, ha nem akkor beérem a simával :)

Örülök, hogy nem vágtam tönkre a diétát a hétvégén, csak a fogyást. Az elején leadtam 3kg-t és most visszaszedtem 2-t. Haza mentem, pihentem, névnapom volt, sütöttem, mozogni nem mozogtam és tessék. Pedig úgy örültem a fogyásnak, mert minden szenvedés és éhezés nélkül mentek le a kilók. De nem adom fel! Bár nem sok felesleg van rajtam, össz. 5 kg, de meg akarok szabadulni tőle! :)

21412. akác56 (válaszként erre: 21411. - Kiscsijke)
2012. jún. 4. 13:11
Nálunk, Győrben a Németh-féle bioboltban kapható, ők őrlik! Úgy tudom, hogy Pesten is van boltjuk.
21411. Kiscsijke (válaszként erre: 21410. - Dianit)
2012. jún. 4. 13:07
Nem, nem tetted rosszúl. És hol olvastad hogy van belőle? Mert én még soha nem láttam tk durumtésztát...
21410. dianit
2012. jún. 4. 12:10
Úgy tudtam, hogy durumtésztából egy fajta van, de most azt olvastam, hogy van tk is belőle. A hétvégén az egyik étel mellé sima durumtészta volt és ettem belőle. Rosszul tettem?
21409. Kiscsijke (válaszként erre: 21408. - Hcs2)
2012. jún. 4. 12:05

A fokhagyma nagyon jó gombaölő is..csak a szag.

még ha kaszulában veszed is pár nap és a börödön érzed majd! Vigyázz!

:O)

21408. hcs2 (válaszként erre: 21345. - Nikolacolor)
2012. jún. 4. 09:28

hát nagyon sokat fáj a fejem, nekem a második érték a hózósabb, de az első nekem sem éri el a 100-at csak nagyon ritkán!!! A maté taáról még nem hallottam, hogy erre jó, lehet kipróbálom :)

És mivel a vérkeringésem sem jó, gondoltam egy fokhagyma kúrára is!

21407. Kiscsijke (válaszként erre: 21405. - En-iko83)
2012. jún. 3. 14:47

A borsó miatt csak 2. időszak....mert fúj.

De főzeléket akár most, csak készitsd candidásan, ami azt jelenti h natúr fűszerek és rántás nélkül.

Helyette turmixold a zöldség egy részét.

21406. Kiscsijke (válaszként erre: 21403. - Melike8303)
2012. jún. 3. 14:45

Sajna hiába nem szeretnéd de minden edzésen akármi is van mozog minden izom. A fanatizmus nem jó ám ...:o)

Ha nem tud pihenni az izmod, nem is fejlődik..kvázi semmi értelme csak mész...de ez a te döntésed...

A husi pótlók összetételét ugye nézed? Értem itt a virsli stb..helyettesitő szalámi,párizsi..stb..

hidd el, hamar eljön az amikor már te is túl leszel ezen. A kajában próbálj meg olyat csinálni amit te is megehetsz. Akár pizzát is!!!!!!

Ilyenkor a tapasztalatom szerint annyi kell hogy nem kell elmondani a másiknak h miből van...és tuti megeszi...

21405. en-iko83 (válaszként erre: 21395. - Kiscsijke)
2012. jún. 3. 10:24

Szia

Köszönöm a választ,még egy kérdésem lenne,amiben kérnék tanácsot, borsófőzeléket mikor lehet enni?

21404. Melike8303 (válaszként erre: 21401. - Kiscsijke)
2012. jún. 3. 00:15
bocsi, vissza szívom, köszi a választ rá. Akkor most kihagyom, majd a másodikban csinálom. Köszi mégegyszer!
21403. Melike8303
2012. jún. 3. 00:14

Torna fanatikus vagyok, ugyhogy biztosan nem fogok leállni róla. :-))) Minden nap más izomcsoportot mozgatok meg, tehát nem edzek minden nap minden izomcsoportra. A szombat és vasárnap pihi. Igen, szója termékeket szoktam, és persze, a halat nagyon szeretem. Van egy csomó húspótló készítmény, értem itt a virslire, szalámi, párizsi, májkrém. Ezeket eszem, csak vega formában, nagyon finomak. A hús egyáltalán nem hiányzik, előtte is keveset ettem. A szárnyasokkal úgy vagyok, hogy nem bírom megenni, valami fura ízt érzek, meg is undorodtam tőlük. Szóval azért teljesen vega nem vagyok, mert azért állati termékeket is fogyasztok. Csak hús van kizárva.

De jó neked! Már én is úgy túl lennék ezen az egészen. Ma páromnak diértás pizzát csináltam, korábban én is ezt ettem, ma olyan rossz volt, hogy nem ehettem, csorogtam is rendesen utána :-)). Sebaj, majd lesz idő, mikor már ehetek. Egyébként az élesztős dolgokra tuti nem fogok vissza állni a diéta után sem. Egész fincsi a kenyér. Páromnak is ízlett.

A recire nem írtál választ, hogy akkor ehetem e. Lentebb elküldtem. Jó éjt!

21402. Kiscsijke (válaszként erre: 21400. - Melike8303)
2012. jún. 2. 20:15

A heti 5x-i edzés jelen diéta alatt nem a legjobb, kellene pihenned is, főleg hogy a diéta is legyengit.

Meg általánosan, ha nem is diétáznál, is kell a pihenés az izmoknak. Minden edzés nap után pihenő nap kellene!

A husit nem jó h nem eszel, de ezt te tudod, főleg ha van mivel pótolni..eszel helyette szóját v valamit?

És halat eszel???

én úgy vettem észre hogy állandóan puffadtam, mindentől, már reggel úgy ébredtem hogy teli vagyok, pedig nem ettem semmit. Aztán elmentem vérvizsgálatra.

De már jól vagyok, meggyógyultam..

Nem, én már nem tartom a diétát, de nagyon sok mindent nem eszem azóta sem, pl: kukorica, élesztő, cukor, tej, kávé...

Fehér lisztes dolgokat nagyon ritkán ha épp megkívánom, eszem egy pogit, de ennyi. Ugyan úgy nem eszem olyat amiben tartósítószer van, fehér rizst, krumplit....szóval egy életmód váltás volt.

21401. Kiscsijke (válaszként erre: 21398. - Melike8303)
2012. jún. 2. 20:08
Ez jónak hangzik, de javaslom az időszak végére tedd, nehogy fújjon a káposta. Bár ez egyén függő...
21400. Melike8303 (válaszként erre: 21396. - Kiscsijke)
2012. jún. 2. 16:18
És te már teljesen gyógyult vagy? Te hogyan vetted észre, hogy gombád van? Jelenleg is a diéta szerint étkezel?
21399. Melike8303 (válaszként erre: 21390. - Norcsi93)
2012. jún. 2. 16:15
Úgy, ahogy írod. Én is heti 5-ször edzem kb 1 órát, egészségesen ettem, mert tényleg száműztem már rég a cukrot és a fehérlisztet. Húst sem eszem már 2 éve. Nem azért mert nem akarok, azért mert nem szeretem. Ennek ellenére is elkapott. Pedig soha nem volt még ilyen bajom, mindig minden rendben volt. Elég stresszes vagyok, a fősulit munka mellett csinálom, a munka is rossz, mert határidőkre dolgozunk, szóval a mostani vizsgaidőszakom is durva, és a munka is, nem is tudtam szabira menni, teljesíteni meg mindenhol kell. Ez van, egyszer csak vége.. És én is bízom a gyógyulásban, és köszönöm a többieknek a segítséget, bíztatást!
21398. Melike8303 (válaszként erre: 21394. - Kiscsijke)
2012. jún. 2. 16:09

Itt a reci:

Káposztás pogi:

4 cs. tönkölyliszt

1/2 fej káposzta-reszelve, dinsztelve

1/4 cs. pirított szezámmag

1 kk szódabikarbóna

1/2 cs. olaj

A káposzta kivételével, mindent összegyúrunk, majd belekeverjük a káposztát, nyújtjuk, sütjük

-1. időszak

Ma megsütöttem a kenyeret, még nem kóstoltam, még meleg :-).

21397. norcsi93 (válaszként erre: 21396. - Kiscsijke)
2012. jún. 2. 15:44
Köszönöm a bíztatást!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook