Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12096. m.timea
2010. jún. 29. 23:22
sziasztok, szinte egyik naprol a masikra nagyon komoly fulgyulladasom lett. Az lehet hogy a kandidatol van? Masfel hete kezdtem el nagyon komolyan csinalni a dietat, elotte par honapig mondjuk ugy hogy elokeszitettem magam ra. Az orvos adott antibiotikumot (augmentint) de nem merem beszedni.
12095. labula (válaszként erre: 12041. - IJune)
2010. jún. 29. 21:41

Nézd meg az előző hozzászólásom, ott írok egy jó laborról és orvosról aki tudna segíteni szerintem. Elkeseredni semmiképp se keseredj el, szerintem azt fontos itt látni hogy az átlagok csak átlagok, mindenki más és ezt nem tudjuk átlagokkal leírni. A referencia-tartomány annyit jelent, hogy megnézik az egészséges emberek értékeit és megnézik a nem egészségesekét, és ez alapján megpróbálnak határokat húzni. Ez nem jelenti azt hogy mindenki aki a határ alatt van az egészséges, aki meg felette az nem az, mert minden ember szervezete más, máshogy reagál ugyanarra a dologról, más fokozaton működik az immunrendszere, stb. Szóval van akinek 25ös értéknél is tünetei vannak, van akinek meg 35nél se, ezt látni kell, és ennek megfelelően kezelni az eredményt. Ettől még a mérési rendszer nem szar, csak az élet ilyen, nem lehet milliméter pontossággal vonalakat rajzolni és ami az egyik oldalán van az fehér ami meg a másikon az fekete.

A másik dolog hogy az IgG egy lassan változó dolog, idő kell hozzá amíg megemelkedik az értéke és ahhoz is hogy visszaessen. Amikor azt mondják hogy 3 hónap, az egy átlag megint csak, de minden embernek máshogy működik az immunrendszere, az enyém ezek szerint lassabban állítja vissza az eredeti állapotokat. Most voltam ezen a Szerodiagnosztikumos vizsgálaton amit kiírtam, és a véreredményem ott is pozitív volt, de a gombámat már nem tudták kitenyészteni pedig régebben még ki lehetett. Ez engem megnyugtat, mert látom hogy nem csak a tüneteim múltak el de a gomba se terjed már, tehát csak a betegség nyoma van már bennem, hisz idő kell a szervezetemnek amíg kisöpri a hulladékot és regenerálja magát. Nem tudom te hol tartasz ebben a folyamatban, a helyedben én elmennék és megnézetném magam ott.

12094. labula
2010. jún. 29. 21:30
Mindenkinek aki diagnosztizálni szeretné a betegségét és/vagy kontrollálni a gyógyulási folyamatot: a Szerodiagnosztikum laborban speciálisan gomba-szűrést végeznek, nyelvről illetve hüvelyből vett kenetből tenyésztik ki a candidát, így azt is meg tudják mondani hogy milyen fajta pontosan (merthogy többféle candida van, és van amelyik bizonyos gyógyszerekre rezisztens), illetve vért is vesznek és az alapján megmondják hogy mennyire súlyos a fertőzés. Mindez együtt 6000 forintba kerül, kb 3 hét az eredmény, postán kiküldik. A labor Kerepesen van, a telefonszámuk 06-28-560-666, reggelente (kb 10-11ig) szoktak bent lenni, infót telefonon lehet kérni tőlük. Van ott egy doktornő is aki leveszi a kenetet meg a vért, illetve kúrát is tud javasolni, hozzá a 06-28-560-665-ös számon lehet bejelentkezni, mikor felveszik a telefont azt fogják mondani hogy a Kaqun fürdőt hívtad de ne ijedjen meg senki, jó helyen jártok, ennek a helynek a recepciósa tud időpontot adni a doktornőhöz. Kerepesre Bp-ről a Hévvel lehet kimenni az Örs vezér térről, de a doktornő Bp-en is szokott rendelni azt hiszem szerdánként, ott is lehet vele találkozni. Aki nem Bp-környéki, az megfontolhatja hogy beküldi valahogy (akár postán) a kenetet, csak egy steril pálcát és tokot kell hozzá szerezni, beszéljetek a laborosokkal biztos segítenek hogy kell ezt csinálni. A doktornő számát és nevét nem tudom hogy jó lenne-e ide nyilvánosan kiírni, akit érdekel annak inkább priviben megírom.
12093. labula (válaszként erre: 12076. - Cszsuka)
2010. jún. 29. 21:16
Hát egy picit tényleg misztikusan hangzik, de ettől még érthető, és azt hiszem a lényegét tekintve igazad van. Hasonló gondolatokra jutottam egy ideje én is, és azt hiszem ez nagyon fontos szerepet játszott abban hogy jobban lettem és idáig eljutottam. És nem szeretném elfelejteni amit megtanultam, és nem szándékszom visszatérni a régi rossz szokásaimhoz, legyenek azok ételek, életvitelbeli dolgok vagy lelkiállapotok. Itt inkább arról van szó hogy jó lenne tudni hogy túl vagyok egy határon, hogy nem kell betegségtudatom legyen, hogy aggódás nélkül mehessek bele bizonyos helyzetekbe. És ehhez lenne fontos egy ilyen támpont. Találtam most egy jó fogódzót, ami úgy tűnik segít ebben, mindjárt le is írom részletesebben hogy másoknak is segíthessen.
12092. Wecuska
2010. jún. 29. 17:56
sziasztok.tegnap voltam gyomor röntgenen.úgy néz ki,hogy elmúlt a refluxom.lehet,hogy a candida hozta ki?jövőhéten megyek candida vizsgálatra,remélem ott is jobbak lesznek az eredményeim.
12091. chameleon (válaszként erre: 12072. - Cszsuka)
2010. jún. 28. 09:01

sziasztok!

oké írom, semmi extra különben, én is úgy olvastam:

Neoplant kenőcs és Tiszta Bőr tabletta.

12090. warj (válaszként erre: 12089. - Huncut1)
2010. jún. 28. 08:43
Hát tudomásom szerint igen, de minden K betüs zöldség puffaszt vagy gázosít, ha van haspuffadásod, akkor lehet panaszt okoz. Ha puffadást okozna, akkor hagyd ki ebben az időszakban.
12089. huncut1
2010. jún. 27. 20:47

Sziasztok!

Karalábé az mehet az első szakaszban?

Köszi!

Zoli

12088. Cszsuka
2010. jún. 27. 12:52

Nem ide tartozik, de van egy topic: Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban és más effélékben?

Nagyon elszomorító, ami ott zajlik..:(

12087. warj (válaszként erre: 12086. - Cszsuka)
2010. jún. 27. 09:42
Értem nálunk megette mindenki úgy hogy belefőztem. Akkor jó így is.
12086. Cszsuka (válaszként erre: 12085. - Warj)
2010. jún. 27. 08:56
Inkább a könnyebbség kedvéért. Nálunk ugyanis, akinek nem volt candida kúrája, nem volt hajlandó ezt az édesítőt elfogadni, úgyhogy nem tettem semmibe semmit, csak mikor kész volt, mindenki a maga tányérjába rakott cukrot vagy steviát. Egyébként valóban egyszerűbb volt egyénileg édesíteni.
12085. warj (válaszként erre: 12079. - Cszsuka)
2010. jún. 27. 08:44

Ez érdekes, miért csak kész étlebe, veszít valamit az értékétől, vagy azért mert így könyebb vele dolgozni. Azért kérdezem, mert én főzés közben raktam bele, pl megylevesbe, inkább kevesebbet és még pótoltam. De ezzel a módszerrel szépen kisilabizáltam.

Sütiknél tényleg nehéz kitotózni.

12084. Cszsuka (válaszként erre: 12083. - Wecuska)
2010. jún. 26. 23:06

Igen. Az a helyzet, ha a test rendesen kitisztul, úgymond lélegzethez jut, s elkezded visszahozni a régi ételeket, kiderül, hogy tulajdonképpen mi az, amit nem tolerál a szervezet. Lehet, hogy ezek miatt volt annyi bajod, csak mikor annyi teher van az immunrendszeren, egy idő után már képtelen normálisan jelezni, hogy mit nem kellene bejuttatni. Ezért jó időnként egy-egy tisztítókúra, utána pedig odafigyelni a szervezet jelzéseire. Idővel, ahogy erősödsz, érdemes újra megpróbálni azt, amit most nem fogad be a szervezeted, de nem szabad erőltetni. Ami nem megy, azt hagyd ki az életedből, valószínűleg boldogabb leszel nélküle.

Csak arra figyelj oda, ha egyáltalán semmit nem tudsz visszavezetni, akkor még mindig candidás vagy, akkor máshogy kell csinálnod.

12083. Wecuska
2010. jún. 26. 21:21
én már december óta diétázom,február óta candida diétázom.egyre jobban érzem magam lelkileg.nekem nem igazán voltak testi panaszok,ha csak a reflux nem attól van.most vezetném vissza a dolgokat az étrendembe,de most derül ki,hogy egy csomó mindent nem bírok.normális ez?
12082. Cszsuka (válaszként erre: 12081. - Wecuska)
2010. jún. 26. 21:13

Nem. Ez is arról szól, amit mindig emlegetek, hogy van ugyan egy sablon, de maga a terápia egyénre szabott, az egyén érzékenységétől és még sok mástól függ, hogy pontosan hogyan csinálja.

Amikor én először hallottam a candida témáról, s elmentem Ferenczy Laci egy előadására, ő azt mondta, hogy a terápia legalább fél év. Azt hittem, hogy az egy örökkévalóság, pedig már másfél éve kerestük, hogy mi a bajom. Végülis ő beleszámolta azt, hogy minimum mennyi ideig kell diétázni, mert az ökonetes terápia 6 hét, de nekem még utána további másfél év diétám volt. A poén az, hogy nem is éreztem hosszúnak, annyira feldobott az állapotjavulásom :)

12081. Wecuska
2010. jún. 26. 21:07
szia kedves Zsu.ha elhagyom a teljesörlésű dolgokat és visszatérek a fehér tönkölyre,lassabban haladok a diétával?
12080. Cszsuka (válaszként erre: 12074. - Wecuska)
2010. jún. 26. 21:01
Sajnálom, akkor próbáld meg tényleg anélkül
12079. Cszsuka (válaszként erre: 12075. - IJune)
2010. jún. 26. 21:00
Csak a készételbe érdemes beletenni, a sütinél egyszerűen lehetetlen kikockázni, hogy mennyi kell, mivel 100x édesebb a cukornál.
12078. Cszsuka (válaszként erre: 12051. - Warj)
2010. jún. 26. 20:59
Ehhez még érdemes lecitint szedni. Itt is egy hét legalább a hatóidő.
12077. Cszsuka (válaszként erre: 12041. - IJune)
2010. jún. 26. 20:57

Biztos nem nekem írtál, mert én mindenkinek válaszolok, s igyekszem segíteni is!

Az előző hsz-emet olvasd el feltétlenül..

12076. Cszsuka (válaszként erre: 12073. - Cszsuka)
2010. jún. 26. 20:54

Itt vagyok újra :)

szóval, ha valóban meg akarsz gyógyulni, s a tüneteidet már nem észleled, a leleted is viszonylag jó, akkor most jön az, hogy továbbra is magadon kell dolgoznod. A legjobb, ha mindjárt a terápia megkezdésével elkezdesz "dolgozni" magadon, de még most sem késő. Mivel ebben a dologban a gyógyulás a test-lélek-szellem egyensúlyának helyreállításán múlik, nagyon fontos, hogy megismerd magad, a szervezeted reakcióit a társadalomra, az időjárásra, az ételekre, a gondolatokra, stb. Fontos, hogy tudd: mit akarsz az életben, miért születtél a Földre, mi a feladatod, s ezek megvalósítását tűzd ki célul. Aki nem azt teszi, amiért megszületett, s nem tudja, hogy nem azt teszi, vagy nem tudja, hogy ilyen is van, a tudata alatt szenved, s általában felborul a mikrobiológiai egyensúlya, s legtöbbször megtalálják a gombás betegségek. Tudom, hogy ez misztikusan hangzik, de az immunrendszert gyengíti, ha nem azt csinálod, amire hivatott vagy...

Ha tehát megtettél mindent étkezés és terápia szinten, akkor most ez következik. Ahogy változik az "én"-ed, úgy javul az állapotod, s egyre kevésbé fog gondot okozni, hogy mit ehetsz meg és mit nem...

Remélem, eléggé érthető voltam :))

12075. iJune (válaszként erre: 12069. - Cszsuka)
2010. jún. 26. 20:05
Miért nem működik főzéshez? Épp be akartam szerezni. Sütéshez sem jó?
12074. Wecuska (válaszként erre: 12063. - Cszsuka)
2010. jún. 26. 12:06
próbáltam a joghurtot.de úgy felnyomta a savamat ,hogy hetekig gyulladt volt a torkom tőle.a hasam nem ment egyáltalán.
12073. Cszsuka (válaszként erre: 12040. - Labula)
2010. jún. 26. 10:01

Hú, ezt olyan szépen megmagyaráztad, hogy elgondolkoztam rajta. Igazad van, ebből a szemszögből érthető a magyarázat, de a "krónikus fertőzés" kifejezésen még gondolkoznom kell...

Majd itt folytatom, mennem kell..

12072. Cszsuka (válaszként erre: 12039. - Chameleon)
2010. jún. 26. 09:58
Kíváncsi vagyok, ha nem baj, úgyhogy írd le, mindenkinek jól jöhet :)
12071. Cszsuka (válaszként erre: 12031. - IJune)
2010. jún. 26. 09:57
Nah, nem is kell utánanéznem. Igen, pont fordítva hangzik, mert fordítva van.
12070. Cszsuka (válaszként erre: 12025. - Timi1972)
2010. jún. 26. 09:56
Valami itt nem oké, mivel pont fordítva tanultuk, de Istók Uccse utánanézek mégegyszer.
12069. Cszsuka (válaszként erre: 12024. - Wecuska)
2010. jún. 26. 09:55
A xillit a nyírfacukor. Jelenleg az egyetlen valóban használható számunkra, mivel a stevia is jó lenne, de főzéshez nem igazán működik :(
12068. Cszsuka (válaszként erre: 12021. - IJune)
2010. jún. 26. 09:54
Egyébként boldog szülinapot!!!! :)))
12067. Cszsuka (válaszként erre: 12021. - IJune)
2010. jún. 26. 09:54
Nem lettél utána rosszul? Valamelyőtök írta, hogy nem érezte jól magát, csak nem tudom, hogy te voltál-e..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook