Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2796. mrs.dry
2008. okt. 30. 19:34

CSajok!

MOst akkor ki, mióta csinálja a diétát?

Belezavarodtam...

Cszsuka és luice már túl vannak rajta, Bernuska, Beautiful és Napraforgó készültök rá?

2795. Napra_forgó (válaszként erre: 2791. - Cszsuka)
2008. okt. 30. 19:09

Ó, de rendes vagy, hogy ilyeneket feltételezel rólam... ;o)

Tulképp így gondoltam, ahogy leírtad, de jobbnak láttam, inkább újra tisztázni, mielőtt elkezdjük. :o)

2794. luice (válaszként erre: 2780. - Impetus)
2008. okt. 30. 18:18
Én L.M után eggy természet gyógyászt kerestem ha érdekel priviben megirom.De amelett hogy ő is sokat segitett a legtöbbet itt a fórumon kaptam főlleg Zsukától.Ha előbb tudtam volna én az ő által ajánlott Dr nőhöz mentem volna,de ha az anyagiak engedik még azt is felkeresem.
2793. Cszsuka (válaszként erre: 2787. - Sylo)
2008. okt. 30. 17:48

Szia!

Várjuk a történeted! :)

2792. Cszsuka
2008. okt. 30. 17:47

Kedves Impetus!

így válaszolok, hogy egy helyen legyen meg az összes kérdésedre a válasz:)

Előszöris: üdv a topicban!:)

A nőgyógyász csak a hüvelyi candidát tudja kimutatni. Valójában, akinek a hüvelyben elszaporodott, annak a bélrendszerben van túl sok, mivel a végbélnyílás és a hüvelynyílás eléggé közel vannak egymáshoz, a hüvelyben így tud elszaporodni. Amikor valakinek elszaporodik a gomba, az azt jelenti, hogy felborult a mikrobiológiai egyensúlya, valami miatt. Ez pedig a sav-bázis egyensúly borulásával jár - ami pedig a gombáknak kedvez. A hüvelyben amúgy is savasabb a közeg, mint másutt, nagyon jó élőhely nekik, ha odajutnak.

A vérvételes vizsgálatot szoktuk leginkább ajánlani, eddig az a legismertebben legpontosabb, de nem nyújt 100%-ot az sem, hiszen az immunrendszer reakciójára támaszkodik: a candida toxinja ellen termelt ellenanyagszintet mutatják ki. Ha az immunrendszer "defektes", akkor lehet úgy is negatív az eredmény, hogy közben nagyon is pozitív..

Azért fontos tudni, hogy milyen szinten vagy candidás, mert ehhez állítják fel a terápiát. A párod akkor tudja csak "elkapni", ha legyengül az immunrendszere. Egy cukorbeteg amúgy is különösen hajlamos a candidára, nem kellesz hozzá te. Az is lehet, hogy eredetileg neki volt már túl sok, aztán lett neked. Mivel cukorbeteg, feltétlenül fontosnak tartom, hogy candida diétát és terápiát csakis orvosi ellenőrzés mellett csináljatok. Ha nem válik be dr. LM, akkor még mindig tudok ajánlani orvost. Ha beválik, akkor pedig jó gyógyulást és kitartást kívánunk!

Az biztos, hogy nem ajánlom, hogy egyedül vágjatok bele!!

Várunk a fórumon a tapasztalataitokkal!

Üdv: Zsu

2791. Cszsuka (válaszként erre: 2774. - Napra_forgó)
2008. okt. 30. 17:31

Azt hittem, te már mindent tudsz:)

A tejtermékeket 3-4. héttől kezdd.

Érdemes a zöldségeken kívül a teljesőrlésű dolgokat, zabot, kölest, hajdinát, barnarizst fogyasztani. Mindenféle levest, főzeléket- kivéve borsó és bab, azokat is a harmadik hét után. De ha "csak" diétáztok, akkor nem szükséges ennyire drasztikusan, elég majd akkor, amikor a terápiát csináljátok. Addig mindezeket fogyaszthatjátok, "csak" a cukor, tej, fehérliszt, élesztő, alkohol és gomba tilos.

2790. 9df60c3431 (válaszként erre: 2786. - Impetus)
2008. okt. 30. 16:53
Ez bizony így van.
2789. 9df60c3431 (válaszként erre: 2784. - Impetus)
2008. okt. 30. 16:52

Nagyon is elkaphatják. Ugyanolyan fertőző betegség mint a többi. Egy erős immunrendszer sem véd meg ellene, mert a szervezetben nem pusztul el hanem "inaktív" marad és mikor legyengül az immunrendszered fellobban. A HPV hez tudnám hasonlitani.

Candidát egy kilincsről is szerezhetsz, de ilyen alapon bármit. Kapaszkodsz a buszon és mgvakarod az orrodat. Ijesztő, de gyakorlatilag ennyi bőven elég egy fertőzéshez. Nem steril világban élünk, gombákat is mindennap eszünk. Kérdés kiben találnak optimális életkörülményeket. Azt nem hagyják el...

2788. luice (válaszként erre: 2787. - Sylo)
2008. okt. 30. 16:45
Nem kérdezősködöm inkább szeretném ha leirnád elejétől végig és a gyógyulási módszert is.Szerintem mindenkinek sokat segitenél és utánna még tuti lessz kérdés.Előre is köszi mindenki nevében.
2787. sylo
2008. okt. 30. 14:12

Sziasztok!

Én is candidás voltam -sajnos-, ha tudok a kérdéseitekre válaszolni, akkor megpróbálok.Remélem a tapasztalataimmal tudok segítni!

2786. Impetus
2008. okt. 30. 14:00
Meg még azt nem értem igazán, hogy ha ez egy gomba és elvileg mindenkiben megtalálható és csak valaminek a hatására, pl. antibiotikum, stressz akármi kórosan elszaporodik, akkor ezt hogyan lehet mégis elkapni, miért vagyok, vagyunk veszélyesek a partnerünkre, akárkire?
2785. Napra_forgó (válaszként erre: 2784. - Impetus)
2008. okt. 30. 14:00

Én úgy tudom, hogy máshogy nem lehet elkapni...

De száz százalékig nem vagyok ebben biztos... Rég olvastam utána, lehet, van új info...

2784. Impetus (válaszként erre: 2783. - Napra_forgó)
2008. okt. 30. 13:58

Na jó, de csak nemi úton lehet elkapni? Más családtag nem kaphatja el esetleg, vagy kollégák közös wc használattal, ilyesmik. Bár a wc-t mindig is fertőtlenítem magam előtt és papírülőkét használok mert náluk koedukált a wc sajnos :-(

Tudom, hülyeségeket kérdezek, de még csak most "ismerkedem" ezzel a candida dologgal és félek, nehogy más is megkapja tőlem.

2783. Napra_forgó (válaszként erre: 2782. - Impetus)
2008. okt. 30. 13:54

Sehogy. Jó ideje együtt élünk, tehát, ha akarta, már elkapta... Szerintem...

Így aztán együtt megyünk vizsgálatra, együtt fogunk kúrálódni, gyógyulni...

Egyébként óvszer, vagy grapefruitmag-cseppes lemosás előtte-utána...

Vagy cölibátus. ;o)

2782. Impetus
2008. okt. 30. 13:50
Most komolyan, ti hogy véditek a párotok attól, hogy ne "fertőződjön" meg candidával?????
2781. Napra_forgó (válaszként erre: 2780. - Impetus)
2008. okt. 30. 12:53

Szerintem a legjobb lenne, ha a párodat is kivizsgáltatnád... És tényleg az lenne a legjobb, ha ő is diétázna, kezelné magát.

Bár nem vagyok otthon cukros témában, de szerintem ezzel a diétával is simán megoldható, hogy ne essen le a cukra...

Mindenképp érdemes utánaolvasni, nem árt tájékozódni. :o)

De ezt megteheted itt a neten is... Pl ebben a fórumban. ;o)

De itt is pl: [link]

Vagy itt: [link]

Vega teszt: [link]

LM-nél Luice volt, így meghagyom neki a válaszadást... :o)

2780. Impetus (válaszként erre: 2779. - Napra_forgó)
2008. okt. 30. 12:42

És akkor most mire ügyeljek a párommal kapcsolatosan?

Elvileg volt urológusnál, de hagyjuk, hogy ott mi történt. Szerintem szemrevételezéssel megnézték, és felírtak neki canesten kenőcsöt. Eszméletlen. Neki nincs semmi tünete, de hát ez nem jelent semmit.

Nekem a belgyógyász azt mondta, hogy vegyek egy szakkönyvet és olvassam el mit kell tennem. Jó, mi? Azt mondta diétázzon a párom is. Mikor mondtam neki, hogy az problémás lesz, mert cukorbeteg és ha leesik a cukra akkor cukrot kell ennie erre azt válaszolta a belgyógyász, hogy hát ne essen le a cukra. Ez normális?!

Elvileg L.M.-is csinál vérvételes vizsgálatot, legalábbis a honlapján ezt olvastam.

Vigyem el esetleg a páromat is hozzá?

Étkezéssel kapcsolatosan egy kérdés. Mi a helyzet a tejjel, azt lehet fogyasztani, pl. főzelék formájában, vagy süteményekbe?

Egyébként ez a Vega-teszt miből áll.

Megkérdezhetem, hogy te L.M. után kihez mentél?

2779. Napra_forgó (válaszként erre: 2778. - Impetus)
2008. okt. 30. 12:33

Igen, a párod elkaphatja. Sőt, vissza is fertőzhet... Anélkül, hogy bármi tünete lenne akár...

Elvileg a Vega teszt arra is jó, hogy néz candida-szintet...

De, ha gondolod, Cszsuka ajánlott egy drnőt, aki vérvétellel nézi... Én, ha otthon lennék, ahhoz mennék, nem dr LM-hoz...

Csak diétával nem oldódik meg a probléma. Komplett kezelést igényel.

2778. Impetus (válaszként erre: 2777. - Luice)
2008. okt. 30. 12:23

Persze, megírom mi volt. Nekem nem kell Vega-teszt mert a nőgyógyászom már kimutatta, hogy candidám van :-(

Most kicsit elbizonytalanodtam, hogy azt mondjátok lemaradt, meg ne számítsak semmi extrára. Most akkor érdemes hozzá elmenni, vagy autodidakta módon diétázzak és megoldódik a probléma.

Igazából a párom miatt aggódom. Nem tudom, hogy ő elkaphatja-e tőlem vagy sem. Nem hiányzik neki még egy nyavaja, mert így is súlyosan hallássérült és inzulinos cukorbeteg. Már csak egy candida hiányozna az életéből.

2777. luice (válaszként erre: 2775. - Impetus)
2008. okt. 30. 11:46
Én nála kezdtem.Nekem sajna nem vált be.Vega teszt-tel vizsgálnak és annak eredménye alapján kezel.Kiváncsi leszek rá nagyon,reméllem megteszed hogy megirod mi volt.Egyébként biztosan ért hozzá csak nekem nem volt jó.A nyststint irta és azt én nem tudtam szedni meg 1 álltalános candidás lapot adott hogy mit ehetek mit nem.Ne számits valami különleges vizsgálatra.És ahogy már előttem irták ő inditotta el csak 1 kicsit lemaradt.
2776. Napra_forgó (válaszként erre: 2775. - Impetus)
2008. okt. 30. 09:37

Szia!

Szerintem dr. László Mária neve mindenkinek ismerős lesz, aki candida témában kutakodott valaha...

Ő írta talán az első könyvet a témában, Candidiasis Divat vagy a XXI. század betegsége címmel...

Biztos normálisan meg fog vizsgálni, és tanácsot, gyógyszert is ad majd. :o)

Ahogy hallottam, néha kicsit elavult a gondolkodása, de azért rosszat biztos nem fog mondani. Csak egyszerűen azóta, hogy ő foglalkozik ezzel a betegséggel, elég sok mindenre rájöttek még, és ő nem mindet követi...

Egyébként itt a fórumon is meglehetősen sok infot találsz az elmúlt rengeteg hozzászólásban, érdemes végigolvasni...

Ha nem akarod az egészet, olvasd Cszsukáét, ő lát el mindannyiunkat jótanácsokkal... Persze, egymásnak is ötletelgetünk, de ő jobban otthon van a témában. :o)

Sok sikert! :o)

2775. Impetus
2008. okt. 30. 09:08

Sziasztok!

Megkérdezhetem, hogy ti milyen orvosnál voltatok aki megállapította nálatok, hogy candidások vagytok és milyen vizsgálatokkal tette ezt?

Én voltam nőgyógyásznál, aki megállapította, hogy candidám van, de csak kúpot, kenőcsöt és két szem tablettát kaptam, semmi mást, és nem is ért sokat.

Ezek után belgyógyászhoz mentem, hogy vizsgálajanak ki, de csak széttárta a kezét és közölte, hogy vegyek egy szakkönyvet és olvassam el hogyan kell diétázni, mert ennek a betegségnek nincsennek vizsgálati módszerei.

Az asszisztensétől kaptam egy nevet Dr. László Mária, nem tudom ismerős-e valakinek. Hozzá már bejelentkeztem, de csak november 12-re kaptam időpontot. Remélem majd normálisan megvizsgál és tud tanácsot, gyógyszert bármit adni.

2008. okt. 30. 08:09

Sziasztok!

Segítsetek egy kicsit! :o)

Hétfőn végre tényleg elkezdjük a diétát, bár dokinál még mindig nem voltunk... De remélem, az is sikerül jövő héten, mert addigra már nincs szabin...

Tehát, a kérdésem... Most akkor tulképp az elején mit lehet enni?

Zöldséget, joghurtot, kenyeret, házi készítésű kencét rá...

És még? Túrót, mozzarellát, fetát pl mikortól lehet...

Már annyi félét olvastam, hogy kicsit belezavarodtam. :o)

Köszi. :o)

Szép napot mindenkinek! :o)

2773. Cszsuka (válaszként erre: 2768. - Bernuska)
2008. okt. 29. 20:08
Ha nem szedted be a végén, akkor hagyd meg karácsonyra. Lehet, hogy jól jön majd:)
2008. okt. 29. 19:45
* nem tőlük venném
2008. okt. 29. 19:44

Nem tudja valaki az A' La Nature étteremben fellelhető élesztőmentes kenyér receptjét_? Égen földön azt keresem, eddig nem sok eredménnyel :(

Annyira ízlik, hogy nem kenek rá semmit, simán eszem. Imádom, de sehogy sem tudok hozzájutni a receptjéhez. Az étteremben nem hajlandóak elárulni, ami persze érthető is hiszen akkor megcsinálnám itthon és tőlük venném.

Senki nem tudja..

2770. Napra_forgó (válaszként erre: 2764. - Mrs.dry)
2008. okt. 29. 19:18

Ezen a karácsonyon már én is gondolkodtam...

Én elvileg tudok olyat főzni szentestére, ami belefér a diétába... Anyuval meg lehet beszélni, hogy ő is olyat főzzön...

A nagy kérdés az anyós... Nnnna, ő kérdés is marad...

Bár nálunk ugye nem csak a karácsony, mint ünnep miatt nehéz, hanem mert akkor megyünk haza két hétre... Találkozó a rokonokkal, barátokkal... stb...

2769. mrs.dry
2008. okt. 29. 13:09

És a 8 hét most elég is?

mennyivel vagy jobban?

kilók mentek le?

már ha nem vagyok túl indiszkrét....

2768. Bernuska
2008. okt. 29. 12:42

Zsuzsa!

Beszedjem még a maradék BWL-t?

Ugyanúgy, ahogy azelőtt szedtem?

A probiotikumot mindig elfelejtem....:( valahogy a "két étkezés közötti" időpont kiesik a memóriámból...

2767. Bernuska
2008. okt. 29. 12:40
8 hetet csináltam meg...(bár átlag heti egyszer nekem is volt közben 1-1 szelet süti)....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook