Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Bocsánat, félreértettél. Nem azt akartam mondani, hogy semmi segítséget nem kaptam hiszen éppen ellenkezőleg rengeeget segítettetek és ezt hálásan köszönöm
Arra gondoltam, hogy nem kellene-e szakembernek irányítania a folyamatot, ha már ennyire fontos a sorrend és az időzítés. Én ezt nem igazán tudom felmérni, mikor mit kell szednem, szóval kell egyfajta logikai felépítésnek lenni a dologban. Ezért gondoltam szakember segítségét kérni, aki megmondja mi után mi jön, mit mikor és meddig, ha gond van mit tegyek stb-... Annyi bukkanója van ennek a dolognak. Én erre gondoltam. Az nagyon sokat jelentt, jelent és fog is, hogy van ez a fórum!
A candida diétát egy évig csináltam és csak részben tértem vissza a nem bio kajára. Ha kenyeret kívánok, akkor a teljes kiörlésűt részesítem előnyben, nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, próbálok a lelki nyomáson és stresszen felülkerekedni. Édesítőszert használok,leszoktam a kávéról.Folyamatosan erősítem az immunrendszerem, ill. ha netalán megbetegedem, akkor a természetes gyógymódokat próbálom követni. Nem vagyok hajlandó antibiotikumot beszedni!
Próbálok és akarok változtatni az életemen, az életmódomon. Úgy alakítom a napjaimat, hogy tudjak időt szakítani magamra, a testemre. Kell, hogy odafigyelj magadra!Én ezt azelőtt nem tettem és az eredmény a candida volt!Így utólag azt mondom, hogy bárcsak jobban odafigyeltem volna mindenre!Akkor talán nem jártam volna így!
Azért vagyunk itt a fórumon, hogy akinek tudunk segítséget nyújtsunk.
Pont azért, hogy aki most áll minden diéta és bogyó előtt annak segíthessünk.:-)))
Nekem leginkább lelki segítségnyújtásra volt szükségem. Amit a páromtól és a családomtól kaptam meg!Szolidaritásból ők is azon a kaján éltek amin én.Bár lehet nasiztak amikor nem voltam a közelben. :-))
Illetve egy nagyon kedves kolléganőm,barátom segített sokat, hogy mit szedjek, vagy mit érdemes kipróbálnom, de sokszor az is jó volt,ha rám tört a "dili", hogy felhívtam és megnyugtatott, hogy a candida miatt nem vagy más,egy erős csaj vagy és legyőzöd!Kellett a lelki segítség!
Én a teljes tisztító kúrát alkalmaztam, mellette természetesen diétáztam. Ez volt a legnehezebb!
Amit leírtál lényegében én is azt alkalmaztam, bár voltak olyan "eledelek" amelyek nemigen nyerték el a tetszésemet.:-( Na de ez sajnos nem kívánságműsor!
Szerinted Bernuska mit csinált?
Kérdezd ki!
Sajnos én is ezt tapasztaltam így kötöttem ki az ökonetes megoldás mellett.
Nálunk van egy candida klub és ott "tanítjuk" a candida-terápiát.
Már sokszor leírtam a fórumon, de a kedvedért mégegyszer leírom, hogyan csináltuk-csináljuk:)
Az első két hét a gombaölés, béltisztítás időszaka: Bwl, grape csepp, candcell, olajfa, esetleg parazitairtó, illetve, ha indokolt, akkor TTT. Emellett minél szigorúbb étkezési megszorítások. Tilos: élesztő, fehérliszt, tej, alkohol, tejtermékek, cukor, gomba. Kötelező: zöldségek, teljesőrlésű alapanyagból készült ételek, natúr joghurt, sok tiszta víz fogyasztása, köles, hajdina,zab, barnarizs.
A burgonyát csak a második hét után ajánljuk, aztán a túrót és a nem erjesztett, sóban érlelt sajtokat, valamint nem vörös húsokat is, de csak heti egy-két alkalommal. Hatodik hét leteltével csak a "bogyók" fogynak el, a diétát érdemes tartani 2-3 hónapig összességében, aztán szép lassan visszahozni a régi ételek közül azokat, amiket ettünk, de azt is mértékkel. Ajánlatos a megújított étrendet tartani leginkább.
Szerencsés voltál, hogy nem volt semmi gondod, nekem volt:)- előfordult, hogy mentem az utcán és meg kellett állnom, mert olyan munka volt a beleimben, hogy azt hittem, másodpercek alatt minden a nadrágomban lesz:)
Akkor ha jól értem Te is a BWL-t ill. a parazitaölőt használtad az első két hétben?
Én igen. Bár azt írtad, hogy "az első két hét a legdrasztikusabb, aztán engedünk a nadrágszíjon." Megmodnom őszintén nekem az első két hét nem volt annyira vészes, bár voltam egy homeopátiával foglalkozó högynél, aki azt javasolta, hogy legyek állandóan WC közelben, mert ki tudja, ill. ha megoldható menjek szabira, amíg a kúrát csinálom. A nőgyógyászom azt mondta, hogy biztosan képzelgek és bebeszélem magamnak a tüneteimet.
Kérdezem én, ezután bízzak az orvosokban v. bárki másban? Nem igen tudtam! Elindultam az úton és ha nagyon nehezen is, de sikerült. Nem kellett hozzá semmilyen felügyelet!Mert mindenki csak a pénzt akarta leggombolni rólam.:-(
Igen, én is úgy gondoltam, csak a grapefruitmagcseppel lehet még plusz azt, amiket leírtam...
Kb... :o)
Köszi Napraforgó!
Megnézem majd, h nálunk milyet lehet kapni a bioboltban, aztán értekezünk.
Jó pihenést mindenkinek!!! K.
A teafát lehet pl hajápoláshoz, erősítéshez, korpa ellen a samponba, bőrápoláshoz testápoláshoz vagy olívaolajba, lábgombára tisztán, fogínyerősítéshez vízbe csepegtetni, vagy akár fürdővízbe is jó... Sőt, állítólag légyriasztásra is jó.
Ezek vannak ráírva az enyém dobozára. :o)
Grapefruitmagcseppet meg lehet vízbe csepegtetve inni, vagy szájat öblíteni vele, mosáshoz adni, húst lemosni vele...
Gombaölő...
Az az igazság, hogy nekem a diéta eddig bevált.
Viszont, ha egy mód van rá, akkor a sok bogyót elhagynám, amit a dokim ajánlott nekem.
Ahogy már korábban írtam sokan támadták őt, mikor elmeséltem, h mit állapított meg nálam. Tény, h pl egy ismerősömnek, srácnak uezeket a dolgokat írta fel és tök más tünetekkel mentünk hozzá.
No comment...
Másrészt, ha lehet kiváltani a szintetikus vagy nemszintetikus bogyókat, akkor inkább maradék a természetes szerek mellett.
Nem utolsó sorban: nem tudok havonta kb 15-20 ezret csak a bogyókra költeni. Családom van, két gyerek, éppen elég kiadást hozott a megváltoztatott étrend.
Félre ne értsetek, látom értelmét a diétának, érzem a hatását, de megpróbálnám a kúrát más szerekkel kiegészíteni.
Hát ezek a dilemmáim...
Igen, van benne igazság, de ha legyőzte volna, akkor nem tudnál kimászni az ágyból:)
Kíváncsi vagyok, hogy kapsz-e ilyenre beutalót. Nálunk csak maszek alapon lehet kérni.
Arra én is. Elmehetek a háziorvosomhoz kérni egy ilyen irányú vérvételt, bár eddig még csak "sima" labor volt. Elég jól beadtam neki a candida témát, most már csak szimplán hülyének néz :)
De ha kérem bizonyára elküld egy ilyenre ahol megnéznék az ellenanyag szintet.
De gondolod, hogy ennyi idő elteltével mutatna még értékelhető eredményt? Azért már sok idő eltelt az első affér után. Szerintem ez a vizsgálat akkor hasznos amikor még torzsalkodik az immunrendszerrel és még nem győzte le. Ha legyőzte, akkor az immunrendszer megtűri és nem mutat aktivitás irányába. Valahogy így gondolom, persze ez laikus vélemény.
Szia mrs.dry!
Grapefruit cseppet csepegtettem a tusfürdőnkbe.Én az ökonet krémszappanját használtam, de a páromnak is ebből vettem, amit használt.Mert ő nem volt hajlandó diétázni, mivel ő nem érezte magát rosszul, nem voltak tünetei!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok