Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Köszönöm a jótanácsokat!
Elintéztem, hogy holnap reggel mindkettőnktől leveszik a vért,(klinikán dolgozom) és rászűrnek a candidára. (Sajnos nincs már lehetőségem anyagilag magánorvosokhoz menni)
Nagyon várom az eredményt. Szívrohamot kapok, ha a kenetem negatív lett (júniusban), ez meg pozitív lenne.
Gyógyszer helyett már próbáltam a Nuvaringet is, ami helyileg hat, na akkor harapóztak el csak igazán a dolgok + streptococcus B-m is van, amit nem tudnak kikezelni...
Sokat változtattam tényleg, a fogyásom is mutatja, és most már mozgok is, mától edzeni járok.
Jelentkezem, ha tudok valamit, addig is minden jót.
Az activia, a bakony plusz, danonn natur joghurt mind jó, de én pl a piacon vettem. Ha jól tudom az a cukor amiről te beszélsz a szénhidráton belül található cukor tartalomra utal, és az teljesen más, mint a hozzáadott cukor.
Egyébként joghurtot lehet csinálni is házilag a receptes oldalra felteszem (Mit főztél ma? Receptek candidásoknak)
Hát az a gond, hogy ha a párodnál is volt candida gomba, akkor a krém nem oldotta meg, az antibiotikum és a fogamzásgátló mind segíti a gomba túlszaporodását.
Az óvszer használat elhiszem, hogy nem a legkényelmesebb megoldás, de a gyógyszeren kívül még van sok más lehetőség is. És hát az egészségetek érdekében kompromiszumra is hajlandónak kell lenni, mert ha te pl candidás vagy akkor a születendő gyermeked is az lesz, és hát gondolom nem jó dolog időről időre a nőgyógyászati gondokkal küzdeni. Tudom a férfiakat nehezebb meggyőzni, de tudnotok kell, hogy a candida túlszaporodása nem játék, legszélsőségesebb esetben halállal is végződhet (lásd Bujtor István), nyilván ehhez évek kellenek. Több helyen olvastam arról is, hogy a rák is könnyebben kialakulhat. Szóval meggondolandó hogy mit és hogyan használ az ember, vagy étkezik az ember.
www.prolabor.hu itt nézheted meg, hogy hozzátok van e közel ilyen vérvételi lehetőség. Mi most voltunk Debrecenben pénteken 5300 Ft volt (4800 Ft+500 a vizsgálatért számolnak fel). De február óta gyógyult a fiam és akarom látni hogy minden rendben van e.
Köszönöm a választ.
Igazából a párom is kapott antibiotikumot annó rá, amit rendesen el is fogyasztott, és Canesten krémet, tehát lehet, hogy neki nincs is már, ill. panasza sincs egyáltalán.
Azért megpróbálom elintézni a vérvételt nála és nálam is, ez jó ötlet.
Tablettát "sajnos" szedek, mert én semmi másban nem bízok, a gumit pedig, mint mondtam nagyon utálom, számomra az olyan, mint ha valami idegennel szexelnék, személytelennek, és visszataszítónak tartom...
Szia!
Hát én inkább a natúrt ajánlanám, ezek a származékok nem biztos, hogy jó dolgok, de egyébként nem hallottam még róla, hogy ehető e vagy nem. Viszont a natur nagyon finom és első időszaktól ehető.
Sziasztok,
A kölesgolyóból a földimogyorósat lehet enni?
Összetétel: hántolt köles, napraforgóolaj, pörkölt földimogyoró (14%), tengeri só.
Mi régen használtuk ezt a teát, de diétával egybekötve. Én azt mondom, hogy igazából arra jó, hogy elősegítse a megelőzést, de önmagában kevés. Ha valaki candidás ettől nem gyógyul meg. És megelőzést is akkor segíti elő, ha a táplálkozással nem térünk vissza a régi rossz szokásokhoz. A candida gomba könnyen újra túlszaporodhat, ha a régi étkezési szokásora térünk vissza, ahhoz, hogy nem térjen újra vissza, teljes életmód váltás szükséges. Jól teszed, hogy továbbra is kerülöd a cukrot, élesztőt és a tejtermékeket.
Óvszer: javasolt főleg ha valamelyikőtöknek panaszai vannak, egyre figyelj oda, hogy semmiképpen ne a fogamzásgátló gyógyszert válaszd, mert ez az egyik kiváltója lehet a candida hüvelyi kiújulásának. Sokszor a férfiak panaszmentesek lent, de candidások. Mindenképpen célszerű őt is megvizsgáltatni (tesztre gondolok pl prolaboros vérvétel), mielőtt az óvszert elhagynátok, ha mindketten negatívok vagytok akkor esetleg lehet változtatni.
A túrósodás szerintem még enyhe tünet is lehet. Ezt mindenképp vedd figyelembe én neked is a vérvételes kimutatást javaslom.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, valakinek van-e konkrét tapasztalata az Anti-Candida teáról? (Erre a fajtára gondolok:
[link] )
Arra gondoltam, hogy a páromnak vennék ilyet, mivel ő biztos nem fog candida kúrát tartani, én meg már kijöttem belőle, és nem szeretném visszakapni, de ez a gumival védekezés olyan visszataszító számomra, nomeg gondolom számára is.
Egyébként próbálom azóta is mellőzni a cukrokat, tejtermékeket, élesztőt, persze nem tudom már a 100%-os szigorú diétát tartani, de igyekszem odafigyelni. (Ha van egy negatív tenyésztésem, és odafigyelek magamra, akkor mennyi idő múlva jöhet ez az egész vissza? Gondolom nem hetek múlva...)
Azóta amúgy jól vagyok, 62-3kg-ról most tartok az 55,5-56kg-nál. Holnaptól egy hónapig intenzíven tornázni fogok edzőteremben(erősítés, löttyedés elkerülése) 25. szülinapomra (szept.7) a célom az 5 évvel ezelőtti súlyom, az 53kg elérése, ill. megtartása hosszútávon! :)
Sokkal jobban érzem most magam, bár néha van nap végére egy kis furcsa "túrósodás" de csak kívülről, gondolom a nem megfelelő szellőzés, és egész napos hajtás miatt.
Mindenkinek szép napot, sok kitartást!
Stevia: én a dr. chan félét vettem ez fehér és nincs mellékíze.
Vitaminok: Ökonet
Ha nem vagy elég energetikus akkor a Q 10-et tudnám ajánlani, bár kell hozzá 2-3 hét, hogy hasson. Nem hinném, hogy a fokhagyma miatt lenne.
Igen a fahéjról én is hallottam, és használtuk is, ja és használjuk is.
Probiotikumot mi a Normaflort és a Laktív aktivot használtuk. Hirtelen ennyi, mert fáradt vagyok, de még holnap átolvasom és ha van valami megírom.
Kajával kapcsolatban az árakat illetőleg igazgad van ebből a szempontból megközelítve, nem pont erre gondoltam hanem inkább arra, hogy míg a finomliszt 100 Ft alatt van addig a teljes kiőrléső 400-800 között mozog, az olaj 350 az oliva meg 1300 fél liter stb. Szóval addig amíg az egészség nem kívánta meg az ember úgy vásárolt, hogy mindenből az olcsóbat kereste és hát sajnos ez vezetet oda, hogy kialakult a candida. Szóval én az áraknál erre gondoltam, de a te szemszögedből nézve totál igazgad van. Lehet azért nem néztem így, mert nem igazán járunk pizzázni, meg nem rendelünk kaját.
ami kimaradt:
Szerintem ez az életmód nem drágább mint a "normális". Nos, a szembeszomszéd haverom, pesten tanul, és visz fel kaját itthonról, de ebédelni mindig kínaiban ebédel, mert ott a legolcsóbb. hogy mennyi egy ebédje? 500 Ft!!! Nekem ez szinte egy napi kajám ára... 250 g köles? 200 Ft.... Ha 500 g set veszek, akkor még gazdaságosabb,380 körül van.... A kiegészítőkkel együtt persze valamivel drágább, de pl olaj: lenmagolaj 200 ml 500 Ft. Olívaolaj 1300Ft a fél liter. A zöldségek pedig nyáron olcsóbbak. A bio-t sajnos én sem engedhetem meg. De minden erőmmel azon vagyok hogy meggazdagodjak, és megengedhessem. És amikor majd olyan pozícióban leszek, akkor a világnak is megmutatom a helyes utat. Egyébként egy normál kaja mennyi? Egy kiló hús, ami tényleg hús, pl csirkemell, 1200Ft... egy pizza? minimum egy ezres errefelé... és abbol ha nem vagy éhes akkor 2 szer laksz jól, ha éhes vagy akkor csak egyszer... én meg 600-700 forintból eszek napi 5-6 szor úgy hogy beviszem a kalóriát és nem vagyok éhes, és még zöldséget is sokat ettem.
(az igaz, hogy nekünk dédinél van egy kis kertünk, és pl. paradicsomot onnan hozzuk, de az összes többit vesszük)
Hát steviából én próbáltam több félét, szerintem a legjobb a por változat. A fehér stevia por. A cseppeknek(barna) annak iszonyú mellékíze van.
fűszerek: Úgy tudom vannak gombaölő hatású fűszerek is, mint például az oregánó, fahéj.
Warj: Én fokhagymát naponta kb. 2-3 szor fogyasztok, meg vörös és lilahagymát is. Lehet hogy attól vagyok nyomott picit néha?:) Mert néha minden fizikai aktivitás nehéznek tűnik . Olyan "nemakarokmegmozdulni" dolog. De ha meg belendülök, sose fáradok el. Pl múlt héten 12 óráztam a gyárban, és simán tudtam volna még dolgozni többet. Pedig ötven akárhány kilósan hűtőket pakoltam a szalag végén!!
Egyébként még azt meg tudnád mondani hogy probiotikumból melyik a legjob??
Meg ti hol találtatok cukormentes és élesztőmentes multivitamint?
Én az évekkel ezelőtti testépítő életmód miatt eléggé benne voltam ebben a kajálás és kiegészítős témában, de nekem csak külföldön sikerült élesztő és cukormentes multit találni, no meg a Dr. Robert young féle Innerlight-osat, ami 10.000 HUF egy hónapra.... az sokkkk....
Egyébként én azért is nehéz helyzetben vagyok, mert tulajdonképpen ha így nézzük, már kb.3 éve diétázom.... Eleinte a testépítés miatt, akkor sokat híztam és izmosodtam is, de az magas szénhidráttartalmú és fehérjetartalmú diéta volt.
Akkor még nem tudtam olyan dolgokat, amiket most, és még a pH Csodát sem ismertem. Már nagyon más vagyok mint akkor, de sajnos szerintem a gombák a szervezetemben akkor makacsodtak el:( Ugyanis előtte, amikor még kis 45 kilós gyerek voltam és mindig pizzát zabáltam meg minden szemetet, zöldséget soha, akkor még semmi tünetem nem volt:DD
!!!diamond!!!: A pH Csodát mindenképpen szerezd be!!!! angol címe: The pH Miracle szerző: Dr. Robert O. Young
Ebben minden benne van az egészséges táplálkozásról, de tényleg minden! A szerző egy mikrobiológus professzor, aki az élő vért kutatta, és az alapján mondja amit mond. Vannak magyar oldalai, meg angolok is. Youtube-on is vannak vele riportok, meg emberek akik a programját követik. Nagyon fontos, hogy ez nem egy "tiszavirág" élető diétahóbort, hanem ez egy teljes és tökéletes életmódváltás. Igen, igen, ez is összefüggésben van a candidával. Valójában arról szól nagyrészt. csak hogy értsd: az egyik fejezet címe: A savak, a vér, és a candida.
Valakitől kérd kölcsön vagy vedd meg, de mindenképp szerezd be!!!
Nekem így 1 év után is a legalső polcomon van, a fejem fölött.... Rendszeresen lapozom fel hogy megbizonyosodjak valamiről. Ebben a könyvben, illetve emberben bízhatsz. Azt a 2-3 ezer forintot nagyon megéri. Még akkor is megvenném ha egy hétig kéne érte dolgoznom a gyárban.
Habarás: natur joghurttal és teljes kiőrlésű liszttel.
Rántás: amennyire lehet legalább az első időszakban kerülni kellene, de egyébként teljeskiőrlésű liszttel kell készíteni.
Fűszerek használhatók, de nem töménytelen mennyiségben. Mi pl vettünk majorannát, tárkonyt cserepeset és már ebből az egy egy cserépből egy éve ízesítünk.
Fokhagyma: kíváló gomaölő hatása miatt napi fogyasztás ajánlott. A szaga és a vérnyomás csökkentő hatása miatt inkább este célszerű egy gerezdet. Illetve az ételek készítésénél is célszerű beiktatni.
Grappe csepp: én változatlanunl az ökonetest ajánlom, és mindenképp az édeset (gyógyszertárban és bioboltban is megnézheted, lehet olcsóbb nem tudom), a lényeg, hogy ne keresrűt vegyél és ne alkoholosat.
A diéta ára: tudom hogy minden sokba kerül, sajnos a jó minőségű dolgoknak megkérik az árát. Én egyedül nevelek két gyereket, és kis segítséget kapok a szülőktől, ha gondban vagyok, de meg tudtam csinálni és oldani, hogy mindig legyen otthol ami a gyereknek szükséges. Javaslom, hogy előbb mindenből max egyet vegyél, mert pl a hajdina nálunk nem jött be (és hát elégg húzós árai vannak ezeknek, ahhoz főleg, hogy ne tud felhasználni) ezért célszerű egy két fajtát megvenni egyszerre. Pl a kusz-kusz, a köles, a hántolt árpa (ez szinte azonos ízű szerintem a barna rizzsel csak ez 100 ft egy csomag, míg a barna rizs 4-500) nagyon finomak.
Az első időszakban főleg csak a zöldségeket eheted. Pl brokkoli krémleves, paradicsomleves, sárgarépa krémleves, fokhagymakrémleves, paradicsomszósz durum makarónival, rakott padlizsán stb.
Biobolt jó alaposan meg kell nézni, mi hol mennyibe kerül, mert van hogy egy egy termék ára 1-2 száz forintos eltérést is mutat.
Édesítéshez stevia cseppet ajánlok, náluk egy 50 ml (kb 2800 Ft) egy hónapig elég volt, úgy hogy ezzel főztem, teához és minden máshoz cukor helyett ezt használtuk. Kb egy csepp egy kockacukor édességének felel meg szerintem. Tehát pl ha a teát két cukorral ittad, akkor 2 csepp steviával helyetesítheted.
Hát gyógyszer ügyben én nem tudok segíteni, Cszukának írjál légyszi, néhány oldallal visszább megfogod találni, de az adatlapomon a naplókban is. Nekem orvos írta fel (illetve a fiamnak) a Nystatint mint gombaölőt és ő határozta meg, hogy mennyit és mennyi ideig szedjem. És ezenkívül bioboltban tudsz venni béltiszítót az utifűmaghéj az olcsóbb, mint a Colon Cleanse. Az lenne az igazi, ha találnál egy jó dokit, aki felírja a gombaölőt, mert Zsu is az Ökonetes terméket fogja ajánlani, mert ezek szerintünk a legjobbak. Sajnos mi már 3. hónapja diétáztunk és túl voltunk a gombaölésen így nem ezeket használtuk, de ma már én is az ő tanácsai szerint kezdeném (bár remélem soha többet nem kell candidával küzdeni).
Ételízesítő: igen ezeket el kell felejteni, sőt az összes olyan terméket ami tartósítószert tartalmaz. Lehet kapni biovegetát (ez sem és a többi sem olcsó), de inkább szép lassan vegyél meg mindent ami szükséges és utánna kezdjél a diétába, mert egy rosszul csinált diéta többet árthat mint használ.
Só: tengeri sót szoktunk használni.
Teavaj ehető.
Teák: mi speciál csalán teát ittunk, steviával és citromnak a levével. A zöld tea is jó, de mint minden gyógytea csak kúraszerűen ajánlott.
A tea mellett fontos a víz (ha lehet tisztított), a napi folyadékbevitel megfelelő mennyisége is segít a méregtelnítésben.
Először is köszönöm a segítséget, Tényleg hasznos infókat adtok.
Warj: az összefoglalót is köszönöm, tegnap nekifeküdtem elolvasni, csak kicsit hosszú, így ma még folytatom.
Huncut1 hozzászólásához cvsatlakozva én is kérdezném, hogy milyen gyógyszert tudtok ajánlani, ami olcsó is. (nekem munkám sincs, férjem dolgozik, és a nagyon drága gyógyszereket, gombaölőket, probiotikumokat nem tudom megvenni - itt az 5-6 e ft-osra gondolok.) Pontos neveket tudtok írni, akár priviben; hogy most akkor melyek az elérhető árúak. Kicsit zavaros volt a levélben, hogy most, az első szakaszban pontosan mit kell szednem. Még csak felkészülök lelkileg a diétára, semmit se szedtem még, meg még nem is vettem. Az első 3 hétben, a nagyon szigorú diétánál akkor pontosan miket szedhetek? (a grape cseppet 5. naptól... és még miket, amelyek olcsóbbak? )
Olvastam, hogy leveskockát, ételízesítőt felejtsem el egy darabig. Sót lehet használni ételekhez? Levest, amelyet mi főzünk saját kezűleg, lehet enni? Ha igen, milyent, amely be van rántva, paprikás rántással, azt is? rántást teljes kiőrlésű liszttel kell készíteni?
Olvastam azt is, hogy teavajat lehet enni, ez tuti? Ti milyen teákat ittatok? Tudtok ajánlani párat? Én már régóta zöld teázom, friss citromlével, cukor nélkül, ez akkor nem rossz, ugye? Zöld teában milyen márkát használtok? elég egy sima no-name márka, vagy van tipikus fajta ami tényleg hatékony? Nekem azt hiszem pick--k van, van fehér teám is, az is olyan jó, mint az a kínais zöld tea?
Sziasztok!
Tudtok Budapesten normális nőgyógyászt, aki legalább nem zárja ki a candida kérdést alapból?
Warj ti milyen vitamint ajánlotok? egyszerűen nem találok élesztő és cukormenteset csak külföldi oldalakon. na meg a dr.robert young féle, Innerlight-osat, de az meg 11 ezres egy hónapra, amit engedhetek meg....
Meg probiotikumból melyik a legjobb?
Köszi!
A történet lényege az hogy mikor a gyártóktól független kutatócsoportok megvizsgálták az amerikai piacon forgalomban levő grapefruit mag kivonatokat, akkor azt találták hogy szinte mindegyikben vannak szintetikus anyagok (az angol neveket tudom: benzethonium chloride, benzalkonium chloride, triclosan). Ezekről tudjuk hogy antimikrobiális hatásúak, ezért is szokták fertőtlenítő és tisztítószerekben használni. Ezek után nem meglepő, hogy a vizsgálat az összes grape-terméket antimikrobiális hatásúnak találta, egyetlen egy kivételével, s ez az egy az a termék volt ami tiszta grapefruit-mag kivonat volt, szintetikus anyagoktól mentes.
Ezek a szintetikus anyagok egyébként bekerülhetnek a termékbe a gyártási folyamat során, de az is lehet hogy egy idő után már szándékosan adják hozzá a gyártók mert látják hogy hasznos.
Azért ezt szerintem nem hangzik jól, főleg hogy ezeket a szintetikus anyagokat nem szabadna bevenni, különféle káros sőt némelyiknek mérgező hatásai vannak, amik nem feltétlenül válnak nyilvánvalóvá azonnal de hosszú távon problémát jelenthetnek (pl tönkreteszik a hormonháztartást). Persze nem tudom hogy a Magyarországon forgalmazott grape kivonatok közül melyikben pontosan mi van, de valahogy úgy gondolom hogy nem pont a mi kis országunk lesz a kivétel ahol nem trükköznek ilyesmikkel...
Mi a bajod a grapefruit cseppel? Erre kiváncsi lennék, mert én már próbáltam pl torokfájásra, puffadásra, ínygyuladásra és pillanatok alatt elmúlt tőle, igaz nekem az Ökonetes van, és ha valaki alkoholosat vesz vagy ki tudja milyet mert több fajta is van, az lehet nem olyan hatásos.
És én még nem hallottam negatív dolgot róla ezért érdekelne milyen rossz tapasztalatod van ezzel kapcsolatban?
Ha jellegét tekintve úgy gondolod esetleg itt megkavarnánk vele a többieket akkor priviben is leírhatod.
Szia,
milyen vizsgálattal mutatták ki nálad a candidát? Van orvosod is? Gondolom hogy igen ha diétát írtak elő neked, ha 6 hónapot mondtak akkor tartsd azt, mindenkinek más a hossza a betegsége súlyosságától függően, de általában pár hónapba mindig beletelik. Ha van egy jó orvosod akkor csak szedd azokat a gyógyszereket amiket felírt, ha nincs akkor szólj és segíthetünk ajánlásokkal.
A méregtelenítés nagyon fontos, én nem teákkal csináltam hanem csináltam egy két hetes tisztítókúrát (BWL, Parasine, LVR-C) mielőtt elkezdtem a gyógyszerszedést. Elég sok terápiát láttam már és minden valamirevaló verzióban volt tisztítókúra, méghozzá az elején (a legtöbbnél a gombaölő elkezdése előtt, de van ahol egyszerre megy a kettő). Én grapefruit cseppet nem szedtem, és nem is ajánlanám a szedését másnak sem, vannak vele kapcsolatban furcsa történetek.
Szeretkezni gumival szabad csak valóban, amikor már szabad, amíg durva tüneteid vannak odalent addig kerülni érdemes. Nekem a párom is csinálta a terápiát, mert elment ő is vizsgálatra és nála is kimutatták. Mindkettőnknél szájból is kitenyészett a candida, és az orvos azt mondta nem csókolozhatunk amíg ki nem gyógyulunk. Mi ezt be is tartottuk, mondjuk én külföldön voltam ezalatt az idő alatt ő meg Magyarországon szóval jóval könnyebb volt a helyzetünk mint másnak, mert csak akkor kellett visszafogni magunkat amikor egy helyen voltunk (én hazautaztam vagy ő ki). Amúgy a férfiak tényleg gyorsabban gyógyulnak, az én párom is hamarabb helyrejött mint én, de így hogy 2 hónap ezt nem lehet kimondani, esetfüggő.
Szénhidrátos falat lemehet, sőt le is kell menjen mert különben nincs elég energiád, a lényeg az hogy milyen fajta szénhidrátokat eszel, a cukrok és egyéb egyszerű szénhidrátok azok amiket kerülni kell (az utóbbiak könnyen cukorrá bomlanak). Én nagyon szigorúan betartottam mindent, ha vétkezel nem dől össze a világ de a saját helyzetedet nehezíted meg vele mert hosszabb lesz a gyógyulás, ami már alapból is rohadt hosszú lenne, szóval magaddal szúrsz ki ha nem vagy fegyelmezett.
Én az elején fogytam, aztán visszament kicsit és tartottam a súlyom nagyjából a régi körül, szerencsére, mert vékony vagyok úgyhogy nem szívesen fogytam volna le. Szerintem általában azok fogynak akiknek bőven van miből. A panaszaim elmúltak, a nyelvem az egyetlen ami még mindig kicsit lepedékes.
Szia!
Először is küld el nekem privátban az e-mail címedet és küldök neked anyagokat a candidával kapcsolatban.
Nem azért van az egész szervezetedben túlszaporodva a candida, mert ez a fajtája, hanem túl későn vetted észre, tudtad meg hogy ez okozza a panaszokat. Általában ha valakinek hüvelyi gondja van (és mást még nem érez), akkor is nagy a valószínűsége, hogy az egész szervezetben túlszaporodás van.
A diétát csak megfontoltan lehet elkezdeni, két időszakra lehet osztani.
Az első időszakban szedni kell az orvos által felírt gombaölőszert és valamilyen béltisztítót (ezt lehet kapni bioboltban pl Colon Cleanse, vagy utifűmaghéj). És egy szigorúbb diétát kell tartani. Ez az időszak 2-3 hét. Erről tudok neked bővebben küldeni infót az e-mailben, ha megadod a címed privátban.
A második időszakban lehet tovább bővíteni a megengedett élelmiszerekkel az étrendet. (Mit főztél ma? Receptek candidásoknak itt találsz jó recepteket, de még csak most kezdjük odaírni melyik időszak így majd inkább kérdezz).
És ebben az időszakba kezdünk probiotikumot és különböző vitaminokat szedni.
Grapefruit csepp első időszak 5. napjától először napi 3*5 csepp, majd napi 3*10 és végül 3*15 csepp egy hét alatt felemelve az adagot.
A pároddal kapcsolatban, nem ártana neki is egy candida tesztet csinálni, főleg ha nemi panaszok vannak, mert a férfiaknál előfordul hogy candidások, de nem produkálnak tünetet.
Természetesen jó lenne ha ő is végig csinálná veled a diétát, először is mert egészséges életmódra térne át, másodszor erőt ad neked, ha veled csinálja abban az esetben is, ha ő mégsem candidás.
Sex: amíg panasz van odalent bármelyik félnek, nem ajánlott a sexuális élet, ha már panaszmentesek vagytok célszerű az óvszer használata, és mindkét fél külsőleg a nemiszervet törölje át előtte és utánna graepfuit cseppel.
A candida nem fertőző betegség, tehát az általad leírt módon nem fertőz. Az viszont igaz, hogy nemi úton átadható ezt pin-pong effektusnak hívják. Abban az esetben ha a szád el van gombásodva, akkor ez itt is működik. Ennek a lényege az, hogy gomba az együttlét alatt visszakerülhet.
A diéta hosszuságát nem lehet így időszakra megmondani meddig tart, attól függ igazán milyen mértékű a túlszaporodás, van akinek elég 3 hónap, van akinek egy év is kell. Nekem a fiam volt candidás kétszer első alkalommal 3 második alkalommal 6 hónapig tartott a diéta. Első alkalommal nem tudtuk, hogy teljes életmódváltás szükséges ahhoz, hogy később ne tudjanak elszaporodni, így 3 hónap után szépen visszatértünk (persze lassan), de a régi életvitelhez, és 6 év múlva a gomba újra elszaprodott. És ha kiújjul akkor sokkal makacsabb és hosszabb idő a normál szintre szorítani őket, mert okosak ám.
Én a helyedben felkeresném a háziorvost első körben, hogy írjon fel gombaölőt, ha nem hajlandó, akkor van itt a fórumon egy Cszsuka nevű lány és ő tud neked ajánlani egy jó terápiát (bár én alapból ezzel kezdenék).
Sziasztok. Már régebben is írtam, vagyis érdeklődtem itt. Sejtettem, hogy én is candidás vagyok, mégpedig abból a legrosszabb fajtából, ami nem csak hüvelyi bajokkal jár, hanem emésztéstől a bőrproblémákig minden, ráadásul régóta. Igazából most értettem meg, hogy mennyi minden bajt okoz a gomba. Ma a candida vizsgálatom eredménye pozitív lett, és nekem is diétáznom kell. Láttam nagyon segítőkészek vagytok, remélem nekem is segítetek. Találtam sok oldalt, hogy mit lehet és mit nem lehet enni. Oké, nem tűnik vészesnek. Ti hogyan kezdtétek el a diétát? Méregtelenítettetek előtte teákkal? Milyen gyógyszert szedtetek mellé? Grapefruit csepp?
Lenne egy oltári hülye kérdésem, nem olvastam erről, vagy tényleg én vagyok a hülye. Ha candidás az ember, valószínűleg a másik felünk is az lehet, és érdemes őt is kezelni. Érthető, hogy ő is diétázik, csak neki max. 2 hónap elég, igaz?
Minden hol ízt írják, hogy szeretkezni is max. gumival lehet. És itt jön a hülye tudatlan kérdésem: ha szeretkezni gumival lehet, mert el lehet kapni nyálkahártyán keresztül, akkor mi a helyzet a csókolózással? Mert hát paraszt gondolkodásommal bacit, bármit el lehet kapni nyállal is, nemde? vagy ez a candidára nem vonatkozik? Elnézést kérek mindenkitől badar kérdésemért.
Ti 6 hónapot következetesen be is tartottátok? Mi a helyzet akkor, ha véletlenül mégis lemegy egy szénhidrátos falat? Lőttek az egész kúrának? Ezzel a diétával ti fogytatok is? Elmúltak a panaszaitok teljesen?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok