Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Tejet az egész diéta alatt nem lehet fogyazstani csak növényit és azt is a 2. időszaktól:
". időszakban fogyasztható:
Tejtermékek:
* aludttej (házi tejből)
* sovány/zsírszegény túró (lehetőleg házi)
* feta
* mozarella,
* gomolya
* kecskesajtok (amik 6 hónapnál nem tovább érleltek)
* juhsajt (brindza),
* svájci cheddar,
* rizstej (natúr)
* zabtej,
* szója tej
* kókusztej
* tojás (heti 1-2 alkalommal).
A Graham liszt fogyasztható,
Ami ehető első időszakban:
* Kenyér és tészta:
* durumliszt,
* rozsliszt,
* barna rizsliszt,
* teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,
* tönkölybúza,
* Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
* durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
* tk. Hamlett
* tk Abonett
* tk pászka
* kölesgolyó, buláta DE CSAKA NATÚR
Hát ha a második szakaszban vagy akkor már el kellett volna hagyni a gombaölőt. A gombaölő mellé szedtél béltisztitót?
Lehet hogy már annyira gyenge a szervezeted..hogy ezért nem tudsz helyre jönni, no meg a diéta egyéntől függ meddig tart..van akinél van 1 év is mire helyre jön, persze ehhez kell hogy jól csinálja a dolgokat és betartsa amit lehet és mit nem.
Sajna nagyon sok olyan termék van amire az is rá van írva hogy candida diétában ajánlott..az összetevők között meg pl fehér liszt vagy bármi más amit nem ehetünk!
Készitsünk mindent magunk otthon és akkor nem lehet gond!
Sokszor az összetevőket sem tudják pontosan az eladók, csak rámondják hogy igen..persze hogy nincs benne!
Ez természetes, a diéta elején és közben is a tünetek felerősödhetnek még akkor is ha előtte gyengültek.
Nem kell aggódni.
új ételeket a 2 időszaktól vezetünk be, ugye ekkor elhagyjuk a gombaölőt és béltisztítót és kezdjük a probiotikumot..és lassan ,mindig csak egyenként, heti 1 új dolgot vezetünk vissza. Elsőnek a fontos dolgokat, pl gyümi, csirkehús...
Az első időszak max 2 hétig szabad csinálni, mert nagyon legyengül a szervezet ha tovább folytatod. természetesen ha nagyon magas a candida értéked (ezt ugye a vérvétel kimutatja) akkor mehet a 3 hét.
Sziasztok!
Második héten tartok a diétában, úgy érzem a panaszom (hajhullás) felerősödött, de semmiképpen nem enyhült. Pár napig olyan álmosság volt rajtam, hogy bárhol el tudtam volna aludni. Szerintetek ez normális? Honnan tudjam, hogy mikor vezethetek be új ételeket, és mivel kezdjem?
Megismétlem: azt jelzi, hogy alacsony a friss (éppoen zajló, most aktuális ) fertőzéskor megjelenő IgM szinted (majdnem nulla) ez egy minimális fertőzést jelent. Volt komolyabb fertőzés is, ezt jelzi a régi fertőzésre utaló IgG magasabb szintje. De, ha a fertőzésed, ami most van, súlyosbodik, akkor az IgM emelkedni fog, vagy a fertőzés teljesen meggyógyul és az Igm eltűnik. Ezt csak egy második vérmintából tudhatnád meg. Valószínű, ez egy csökkenő fertőzés, erre gondolok, mert az IgG már elég magas (egy kezdődő fertőzésnél az IgG is még alacsony) de az is lehet, hogy az IgM azért alacsony, mert a gombaölő szerek elnyomták a gombákat, kérdés, mi ttörténik később.
Bocs, ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.
IgM a friss (aktuális, éppen zajló) fertőzések ellenanyag szintje a vérben, IgG a memória ellenanyag: régebbi fertőzés után marad vissza, tartós ellenanyag szint.
Igazából savópárból (két külön időpontban vett vérmintából) érdemes nézni. Az alacsony IgM egy minimális friss (éppen zajló) fertőzést jelez, de nem tudni, hogy ez most emelkedik vagy csökken vagy stagnál... De a 2.20 NTU elég alacsony, ha van is fertőzés elég minimális (remélhetőleg nem emelkedik) A magas IgG azt jelzi, hogy korábban volt komoly fertőzés (ebből azt gondolnám, hogy az IgM inkább csökkenő, mint emelkedő lehet, főleg a beszedett gombaölők miatt). A normál flóra telepítésének az ellenanyagokhoz (Immunglobulinok = Ig) nincs köze.
Sziasztok!
Régen jártam erre, de amíg nem tudtam az eredményt, nem akartam annyira belemerülni a dolgokba.
Megjött a véreredményem:
Candida IgG antitest 34,0 NTU
Candida IgM antitest 2,20 NTU
Akkor most nem vagyok Candidás? Sikerült visszafogni a normaflore-real és a protexinnel, no meg a nőgyógyász által felírt gyógyszerrel?!
Sziasztok, ma jött meg a prolabor eredményem candida ügyben. Csakhogy én nem nagyon értek hozzá, tudnátok segíteni, hogy mit jelent?
Candida IgG antitest 11,0 NTU
Candida IgM antitest 2,20 NTU
Az a helyzet, hogy régóta szedek gombaölőt, már egyre kevesebbet, folyamatosan vezetem ki, és már 2 hónapja diétázom. Szerintetek?
Köszi :)
Szia!
Persze, ez a rohadék mindent okoz! Sajnos! Nekem is szokott aftám lenni :( Moss fogat minél többször, jók a szájöblögetők is, és sűrűn igyál kevés vizet, így nem szárad ki és nem fáj annyira.
Jók az ecsetelők is, csak baromira csípnek.
Jól teszed, hogy még az elején próbálsz tenni ellenne, könnybb mint mikor már 100 tünet kijött. Jó, hogy időben rájöttél mi okozza a problémát!
Sziasztok, olvasgattalak benneteket, gondolom kitaláljátok hogy nekem is candida problémáim vannak -.-' A lényeg hogy kicsit össze vagyok zavarodva és szeretném elkezdeni a candida diétát. Receptekre lenne szükségem mert elképzelésem sincs mit ehetnék. Nagyon megköszönném ha írnátok privátban pár ötletet. :)
Üdv
Sziasztok!
Szerencsére az én tüneteim elég enyhék, de nagyon valószínű, hogy candida okozza. Még az elején szeretném elkapni a "kis gazfickót". Ezért is figyelem a blogot folyamatosan és gyűjtöm a infókat.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek okolhatom-e a candidát azért, hogy mostanság gyakran fájdalmasan kipállik a szám, és néha aftám is van?
Előre is köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok