Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Norcsi, küldenél nekem is recepteket. Előre is köszi.
berzsenyi pont csilla kukac chello pont hu
Norcsi!
Nagyon jókatírtál...lehet főzelékeket, fasírtokat zöldségből, levest és sok mást is készíteni.
Csak a fantázia szab határt.
Ha lisztet meg nem hazsnálhat vki akkor használjon pl lenmag lisztet v szezámmag lisztet
ahogy Caravell is írta, a penész miatt vigyázni kell a magokkal, a só meg köti a vízet és ezért sem jó!
A napraforgó olaj sem megfelelő.
Használj liga margarint, az olíva olajat de csak a classicust, az extra szűz nem alkalmas főzésere és a mangalica zsír marad!
NAPRAFORGÓ OLAJ NEM JÓ :o)
Nem értelek, ha a mi listánkat követed akkor nagyon sok mindent lehet enni. Ha nem akkor sajna nem tudok segíteni,mert nem tudom mit ehetsz és mit nem, és mit eszel és mit nem.
Az első időszakban ehetsz durum tésztát HETI 1x! Ha a tészta amit ettél mondjuk teljes kiörlésű tönkölylisztből készült és nem tartalmazott tojást akkor nem hiszem hogy gond lenne vele. De fontos, hogy ne tartalmazzon tojást, mert az az első időszakban NEM ehető. A csirkehús és az alma is második időszakos.Első időszakban CSAK A HAL ehető.
Saját felelősségedre persze fogyaszthatod az első időszakban is a csirkehúst meg az almát...csak ne "reklámozd" itt a fórumon, mert megtévesztő lehet az újak számára.
Nem ehetek lisztet és tojást.
A többit ehetem, csak nyelvi nehézségekbe ütközöm vásárláskor. De 1-2 dolgot, amit tudok angolul be tudtam szerezni, de azt is körbe kellett magyaráznom, mert nem értik, mindig az angolt.
Szurkolok :)
Ma megyek én is az allergológushoz. Kíváncsi vagyok, ő hogy fogadja a koncepciót...
Azért ez tényleg borzasztó, hogy itt botladozunk, támogatjuk egymást, vak vezet világtalant alapon toporgunk, mert az orvostársadalom nem halad a korral... meg gyanítom, hogy ebben üzleti érdekek is vannak, mennyivel jöbb külön-külön kezelni mindent, havi vizittel, szerek tömkelegével és a mellékhatások is jó piac :(
Az olajos magoktól a penész miatt mindig tartottam. A sós nem igazán szerencsés, szerintem, ha eszel, inkább a sótlan.
Már nem is tudom, épp most koppintottak az orromra az első időszakban evett szigorúan teljes kiőrlésű és esetenként fél adag tésztáért is a kevés (szigorúan sovány fehér) húsról nem is beszélve.
Személy szerint egyébként nem látom át, mivel jobb a barna rizs a teljes kiőrlésű tésztánál... A hússal az a probléma, hogy savasít és a bomlástermékei kedveznek a gombának és megterhelik a szervezetet. A savasítást én lúgosító vízzel és a grepp cseppekkel együtt fogyasztott frissen facsart citromlével (citromos víz, a grepp cseppeket is elviselhetővé teszi) próbáltam ellensúlyozni. Persze nem lakodalmas mennyiségről van szó.
A köles az sztem azért is jó, mert klasszul "radírozza" a beleket, ugyanebből a célból szórok lenmagot a salátákba és teszek a főzelékekbe is, a hasznos anyag tartalmáról már nem is beszélve :)
Egyébként a tökmagból és napraforgó magból lehet sósat fogyasztani?
Norcsi93! Nekem is küldenél első időszakos repcepteket! Nagyon megköszönném! E-mail címem: nagyedka@freemail.hu
Elyonorah! Nem csak a főtt zöldség és a kevés hús maradt....ott van a köles, kuszkusz, hajdina, zab, hántolt árpa, bulgur, olajos magvak (mandula, tökmag..) stb Ezeket tudod variálni...nagyon sokféle ételt lehet készíteni belőlük.TELJESKIÖRLÉSŰ tönkölylisztből, zablisztből ( én ezeket használom...néha TELJES KIÖRLÉSŰ rozslisztet és BARNA rizslisztet is szoktam) lehet készíteni palacsintatésztát, nokedlit, lángost, lepényt, KENYERET, ZSÖMLÉT, pizzát.Én már azt is kitapasztaltam hol tudok a legolcsóbban hozzájutni ezekhez az élelmiszerekhez, csak hogy egy példát mondjak lehet venni hántolt bio kölest 600 ft-ért is és 300 ft-ért is. Ha küldesz egy e-mail címet, szívesen küldök neked candida recepteket!!
Egyébként stílusosan antibiotukumos üvegcsébe-persze alaposan kimosva- raktam a vizeletem. :D Képzeljétek találtam ProLabort is tőlünk kb. 15 kilóméterre.
Jujj, tudok írni és fogalmazni. Bocsi!
Egyébként tényleg jó, hogy itt vagytok nekünk Ex-Candidások! Ha nem lett volna az a barátnőm sem, aki ebben régen benne volt, akkor hallgatok a házi dokira és nem foglalkozok a dolgokkal. Amikor elmentem hozzá hülye kúpot és krémet írt fel, mondván 3 nap alatt elmúlik. Utána mentem el nőgyógyászhoz, ő sem csinált teszésztést. A tegnapi doktornőt inkább hagyjuk, csupa olyan kajákat sorolt fel, amit nem is lehet az első időszakban enni. Ma viszem a pisimet és kiharcolok egy vérvizsgálatot.:D Szóval, ha nem lennétek Ti, akkor nem lenne ennyi gyógyult ember sem! Szóval csak szeretném megköszönni, hogy vagytok értünk és velünk!
[link]
TaLÁLTAM EGY ÉRDEKES OLDALT! LE LEHET EGYSZERŰEN TESZTELNI, HOGY ELSZAPORODOTT-E AZ EMBERBEN A CANDIDA KÖPETVIZSGÁLATBÓL.
Nekem csak úgy lebeg minden!:D
Nem is kértem, hogy felelősséget vállalj, te vagy bárki más. Csak ötletet, tanácsot, azt gondolom, erről szól a topik. Tudod, ha az első napon a kezembe nyomnak egy papírt, amit csak betartanom kellett volna, nem lennének kérdéseim.
Én is próbálkoztam párhuzamba állítani a vércsoport diétával, de nem sikerült csdak itt - ott becsempészni. Ha súlyozni kell, azért ez a fontosabb.
Szia! Nem tudom, mi a baj a napraforgó olajjal, eltelt néhány nap, úgy, hogy azt használtam, mire rájöttem, hogy nem jó, kiütéses voltam tőle, viszkettem stb. Mangalica zsírt még én sem kaptam, most olivaolajjal csinálok mindent. Elég nagy luxus, de ez van. Az állati zsiradék azért nem jó, mert megnyomja a koleszterin szintet, de ez alól éppen a mangalica zsír a kivétel, természetes, nem hidrogénezett és nem károsítja az ereket. Ennél már csak akkor lenne a tökéletesebb, ha nem is hízlalna :))
Úgy ettem tésztát meg húst, hogy nem vagyok elég okos. De mivel súlyos volt a helyzet, nem volt lehetőségem hetekig készülődni rá és pénzem sem, hogy szakember segítségét kérjem. Ezzel együtt az ezerféle lehetőség közül az enyém is lehet jó meg eredményes. Van, aki krumplit is eszik, van, aki gyümölcsöket stb. Nekem így jött össze, nem mindenkinek adatik meg, hogy valaki fogja a kezét első perctől és megmondja a tutit, ami egyébként elég széles skálán mozog és folyamatosdan változik. De problémázom is rajta rendesen, hogy hogyan tovább, mert már nem akarnám tovább nyújtani, ha legyengülök az sem jó. Ezért is kérdeztem tőled.
Értem, köszi :) ( most épp azon gondolkozom, hogy végül is akkor mindegy, mert nekem nem is kell visszavezetnem semmit )
Azt mondtad ne csináljam össze-vissza, akkor most milyen első szakaszról van szó? Egyféle diétát megadott a természetgyógyász és ennyi. De ha nem lehet rizst , meg gyümölcsöt enni túl sokat, akkor ennyi sem, maradt a főtt zöldség, meg kevés hús.
Sziasztok! Az első tisztító szakaszban vagyok, szombaton lesz három hete, hogy többszöri nekifutásra el tudtam végre kezdeni és folytatni is... Egy hete kezdtem főzni, párolni zöldségeket egy tisztító böjt és annak nyers ételes levezetése után. Olvastam, hogy mangalica zsírt ajánlotok, de azt sehol nem kaptam, pedig nem egy helyen néztem, így napraforgó olajat használok, mint a diéta előtt, salátákhoz persze olíva olajat. Az lenne a kérdésem, hogy mi is a baj az olajjal és miért lehet jobb egy állati zsiradék, és ha jobb akkor mégis hol lehet beszerezni?
Ez igy nem igaz, hogy nem ehetsz semmit! Csak egy kis fantázia és nagyon sok mindent lehet enni!
Az első időszakban is!
Nem igazán tudom, hogy mit csináljak. Nekem fura, hogy itt sokan írják a vérvételt. Én csak elmondtam a panaszaimat és ebből vonta le a következtetést a természetgyógyász, hogy candidás vagyok ( itt viszont nincs rendes ellátásom szóval pótolni sem tudom ).
Meg nagyon nehezen bírom, hogy nem ehetek szinte semmit ( de már így is könnyítettem rajta, mert a vércsoport diétát is csinálnom kellett volna és a kettőt egyszerre nem bírtam )
Max kicsivel több édesítő kell bele, de úgyis kóstolod, szóval érezni fogod.
Na ez a hozzáállás kellene itt mindenkinek!
Hajrá!
És hidd el ha így állsz hozzá nagyon egyszerűen fog menni az "életmód váltás"
Köszönöm! :) majd kipróbálom így :)
További ajánlott fórumok: