Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Jól esik, hogy mellettem álltok. Köszönöm szépen!De ilyenkor mindig elkeseredek, ki látástalannak érzem a helyzetet. Tényleg nem tudom valóban ki lehet-e gyógyulni, már hallottam rémhíreket. Jó volt sylo hsz-eit olvasni hogy neki sikerült. Nagyon logikusnak találtam a diétáját,a jó felépítés a kulcsa a sikernek. Mindent a megfelelő időben. De sajnos elég egy rossz lépés és kudarcra van ítélve :( Ez az ami nehéz benne. Ráadásul az enyém elég súlyos is, nem értem miért harapódzott idáig a dolog, AIDSeseknél, meg daganatos, kemoterápiás súlyos immundeficites betegeknél szokott ekkora fokú gombásodás előfordulni szerintem. A szteroidomat is elhagytam már rég szóval nem értem..
De végülis nem is ez a lényeg.
Kedves Cszsuka!
Igen Ökonetes termékeket használtam, amelyek a mai napig szerepet játszanak az életemben. Eleinte elzárkóztam ezektől a termékektől, de rá kellett jönnöm, hogy az orvosokra hiába várok, azok soha nem fognak rajtam segíteni.
Hozzáteszem egy szóval nem mondtam, hogy nem alkalmaztam Ferenczy László módszerét. ??? De volt olyan termék amit nem alkalmaztam, főleg azért, amit nem szívesen emlegetek és nem is szívesen említem (nem akarok senkit elíjjeszteni), de a T.T.T.-nek és a súlycsökkenésnek, a cukor, az édességek kivonásának köszönhetően, ill. továbbra is voltak panaszaim elég hamar depressziós lettem. Összecsaptak a hullámok a fejem felett és így egyenes utam volt a depresszióhoz.
A teafaolajat csak külsőleg tudom használni, állítólag Mo-n nem is forgalmaznak "iható" változatot. Én eddig még nem mertem meginni,mert mindegyiken rajta van, hogy KÜLSŐLEG!
Most az aloe vera iható változatán gondolkodom, állítólag ilyen is van. Ebből is csak krémet és gélt ismertem.
Lányok!
A Grépfruitmag kivonatot és a Teafaolajat hogyan kell használni?
Mire hatnak tulképpen? nem találom a soksok hozzászólás között...
Fúúúúúúúúúúúú, én is csak néztem mikor beléptem, h milyen forgalom volt itt ma :-)
Luice!
Reggel simán megiszol egy pohár citromos vizet?
Szia!
Ezt a krémszappanos dolgot pontosabban leírnád?
Párodnak simán az általa használatos tusfürdőbe csepegtettél?
Nnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Ez most milyen hozzáállás?!?!?!?!?!?!?!
Ne már! Azért ez nem halálos kór!
Igenis ki lehet gyógyulni belőle.
Én még csak alig egy hónapja csinálom, de rengeteg tünetem megszűnt vagy minimálisra csökkent.
Tulképpen egészen jól át lehet szervezni az étkezést. A nasi persze hiányzik :-(
Kérlek, ne ilyenekre gondol!!!! Veled vagyunk :-)
Én is magamnak sütöm a kenyeret, ha gndolod, majd írok receptet.
Érdekes, hogy fahéjjal és tárkonnyal kell ízesíteni, mert a gomba azt szereti legkevésbé.
Állítólag....
Szia!
Én is megcsinéltam ezt hétvégén, vendégségbe mentünk és én is szerettem volna nasizni.
Így ezért mindenki ezt kapta :-)
De nekem nem voltak ilyen gondjaim...
Én mondjuk édesítőt tettem bele, de magas nekem sem lett :-)
Viszont elfogyott!!!!
Beírtam a recept-keresőbe a candida szócskát és kidobott pár anti-candidás ételreceptet. Van köztük kenyér, fahéjas kifli, pizzarecept, salátaöntet. Kinyomtattam őket, alkalomadtán kipróbálom majd.
Senki nem próbálta még őket közületek?
Én reformétteremben veszem a kenyeret, de imádom! Csuda finom, a receptjét kunyerálom tőlük, de mintha titok lenne nem mondják meg. :S
Lepényt is sütnek, de az nem ízlik annyira.
Megértelek benneteket, mert nagyon nehéz fldolgozni, ha vki candidás lesz. De felül kell kerekedni rajta és legyőzni. Ez egy hosszú folyamat, de érdemes végigcsinálni, mert talán újra viszaeshetsz és akkor kezdődik újra ez az ördögi kör. Nálam amikor kiderült a problémám, akkor a BWL-t és a parazitaölőt kezdtem elszedni, ami 2hétig tartott és jó rendesen kitisztított. Természetesen mellette diéta gőzerővel, aztán jöttek a tisztítás utáni helyreállítás. Szedtem a Cancelt, grapefriutmag cseppet, rengeteg fokhagymát ettem és tisztított vizet és rengeteg zöld teát(ponay tea-ökonet)ittam.Használtam ezüstkolloidot is, de én a grapefriut cseppre esküszöm. Nagyon jól felerősíti az immunrendszered, amire nagyon nagy szükséged van. De például én a páromnak is adagoltam, illetve a tusfürdőjébe is csepegtettem, szintúgy a sajátomba is, ami egy speciális krémszappan.
Nálam hüvelyi úton jött elő a candida, s akinek ilyen van az tudja, hogy milyen kellemetlenségekkel jár, így azt javasolták, hogyha nagyon viszketek és égő érzést érzek, akkor grapefruit cseppet v. teafaolajat csepegtessek tamponra és azt helyezzem fel. Használ!
Egy kis segítség:
Élesztő és cukormentes diétát kell alkalmazni.Azoknál a leghatékonyabb, akiknél élesztőgomba-túlszaporodásra gyanakodnak (Candidiasis), főleg akiknél végbéltáji viszketés és emésztési zavarok lépnek fel.
Lényege: ha nem fogyasztunk cukrot és élesztőtartalmú ételeket, megfosztjuk az élesztőgombákat a táplálékutánpótlásuktól.
A diéta több fázisból áll, a gyengébbtől a legszigorúbbig.
Mindig az első fázissal kezdjük, és csak akkor lépünk tovább, ha nem javul az állapotunk.
1. Az étrendből iktassunk ki minden cukrot: édességet, kekszet, mézet, melaszt, lekvárt, szörpöt, cukrozott üdítőitalt, mogyorókrémet, cukrozott konzerveket, édes gyümölcsöt (dinnye, banán, barack, szőlő, mandarin, szilva).
Tartsuk a diétát 4-6 héten át. Ha nem javul az állapotunk, térjünk át a következő fázisra.
2. Hagyjuk el az étrendből az összes gyümölcsöt, kivéve a citromlevet (C-vitamin utánpótlás).
Ne együnk fehér lisztből készült terméket (kenyeret, péksüteményt).
Ne együnk sajtot és egyéb érlelt vagy erjesztett élelmiszert.
Együnk sok salátát, párolt zöldséget, húst, halat, tojást, zöldfűszereket, spenótot, fokhagymát.
A diéta tartson 4 héten át, ha javulást tapasztalunk, úgy tovább is tarthat.
Ezután fokozatosan vezessük be újra a nem túl édes gyümölcsöket az étrendbe, még akkor is, ha nem áll be javulás.
3. Iktassunk ki minden élesztőtartalmú élelmiszert, ezek:
sör, bor, ecet, élesztőkivonat, B-vitamin komplexek, leveskocka, levespor, húskivonat, kenyér, kelesztett tészta, péksütemény, pizzatészta, teasütemény, tömény szeszes ital, joghurt, kefír, tejföl, sajt, aszalt gyümölcs, száritott zöldség, savanyúságok, szójaszósz, tofu, fekete tea, túlérett gyümölcs, gyári gyümölcslé, lekvár, a hűtőben 2 napnál tovább tárolt ételmaradék.
Együnk helyettük szódabikarbónával készült kenyeret teljes kiőrlésű sötét lisztből, vagy rizs, szója és kukoricalisztből, a gyümölcsöt mindig hámozzuk meg, mert felületükön szaporodnak a gombák.
Ha erre a fázisra jól reagál a szervezet, és javulás következik be, érdemes áttérni az utolsó fázisra.
4. Mivel ez a fázis nem mindenki számára biztonságos, az orvos jóváhagyása szükséges hozzá.
Iktassunk ki az étrendből minden keményítőtartalmú élelmiszert: kenyeret, lisztet, burgonyát, rizst, tésztát, pasztinákot, babot, lencsét.
Diófélét a kesudió kivételével kis mennyiségben fogyaszthatunk.
Szigorúsága miatt ez a diéta néhány héten túl nem tartható.
Javulás esetén konzultáljunk orvosunkkal a gombaellenes gyógyszerek esetleges szedéséről.
Ha a panaszokon a diéta 4. fázisa sem segít, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a problémákat nem élesztőgomba-túlszaporodás okozza.
NAGYON FONTOS!
A candidiasisból kigyógyult betegeknek azonban ezután egész életükre szólóan egészségvédő életvitelt kell folytatnia ahhoz, hogy a gombák ne tudjanak újra rést ütni az immunrendszeren (egészséges táplálkozás, mértékletesség, elegendő testmozgás, helyes légzéstechnika, elegendő pihenés, lelki nyugalom elérése, stressz kerülése).
Én kenyeret a bioboltban vettem magamnak.
A gyártót hirtelen nem mondom meg, de úgy kell kérni, hogy élesztőmentes kenyeret szeretnétek, amit candidások is fogyaszthatnak. Nem mondom, hogy finom, de meg lehet szokni, sőt nagyon laktató. Talán fél kg-os kiszerelésben van.
Lassan búcsúzom tőletek a hétvégére, lejár a munkaidőm, otthon meg nincs net, remélem nem maradok le sok mindenről
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét és kitartást a diétához, mindenhez nektek.
Bocs, de hülye vagy... ;o)
Ahelyett, hogy ilyen negatív gondolatokkal építed lefelé magad, inkább fordíts!!!
Kezdj el pozitívan gondolkodni, élni...
Itt a hoxán olvastam egy kenyérreceptet, szódabikarbónával. Szerintem azt ki fogom próbálni.
Eddig teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret ettem, a Ceres süti. De mivel van benne kovász meg élesztő így a diéta alatt azt sem szabad enni.
Valahol a neten olvastam, azt hiszem a medimix.hu-n.
Gabonafélékből a kölest, hajdinát, zabot, barna rizst ajánlotta.
Azt írta, hogy pékipari termékekből a kezelés alatt még a kovásszal készült barna kenyereket is kelülni kell.
Tészta és tejtermék fogyasztását egyáltalán nem írta.
Lisztes ételekből a zab, hajdina, kölesliszttel kevert vöröslisztet (ezt nem is tudom mi) és az abból készült lepényeket, pitét, gombócokat, gyúrt tésztát stb. ajánlotta.
Természetesen a friss zöldséget, nyersen, teákat.
Dióféléket és gyümölcsöket, alámt, ananászt, őszibarackot, narancsot rostmentesen (ezt sem tudom milyen lehet, most igyon az ember narancslevelt vagy mi?! )
Szóval ezeket olvastam.
Hmm, ez fura. Mindenütt azt olvasom, hogy igazából a candida ellen gombaölő gyógyszerrel és diétával együttesen lehet csak felvenni a harcot, valamint ezek mellett sok c vitamint meg ásványi sókat kell enni.
Nekem meg a belgyógyász csak annyit mondott, hogy vegyek egy szakkönyvet és olvassam el hogyan kell diétázni, mert a candidára nincs vizsgálat amit el lehetne végezni. Na ez sem volt semmi.
Persze már úgy mentem a belgyógyászhoz, hogy előtte elolvastam egy candidás könyvet meg mindent amit csak lehetett a neten.
Nem semmik ezek a dokik. :-(
Nem tudom, hol olvastad, hogy nem lehet teljeskiőrlésű lisztet, meg joghurtot, én ilyen infot még sehol nem láttam, pedig elég sokat olvasgattam utána...
Joghurtot olyat lehet, ami élőflórás.. A legjobb az Activia.
A november 12. tényleg messze van... Teljesen átérzem, amiről beszélsz, mi is hetek óta várunk a dokira. :o)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok