Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12216. huncut1 (válaszként erre: 12215. - Warj)
2010. júl. 22. 19:15

Köszi szépen:)

Most megnyugtattál. Tényleg köszi mindent:)

Zoli

12215. warj (válaszként erre: 12214. - Huncut1)
2010. júl. 22. 07:12

Örülök neki hogy szépen javulsz. Ez azért önmagában már jó, hogy érzed a javulást. Én azt mondom, hogy beszélj a dokival aki felírta neked a Nystatint, hogy ő mit javasol. Arra tényleg vigyázni kell, hogy az összes gombát nem szabad kinyírni, mert a normál állapotban segítik a szervezet működését. És szerintem bár nem vagyok orvos, a nystatint nem addig kell szedni amíg az összes gomba el nem pusztul, az én fiam először egy dobozzal, majd 3 hónap múlva amikor ez kevésnek bizonyult 3 dobozzal szedet be, orvosi javaslatra. Ha a doki neked ennyi Nystatynt írt fel, akkor biztosan elegendő ez, mert azért ez is csak gyógyszer, vigyázni kell vele.

Ha abbahagyod a Nystatint akkor a béltisztítót is abba kellene hagyni, és utánna elkezdheted a probiotikumot szedni. Nekünk bejött a Normaflore, de a Laktív Aktívot nagyon dicsérik (bár úgy emlékszem ezt csak 3 hétig lehet huzamosan szedni, majd olvasd el a tájékoztatót), a Normaflort lehet szedni huzamosabb ideig. És fontos, hogy a vitaminokat is pótolni kell a szervezetben.

Ja és a kókuszzsír (nem ismerem de olvastam hogy jó) meg a fokhagyma bevitel nagyon jó, a fiam is ette a fokhagymát naponta, kiváló gombaölő.

Szóval szerintem ne ess kétségbe, ha ennyi nystatint írt fel a doki és beszélsz vele és azt mondja, hogy nem kell több, akkor ennyire vclt szükséged. Akkor nincs más teendőd, mint folytatni a diétát, mert természetesen nem jelenti azt, hogy már meggyógyultál. A szervezet visszaállásához idő kell. De örülök, hogy jó úton haladsz.

12214. huncut1
2010. júl. 21. 21:07

Warj, van egy kis problémám most:S

Már csak körülbelül egy hétig elég a Nystatinom, és a tünetek közül ezek állnak fennt: egy kevés korpásodás még van a fejbőrön, és a szemöldököm környékén is, és az arcom is hámlik még kicsit.(mindegyik tünet sokat javult, de még nem tökéletes)

A hangulatom jobb, általánosságban is jobb na vagyok, érezhetően múltak el a tüneteim, de még nem jöttem helyre, még nem sikerült visszaszorítani a kandidát teljesen, ebben biztos vagyok. A baj az, hogy anya nem hajlanó több Nystatint kiváltani, mert:" Nem engedem hogy tönkretedd magad mert nagyon kiirtod a gombákat"

De ha egyszer még szükség van rá!!....

Most megemeltem a kókuszzsír bevitelemet, mert a kókuszzsír nagyon sok laurinsavat tartalmaz ami immunerősítő, és nagyon sok kapril savat is, ami hatásos a gombák ellen.

Az a kérdésem, hogy ha elfogy a Nystatin, akkor a gigamennyiségű kókuszzsír mellett és fokhagyma mellett elkezdjek használni probiotikumot? Normaflore jó erre a célra, vagy az nem elég széles spektrumú?

Előre is köszi!

Zoli

12213. keszani
2010. júl. 21. 15:18
ha nincs kiirva külön akkor nincs benne. általában a kevés van benne, akkor ugy szokták kiirni, h szénhidrát és ebből cukor... amugy igen, a szentjánoskenyérmagbol van a karobpor is
12212. KKriszta28
2010. júl. 21. 14:03

Sziasztok!

Találtam bioboltban és nagyobb bevásárlóközpontban tönköly és kölesitalt. Olasz gyártmány. Cukor elméletileg nincs benne (nincs ráírva)de én olyan édesnek érzem őket... Lehet azért mert már régen fogyasztottam édes ízű dolgokat? Viszont van bennük szentjánoskenyérmag őrlemény. Ez ugye nem gond? Mármint a karob is ebből készül, ha igaz. Szóval a kérdésem, hogy lehet-e ezeket fogyasztani? Gondolom ha lenne benne cukor vagy méz vagy bármi akkor azt fel kéne tüntetni az összetevők között...

12211. labula (válaszként erre: 12198. - IJune)
2010. júl. 19. 21:55
Nekem kiemelkedően jó tapasztalatom a FemDophilus-szal kapcsolatban van. Ezt kifejezetten arra fejlesztették ki hogy a hüvelyflórás problémákat is helyrerakja, tehát szájon át kell szedni és a bélflórába jut be először, de klinikai vizsgálatok igazolják hogy a hüvelyflórára is jótékony hatással van. Akinek valaha candidás vagy bakteriális fertőzései voltak odalent az tudja milyen fontos hogy a hüvelyflóra rendben legyen. Én nem ismerek semmilyen más terméket aminek klinikai vizsgálatok igazolták volna a hatásosságát. Egy baj van vele, hogy nem forgalmazzák még Magyarországon sajnos, szóval külföldről kell megrendelni. A forgalmazó neve Jarrow, amerikai, de a honlapjukon meg lehet nézni hogy milyen más cégek forgalmazzák külföldön. Én a pasio ingredients nevű hollandiai oldalról rendeltem, ők szállítanak Magyarországra is. Amikor rendelsz akkor rendelj jégakut is vele, jobb ha hűtik (felbontás után pedig hűtőben kell tartani).
12210. iJune (válaszként erre: 12208. - Warj)
2010. júl. 19. 20:21
Köszi!! Én is imádom a kuszkuszt!!! Igen ezek a durumból készült dolgok nekem sem voltak soha szimpatikusak...
12209. warj (válaszként erre: 12203. - IJune)
2010. júl. 19. 17:58
Hát én nem hinném, hogy érezni lehetne a probiotikum hatását külön, ha csak nem olyan értelemben, hogy ha rendben van valakinek a bélflórája gondolom panaszai sincsenek (gondolok itt puffadásra, székrekedésre vagy ilyenek). A probiotikum fő lényege, hogy a bélflórát visszaállítsa a normál helyzetbe.
12208. warj (válaszként erre: 12205. - IJune)
2010. júl. 19. 17:54

Tarhonyát tudsz készíteni otthol teljes kiőrlésű lisztből csináld a tésztát, és reszeld le, így tudsz csinálhi lebencs tésztát, ha van tésztagép, akkor laska tésztát, és levesmetéltet is.

Mi pl így csináltuk a tésztákat, én durumból csak a makarónit vettem egyedül.

Kusz-kusz ehető első időszaktól, és nagyon finom én imádom. Levesbe is lehet (pl paradicsomlevesbe betétnek).

12207. warj (válaszként erre: 12200. - Namika)
2010. júl. 19. 17:51

bocs, csak félig válaszoltam. Nem hinném, hogy a gomba válogatna a nemek között, hiszen alapjában véve minden emberben megtalálható és normál estben segíti a szervezetünket. A gond az, hogy valamilyen oknál fogva felborul az egyesúly a szervezetben, és túlszaporodik a gomba. Átalában ha a hüvelyben vagy férfiak esetén a hímveszőn okoz panaszt, akkor az egész szervezetben túlszaporodás szokott lenni. Sőt a férfiaknál előfordul az is, hogy candidás ugyan lent, de nem okoz neki panaszt.

Nőgyógyász: ha elégedett vagy vele, akkor nem kell váltani nőgyógyászt, én azt mondom, hogy mindkettőtöknek kéne csináltatni egy prolaboros vérvételt candidára, és ebből tisztábban látnátok. Én első körben a körzeti orvoshoz mennék el, és kérném, hogy írjon fel gombaölőt, és az orvos mondja meg, hogy mennyit és meddig kell szedni, nekünk 3 dobozzal írt fel és napi 2 szemet kellett szedni, de ez egyénenként változhat (rádaásul a fiam 12 éves, ti meg felnőttek vagytok) béltisztítót meg tudtok venni bioboltban is. Az én fiam nystatint kapott gombaölőként és Colon Cleansot vettem (netes is rendelhető, szerintem egy doboz elég kettőtöknek mármint a béltisztítóból), ha a körzeti orvos nem írja fel , akkor azt mondom, hogy Cszsukával beszéljetek itt a fórumon és Ökonetes termékekből megmondja nektek melyik a jó gombaölő a grappe cseppen kívül mert ez önmagában kevés. Egyébként ha valamilyen oknál fogva a fiamnak újra terápiát kéne csinálni, én is az ő általa ajánlott terápiát csinálnám végig. Sajnos amikor mi a fórumra találtunk már 3 hónapja diétáztunk, és a körzeti doki által javasolt gyógyszerekkel.

Szeretkezés: amíg panaszok vannak bármelyikőtöknél, addig általában nem javasolt a sexuális élet, ha már nincs panasz, akkor pedig a teljes gyógyulásig az óvszer használata ajánlott.

12206. iJune
2010. júl. 19. 17:50
és kuszkuszt? abból is van teljes kiőrlésű?
12205. iJune
2010. júl. 19. 17:49
Jaj és még valami ami mindig elbizonytalanít...tarhonyát lehet enni??
12204. warj (válaszként erre: 12200. - Namika)
2010. júl. 19. 17:36
Ökonetnél rendelhetsz alkoholmentes grappecseppet. Ezt érdemes használni.
12203. iJune (válaszként erre: 12199. - Warj)
2010. júl. 19. 17:29
Köszi. Én Pro Gastrot szedtem, de fogalmam sincs mennyire volt jó, semmi hatást nem éreztem. Lehet a probiotikum hatását egyáltalán érezni?
12202. vilmi74 (válaszként erre: 12192. - Labula)
2010. júl. 19. 14:55
Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek. Én járok orvoshoz, és legközelebb meg is fogom kérdezni tőle. Egy orvos-természetgyógyászhoz járok. Először kaptam egy gombaölőt az nem volt elég, és most egy másikat kapok, ez elég jónak tűnik. Járok colon-hidroterápiára is, és ott jól lehet kontrollálni, hol is tart a gombaölés, mennyire csökkentek (amit kb. érzek is).
12201. keszani (válaszként erre: 12200. - Namika)
2010. júl. 19. 12:25
grepi cseppeből van a nem savanyű (keserű) változat, az nem csíp...Ökonetes
12200. namika
2010. júl. 19. 12:00

A férfiaknál is úgy működik, hogy ha a nemiszerven láthatóak a tünetek, akkor valószínűleg az egész szervezetben jelen van? A páromon állítólag korábban is felfedezhetőek voltak a tünetek, ám úgy gondolta, h a gyógyszeres kezelés megtette hatását anno. Aztán az első együttlét után rajta is, és rajtam is jelentkeztek tünetek. Akkor ez jelentheti azt, hogy nekem is volt már előtte candidám? Vagy hogy lehet h csak szeretkezés után jöttek ki neki újra a pöttyök?

Másrészt érdekelne, hogy milyen gombaölőt kéne szednünk a diéta első szakaszában, ill hogy folyamatosan 3 hétig kell-e ? Az a gond h hiába megyek a nőgyógyászomhoz, neki meggyőződése, h semmi kapcsolat a hüvelyi és a bélrendszerben található candida közt, és eddig csak hüvelykúpokat írkált. Dokit váltani viszont jelen esetben nincs lehetőségem, illetve az is rengeteg időt venne el, na meg nemrég költöztem, teljes a káosz. Hogy tudnám megmagyarázni neki hogy írjon fel hatásos gombaölőt és ne csak hüvelykúpokat?! És hogy a páromnak se ártana vmit felírnia.... Szeretnénk végre elkezdeni a diétát, mert egyre elkeserítőbb a helyzet.

Írtátok, hogy lehet kenegetni magunkat ott lennt is grape cseppekkel. Kipróbáltuk de baromira csípett, hiszen alkoholos cseppek, pl az echinaceás. másmilyet nagyon nem is találtam. ja de, volt még aloe verás is. de simát nem látam sehol.

12199. warj (válaszként erre: 12198. - IJune)
2010. júl. 19. 11:20
Mi kétfélét szedtünk először Normaflore-t, majd később Laktív Aktívot. Állítólag a Laktív Aktív jobb. Viszont ennél a leírásba azt olvastam, hogy csak időszakosan lehet szedni 2-3 hét ha jól emlékszem, míg a Normaflore-t akármeddig lehet szedni ha kell hónapokig. (ezt megkérdeztem a gyártóttól és nincs mellékhatás legalább is nem tudnak róla), én ennyit tudok ezzel kapcsolatban.
12198. iJune
2010. júl. 18. 22:36
Milyen tapasztalataitok vannak a probiotikumokkal kapcsolatban? Annyiféle van, melyiket érdemes szedni? Van esetleg valakinek kiemelkedően jó tapasztalata?
12197. keszani (válaszként erre: 12196. - Labula)
2010. júl. 18. 22:12

kösziii :D jahjah, lehet te írtad :D

az a helyzet,h én háziorvosnál fogom csináltatni és nem MO-n...szoval ezért érdekelt volna. de köszönöm az infot :D

12196. labula (válaszként erre: 12195. - Keszani)
2010. júl. 18. 21:37
Azt szerintem én írtam :) Ez a Prolabor mérésére vonatkozott, ahol a referencia-tartomány felső értéke 30, tehát ez a határvonal. Abban a hozzászólásban azt magyaráztam, hogy ez egy átlag, tehát nem mindenkire pontosan illik, hanem átlagosan ez az érték választja el az egészségest az egészségtelentől.
12195. keszani
2010. júl. 18. 21:14
olyan kérdésem lenne, h a vérből valo megállapításnál mennyi a "normális" szintje a candidának? mert olvstam itt a forumon,h "valakinél a 25nél már érzi, valaki a 35nél se még"...szoval most akkro mennyi?:D
12194. warj (válaszként erre: 12191. - Vilmi74)
2010. júl. 18. 13:03

Általában, ha a hüvelyben megtalálható a candida (főleg ha a végbélben is), akkor a szervezet más részein is. Ezért van az, hogy a hüvelykúp, krém stb, csak ideig óráig hat, mert helyileg rendberakja egy időre a dolgokat, de mivel a szervezetben máshol is túlszaporodás van, így visszatérnek a hüvelyi panaszok is.

Én a ProLaboros vérvételt tartom a legmegbízhatóbbnak.

12193. labula (válaszként erre: 12191. - Vilmi74)
2010. júl. 18. 11:16
Ja amúgy ez a doktornő akit ajánlottam terápiát is tud javasolni, meg ő belgyógyász, talán tud valamit mondani neked hogy milyen más helyeken lehet még vagy azokat hogy lehet megnézni. De én ilyenről nem tudok, sőt igazából nem is értem a kérdésedet, mert ha a bélben túlszaporodott a candida akkor azt szisztémás betegségnek tekintik és szisztémás gyógyszereket írnak fel rá, tehát nem helyileg kezelik a problémát hanem az egész szervezetedre kiterjedően, tehát ha máshol van candida akkor oda is eljutnak a szerek és kiírtják.
12192. labula (válaszként erre: 12191. - Vilmi74)
2010. júl. 18. 11:09

Én személy szerint nem hiszek a Voll-teszt meg a biorezonancia eredményekben, de ettől még persze lehet hogy candidás vagy. Ha ki akarod deríteni pontosan mi bajod, javaslom olvasd el a 12209es hozzászólásomat, illetve a 12216 és 12217 hozzászólásokat, ott írok egy doktornőről aki tud diagnosztizálni. A nyelvedről és a hüvelyedből is vesz kenetet, így biztosan kiderül hogy van-e a hüvelyedben és a beleidben candida (mert akkor az egész bélrendszeredben van, s így a nyelveden is lennie kell). Továbbá vért is vesz, amiből ellenanyagszintet néznek így megtudhatod mennyire súlyos a probléma.

Tejszínt nem lehet enni a candida-diétában.

12191. vilmi74
2010. júl. 17. 23:42

Szerintetek, ha a voll-teszt alapján candidám van a hüvelyben és a vastagbélben, akkor máshol is van? Pl. a méhben? Meg lehet ezt állapítani valami vizsgálattal?

Más: Hallottatok az aqua-detox (spa-méregtelenítés más néven) méregtelenítésről? Mit gondoltok, hasznos?

Lehet enni tejszínt?

Köszi a hozzászólásokat.

12190. warj (válaszként erre: 12189. - Huncut1)
2010. júl. 16. 16:36
Én úgy tudom, hogy ehető a kókuszreszelék és készíthető belőle kókusztej, gondolom akkor a nyers kókusz is ehető. Mi ugyan csak a kókuszreszeléket ettük, de én is olvastam a kókuszzsír jótékonyságát.
12189. huncut1 (válaszként erre: 12178. - IJune)
2010. júl. 16. 15:18

Bevallom őszintén, én a hajdinával előszer csak édesen próbálkoztam, és el sem tudtam képzelni sósan. Valahogy nekem az édes illik hozzá.:)

Más: A friss(máramennyire friss egy importált kókusz) kókuszdiót lehet enni ameddig nem érkezik meg a kókuszzsírom? Nem tudom van e valami hátránya vagy cukortartalma vagy ilyesmi miatt. Vettem egyet, és úgy gondolotam hogy ehető candida diétában is. Azért vettem egyébként, mert azt tudom hogy a kókuszzsír nagyon jó hatásaú, már tapasztaltam is. Laurinsav tartalma nagyon magas, ami immunerősítő. Ráadásul magas a kaprilsav tartalma is, amit szerintem nem kell magyarázni, egy gombaellenes zsírsav. :)

Előre is köszi!

12188. warj (válaszként erre: 12187. - Labula)
2010. júl. 16. 11:18
Kár hogy nem tudok angolul :-)))))), na mindegy a Q 10 helyett a lecitin is jó.
12187. labula
2010. júl. 16. 09:51

A Q10-zel kapcsolatban itt van egy link, amelyik két tudományos kutatásra hivatkozik, és leírja hogy a túlszaporodott candida felfalhatja a Q10-et mielőtt az felszívódna a gyomorban, ami egyrészt azt jelenti hogy nem jut el belőle elég az embernek, másrészt hogy táplálja a candidát és ezzel fokozza a problémát.

[link]

Ez angolul van, magyar oldalakon még nem láttam sajnos, úgy látszik ide még nem ért el az információ, azért is gondoltam hogy leírom mert talán nehezen hiszik el nekem másképp.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook