Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia Warj!
Köszönöm szépen a segítséget és a sok hasznos tanácsot!
Meg is találtam a neten a labort. Jó, hogy mondtad, mert pont ma reggel voltam egy mikrobiológusnál akinek miután elmondtam dióhéjban az eddigieket próbált a gomba kérdésről minduntalan lebeszélni, és százszor és ezerszer is a már korábban rajtam alkalmazott antibiotikumokat emlegetni (Klion, Dalacin). Valahogy nem szeretik ezt a témát. Múlt héten egy mikológus tette fel a kérdést miután elmondtam a tüneteimet, hogy jó jó, de akkor mit keresek nála?..
Szóval ok, meglesz az eredményem, de szükség lenne egy olyan orvosra aki partner a kúrában. Nincs már sem erőm sem kedvem győzködni senkit. A lehetőség számukra is adott lenne, hogy tájékozódjanak, azonban ezt mégsem teszik meg.
Ha meg van az eredmény szerintetek kihez fordulhatnék? Tudtok ilyen orvost aki nem utasítja el kapásból a Candidiast?
Szia! Látom Budapesten élsz, ez tökéletes. Ugyanis budapesten van ProLabor, ahol vérvételből megállapítható a candida. Igaz ez fizetős (4800 Ft), de a legmegbízhatóbb kimutatása a candidának. Két eredményt hoz a vérvételi vizsgálat, kimutatja azt, hogy 3 hónappal ezelőtt és most mi a helyzet. Ez a vérvétel a szervezetedben lévő candida gomba elleni ellenanyag szintet méri, és kb 2 hét alatt eredményt tudsz.
Ha igazgad van és tényleg candida a problémáid okozója, ezzel az eredménnyel már garantáltan bármelyik orvoshoz tudsz menni, és az orra alá tudod dörgölni, hogy neked volt igazgad. És akkor talán végre komolyan veszik a problémád.
Az a gond az orvosokkal, hogy ők megtanulták, hogy az ember szervezetében van candida gomba, és az hogy ez túlszaporodhat eszükbe sem jut. Nem fogadják el betegségnek, az én körzeti dokimnak anno mi voltunk az első betegei.
Egyébként javaslom neked, hogy a Zsu féle terápiát kövesd, ettől már többen helyreálltak. Átküldöm neked a fórumkivonatot ami a 2009 ig terjedő hozzászólásokból tevődik össze. Itt megtalálod a Cszsuka által javasolt terápiát, amit egy nagyon neves természetgyógyász állított össze.
A diéta lényege egyébként hogy van egy szigorúbb időszak, ami 3-4 hét itt történik a gombaölés és a béltisztítás (pl colon cleanse, utifűmaghéj) és egy szigorítottabb diéta (natur joghurt, zöldségek, és köretek, kölesgolyó, magvak, tk élesztőmentes kenyér).
Zöldségeknél első időszakban nem ehető: hüvelyesek, burgonya
Tilos az egész diéta alatt: a kukorica és származékai.
Második időszakban szépen lassan viszavezethetjük azokat az élelmiszereket amik engedélyezettek a diétában (pl gyümölcsök egy része, feta mozorella, sovány túró, fehér húsok, tojás, hüvelyesek stb)
A második időszakban már nem szedünk gombaölőt és béltisztítót, hanem probiotikumot kezdünk szedni és vitaminokat.
Hát hirtelen ennyi jut szembe de kérdezz ha valami nem oké.
Ja a ProLabort a google-be üsd be és megtalálod Budapesten hol érhetőek el, nem kell éhgyomorra menni, de időpontot kell velük egyeztetni és e-mailben is elküldik az eredményt.
A többi vizsgálat nem annyira megbízható és sok esetben drágább is, meg aki végzi az valamilyen termékek forgalmazásával foglalkozik és ezeket ajánlja több 10000 Ft összegben általában. További lehetőségek (biorezonencia, vega-teszt, széklettenyésztés, anticandida teszt-nőgyogyi panasz esetén).
Sziasztok!
Létezik olyan ember aki diagnosztizálni tuja ma Magyarországon ezt a betegséget?
Nagyon el vagyok keseredve, sok-sok kínszenvedéses évvel és közel 50 orvossal a hátam mögött még mindig egy helyben toporgok és közben teljesen leépülök. Kérlek segítsetek, hogy kihez fordulhatnék, hogy kimutassák!!
Egyetlen eredményem, egy húgyhólyag türközési eredmény ahol az orvos szemmel látta a gombás részt a hólyag falán, de szövetmintát nem vett, tenyésztés így nem történt és én vaktában szedtem rá gyógyszert egy hónapig ami nem hatott. Vagy azért, mert nem ez volt a megfelelő, vagy kevés ideig szedtem, nem tudom. Közel 3 hónapja csinálom a szigorú diétát is, de semmi javulás, sőt alig van erőm vonszolni magamat. Tudom, hogy a diéta fontos és azt is, hogy csak úgy lehet hatásos, ha mellé szedem a megfelelő gombaellenes készítményt-gyógyszert és erősítem az immunrendszert. Az utóbbin is dolgozom, sok vitaminkészítményt szedek. De nincs senki aki diagnosztizálni tudná, és ki merné jelenteni, hogy ez Candida. Nagyjából az összes tünettel rendelkezem és ennek ellenére folyamatosan falakba ütközöm. Kérlek titeket segítsetek!!!
Szia!
Nemsokára ehetek nyírfacukrot? Azt lehet már a 3-4 hetes szigorú diéta után??
És ilyen tojástartalmú sütit, rizstejet, meg ilyen ribizliket mikortól? Azt is a 3-4 hét után?
Köszi szépen és további szép napot!
Szia!
Igyál naponta probiotikumot szerintem (joghurt azért nem okés, mert ha hasmenésed van, akkor ugye tejterméket nem igazán fogyasztunk). És grappecseppet is egyél szerintem.
Szia nem nádcukor, azt nem lehet enni.
NYÍRFACUKOR az egyedüli cukor amit candidás ehet, illetve ugye Steviát használunk még édesítésre.
Szia,
Igen valami van az biztos!Múlt héten ismerősöm kisgyerekét küldték haza az oviból. Tegnap délután óta én járom a wc-t,nagyon rossz a gyomrom. Épp azon filozok,hogy venni kéne normaflore-t.Mástól is hallottam,hogy hasmenéses-hányásos járvány van.
Szerintem mindenképp adj neki probiotikumot!
Szép napot:)
Sziasztok!
Köszi szépen a hozzászólásokat, megerősítettetek és meg is nyugodtam egy kicsit. Sejtettem, hogy valami pótcselekvéses történet lesz és örülök, hogy valamilyen szinten ez "normális". Az első 3 hétben vagyok, szóval sajnos még ilyen nádcukor féleségeket nem tudok enni. Mondjuk igaziból ez már az 5. hetem, mert az első 3 hétben sok tojást ettem, meg krumplit, mert akkor még úgy tudtam, hogy lehet, aztán mondta csak az orvos, hogy azokat inkább kerülni kéne... Így kezdtem előlről... Köszi szépen mégegyszer! Ha van még valami ötlet vagy javaslat vagy hozzászólás azt szívesen veszem és köszönöm is!
Szép estét!
Viszont ami aggaszt, hogy néhány gyerek hányt a suliban van valami járvány, én totál náthás vagyok, éppen csak létezgetem. De ez nem fontos annyira, lassan de biztosan javulgatok, kurálom magam. Viszont ma a fiam is hányt 3 szor, szóval elkapta, mi mind a kétszer egy hányásos hasmenéses betegés után lettünk candidások. Most rettegek, nehogy megint visszaessünk, mert ugye gyógyultak lévén visszavettünk dolgokat, és megtartottunk nagyon sok dolgot (pl: élesztőt, cukrot ugyanúgy kerüljük, köretek maradtak a régiekkel - burgonya, fehér rizs - kipótolva, a tejtermékeket visszavezetük, de tejet pl naturba nem nagyon iszik most sem, csak mondjuk hetente egyszer tk grízből tejbegríz meg ilyesmi), hát remélem hogy nem lesz gond.
Veszek neki probiotikumot, hogy a szervezete helyreálljon és egy kicsit vissza szigorítok, bár alapjában véve nagyjából ugyanazokat esszük néhány kivétellel, mint a candida diéta alatt. meg adok neki grappe cseppet, bár most szedtünk be egy doboz olajfakapszulát. Zsu ha van valami ötleted szívesen veszem.
Tudományos magyarázatott nem tudok, csak saját véleményt írni. Szerintem a vércukor szintnek ehhez semmi köze, hiszen cukormentes joghurtot eszel és a magvaknak meg a kölesgolyónak sincs cukor tartalma szerintem.
Én inkább azt gondolom, így ezek fogyasztásával próbálod pótolni azon ételeket, amiket a diéta alatt mellőzni kell, amolyan pótcselekvés.
Mint amikor a dohányos leteszi a cigit és helyette magot eszik, vagy rágózik vagy eszik.
Szóval én azt mondom inkább tudatalatti dolog. Egyébként gondot nem hinném, hogy okozna a joghurt meg főleg. Ha panaszt nem okoz egyébként. A magvaknál előfordulhat, hogy a túlzott fogyasztás miatt kipattogzol, pattanásaid lesznek, nekem kicsit soknak tűnik a 3 csomag, próbáld meg hogy csökkented egy csomagra és pl sárgarépát rágsz helyette.
Mármint ezeket arra az esetre írtam, ha candida diétát csinálsz mert ez nem volt egyértelmű egészen az első mondatod alapján.
Egyébként a candida diéta alatt fogyni szoktak, nem hízni. Hízni azok szoktak, akiknek a fő tünet között van a hírtelen fogyás, vagy eleve vékonyak, mert a gombák eleszik előlük a tápanyagot.
Sziasztok! Plíz help!
Érdeklődnék, hogy nálatok volt-e olyan a diéta alatt, hogy hirtelen sokkal többet esztek? De nem zöldégre meg a húsra gondolok, hanem a magokra meg a kölesgolyóra, meg a yoghurtra. Én nagyon durván rákattantam ezekre. Van, hogy napi 3 yoghurt, 3 zacskó mag (ami kb 1500 kcal!!!) + még naponta kb 1/3 zacsi köles a rendes főétkezések mellett. Híztam is pár kilót! De borzasztó, mert nem is éhezem, meg laktatóak a főételek is! És nem is nagyon éhesen eszem ezeket, hanem csak mert jól esik és mert "muszáj". Én arra tippelek, hogy általában alacsony vércukrom és nagyon hiányzik a szervezetemnek, hogy magasabb szinten legyen. Lehet ennyire hozzá szoktam? És addig eszem "hátha feljebb" megy? Vagy csak idegi alapon van? Mi a véleményetek?
Köszi szépen előre is és további szép napot!
hát Zsu biztosan kiegészíti még amit leírok, mert nem tudok válaszolni minden kérdésedre. Sőt külön kérlek Zsu, hogy reagáld le te is ezeket a kérdéseket.
Széklet probléma, és puffadás is lehet a candida gombától éppúgy mint a hajhullásod. A székleted színe nekem kissé fura, mert én úgy tudom, hogy az elhalt gomba fehér vagy sárga színű, és a zöld, meg a szürke nekem gyanús valahogy.
A tünetek általában visszatérhetnek, de egyre gyengébben. Én azt mondom, hogy a samponodba tegyél egy kis grapfuit cseppet, valahol olvastam, hogy ez is használ. Én azt mondom, hogy a diétát nem szabad abbahagyni, hiszen a jelek szerint nem vagy gyógyult.
Nem tudom, mert nem írtad le, hogy a diéta szakaszit tartottad e, volt e gombaölés és béltisztítás az első időszakban (3-4 hét) szigorított diétával? Nem tudom most mi az amit eszel, a sok teljes kiőrlésű dolog okozhat puffadást és székrekedést is.
Nagyon nagyon fontos a napi folyadékbevitel is, elsősorban víz (ha lehet tisztított) és gyógyteák. Ha puffadsz pl nem javaslom a szénsavas ásványvizet, szódát mert tovább puffadhatsz tőle. Hirtelen ennyi jut eszembe.
A széklettel kapcsolatban esetleg lehetne kérni egy tenyésztést a körzeti dokitól gombára (feltétlen) és még más dolgokra is ezt rábíznám. Szerintem ha elmondod neki hogy milyen színű a széklet lehet magától javasolja.
Lehet hogy a zöldségektől ilyen színű nem tudom nincs erre vonatkozó infóm, de jobb félni mint megíjedni.
Sziasztok!
Januártól csinálom a diétát. (hajhullás kapcsán kezdődött az egész)
A hajhullás kb3 hét múlva elmúlt, de később többször visszatért, illetve emésztési problémáim is akadtak idő közben(puffadás, nem rendszeres széklet).
Olvastam, hogy a tünetek időről időre előjöhetnek újra illetve felerősödhetnek.
Most majd 5 hónap után ott tartok, hogy hullik a hajam bár kevésbé mint a diéta előtt.
A székletem úgy tűnik rendszeressé vált, de fura színű(olyan zöldes, sárgás, szürkés, barnás) és puffadok kegyetlenül.
A színe lehet a sok zöldség miatt???Pl.sóska???
Vagy arra is gondoltam, hogy ezek a gombák amik meghaltak és most távoznak???
Vagy mitől lehet?
Most voltam a dokinál kontrollon aki egy számítógépes vizsgálatot végzett ami egyáltalán nem mutatott ki gomba problémát.
Szerinte igazából nincs olyan nagyobb problémám amitől hullhatna a hajam, ez csak idegi alapon lehet...
Elég nagy a tanácstalanság, nagyon nem szeretnék megkopaszodni... :(
Van értelme folytatnom a diétát???
Hát ez így szokott lenni, amikor a diétába hiba csúszik. Az első időszakban nem eszünk gyümölcsöt sem, és gombaölést és béltisztítást csinálunk. Itt tulajdonképpen zöldségeket és a megengedett köreteket fogyasztjuk (zöldségekből a hüvelyeseket, burgonyát és a kukoricát itt sem lehet, sőt a kukoricát és származákait az egész diéta alatt nem, később a hüvelyesek és ha nagyon nem bírod ki akkor a burgonya is ehető (ennek magas a keményítő tartalma ez cukorrá bomlik le és eteti a candidát). Ez 3-4 hét. Ehetsz naponta natur cukormentes joghurtot.
Nasinak kölesgolyót (ez finom és lúgosít), ehetsz magvakat, zabpelyhet (naturt), natur műzlit (ezt el is lehet készíteni (zabpehely, lenmag, szezánmag, napraforgó).
De a diéta nagyon fontos része a gombaölés és ennek az elhalt gombáknak a béltisztító segítségével kiürítése. Amit most csinálsz, az tulajdonképpen előkészítésnek jó a normális diétához. De mint érezheted már ennek is van hatása. Mint ahogy azt is észreveheted, ha megszeged a diétát, annak is van negatív hatása.
Szia,
hat nalam leeloszor a nogyogyaszati problema volt, ahol mondtak h candidam van es adtak a canestent hogy hasznaljam, hasznaltam egy hetre jo volt azt utanna ismet visszatert, visszamentem a doktorhoz ott azt mondtak h hetente hasznaljam a canestent mert h van olyan is hogy valaki fel evig hasznalja hetente mire elmulik. Hat nekem ez nem tetszett ugyhogy hagytam. Kozben meg mas problemak is elojottek, rengeteget hiztam (egy jo 10 kgt par honap alatt)elkezdtem nagyon aktivan edzeni, de csak tovabb hiztam. Allandoan felvagyok puffadva, es kokemeny volt a hasam, hol hasmenesem hol szorulasom van, hogy is mondjam, rengeteg gazt termelek... es nagyon sokszor hanyingerem van es nagyon kellemetlen feszito erzes van a gyomromban. Ezekkel is elmentem orvoshoz, de igazabol csak annyit tudtak mondani hogy valtoztassak az etrendemen, mert mas problemat nem talaltak. En sajnos akkor meg nem tudtam hogy a candida ilyen problemakat is produkalhat es nem csak nogyogyaszatit. Es hat igazabol azota ugy gondolom hogy az lehet a problemam.
Szia!
Ha leírod, hogy miért csinálod a diétát és mit csinálsz pontosan, többet tudunk segíteni :)
A savanyú káposztában rengeteg a természetes C vitamin, s a leve pl. nagyon jó a gyomorfekélyeseknek, ám először érdemes megcsinálni az első három hét szigorított részét, sőt én minimum a 8. hét utánra tenném a fogyasztását, amikor bevezetjük a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket.
Warj igazad van, észrevettem ezt a káposzta dolgot, de nem tartottam itt most olyan fontosnak, hogy külön kitárgyaljuk, úgyhogy bocs.
Ezt nagyon kisarkítottad, nem teljesen igaz minden.
Ha valaki valóban candida kúrát szeretne csinálni, s nem csupán fogyás miatt áll neki, mindenképpen figyelembe kell venni az egyéni adottságokat, az egyén betegségeit, körülményeit, stb.
Amikor valakiben elszaporodik a gomba, az több dologra vezethető vissza. Mint lentebb olvashattátok, nem a gomba okozza a betegségeket, hanem a kezeletlen betegségek, a nem megfelelő táplálkozás, a nem megfelelő életmód gyengítik az immunrendszert, felborítják a mikrobiológiai egyensúlyt, s ezt kell helyreállítani.
Az első időszakban gombaölést és béltisztítást kell végezni (minimum) gyógynövénykészítmények segítségével. Ilyenkor igyekszünk mindent kikerülni, ami állati eredetű, s ami allergén lehet. Ezért valóban a tojást és a burgonyát az első 3 hét tiltólistájára tettük, ennek ellenére bizonyos esetekben mind a tojást, mind a burgonyát javasoljuk. A tojást azért, mert pl. egy hét alatt két tojás, amit panírba használunk fel, nem olyan káros, mint az egysíkú étkezés, amit az vált ki, hogy nem tudjuk, mit együnk. A burgonyát pl. ajánljuk olyankor, amikor mondjuk vendégségbe megy valaki, s nem tudja, hogy mit ehet meg, mit nem. Akkor inkább a krumplit.
Ha tojást nem lehet, akkor a szárnyasokat miért igen? Persze, gondolom, a szalmonella miatt. Dehát, senki nem h... , hogy szalmonellás tojást egyen... Az első időszakban javasoljuk a teljes húsmentes táplálkozást, annak, aki meg tudja tenni, de pl. egy harminchat kilóra lefogyott embernek, vagy egy gyereknek javasoljuk a fehér hús fogyasztását.
A fehérlisztet a teljes kiőrlésű lisztre általában nem szabad egyik napról a másikra lecserélni, mert emésztési gondokat okozhat, egyeseknél nagyobb bajt is, mert ha van egy bélgyulladás, amit még nem fedeztek fel, akkor csak ártasz vele, s a kellemetlen következményeit szépen be is zsebelheted.
Zsír: bármilyen furcsa is, de fontos a zsír fogyasztása, hogy az epehólyag tudjon ürülni. A koleszterin sem a zsírtól fog felmenni, hanem az esszenciális zsírsavak hiányától (többek között).
A "természetes eredetű cukor" ezesetben nem helyes kifejezés. Egyszerű cukor tilos - ilyen a fehér és a barnacukor. Ezen kívül a gyümölcscukor is egyszerű cukor, ezért tilos eleinte a gyümölcsök fogyasztása is. Ebben a diétában nem a szénhidrát mennyisége, hanem a minősége számít.
Összetett láncolatú szénhidrátok bejuttatása nagyon fontos, ezt a zöldségfélékből nyerhetjük,s valójában ezek a természetes eredetű cukrok. Édesítő helyett a későbbiekben a nyírfacukor vagy a stevia javasolt.
Érdemes utánanézni minden egyénnél a lelki háttérnek is.
A többivel egyetértek :)
Szia Timi!
Tojást és burgonyát nem lehet enni! Először én is azt hittem, hogy lehet, de az orvosom ezt megcáfolta. Amit lehet: zöldségek (kivéve hüvelyesek, kukorica), hal, szárnyasok, élőflórás natúryoghurt, magok, kölesgolyó, teljes kiőrlésű dolgok, víz. Amit nagyon el kell felejteni: zsír, cukor, és minden amiben akár természetes eredetű cukor van,élesztő, többi húsféle, felvágott, tejtermékek, fehér liszt,gyümölcslevek, alkohol, kávé, tea. Kenyérben csak teljes kiörlésű, élesztőmentes, cukormentes. Van olyan biobolt, ahol kifejezetten anticandida kenyeret is lehet kapni meg ehhez hasonlókat!
Kitartást és szép estét!
Namari
Szia,
nagyon szepen koszonom. Ami meg nem tiszta nekem, hogy akkor mit is lehet enni abban a harom negy hetben? Van ahol azt olvastam, hogy lehet enni tojast is es krumplit is a masik helyen meg azt irjak, hogy nem... megtalalhato valamerre egy megbizhato lista esetleg azokrol az etelekrol amiket lehet enni? koszi, Timi
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok