Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12126. Annndika
2010. júl. 6. 21:06

Az lenne még a kérdésem, hogy mivel a Streptococcusom még mindig ragaszkodik hozzám, kinek mi a véleménye védekezés tekintetében? Már nagyon tudnám értékelni, ha 9 hónap után végre hanyagolhatnánk a gumit, de ugyanakkor nem akarom lefertőzni a páromat se...

Ma a női klinikán azt mondták, hogy ez "nem gáz", mert amúgy is bennünk van, és ez nem árt a páromnak. Én azért kételkedek ezzel kapcsolatban.

Véleményeket várok :)

12125. warj (válaszként erre: 12122. - Annndika)
2010. júl. 6. 20:47

Külök neked anyagot, ha átküldöd priviben az e-mail címedet.

Most kevesebbet leszek a hoxán, mert szabin vagyok és a gyerekektől nem jutok géphez, de igyekszem felnézni, és ez mindenkinek szól. Ahogy tudok válaszolok, nem hagytalak magatokra, csak lassabb leszek.

12124. warj
2010. júl. 6. 20:45
A béltisztítónak a lényege, hogy az elhalt gombákat és az általuk termelt méreganyagot tisztítsa a szervezetből. Ezt általában a diéta első 3 hetében csináljuk, amikor egy szigorúbb diéta van.
12123. warj (válaszként erre: 12122. - Annndika)
2010. júl. 6. 20:44

Pedgi az nagyon fontos lenne. Mi a Colon Cleanse-t használtuk, de az utifű maghéj is jó. Bioboltban kapható.

Jól megjártad a hadak útját.

12122. Annndika (válaszként erre: 12120. - Warj)
2010. júl. 6. 20:39
nem szedtem semmit, csak ezüstöt + grapefruitmag cseppeket.
12121. warj
2010. júl. 6. 20:26

Nőgyógyászati gondra a sós ülőfürdő is jó. Próbáljátok meg.

Grappe cseppel külsőleg is lehet lent bekenni, úgyszint segíthet.

12120. warj (válaszként erre: 12114. - Annndika)
2010. júl. 6. 20:26
Béltisztítót szedtél valamit? Ez segít az elhalt gombák ürülésében.
12119. warj (válaszként erre: 12117. - Newsy)
2010. júl. 6. 20:25
Küld el priviben az e-mail címed, és átküldöm neked a fórumkivonatot.
12118. Annndika (válaszként erre: 12116. - Newsy)
2010. júl. 6. 19:44

Ez biztos???

De akkor miért nem írták oda az eddig minden leletben benne levő "magas fokú Streptococcus B kolonizáció" mondatot? Bementem ma a munkahelyemre is (szabin vagyok) de nem tudják, mi lehet a különbség. Holnap felhívom a mikrobi-s kollégákat..

12117. Newsy
2010. júl. 6. 11:37

sziasztok! újra itt... egyszer már el akartam kezdeni a kúrát, mikor minden honnan candida tenyészett: hüvely váladék, arcbőr...

de aztán mégsem volt erőm... most viszont szinte már lángol a gombám... több gombás terület is van a bőrömön, s a hüvely váladék sem az igazi, finoman szólva.

:(

újra elkezdtem elejéről olvasni a fórumot, hogy kiokosodjak.

12116. Newsy (válaszként erre: 12114. - Annndika)
2010. júl. 6. 11:34
szia! ez a mennyiségre nem utal, csak arra, hogy más nem tenyészett mellette, csak "ő" maga!
12115. m.timea (válaszként erre: 12113. - Annndika)
2010. júl. 5. 22:24
Szia, nem tudom az ezust kollaidtol felek, mert nem mindegyik jo es van amelyik artalmas az egeszsegnek es en meg nem tudom hogy melyik megbizhto sajna. De azert koszi
12114. Annndika
2010. júl. 5. 21:19

A reggeli hozzászólásomhoz még annyit hozzátennék, a félreértések elkerülése végett, hogy egyik termékkel sem foglalkozom, egyikhez se fűz anyagi kapcsolat, nem reklámozom őket, csak leírtam, nekem mik hozták meg a javulást. Nekem ezek mind újdonságok voltak, egyesével találtam meg őket az interneten hosszas kutatás után. Nem tudom, hogy ennyi mindenből mi az, ami a legerősebb/legmegfelelőbb volt, de tény, hogy ma délután megérkezett a legújabb tenyésztésem eredménye. A TÖBB ÉVE fennálló Candida albicansom (9 hónap gyógyszeres kezelés és hetente nőgyógyászokhoz rohangálás hatására semmi nem változott, csak újabb bacikat, fertőzéseket kaptam a legyengített immunrendszeremnek köszönhetően, és tízezreket dobtam ki nyamvadt antibiotikumokra feleslegesen. DE MOST!) alig 2 hónapos öngyógyítás után már NEM TENYÉSZETT KI, a Streptococcus agalctiae pedig lejjebb adta: az eddigi „magasfokú Streptococcus B kolonizáció/ sok telep” helyett most már „csak” „színtenyészet” szerepel a leletben.

Tudja ezt valaki, hogy mit jelent? Ez valami lightosabb verzió, döglődik a strepto is, vagy mi???

12113. Annndika (válaszként erre: 12112. - M.timea)
2010. júl. 5. 21:15

szia!

én fül orr gége klinikán dolgozom. nem reklám, de szerintem te is kezdj inkább ezüst kolloidot csepegtetnia füledbe. annyi lesz a gombának

üdv!

A.

12112. m.timea (válaszként erre: 12098. - Cszsuka)
2010. júl. 5. 17:40
Szia, egesz hetvegen majd meghaltam a fajdalomtol de ma vegre elkerultem a "ful korhazba" ahol szakerto ember megnezte a fulem es azonnal kozolte velem, hogy nekem gomba okozta fulgyulladasom van es hogy ne szedjem tovabb az antibiotikumokat (kozben mar az augmentin melle adott a dokim gy masikat is) mert hogy azok csak rontanak az allapotomon es hogy azert nem javul a fulem. Ugyhogy a jovoben ha esetleg valakinek ugyanilyen lesz vigyazzon vele, mert embertelenul kegyetlen modon tud fajni :( De hihetetlen, mit fog meg megtamadni az a ... gomba bennem? :)
12111. huncut1
2010. júl. 5. 13:20

Anndika remélem sikerül megszabadulnod a candidától. Nekem is nehéz nagyon(fiú létemre).

Egyébkként a paradiót biztos hogy lehet fogyasztani? Némelyiken vannak ilyen kis puha bemélyedések:S Nem penészes egyik sem, nemtudom az hogy néz ki. Mandulából amin pici fekete pont van, azt nem fogyasztom el.

Köszi!

Sziasztok!

12110. Annndika
2010. júl. 5. 06:53

Sziasztok

Akkor én is leírnám az én történetemet, hátha valaki máson is segít. Előre elnézést kérek a hosszúságáért.

Nálam 2006-tól kezdődtek a problémák, akkor kezdtem először érezni a viszketést, égést, túrós váladékot, stb. Először csak recept nélkül kapható Canesten combit vettem (TV reklámokból kiindulva), akkor elmúlt, de folyton visszajött pár hónap elmúltával. (Gondolom, lappangott addig.) Ekkor elmentem vele nőgyógyászhoz, (1.) (persze akkor épp nem látszott semmi) aki azt mondta, húgyúti fertőzés, felírt rá valami kúpot, és mehettem Isten hírével. 6000 Forintom bánta. Kontrollra vissza se hívott. Akkor úgy látszott, elmúlt a dolog. Aztán 2008 januárban újra előjött az egész, akkor egy másik nőgyógyászhoz (2.) mentem, megvizsgált, azt mondta, stressztől van. Be is tudtam annak, mert akkor költöztem, és a jogsimat is csináltam, elhittem, hogy az a baj. Persze ő is felírt valamit (már nem emlékszem, mit) amitől elmúlt átmenetileg, újabb 5000 Ft-om bánta. Aztán egy harmadik orvosnál is jártam vele, ő írt Gynoflort, és Klion D100-at. Ilyenkor mindig jó volt egy darabig. Közben 2009 elején bekerültem az egészségügybe, így nagyobb rálátást kaptam az egészre (milyen bacik/fertőzések vannak, melyik mivel jár, az orvosok kollegaként kezelnek, és nem utolsó sorban meg tudtam nézni a leleteimet is). 2009 augusztusban aztán szükségem is lett a "kapcsolatokra", mert újra elért a kórság, de ez alkalommal már egyre súlyosabb volt napról napra, így újra orvoshoz kerültem (ezúttal már ismertség révén). Levettek egy tenyésztést, (a magánorvosok erre se képesek) kiderült, hogy Candida albicans-sal van dolgom, és mellé „desszertnek” kaptam egy kis Streptococcus agalactiae-t is, hogy ne unatkozzak. Ekkor derült ki, hogy már 2008-ban is volt Candidám, csak az orvosom ezt elfelejtette velem közölni, illetve rendesen kezelni kezdeni, kontrollra hívni, stb. Ki is voltam akadva, nagyon lehangolt, hogy ilyeneket hordozok. Az új (4.) orvosom rögtön elkezdte kezelni. Kaptam rá Klion-t, illetve valami gyógyszertári kikevert kúpot. (Még nem sejtettem, mi vár rám) Amikor beszedtem/ elhasználtam kontroll, újabb tenyésztés, 1 hét múlva eredmény: még egy vendégem érkezett, staphylococcus aureus néven. Hagy ne mondjam, hogy már teljesen kész voltam, el nem tudtam képzelni, honnan jönnek ezek, amikor rendszeresen tisztálkodom, stabil kapcsolatban élek majd 5 éve, tiszta ruhákat veszek fel, rendesen kezet mosok, nagyon figyelek mindenre… nem is részletezem. Kezdtem elkenődni, hogy hogyan lehetek ennyire szerencsétlen. Kaptam újra egy halom gyógyszert: Augmentin, Gynoflor, Candibene kenőcs, a páromnak Augmentin, Canesten kenőcs. Képzelhetitek, milyen volt ezt otthon tálalni, hogy „kicsim, mostantól, egy ideig no szex, inkább kenegessed!”. Amikor végeztem, ugyanúgy kontroll, tenyésztés, 1 hét múlva eredmény. Az eredmény annyit változott, hogy megszabadultan a staphylococcus-tól, de helyette sikerült „szerezni” valahonnan Eschericia collit. Az orvos szerint a betéten átvihetőek ezek a bacik… Nem értettem az egészet, elkezdtem már saját magamtól undorodni, utáltam az egész alsó fertályt. Kaptam Zinnatot, majd utána Aktil Duo-t. Közben elkezdett vérezni a méhszájam az állandó gyulladástól, Lactobacillusom soha nem akart tenyészni. Teltek-múltak a hónapok, már elérkezett 2010 májusa. Javulás semmi, közben kaptam egy 1 szemes „mindent tudó” gyógyszert is: Mycosist Gyno. Az egész egyre durvább lett. Azt hittem, meg bolondulok minden mosakodásánál, olyan volt már a folyásom, hogy mindent szétmart, ami az útjába került (elnézést a részletezésért) a szeméremajkak meg mint ha szikével szétdaraboltam volna. Tombolt, ahogy csak tudott. Egyszerűen a reggeli tusolás nem tartott ki délutánig. Gondolom, képzelitek, hogy ezek mind milyen fájdalommal jártak. Kontrollon az eredmény ugyan az volt, mint amivel elkezdtem: Candida Albicans, Streptoccus agalactiae. A váladék egyre sűrűbb volt, állandóan fel voltam fázva (holott mindig rendesen vagyok felöltözve) és közben az aranyerem is megmutatta, mit tud. Május 11.-én megérkezett az újabb eredmény, ami persze semmit nem változott, az orvos meg csak üres tekintettel nézett rám, hogy mindenre rezisztensek már ezek a kis szemetek. Látszott rajta, hogy igazából ő is csak kísérletezik, tippel, hátha beválik valami.

Na itt vetettem véget magamban az egésznek, egy félórás sírógörcs mellett eldöntöttem, hogy velem több gyógyszert, nyavalyás antibiotikumot nem etetnek meg. Ha 9 hónap alatt (2009 augusztustól 2010 májusig) nincs eredmény, akkor ez után se lesz. Egész hétvégén olvasgattam különböző fórumokat, oldalakat, stb.. Akkor vált világossá, hogy az egészet azzal kellett volna kezdenie az orvosomnak, hogy a Lactobacillus állományt helyrerakja, hogy meglegyen a hüvely saját védekezőképessége. Egyetlen alkalommal írt csak ilyet fel, az se volt hatásos (az antibiotikum azonnal kinyírta). Közben szedette velem a fogamzásgátlót, hogy „ne boruljon fel a hormonháztartás”. Több orvos, és hozzászóló szerint azt is fel kellett volna függeszteni kezelés alatt, mert az is csak gyengíti az immunrenszert. (Persze anyagilag is sok értelme volt a 6700Ft-os gyógyszert szedni 9 hónapon keresztül feleslegesen, nem nagy szükség volt rá, mivel még a párom érintésétől is undorodtam saját magamtól. Meg persze ott volt a halom egyéb gyógyszer, gyomorvédő több tízezer értékben…)

Hétfőn (2010.május 17.) első dolgom volt Ezüst-kolloid rendelése, illetve ismerős által azonnal Lactobacillus felíratása. Elkezdtem alkalmazni, és egy orvos tanácsára Activia probiotikus joghurttal 3-4 napig jól „bepácoltam” a szeméremajkakat éjszakára. Kedden elkezdtem (nagyon nagy nehezemre) a candida kúrát. Régebben felkeresett egy ismerősöm, hogy ő tudna megoldást nekem erre a problémára egy "speciális" antibacis betéttel, de igazából az ára miatt végig se hallgattam akkor. Most persze azonnal felkerestem, hogy akkor mutassa meg, mit tud a betétje. Igazából annyira el voltam keseredve, hogy már mindent ki akartam próbálni, gondoltam, rosszabb nem lehet, kezembe vettem a dolgokat. Vettem grapefruit mag olajt is, elkezdtem csepegtetni. Először naponta csak 3x5-6 cseppet, aztán fokozatosan elértem a 3x15 cseppet is. Áttértem tangáról rendes bugyira, tamponról pedig a „mindent tudó betétre”. A candida kúra első hete még inkább beszoktatás jelleggel ment, mivel sajnos még nem igazán tudtam, valójában mit lehet, mit nem. Minden oldalon más és más volt a vélemény, pl. tojás, kávé tekintetében is. Egyre jobban össze tudtam válogatni, mit lehet enni, használtam a grapefruit olajat, meg az ezüstöt napi 2x. Használtam az új betétet (utánaszámolva rájöttem, hogy nem drágább, mint a többi, mert ebből sokkal kevesebb kell.) Persze ezek is mind-mind pénzbe kerültek (Ezüst-2000 Ft, grapefruit olaj-1300 Ft, betétek 1000 Ft/doboz) Azzal vígasztaltam magam, hogy csak jobb lehet, és a gyógyszerek sokkal többe kerültek. A szexuális életem és az önbecsülésem már rég mínuszban volt, minden nap hálát adtam Istennek, hogy a párom még mindig kitart mellettem, és nem néz más után. Egyik nap rádióban hallottam egy hirdetést, hogy létezik egy új intim gél, direkt candidára. Azonnal rohantam a gyógyszertárba, újabb 1200 Ft. Azt kell, hogy mondjam, már az első alkalommal éreztem a különbséget. (Pedig előtte is jófajtákat használtam, többnyire Nivea Intimo) Most, 1 hónap Saforelle intim gél, 7 hét Ezüst kolloid, 6 hét Love Moon anionos betét használat és 7 hét candida kúra után (lekopogom) néhány napja úgy érzem, lassan minden rendben. Már nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen tiszta folyásom, emellett fogytam a kúra miatt 4,5-5 kg-t. Néhány napon belül megérkezik az új tenyésztésem eredménye. Nagyon várom, nagyon boldog lennék már, ha mindentől megszabadulnék végre. Azt hiszem, egy életre megtanultam az alapvető étkezési szokásokat is, és egy kisebb életmódváltáson vagyok túl.

Mindenkinek sok erőt, kitartást kívánok, aki hasonló problémákkal küzd.

Elnézést a kisregény miatt. Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok. Szép napot mindenkinek.

12109. Picikac (válaszként erre: 12104. - Huncut1)
2010. júl. 3. 19:32

Szia. Én is hasonló cipellőben járok. Csak a viszkető pöttyök mellé még be is dagad néha a fejem itt-ott. Kitartás. Mi mást tehetnénk. :-)

Bár tudom, hogy nem egyszerű.

12108. warj
2010. júl. 3. 06:16
Én is kevesebbet leszek, mert szabadságon vagyok, és itthol a gyerekektől nem tudok a géphez jutni, de igyekszem.
12107. warj (válaszként erre: 12106. - Cszsuka)
2010. júl. 3. 06:15
Jó pihenést neked.
12106. Cszsuka
2010. júl. 2. 20:39

Szeretném nektek jelezni, hogy most hétfőtől két hétig nem leszek, ezért csak telefonon érhettek el. Van itt olyan, aki tudja a számomat, egymástól elkérhetitek, ha nagyon sürgős.

Mindenkinek jó egészséget kívánok addig is!

:))

12105. Cszsuka (válaszként erre: 12104. - Huncut1)
2010. júl. 2. 20:38
Ez egy komoly kérdés és nem lehet konkrét választ adni rá, de annyit biztosan, hogy egy-két hét alatt nem szabad várni túl sok eredményt. Maga a probléma is évek alatt alakult ki, s a visszafelé vezető út sokszor hosszabb, mint az odavezető, úgyhogy türelem :)
12104. huncut1
2010. júl. 1. 12:43

Sziasztok!

Ha 6 nap gombaölés után még nem javul a bőröm, ne keseredjek el és ne emeljem fel a nystatin adagot ugye?:)

Előre is köszi!

Zoli

12103. Burkuska (válaszként erre: 12100. - Labula)
2010. jún. 30. 14:26

Köszönöm szépen:)

Két utcányira van tőlem:)))

Nagyon örülök,hogy leírtad,elmegyek az biztos!!!!

Még 1x kösziii:)

12102. labula (válaszként erre: 12101. - Labula)
2010. jún. 30. 11:18
És még azt is elfelejtettem mondani hogy lehetséges szombatra is időpontot kérni, szóval aki dolgozik az se aggódjon, hétvégén is el tudja intézni ezt.
12101. labula (válaszként erre: 12094. - Labula)
2010. jún. 30. 11:13
Jaj bocs felcseréltem a két számot, tehát érdeklődni meg időpontot kérni a 06-28-560-666-os számon lehet, ezt hívjátok! Mondani kell hogy a doktornőhöz kértek időpontot candida-vizsgálathoz, ő fogja levenni a vért meg a kenetet.
12100. labula (válaszként erre: 12097. - Burkuska)
2010. jún. 30. 11:05
írtam privit neked
12099. m.timea (válaszként erre: 12098. - Cszsuka)
2010. jún. 30. 09:36
szia, en nem ismerem a reflux betegseget es nem hiszem h az vagyok. Az antibiotikumot meg nem szedtem be, de hagymalevet csepegtettem a fulembe es forro sot tettem a fulem ala, nem faj most annyira megprobalom igy kikuralni de ha nem javul beszedem az antibiotikumot.
12098. Cszsuka (válaszként erre: 12096. - M.timea)
2010. jún. 30. 06:14
nem vagy refluxos? Attól is lehet. Az antibiot. szedd be, ha már felírták, mert nem tudhatod, mivel ártasz jobban, de probiot. legyen a tarsolyodban, s szedj be egy dobozzal.
12097. Burkuska (válaszként erre: 12094. - Labula)
2010. jún. 30. 05:54

Szia!

Kerepes mellett lakom,ez kapóra jött nekem! Írd meg légyszi,hogy hol van pontosan? Köszönöm a segítséget!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook