Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Azt olvastam, hogy a gomba ilyenkor szerte-szét mehet. Ne legyen igaz...de félek nekem is ekkor szabadult el a tüdőben...azaz a tüdő felé.
A steroidot tablettában kaptam, nagy dózisban...sajnos nem befújóval kezdték...és szükségem sem volt rá, kiderült.
Nekem a befújástól a számban, torkomban keletkezett candida, ez szemmel látható, mint a csecsemőknél a szájpenész. Ezt sikerült kiírtanom! Ha jól olvasom te is a tüdőre gyanakszol?
Szerencsés helyzetben voltál, mert nem olyan candida fajod volt, amire tudtak gyógyszert adni. Az enyémre sajnos azt mondták kezelésekre nem, vagy csak alig reagál, és nem volt érzékeny egy gyógyszerre sem, igy nem tudtak semmit felírni :(
Annyit mondtak, hogy diétázzak hátha(!!) használ..
Hát, ez nem volt egyszerű! Ha valakinek nőgyógyászatilag van panasza, még az a legegyszerűbb, hisz ott elismerik. A többi területen pedig a természetgyógyászok felkapott bolondériájának tekintik. Pedig Bessenyei Odett is majdnem belehalt...könyve is megjelent. Amig nálam "nagy" gondot nem okozott, addig természetes úton próbálkoztam...erre ezer féle dolog van, ha érdekel leírom...
Az orvosi területen vannak gondok, mert még a kész eredményt is megcáfolják. Nekem vérből nem, de köpetből (laphámsejtszám igazolta, hogy tüdőből jött) több telepet is megállapítottak a Pest Megyei ÁNTSZ-nél, valahol a XIII. kerületben. Nem volt egyszerű beutaló papirt szerezni és valamit fizetni is kellett érte, de a köpetből egyértelműen kijött a candida. A tüdőgyógyászhoz vittem, aki nem akarta elfogadni, hiába hivatalos, orvosi pecsét is volt rajta. Nagy nehezen elküldött a László KH-ba a láz ambulanciára, ahol a doktornő ismét kérdőre vette, mert akinek a tüdejében candida van, az nem élhet...Ekkor már oxigénpalackkal éltem és még mindig nem az volt a fontos, hogy gyógyítsanak. Vért és köpetet vettek és heteket vártam az eredményre. Mikor végre a szemükkel is látták, hogy pozitív, akkor elkezdtek kezelni ellene. Keményen, gyógyszerrel...hosszú hónapokig. Én meg amitt tehettem az én oldalamról, diétáztam, hogy rásegítsek. Hát, ez a rövid történet. Neked is candidád van? vagy volt?
Szakértő vagy, netán utánaolvastál? Tudtál nekünk újat mondani :)
Egy valamivel azonban nem értek egyet.
"Nem termel toxinokat"
Csak egy kicsit szólnék bele.
A candida sarjadzógomba, a normál bélflóra tagja. Nem termel toxinokat. Azt nem kell leírnom, nyilván, aki itt van érintett, és tudja, hogy akkor van vele gond, ha túlszaporodik. Amíg a bélbaktériumok rendben vannak, azok visszaszorítják az elszaporodását.Ha a bélflóra sérül, akkor szaporodik túl. Bélflóra sérülhet:
- hosszú ideig / vagy nagy adagban szedett AB hatására,
- szteroidok szedése miatt
- nem megfelelő táplálkozás miatt......
Ha nagymértékben elszaporodik, különböző szervekben, így ahogy Fruzsina írta, a tüdőben is okoz megbetegedéseket, a vérárammal jut el ide-oda. (Pl. vérből kimutatható). Atípusos tüdőgyulladást okozhat- ami azt jelenti, hogy nem tipikus tüdőgyulladásos tünetek jelentkeznek, ezért nehéz diagnosztizálni (tün: hőemelkedés, hetekig száraz köhögés, bágyadtság, RTG-n nem látszik jól, vérsejtsüllyedés és fvs.szám csak mérsékelten emelkedett, hallgatózáskor néma a tüdő...).
Élesztőgombának is mondják, de ez egy mikrobiológiai osztályba sorolás.
A kenyérben, sörben nem ez van, hanem egy másik gomba, az élesztő- Saccharomyces faj.
A kenyérpenészt megint más okozza, általában Aspergyllus fajok, aminek a spóráját be lehet lélegezni, de mégsem történik semmi, ha a szervezet egészséges. Éhező, vagy immunológiailag gyenge (ezen azt értem, hogy pl. leukémiás, AIDS-es, vagy immunszupresszánsokkal kezelt) szervezetben az Aspergyllus is tud tüdőgyulladást okozni. Gondolom, egyikőtöknek sincs hasonlója, úgyhogy nyugalom.
Nem okoskodni akartam, csak megnyugtatni, remélem ez ment át. :-)
Igen, nekem pont ez a problémám, én jelenleg is kivezetni próbálom a sok nehézfémet, mert amiatt (is) van ennyi candidám. De mi szalad szerteszét a fémek, vagy a gomba? Remélem csak a fémek, a gombák elpusztulhatnának...
Szteroidot szájon át tablettában kaptad, vagy inhalációs? Én utóbbit használtam régen nagy adagban, ma már csak 3-4 naponta. Noha nekem azt mondták elhanyagolható mennyiség kerül a vérkeringésbe, mert inkább lokális szer én nem így látom :( Biztosan ez is közrejátszott. Kapásból 4 kockázati tényező megvolt, nem csoda hogy az eredmény candida lett...
Hagyományos orvosi terápia? A candidaírtásra gondolsz? nálam már elengedhetetlen volt a gyógyszer, ugyanis így is az életem függött tőle. Sok esélyem nem volt és más sem.
Mire vagy kiváncsi?
A tüdőgyulladás a baktériumtól volt eredetileg, s erre jött a gomba, mert nagyon legyengült esetben persze ez terjed. A bélcsatornából terjedt át és biztos volt nőgyógyászati szempontból is, hisz éleg közel van. A chlamydia is persze közrejátszott és a steroid is, amit 2 évig nyomtak, sajnos elősegítette a szaporodását és okozhatja is. És azt olvastam, hogy nehézfémet veszi körbe a szervezetbe a candida, tehát, ha valaki belekezd a kivezetésébe, nagyon vigyázzon, mert szerte-szét "szalad" a szervezetben.
Igen, tudom, hogy a penészgomba az belélegezhető, de vajon a candida is belélegezhető-e a kenyéren lévő penésszel, hisz élesztőgomba a candida és az élesztős kenyér emiatt nem ajánlott. De ezt nem tudom, hogy a candida ilyen formán belélegezhető-e?
Így már kicsit máshogy fest a dolog. Ez működhet úgy is, hogy egyik kórokozó a felületére tapadva visz magával egy másikat kórokozót. Habár a gombáról ezt nem tudom elképzelni, mert a gomba alkohollal fertőtleníti a telephelyét, ezért ott a baktériumok nem maradnak életben. Talán a clamydiának köszönheted a gombát azon a helyen. Elég sokszor jár karöltve baci és gomba együtt,és amig a baci van addig a gomba is kitart ilyet nőgyigyis fertőzéseknél láttam. Ez is érdekes, az embereknél ált. ha túl sok van a bélben, akkor átterjed a hüvelyre. Nálad ott nem volt gond?
Penészgomba belélegezhető, és kiválthat heves tüneteket, mivel sokszor allergia alakul ki a többi gombafajtára.
Köpet formában ürült ki a szervezetemből a nagy része...és a bélcsatornén keresztűl, mert bizony ott is volt. Az az első állomás. Ráadásul a kínai orvoslás szerint a vastagbél és a tüdő mindig összefügg! hát, ezt én sem tudtam elkerülni...csak a túlfertőződés miatt került a tüdőbe. A toxinja a candidának ami igazán veszélyes, jól látod...ettől rettegnek, akik tüdőbetegek vagy transzplantáltak...mert szinte mindig végzetes.
Szerintem a candidát nem lehet belélegezni, élesztőgomba. Bár a penészes kenyér által nem tudom sima penészgomba vagy candida is belélegezhető?!
A gombaölő gyógyszerek különösen májkárosítóak, persze van még rengeteg ilyen...de ez bizony köztük van. A máriatövismagolaja viszont szuper regeneráló...Ha kicsit érzékeny volt a májam, emeltem az adagot és néhány nap alatt (!!!) rendbetette. Jelenleg a betegségem miatt több, mint egy éve antibiotikumon élek és a májamnak semmi baja! Pedig egyszerre többet is szedek, a chlamydia pneumonie miatt...ez egy másik dolog (baktérium) a tüdőben...épp ezt írtom.
Szia
Nem semmi a történeted. Örülök, hogy sikerült kikeveredned belőle. De azt mondd meg nekem, hogyan pucolódtak ki a tüdőből az elhullott gombák? Köpet formájában lenyeldested őket? Így nagyon könnyű újrafertőződni, ha akár egy is életben maradt. A másik pedig hogy nagyon komoly allergén az immunrendszer számára a gomba akár élve, akár halva és még a toxinjai is..
Amúgy nem teljesen világos. A gombaölő árt a májnak? Jót biztos nem tesz, de nem hinném hogy károsabb mint akármelyik másik gyógyszer. A többség nem szed semmiféle májvédőt sem és még mindig van májunk. A tövismagolaj volta májvédő?
Létezik olyan, hogy a bélben nem, csak a test egyéb helyein legyenek gombák? Szerintem az első lépés ezeknek mindig a bél, hiszen onnan tudnak elindulni. Kivéve ha belélegzed, mert akkor evidens h a tüdő az első állomás de itt ált. vége is a dolognak mert az immunrendszer jó esetben végez vele. Hogy van ez?
Szia!
Ha nem titok, leírhatnád a történeted! :)
Sajnos vannak a candidával kapcsolatban tapasztalataim...nekem az egész tüdőm televolt vele. Állítólag halálos...hát, majdnem...de oxigénpalack éjjel-nappal, mert A tipusos tüdőgyulladást okoz. De itt vagyok és legyőztem! :-)
A PH csodánál /greens van egy csepp és kapszula is, kolloid formában, bár én nem használtam, de azt hiszem tényleg jó lehet, mert a kolloid forma az, ami a leginkább beépül és hasznosítja a szervezet.
Én mit tettem? Kemény diéta, ezüstkolloid, sajnos gyógyszer, mert "nem csak éppen volt" és a gyógyszer miatt májvédő, mert az tönkrevágta volna. (máriatövismagolaja) Grapefruitmagcsepp és rengeteg folyadék!
Sziasztok!
Itt vagyok én is, de hulla fáradt vagyok...
Remélem mindenki más jól van :-)
Sziasztok!
Új belépő vagyok. Csütörtökön szembesültem vele, hogy candidiám van. Eddig csak hallottam róla, hogy nehéz kigyógyulni belőle. Most próbálok a neten tájékozódni, hogy milyen diétát kell tartanom. A nőgyógyász annyit mondott 180 szénhidrát egységnél ne egyek többet valamint gombaölőt kaptam. A neten olvastam a tilalmi listákat. Ha tudna valaki jó kenyérreceptet adni, megköszönném, mert nekem ez lesz a legnehezebb talán a diétában. /Bár igazán még nem tudom.../
Szerintem legalább két döntésed van...
Vagy keresel egy szimpatikus, megfelelő orvost, és elmész hozzá, kivizsgáltatod magad, aztán követed az utasításait, tanácsait...
Vagy nem mész el orvoshoz, hanem itt Cszsukától fogadod el az irányítást, amit ő többször megpróbált, felajánlott...
DE szerintem, mindkét esetben az a lényeg, hogy végre kitarts. Ne találd ki pár napon belül, hogy mégsem ez a bajod. Ha csapongsz ide-oda, biztos nem érsz el eredményt.
És fogadd el, hogy a változás, gyógyulás nem napok, hetek alatt megy, hanem inkább hónapok, évek. Nyilván az elején is lehet tapasztalni mindenféle eredményeket, azokba kell kapaszkodni, hogy végig tudd csinálni.
Másrészt legalább ennyire fontos a lelki hozzáállás, azaz, hogy végre ne arról győzködd magad, hogy úgysem fog sikerülni, úgysem fogsz meggyógyulni.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok