Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2826. 9df60c3431 (válaszként erre: 2823. - Impetus)
2008. okt. 31. 13:38

Nem. Semmit.

Gyógynövényekből kellett teát főznöm és rengeteg gyömbérgyökeret enni. Utóbbitől ki voltam :(De most újra megpróbálom, mert ez igy áldatlan állapot. Nincs peteérésem, gondolom a gyulladások miatt meg persze elmaradt a menzeszem is.. :(

2825. Impetus (válaszként erre: 2820. - Napra_forgó)
2008. okt. 31. 13:38

Igen, ezt fogom csinálni, csak olyan messze van még az november 12, addig is szeretnék már valamit tenni a gyógyulásért, és csak a diéta marad.

Viszont van ahol azt írják, hogy teljes kiőrlésű lisztet sem szabad használni, van amelyik megengedi, van amelyik engedi a tejet, natúr joghurtot, van amelyik nem.

Lehet, hogy maradok annál amit a könyv ír és tényleg nem zavarodom bele.

Aztán majd dönt a doki.

2008. okt. 31. 13:36

Bocsi, megint kavarja a laptop a dolgokat.

Szóval *feltettem a szekrény tetejére

* 2 nap múlva lejárt a szavatossága

*katasztrófális lett

2823. Impetus (válaszként erre: 2821. - 9df60c3431)
2008. okt. 31. 13:35
Voltál Vega teszten és nem adtak semmiféle gyógyszert?
2008. okt. 31. 13:34

Igen, én most diétázom. Nehéz mert a mamám finomabbnál finomabb sütiket rak elém hét végén. Ma is hozott egy zacskó kekszet, felettem a szekrény tetejére. Talán ha nem látom, nem kísért :)

Képzeljétek kipróbáltam a durumlisztet és a szteviát a sütihez. A durumlisztnek Boci mobilt akartam sütni belőle, de katasztrófá nap múlva lejárt a szavatossága, már molyos volt de átszitálva felhasználtam. A tészta vékony mint a papír cukor híján nem jött fel a sütőportól sem, édes sem lett és meg sem sült. A túrót sajnálom, amit beletettem :(

Habár abban sem vagyok biztos, hogy a recept100%-os volt, innen szedtem hoxáról.

2821. 9df60c3431 (válaszként erre: 2819. - Impetus)
2008. okt. 31. 13:28

Orvosnál már tucatszor, egy ideje belefáradtam h senki sem tud segíteni. Most már nem megyek, csak allergia vizsgálatra, hogy megtudjam mit nem ehetek a közül a pár dolog közül ami a szigorú diétában még esetleg ehető lett volna. Szóval szűkítem az amúgy is szűk kört.

Vega teszten már voltam, a természetgyógyász adott praktiákat, trükköket, de semmi olyasmit nem tudtam meg amiről itt mások írtak hogy például milyen szer használna nekem ez ellen a nyavalya ellen :(

2820. Napra_forgó (válaszként erre: 2819. - Impetus)
2008. okt. 31. 13:22

Nyilván mindenkinek kicsit más az, ami beválik...

De az alap az ugyanaz... A tiltott ételek nagyrészt mindenhol ugyanazok... És ez a lényeg.

Én azt gondolom, el kell döntened, ki az, akire hallgatsz (leginkább az orvos, akihez mész), és annak az utasításaid kövesd. Úgy legalább tudod kontrollálni, hogy mi hogyan történik Veled.

Viszont, ha valamire netán nem jól reagálsz, pl megeszel valamit és negatív következménye lesz, akkor jobb, ha elgondolkodsz változtatáson...

2819. Impetus (válaszként erre: 2817. - 9df60c3431)
2008. okt. 31. 13:19

Egyelőre nekem is ez a bajom, hogy már nem tudom ki mondja a tutit.

Szerintem mindenki esete más és mindenkinek magának kell "kikisérleteznie" a számára megfelelő módszert.

Minden esetre sok segítséget kaptam már ezen az oldalon, de hát más nem fogja helyettem megoldani a problémát. Elmegyek a dokihoz aztán meglátjuk mi lesz.

Te már voltál dokinál, vagy már diétázol, hol tartasz?

2008. okt. 31. 13:11
Ezentúl azt hiszem el amit látok, nem azt amit olvasok.. Mégiscsak többre megyek a saját tapasztalattal mert az legalább biztosan igaz..
2817. 9df60c3431 (válaszként erre: 2810. - Impetus)
2008. okt. 31. 13:07

Én is valahogy így vagyok ezze. Nem érzem, hogy táplálkozással irányítani tudnám a gombákat :(

De ez nem ilyen gyors folyamat. Ha cukrot eszel, nem azonnal jelentezik a hatása, Idő kell hozzá. Nekem pl egy-másfél hét elteltével ütött be a crach. Akkor meg már nem gondoltam, hogy az egy héttel korábbi bűnözés jelei mutatkoznak. Pedig így volt.

A gombáknak elég lassú az anyagcseréjük, ezért is sokkal nehezebb kiirtani őket mint egy baktériumot. Bár olvastam olyat is, hogy kedvező környezetben a számuk 1 óra alatt megduplázódik. (Én ezt nem tartom olyan lassúnak, sőt..) Ahány hely, annyi fajta információ már nem tudom kinek higyjek.

2816. luice (válaszként erre: 2809. - Cszsuka)
Most akkor jó inni a zöldteát vagy nem?Én napi kb 1l iszok belőlle.
2815. Impetus (válaszként erre: 2813. - Napra_forgó)

Igen, erre már én is gondoltam.

Miután elolvastam a candidás könyvet azt gondoltam, hogy na biztosan emiatt vannak esetleg alvászavaraim, vagy puffad a hasam, mert ezek is fel voltak sorolva a tüneteknél. De hát az már évek óta van, akkor esetleg nőgyógyászatilag is hamarabb kellett volna jelentkeznie, én laikusan így gondolom.

Mindegy, én jobb szeretek biztosra menni, ezért is szeretném kivizsgáltatni magam candida ügyben, veszíteni valóm talán nics, maximum pár ezer forint, viszont ha tényleg candidám van akkor nagyon jól tettem ha kivizsgáltattam magam.

Én igyekeztem eddig is nagyon ügyelni az étekzésemre, teljes kirőrlésű tönköly kenyeret eszem jó ideje, teljes kiőrlésű lisztet használok, cukrokat sem igen ettem, húst sem fogyasztok sokat, sok gyümölcsöt eszem, próbálok sok folyadékot, sima vizet inni, nem iszom gyümölcslevelekt, üdítőket stb.

Persze néha bűnbe estem pl. vendégségben vagy ha anyukám főzött akkor megettem a fehér lisztből készült tésztát stb. vagy ha megkívántam egy kis édességet akkor csokit ettem. Sütésnél is igyekszem mindig édesítőt használni, már csak a párom miatt is, aki ugye cukorbeteg.

2814. luice (válaszként erre: 2808. - 9df60c3431)
2008. okt. 31. 13:06
A citrom reggel egy pohár vizben lugosit.Én minden reggel iszom.Más módban valóban savasit.
2008. okt. 31. 12:57

Cszsukához csak annyit fűznék hozzá, hogy amíg el nem kezded a terápiát, lehet, hogy "csak" nőgyógyászati problémád van...

De az is lehet, hogy a candida általános tünetei közül többet is tapasztalsz magadon... Esetleg nem is tudatosult benned, hogy az, amit tapasztalsz, tünet lehet...

Én pl sajna nagyon szénhidrátfüggő, pontosabban édességfüggő vagyok, tehát már most készülök rá, hogy lesznek elvonási tüneteim...

2812. Cszsuka (válaszként erre: 2810. - Impetus)
2008. okt. 31. 12:52

Amikor valaki nekilát a terápiának, vagy rosszul van, vagy nincs. Ez általában a szénhidrátfüggőség mértékétől függ elsősorban. A rosszullétek akkor kezdődnek, amikor jönnek az elvonási tünetek. A párodnak ezzel nem nagyon lesz gondja, a teljesőrlésű dolgok inkább segítenek a szénhidrát lassú adagolásában, a többit meg már megszokta, nem lesz "hiánya".

Lehet még rosszullét a pusztuló gombák miatt, amik toxinként szerepelnek a szervezetben. Elkezdhet fájni ott, ahol nem szokott, vagy erősödik a már ismert tünet eleinte. Mindenkinek azzal lesz gondja, ami a leggyengébb. Van, aki simán átvészeli, csak jobban lesz és kész. Nagyon alkatfüggő.

2811. 9df60c3431 (válaszként erre: 2810. - Impetus)
2008. okt. 31. 12:50

Húú, az hosszú... Ebben a topicban mindenki leírta már a panaszait részletesen, mindegyikünknek kijutott belőlük bőven :S

Ha érdekel priviben irok róla, itt mégegyszer nem sorolom fel. A lényeg h nekem elsősorban kismedencei gyulladásokat okoz a candida mivel nem kezdtem el kezelni. Dühös is vagyok ha erre gondolok, vártam h majd magától elmúlik? Hogy lehettem ekkora barom!! Te ne kövesd el ezt a hibát, minél hamarabb szüntesd meg, de legalább rendesen kezeld.

2810. Impetus
2008. okt. 31. 12:37

Amikor azt írjátok, hogy rosszul vagytok pontosan hogyan vagytok rosszul.

Fáj a gyomrotok, ilyesmi?

Azért kérdezem, mert nekem csak nőgyógyászatilag állapították megy egyelőre a candidát és nem tudom mit "kéne" még éreznem, hogy candidás vagyok.

Például ha több cukrot eszem nem érzem nőgyógyászatilag rosszabbul magam, ha pedig nem eszem akkor jobban sem. Pedig a laborvizsgálat kimutatta, hogy a kenetemben candida albicans van.

2809. Cszsuka (válaszként erre: 2808. - 9df60c3431)
2008. okt. 31. 12:27

Azért nem kell őket teljesen kipusztítani, mert több fontos feladatuk van a szervezetben (pl. nehézfém megkötése). A zöldtea meg kivezeti a nehézfémet, ezáltal a gombának is kevesebb a feladata. Kamillát ne igyál minden nap.

Az algát szedheted, rengeteg benne a fontos anyag, s szintén "nehézfém ellenes" :)

Azért most a "takarítás" időszak végét megvárnám vele a helyedben.

2008. okt. 31. 12:22

Sziasztok

Én már benne vagyok, az 5. napom. :)

Az első 3 nap jól telt, nem voltak panaszaim, aztán tegnap és ma megint sz*rul vagyok :( Pedig egy kicsikét sem szegtem meg a diétát, teljes kiőrlésű dolgokat eszem élesztő nélkül, semmi édesség, naponta szteviázok, bevezettem a citromot is, de sajna olyan savat csinált, hogy abba kellett hagynom :( Megy a colonix meg a kolloid is, a grape csepp is.

Hallottam, hogy a zöld tea méregtelenít. Azt iszom már két hete minden este, szteviával immár citrom nélkül :( Ja meg kamillát, a gyomrom megnyugtatására.

De még most is azt gondolom, hogy a gomba a szükséges rossz a szervezetemben mert a mérgező fémeket köti le. Szóval ha elkezdem irtani, elengedi a fémeket és megint csak magammal cseszek ki :(

Az algát szedhetem vajon? Még maradt pár darab régebbről.

2807. Cszsuka (válaszként erre: 2806. - Impetus)
2008. okt. 31. 12:00

Szia!

Magában a candida diétában sok helyen nem ennyire szigorú a diéta. Itt már többen több mindent kipróbáltak - a kevésbé szigorút és a nagyon szigorút is-, és arra a következtetésre jutottunk, hogy érdemes minél szigorúbban csinálni, mert ha legalább egy hétig nem fogyasztasz egy-egy ételből, akkor kiderülhet, hogy valójában érzékeny vagy allergiás vagy-e rá. Ha mindennap eszel belőle, akkor azt a szervezet nélkülözhetetlen tápláléknak tekinti és más irányba tereli az ellenreakciót (pl. parlagfű). A tejtermékek egyébként is hamar erjednek, s ilyenkor az a cél, hogy minél kevésbé etessük a gombát. A mi terápiánkban az első két hét kritikus, akkor van a gomba ölés és béltisztítás. Ilyenkor nem kell felesleges dolgokkal terhelni az emésztőrendszert.

Aki szénhidrátfüggő és tilossá válik a cukor, fehérliszt és társai, kínjában a sajthoz nyúl, ami csak ront a helyzeten. Ezt az időszakot ajánlott kibírni.

Mégegyszer ismétlem: nem mindenki gondolja így, ezért adnak másféle terápiát.

Viszont mindenki szabadon dönt, hogy melyiket választja:)

2806. Impetus
2008. okt. 31. 07:25

Jó reggelt mindenkinek!

A diétáról érdeklődnék. Olvasom itt a fórumon, hogy valami fokozatosságot is be kell tartani, nem mindent lehet enni az első hetekben. Én a könyvben amit vettem, meg a neten nem olvastam még ilyet. Csak felsorolták mit nem szabad, de olyat nem láttam sehol, hogy pl. tejterméket a harmadik héttől lehet fogyasztani.

Hogy is van ez?

2805. Napra_forgó (válaszként erre: 2803. - Mrs.dry)
2008. okt. 30. 22:18
Igen, még három nap züllés, aztán diéta. ;o)
2804. mrs.dry
2008. okt. 30. 20:22
Azért rohadt drága minden bogyesz :-(
2803. mrs.dry (válaszként erre: 2802. - Napra_forgó)
2008. okt. 30. 20:16

A jövő hét már nincs olyan messze akkor :-)

Annyit diétával is kibírtok.

2802. Napra_forgó (válaszként erre: 2801. - Mrs.dry)
2008. okt. 30. 20:11

Köszi, nagyon rendes vagy. :o)

Én itt a DMben még nem láttam ilyet... Dida-t azt hiszem, lehet kapni...

De elvileg, a dokinéni, akit kinéztem a netről jövő héten végre dolgozik (3 hete szabin van), és remélem, hamar tudunk is menni hozzá...

2801. mrs.dry (válaszként erre: 2800. - Napra_forgó)
2008. okt. 30. 20:06

Ami tuti candidás gyógyszer pl kapható simán DM-ben is: protexin candid plus.

És azt is hallottam, hogy a DIDA nevezetű szer is jó.

Ezek minding gombaölők és jótékony baktérium szaporítók.

De az orvosi vizsgálat is nagyon fontos.

2800. Napra_forgó (válaszként erre: 2796. - Mrs.dry)
2008. okt. 30. 19:47
Jelentem, én készülök rá... Hétfőtől... Egyelőre még kicsit lájtosabban, mert még mindig nem voltunk dokinál, tehát nincs "gyógyszerünk"...
2799. mrs.dry (válaszként erre: 2798. - Luice)
2008. okt. 30. 19:44
Neked mi volt a legkomolyabb, legfőbb problémád?
2798. luice (válaszként erre: 2796. - Mrs.dry)
2008. okt. 30. 19:39
Nem vagyok tul rajta még diétázom és ez az 5-ik hónap.Sajna de ez van mert még érzem hogy nem ok.Az szerencsés akinek nem kell ennyi idő.
2797. mrs.dry (válaszként erre: 2787. - Sylo)
2008. okt. 30. 19:35

Szia!

Üdv a fórumban!

Röviden leírhatnád a legfontosabb részeket a te történetedből.... :-) K.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook