Korianderes Sárgarépakrémleves recept





500 g sárgarépa, vékonyan szeletelve, vagy géppel reszelve
1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
2 ek olívaolaj
1 tk friss gyömbér, reszelve
1/2 tk őrölt koriandermag
1/4 tk őrölt római kömény
800 ml zöldségalaplé
150 ml kókusztej
Só, frissen őrölt bors
1 marék friss korianderzöld, finomra vágva
1 ek lime- vagy citromlé
(opcionális) kevés vaj a dúsításhoz

Korianderes Sárgarépakrémleves
A Korianderes Sárgarépakrémleves elkészítési módja:
Alap megpirítása: Egy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, koriandert és római köményt. Pirítsd illatosra (kb. 1 percig).Add hozzá a répát, és keverd össze az alapfűszerekkel. Párold együtt 4-5 percig, hogy kissé karamellizálódjon. Főzés: Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd. Fedő alatt főzd, míg a répa teljesen megpuhul (kb. 20-25 perc). Pürésítés: Botmixerrel vagy turmixban pürésítsd teljesen simára. Ha selymesebb állagot szeretnél, passzírozd át finom szűrőn.Keverd bele a kókusztejet, melegítsd össze, de ne forrald. A végén keverd bele a lime- vagy citromlevet és az aprított koriandert.
Ha extra selymességet szeretnél, egy kis vajat is keverhetsz bele. Tetején tejszínnel spirál alakban díszítsd és szórj rá egy csipet aprított friss korianderlevelet!
Bagett szeletekkel tálaljuk!
Elképesztően finom leves!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Chilly Willy, máj. 21. 15:32
A korianderes sárgarépakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.