Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Csókolozni lehet! Nincs vele gond.
Sajna adokid reakciója nem meglepő..majdnem mindenkinek itt ez a tapasztalata, ezért is alakultunk és segítünk magunkon!!
Ha nem jutsz így el vérvételre, akkor itt szoktuk javasolni a Prolabort!
Ott megcsinálják neked. Csekkold meg neten hol vannak laborok.
Azért alakult ez a portál, mert sajna nem nagyon tudunk dokikat aki jól áll a dologhoz. Vagy nem Mo.-on van, vagy messze van...
Sokan sok helyen, sokféle módszerrel próbálkoztak de nem jöttek helyre. Ezért csatlakoztak ide!
De mindenkinek a maga döntése mit követ.
Mást, ezt....senki nem mondhatja meg senkinek.
A gond az hogy az kevés..hogy " a töbit betartottam" Sajna ha nem mindent akkor nem volt eredményes (vagyis lehetséges) a szigorú időszakod.
Ebben a diétában nincs olyan hogy csak egy almát ettem! Ha tilos akkor tilos. Már bocsánat...
Sajna nem tudok neked választ mondani hogy kezd e a 2-est mert az első időszakod nem jó! Teljesen nem.
Én így nem vállalok felelősséget, hogy nem szűnnek a tüneteid és nem jössz helyre.
A pozitív energia meg jó! Mindenképpen ....
Mivel itt a lényeg hogy a cucc megkössön és pl utifűmaghéjat hazsnálnék, és szoktam is sok sütibe ahol "kötni" kell.
Ha belegondolsz, az nagyon sok folyadékot magába szív..és olyan kocsonyás lesz. Íze nincsen, szóval...
Ezt neked kell eldöntened hogy akkor most mit követsz. Az itteni dolgokat v amit a termgyógy. mondott!
De össze vissza ne csináld!
Igen, lehet természetesen!!!!
Csak kell az óvszer :o(
És mehet a sport.....!
Caravell!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Amikor elmentem nőgyógyászhoz, akkor a páromnak írt fel Nizoral gyógyszert és krémet is 1 hétig szedte a gyógyszert és 1 hétig kenegette magát. Teszem hozzá, hogy húsvétkor nyeltem be azt a rengeteg antibiotikumot, 1 hónapra rá lett hüvelyfertőzésem, őt azonnal és engem is kezelt az orvos a fent említett dolgokkal.Utána már csak óvszert használtunk. Tehát azóta csak óvszerrel érintkezünk más formában nem. :D Neki elég erős az immunrendszere, 8 éve jár edzeni és állandóan eszi a multivitaminokat. Remélem ez elég! Nem tudom mi a helyzet a csókolózással?!
Egyébként voltam ma Gasztroenterológián, mondván a házi orvosom oda utalt be Candida miatt. Mondanom sem kell, hogy a főorvosasszonynak mi volt a reakciója! De idézem: Most ugye nem gondolja komolyan, hogy Candida miatt fogom kivizsgálni?! Aztán annyit mondott, hogy a végbélben biztosan károsodott a bélflórám. Szedjek protexint. vért nem is vett. Mondtam neki, hogy olyan érzésem is van, mintha fel lennék fázva. Erre ő: Lehet, hogy a hasplasztika utóhatása még vagy felfázás! (Anno sokat fogytam és 6 -7 évvel ezelőttt hasplasztikám volt.) Elkezdtünk beszélni a diétárol. Erre pedig annyit mondott, hogy nyugodtan csináljam végig, mert legalább karcsúbb leszek, amúgy is az lenne az egészséges étkezés, ha a cukrokat, gyümölcsöket megvonjuk! Egyébként még valamennyire képben is volt a diétával kapcsolatban. Aztán mondtam neki, hogy refluxom is van. Erre meg akart tükrözni. Azt nem engedtem, majd ha kiderül, hogy van epekövem (júl. 13-án megyek ultrahangra), majd akkor elmegyek. Azt mondta, ha majd megy a hasam, puffadok stb. akkor lehet, hogy van valami, de őt ezzel ne zavarjam többet és menjek el természetgyógyászhoz.:D Felírt a savamra Rabyprexet, protexint és vizeeletvizságlatot rendelt el.Rögtön le is főttem! Szóval no comment! Holnap megyek dokihoz, hogy intézze el nekem valahogy ezt a vérvételes dolgot! Addig megyek amíg nem kapok valami eredményt! De lehet, hogy rájuk fogom borítani az asztalt!
Szia, igen átküldted, köszi még egyszer, csak azt akkor kaptam meg amikor már kb 3 hete ment az első időszak, amit úgy csináltam ahogy leírtam lentebb, tehát picit azért másképp... :S
És én sem akarom túlzásba vinni a dolgokat, már kezdek átmenni a 2. időszakba, de még tartom kicsit az első szabályait is.
Most azt tervezem, hogy ha továbbra se nagyon javul a helyzet lenn,amíg ebben a köztes állapotban vagyok, akkor újrakezdem az egészet úgy ahogy a ti listátokon van, mindent betartva.
Csak jó lenne egy tapasztaltabbnak a jóváhagyása, vagy tanácsa. Esetleg nem tudnátok ajánlani olyan orvosat aki nem zavar el, ha a candidával megyek hozzá? :)Ilyen holisztikus orvos, aki tudja h mi az a candida diéta, akit ismertek esetleg, és tudna nekem tanácsot adni nemcsak az étrendet illetően, de a nőgyógyászati problémákkal kapcsolatban is?
Másodikra megbízható listát nem kapsz sehol. Miért is? Mert mindenki maga vezeti vissza az élelmiszereket sorban, egyiket a másik után, van, aki xy ételt már az első időkben vissza tudja, van, akinek nem jó, későbbre kell halasztania. Van, akinél ez vagy az az étel élvez prioritást, van, aki a másikkal kezdené inkább. Bár a visszavezetés sorrendjét annak kellene meghatározni, hogy mi a fontos a szervezetnek.
Én is a gombairtó szedése alatt fogytam, a diéta elején, amikor nem tudtam, mi a jó, meg semmi sem volt jó vagy nem mertem...
Ez azért jobban hangzik, mint amit én ehetek. De nekem az a gyanúm, hogy én megkaptam az 1. szakaszban mit lehet enni és elfelejtett szólni, hogy majd váltanom kell. Valahol van megbízható leírás, mit lehet a 2.-.ban?
Én fogyni a gomba irtó szedése alatt fogytam nagyon sokat ( ami fura , mert előtte képtelen voltam )
Itt a fórumon is van recept topik candidásoknak. A receptek mellett általában az is írva, hogy melyik szakaszban ehető. Használd a keresőt.
De ennek a topiknak az 595 és 599 oldala között valahol láttam egy linket egy candida receptes oldalról, mneg is néztem, jó kis oldal, ha otthon leszek, beírom, itt a munkahelyen nem tudom.
Szerintem lassan be kell fejeznem az első időszakot, bár a kezdet elég elmosódott volt, eleinte sokmindent nem tudtam, eltelt bő két hét azzal, hogy pl, bubis ásványvizet ittam meg krumplit is ettem, mert amit én találtam diétát, abban engedélyezett volt, étolajjal sütöttem-főztem stb. De a többit szigorúan betartottam (no fehér cukor, szénhidrát, no élesztős és ecetes cuccok. Meg másik két hét már lement a szigorú diétából, azt azért tartottam. Egyszer ettem ribizlit és kétszer almát ez alatt a majdnem 5 hét alatt. Azon kívül gyümölcs csak a grapefruit.
Megettem majdnem 2 üveg citrot meg egy rakás gombaölő egyebet fűszerek, fokhagyma és lúgosítás ezerrel. Tisztítót nem szedtem, az olivaolaj pont elég volt. Szerinted szedjem a probiotikumot és mostmár csináljam a kettest?
Holnap megyek egy immunológushoz, az allergiáim miatt (mert hogy a bőrdoki sem a candidáról sem az allergiáról nem akart hallani), talán segíthet. De mire abból eredmény lesz, addigra lehet, már közben ki is írtom/írtottam őket? Túlzásba sem szeretném vinni a diétát...
Jah, a vonzás törvénye, igyekszem használni, csak néha engem is letaglóznak a negatív gondolatok. De egyszer pl. a párom 45. szülinapjára összeszedtem 45 db. 4 levelű lóherét. Akik tudták, hiogy mit akarok, azt mondták, lehetetlen. Végén még válogathattam is, hogy egy-két kisebbeket kicserélek nagyobbra... :))
Például joghurttortát:
Hozzávalók:
3 doboz natúrjoghurt
4 dl habtejszín (amit gondolom lehet helyettesíteni növényivel)
9-11 evőkanál nyírfacukor
1 cs. étkezési zselatin (ezt mivel lehetne helyettesíteni?)
30 dkg apróra vágott gyümölcs
a gyümölcs miatt természetesen csak a második időszaktól... csak kísérletezés, egy tupper formához való receptből próbálok anticandidás receptet összehozni :)
előre is köszi a segítséget :)
Rizst ettem, meg főtt zöldségeket. Én úgy tudtam, hogy barna rizst lehet. Heti 3-4 szer azt ettem, de ezek szerint azt sem lehet. Plusz gyümölcsöket, de akkor az sem volt jó.
Most azt sem tudom, hogy újra kezdjem az egészet vagy sem. Nekem ezt a 2 szakaszt sem mondta a természetgyógyász, úgyhogy én azt csinálom, amit mondott :P
Ha alig eszel, annak komoly következményei lesznek.
Miket eszel? Milyen köretet akkor?!
Sziasztok!
Hol találok első időszakra vonatkozó recepteket? Vagy valaki lenne olyan kedves és aranyos, hogy küldene nekem. Félek, hogy én is csak egyoldalúan fogok táplálkozi, mivel főzni is alig tudok még. De megpróbálom megcsinálni őket. Nem szeretném legyengíteni a szervezetem. Előre is köszönöm! Szép hétfői napot Mindenkinek!
Mihez szeretnék zselatint hazsnálni? Hátha tudok alternatívát mondani!
Receptet ha nem gond kérek szépen!
A gyümivel az a helyzet, hogy mivel gyümölcscukrot tartalmaz így nem javasoljuk a sok mennyiséget.
Ha már visszavezetted és nincs gond belőle, 2 naponta egy alma.
Vagy kicsikéből lehet naponta...is..
Hát az nem jó ha valamihez már félve állsz hozzá. Ezzel bevonzod a rossz hatást. Nem kell félni tőle, úgy állj hozzá hogy nem lesz baj és akkor nem is lesz!
A gyümi az első időszakban tilos!
A másodikban vissza lehet vezetni lassan.
A kusz-kusz nagyon fini. Próbáld meg, hogy lepiritasz hagymát apró kockán, rá fokhagyma és pl zöldborsó (ha már eheted) és ha háromnegyedik készen van, mehet a kuszkusz és annyi víz h ellepje...isteni lesz. Persze fűszerek hozzé.
Természetgyógyásznál voltam, abból amit felsoroltál, nekem csak a halat engedte meg és azt eszek is. De ahhoz képest, amit írtok, szinte alig eszek. Gyengének nem érzem magam, de kb 16 kilót fogytam.
Probiotikumot, majd veszek valahogy ( Hollandiába költöztem nemrég, úgyhogy kézzel-lábbal magyarázva vásárlom a dolgaimat :D <-- ráadásul ez se nagyon segít a változatosságon, mert van jó pár dolog, amiről azt sem tudom, hogy micsoda :D )
Köszönöm a segítséget!
Mindennél figyelem az összetevők listáját, épp az általad is leírt okok miatt.
Az étkezési zselatint mivel lehetne helyettesíteni? Olvastam növényi zselatinról... az megfelelő lehet?
A visszavezetett élelmiszerekből meg van szabva a mennyiség? Olyasmire gondolok, hogy pl.: gyümölcsöt nem szabad sokat enni (naponta több almát stb.), még akkor sem, ha már visszvezettük az étrendükbe... vagy akkor már lehet rendesen fogyasztani?
Igen, enni kell, lassan már az is kialakul végre, hogy mi az, amit a halmozott allergiám mellett meg tudok enni. De egy-egy allergiás nap után 2-3 nagyon alap diéta következett, nem volt könnyű kezdet. Remélem, a folytatás már síma ügy lesz. Amúgy meg engem is elkapott a "fóbia" mindent kitalálok, hogy majd ezt meg azt eszem, de végül nem merem megenni, nehogy rosszul legyek... nem könnyű, így vagyok a tofuval most, ott figyel a hűtőben
Ja, eszem mozarellát és kölest is, hajdinát még nem próbáltam, de már megvettem, kuszkuszt még nem mertem, pedig néhányszor elhatároztam már...
Nem csoda, hogy fogyok, nekem nagyon gyors az anyagcserém (vagy gazdaságtalan) 2-3szorosát ettem mindig az átlagember mennyiségnek, ahhoz a szinthez a candida diéta elég kevés. Nem baj, majd beáll, gondolom. Van egy kis "tartalékom", van miből leadni, nagyon szomorú nem vagyok, csak a torna meg az izom nagyon kellene hozzá, hogy rendesen nézzek ki
Savanyú almát (zöldalmát) több diéta is engedi. Itt a topik elején is többször elhangzik egy hozzáértőnek tűnő embertől Az 595 oldalon járok a visszaolvasásban.
Szia!
Igen sajna ahány oldal annyi féle diéta, de! Szerintem egyik sem írja hogy 1 hónapig kellene a szigoró részt csinálni. Sőt! NEM SZABAD!!!
Annyira legyengülsz hogy nem fogod tudni a szervezetedet helyreállítani.
A tojás a 2. időszaktól ehető és mértékkel csak visszavezetés után.
Mi itt nem fogyasztunk a diéta egésze alatt krumplit mint ahogy kukoricát sem, épp a magas , nagyon magas keményítő tartalma miatt.
Az elsőben ugye kukorica végig tilos, de azok a zöldségek kerülendők amik fújnak. Hüvejesek, pl.
Állati eredetű dolgokat nem fogyasztunk, vagyis egy részüket. Tej, tejszín stb..ebből vegyél növényit. Kókusz tej, szója, stb...
A tejbő ami iható az is a 2. időszaktól mivel elsőben semmilyen sem, a házi kecske tej. Ez "tisztább" mint a tehén és könnyebben emészthető is. És itt fontos az emészthetőség. A laktóz az nem ide tartozik.
Én 2 fázisról tudok...az első a szigorú a 2. az enyhébb..és lassan visszavezetni az ehető élelmiszereket. Természetesen van ami végig tilos!
Gyümit ahogy írtam is ha tudsz csak savanykásakat és idény gyümit. Most nem enném a körtét..és persze vissza is kell vezetni. De a visszavezetést a fontosabb élelmiszerekkel kezdjük.
A zselatinba mű dolgok vannak, és ezt kerüljük sőt mindent amiben tartósítószer van..ha lehet!
Amit mi itt hazsnálunk, követünk lista az a már gyógyultak tapasztalataiból állt össze. Ezért lehet szigorúbb mint a többi neten olvasható. Sajna a dolgok is folyamatosan változnak, pl joghurtok és stb...kerülnek bele dolgok és ami eddig jó volt már nem az.
Fontos hogy mindennek el kell olvasni az összetevőit.
Pl..aszalt paradicsomot lehet enni! DE! Milyet?! Valaha megkérdezted egy kimérős púltnál, hogy amiben van lé aban mi van?! Azt hinné az ember mert kimérős így..de pl mindegyikben van ecet..ami ugye nekünk TILOS! Vagy fogalmuk sincsen. Vagy az összes felvágott, virsli és társai tartalmaz cukrot..ezért nem is ehetőek a diéta egésze alatt, és ez mellett csak tartósítószert majdnem hogy.
A legtöbb light joghurt cukros. A danonnak azt hihetné az ember h a natúr joghurtja ehető..igen de csak a pille. A krémes már nem, mert van benne cukor.
Sok olyan termék van ami "candida diétában ajánlott" és..elolvasod és fehér lszitet is tartalmaz, vagy élesztőt, vagy kovászt vagy ilyeneket. Szóval ezért készítünk mindent magunk.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok