Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

11526. zizabella (válaszként erre: 11522. - Carmilla)
2010. ápr. 17. 17:51

Én voltam egy természetgyógyásznál akit úgy ajánlottak, de sajnos nekem nem volt szimpi. Fél órát foglalkozott velem, közben volt vagy 3 telefonálása meg egy másik beteggel is konzultált, közben jegyzetelte bólogatva a diagnózisomat. A végén kaptam egy étrend kiegészítőt és elmondta hogy a neten nézzek utána a diétának és azt tartsam be.

Hát addig is tudtam mindezt és nem került semennyibe.

Ezek után megfogadtam hogy senkinek nem ajánlom, mert nem ilyennek képzeltem egy természetgyógyászt.

A legjobb ha körülnézel a neten, vagy ilyen témájú fórumokon, ahol természetgyógyászattal foglalkoznak.

11525. carmilla (válaszként erre: 11523. - Hungarita)
2010. ápr. 17. 15:59
Köszi h legalább Te válaszra méltattál -.-
11524. hungarita (válaszként erre: 11521. - Warj)
2010. ápr. 17. 15:33
Igen én is inkább szójatejet használnék csak most épp nem volt itthon... de tényleg semmi olyat nem olvastam a tejporos dobozon ami tilos lenne.
11523. hungarita (válaszként erre: 11522. - Carmilla)
2010. ápr. 17. 15:31
Szerintem, ha valaki tudna ajánlani neked egy jó természetgyógyászt, már rég megtettük volna. Itt mindenki segít mindenkinek ha tud... Zsú is benéz néha ide. Türelem...
11522. carmilla
2010. ápr. 17. 11:30
Igazán köszönöm (a nulla) segítséget. Tényleg. De hol a régi banda?? Cszsuka, Luice, Bernuska?
11521. warj (válaszként erre: 11519. - Hungarita)
2010. ápr. 16. 14:57
Hát nem tudom én a tejport kihagynám, inkább tegyél bele rizstejet, zabtejet, szójatejet vagy ilyesmi.
11520. warj (válaszként erre: 11517. - Zserik)
2010. ápr. 16. 14:56
Sütihez nagyon jó a rizsliszt is, én ezt használom. Én is úgytudom, hogy mehet a durum búzaliszt.
11519. hungarita
2010. ápr. 16. 14:45
Sziasztok! Vettem bio gabonakávét, és meglepően finom íze van. Aki kávés, ezt nyugodtan ihatja. Én teszek bele egy kevés tejport, nem láttam semmi olyan összetevőt a tejpor dobozán ami tilos lenne... (azert szóljatok, ha mégsem lehet fogyasztani tejport) Egy egész kicsi nyirfacukrot is teszek bele, de ez a kávé önmagában is kicsit édeskés,úgyhogy sokszor cukor nélkül iszom. Egyébként a TESCO-ban belehet szerezni, pár száz ft-ért.
11518. birkakutya (válaszként erre: 11517. - Zserik)
2010. ápr. 16. 14:20
Szerintem erre wary jobban tudná a választ. Azt tudom, hogy lehet durumlsiztből készült tésztát enni, de, hogy nagyobb mennyiségben lehet-e durumlisztből sütni, arra nem mernék határozott igennel válaszolni.
11517. zserik (válaszként erre: 11514. - Birkakutya)
2010. ápr. 16. 13:28
Szia!Köszi a választ, csak azért kérdeztem, mert durumlisztből akarok sütit csinálni, de akkor lehet, bizti, ugye? Csak azért, mert nem akarom, hogy után meg fájjon a hasam.
11516. warj (válaszként erre: 11513. - Birkakutya)
2010. ápr. 16. 12:21

Vegyesen írom a zöldséget és a gyümölcsöt, ahogy éppen eszembe jut.

Pl lehet paradicsomlé, répalé, sütőtöklé (persze majd a hazai permet és vegyszermentes termékekből)

Pl. narancslé, almalé, graepfuitlé,

11515. birkakutya
2010. ápr. 16. 12:12

Járt már valaki Dr. Sári Erszébethez?

[link]

Ha igen, megírnátok nekem priviben a tapsztalatokat,kezelési költségeket?

Nagyon köszönöm!

11514. birkakutya (válaszként erre: 11508. - Zserik)
2010. ápr. 16. 12:03
Szia, én úgy tudom, hogy lehet durumtésztát enni. Persze azt is csak mértékkel, egy héten 1-2 alkalommal.
11513. birkakutya (válaszként erre: 11510. - Warj)
2010. ápr. 16. 12:01
Te milyen gyümölcsökből szoktál levet centrifugálni? és mennyit lehet ezkből inni?
11512. carmilla
2010. ápr. 16. 11:35
Ja és amit kihagytam, Budapesten..
11511. carmilla
2010. ápr. 16. 11:31
Sziasztok! Már régóta olvasom a fórumot, és nálam is candidát állapított meg a nőgyógyászom :( Tudnátok ajánlani nekem egy jó természetgyógyászt? Köszönöm előre is
11510. warj (válaszként erre: 11507. - Birkakutya)
2010. ápr. 16. 09:15

Közben eszembe jutott mégvalami, ha túlvagy az első időszakon, akkor igazi gyümölcsből gyümölcs centrifugával tudsz magadnak gyümölcslevet csinálni.

Ja azöldségekből is lehet zöldséglevet készíteni.

Első időszakban ihatsz kicsavart citrom levét ha tudod natúrba és utánna igyál sok vizet. Ha nem akkor limonádét készíthetsz egy pár csepp stevia cseppel.

11509. lycaste (válaszként erre: 11504. - Warj)
2010. ápr. 15. 22:11
Köszönöm! Valóban segítettél! A kukorica csak egyszeri alkalom volt és krumplit is csak végszükség esetén eszek, pl. családi összejövetelek alkalmával. Olyankor ill. baráti, munkahelyi társaságokban elég nehéz ügy ez, no és a sok magyarázkodás... :(
11508. zserik
2010. ápr. 15. 17:38

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy durumbúza lisztet lehet fogyasztani?

11507. birkakutya (válaszként erre: 11506. - Warj)
2010. ápr. 15. 16:03
Én is csak fogytam a diéta alatt, csak mostanában sűrűn iszogatom a rizsitalt, és elgondolkoztam, hogy vajon hízlal-e :) Nagyon hiányzik a gyümölcslé.Az a sok ásványvíz, + cukormentes teák után jól esik pár pohár rizstej :P
11506. warj (válaszként erre: 11505. - Birkakutya)
2010. ápr. 15. 15:52
Hát ez egy jókérdés. De alapjában véve az egész diéta alatt elvileg a visszajelzések alapján mindenki fogyni szokott, gondolom ezért nem merült fel a risztej hízlal e? Őszintén fogalmam sincs nekem speciál. De mivel cukor nincs benne, nem hinném, hogy hízlalna.
11505. birkakutya
2010. ápr. 15. 15:46
Sziasztok lányok! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a rizstej hízlal? Alapból a rizs nem hízlal, de, ha sokat eszünk abból is, mert abban is van ugye kményítő.
11504. warj (válaszként erre: 11503. - Lycaste)
2010. ápr. 15. 10:02

Szia! Én korábban olvastam Zsu véleményeit és arra emlékszem, hogy a panaszok erősödhetnek a gombaölés és a béltisztítás szakaszában. Így védekeznek a gombák az ellen, hogy pusztítjuk őket és még az élelmet is elvesszük tőlük. De mint írod már 7 hete csinálod a kúrát, ez egy kicsit megkavar mert 3-4 hét szokott lenni az első időszak, viszont még mindig folyamatban van a gombaölés és a béltisztítás.

A panaszok Zsu korábbi leírása alapján később is visszatérhetnek, de egyre enyhébb lefolyással.

Kukorica tilos az egész diéta alatt és a burgonya sem igazán ajánlott. Mindkettőnek magas a keményítő tartalma és ebből cukor lesz a szervezetben ez pedig táplálék a gombáknak. A folyás nem a kukorica evés után keletkezett esetleg?

Folyadék: nagyon sok folyadékot kell inni, főleg vizet (a tisztított lenne a legjobb) és gyógyteákat.

Remélem valamelyest segítettem ezekkel az információkkal.

Zsu korábban még sós ülőfürdőt is javasolt a nőgyógyászati gondokra, illetve a graepfuit cseppel lent meg lehet törölni magadat, tangát nem szabad hordani és pamut alsót célszerű.

11503. lycaste
2010. ápr. 15. 00:25

Sziasztok!

Korábban én is írogattam a fórumba. Candidás vgyk, így keveredtem ide. Nálam szűnni nem akaró nőgyógyászati panaszok jelentkeztek. Ősszel elkezdetm a kúrát Cszsuka nagyon sokat segített, köszönet neki! Ám egyéb külső ok miatt akkor abba kellett hagynom (ezt most nem részletezem) de azon kb 1,5-2 hónap alatt megszűnt a hajhullásom, de a folyásom és a vele járó kellemetlen tünetek megmaradtak. Ma éppen 7. hete ismét belevágtam, és ezúttal nagyon szigorúan csinálom a diétát. Egy ideje sajnos nem olvasom a fórumot, tehát lehet most azt mondjátok, ha olvasnám nem kellene kérdeznem, de nekem ez most egyszerűbb. Kb. 3-4 hét után úgy tűnt szűnnek a hüvelygyulladásos panaszaim és a tisztasági betétet is elhagytam. De valami történt, mert kb 2 hete ismét előjött a bajom és talán eddig a legsúlyosabban. :( Vajon ez most normális és a tisztulási folyamat része? (Colonixszal béltisztítok 5 hete és 4. hete eszem a candcellt, valamint candid plus probiotikumot is fogyasztok + C-vitamin, + máriatövis olaj májtisztításként, + előírás szerűen eszek: saját készítésű kenyér, bulgúr, búza, hajdina, durum tészta, sok-sok zöldéség, natur joghurt, feta, mozzarella, na jó kb heti 1szer eszek húst és krumplit, ill. ma kukoricát is ettem, de nagyon vigyázok és gyakorlatilag a fentieken kívül mást nem eszek). Ezért kicsit aggódok, miért nincs tartós pozitív változás. Ha van rá vmi jó magyarázatotok, azt nagyon megköszönném!

11502. andi.sz (válaszként erre: 11501. - Birkakutya)
2010. ápr. 14. 14:27

Szia,

írok privit, mindent azért nem szeretnék a nagyvilág előtt kitárgyalni :)

11501. birkakutya (válaszként erre: 11490. - Andi.sz)
2010. ápr. 14. 14:02

Szia! Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy rászeretnélek beszélni a műtétre, de engem decemberben műtöttek cisztával, és minden a legnagyobb rendben ment. 2 hétig kellemetlen volt a műtét helye amikor frissen gyógyult, de 2 hónap alatt totál begyógyult a sebem. Nekem a szeméremtesten volt. Elég hülye helyen, és a doki csodálkozott is, mert legtöbbször bartholin ciszta szokott lenni a probléma. Nem tudom, hogy mennyire fájdalmas a cisztád és mennyire tartja fontosnak az orvosod a műtéti beavatkozást, mert, ha érdemes megcsinálni és nem okozna komplikációt, akkor szerintem érdemes megfontolnod. ÉN már sajnos annyira szenvedtem a cisztától, hogy imádkoztam, hogy végre valaki kioperálja onnan :( Hónapokig a cisztámat szőrtüszőgyulladásnak nézték, majd végre egy orvos hajlandó volt ultrahanggal megnézni. És igazam lett, ciszta. Na akkor már adta is nekem a műtéti időpontot. Azóta lekopogom. A cisztás ügy teljesen megoldódott, már csak ez a nyavajás candida van hátra :(

Sok kitartást neked! :)

11500. birkakutya (válaszként erre: 11485. - Labula)
2010. ápr. 14. 13:51
Szia labula, köszi a választ! :) Igen, mindneképpen megyek dokihoz, hogy javasoljon valamiylen komolyabb terápiát.
11499. warj (válaszként erre: 11498. - Andi.sz)
2010. ápr. 14. 13:48
Sajnálom, de holnap is nap lesz. :-)))
11498. andi.sz
2010. ápr. 14. 12:55

Nem sikerült felhívnom a labort.

fél7-10ig van rendelés, gondolom nincsenek már ott.

Holnap majd újra próbálom.

Ha esetleg valaki tud Győrben vérvizsgálat lehetőséget, légyszi írjon nekem!

11497. warj (válaszként erre: 11496. - Andi.sz)
2010. ápr. 14. 10:28
Nem táplája a gombát, de egészségtélen és rákkeltő. Én javaslom a bioboltban kapható stevia cseppet. Szerintem mellékíze sincs igazából és egy hónapig elég főzéshez mindenhez egy üveggel (legalább is nálunk). Ráadásul egészséges nemcsak candidások számára, mert természetes. A nyírfacukor is ilyen édesítő, ez viszont már árban húzósabb és mivel édesebb jobban is fogyik. Ebből egy kiló 3800 körül van. Én egy fél kilót szoktam (1900) venni plusz a steviát, és egy hónapig elég.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook