Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Biztosan azt igazolja majd ha panaszmentesek vagytok. Plána ha nem is tértetek át a "nyugatiasabb" táplálkozásra.
Amugy tofut pl én is csak heti max. 2 szer eszem, hétvégéken. Állati eredtű terméket már elvből sem eszem. Nem is fogok visszatérni a húsokhoz. Azt nem mondom hogy soha nem eszek állati eredetűt majd, de húst nem. Elvi okokból sem...
Amugy én is annyiszor eszek ahányszor éhes vagyok.(meg ahogy a munka engedi)
Hát én nem adtam tofut a gyereknek, csak csirke, pulyka, hal meg házi saját nyúl húst. (bár a halat nem igazán eszi meg). De lehet hogy finom, én nem tudok ebben nyilatkozni, de biztosan nem lehet belőle baj, ha annyit ettél ami jólesik. Végül is ha gond lenne, a szervezet jelezte volna. Lehet, hogy nem jól csináltuk, de én annyiszor adtam a gyereknek enni, ahányszor éhes volt, és soha nem számolgattam a kalóriákat, egyszerűen próbáltam úgy csinálni, hogy állati eredetű ne legyen csak egy héten egy két alkalommal.
Egyébként holnap megyek vele egy kontroll vérvételre a Prolaborhoz, hál isten totál panaszmentesek vagyunk, és remélem az eredmény is ezt igazolja majd.
Köszi warj!:)
Most kezdtem visszavezetni a tofu-t de csak főzve(elvileg főzve lehetett volna az első időszakban is, sőt ajánlott a fehérjebevitel miatt).
Annyira finom egy kis lenmagolajjal, sóval, hagymával melegen, hogy... Véletlen bekaptam belöle egyszerre 300 grammot:D Máskor óvatosabb leszek, elvileg nem kéne ennyit enni tofuból, de nem lett tőle bajom:S még puffadás se:S
Még eygszer köszi!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Nekem is ajánlották a Xilit-et, hogy az olcsóbb mint a nyírfacukor, akkor azt szabad?
Valaki azt mondta, hogy a Stevia cseppből kétféle van :a barna és a fehér. A barnának van egy keserű utóíze. A boltban nem tudták megmondani, hogy nekik melyik fajta van. Ti melyik gyártótól használjátok? (ha szabad ide írni)
Köszönöm.
Igen a javulás folyamatos, ahogy telik az idő, és kezd helyrejönni a szervezet, úgy múlnak majd a tünetek is lassan. Gondolj bele maga a "rombolási folyamat" sem egy két hét vagy hónap volt, a szervezetnek a regenerálódási is hosszabb időt vesz igénybe. Az én fiam 6 hónap alatt gyógyult meg 12 évesen, bár igaz nem voltak ilyen erős tünetei. Addj időt a szervezetednek.
Ha egy hónapja csinálod a kemény diétát, lassal egy egy új dolgot kezdhetsz visszavezetni. Mert az sem jó, ha az első időszak túl hosszú, mert legyengűl nagyon a szervezet. Ha már vannak tüneteid amik javultak az a javulást jelenti.
A nyelvedre próbáld ki a grappecseppet, kend be vele (tedd rá egy fültisztítóra és azzal kend át, célszerű először mindig kicsi helyen próbálni). A lábkörmodön is kenheted ezzel.
Esetlen vehetnél Ökonetes fogkrémet, ez nyírfacukorral készül ha jól tudom, hátha ez is segítene, hiszen ez természetes antibiotikum ölő hatású is, és így olyan cukroktól mentes ami nem használ a candidának.
Warj, az nem baj hogy a nyelvem még nem javul?:(
Egyszerűen levakarhatatlanul fehér. Nagyon gusztustalan, és fogmosás után egy kis idővel könnyen büdösödik még a szám:( Elég undorító, meg nem is jelent jót szerintem. Doktok House-ban aakinek betegnek ilyen volt annak valami kiválacstószervi gondja volt:D oO.
A másik pedig hogy hétvégén észrevettem egy kis barna csíkot a lábkörmöm tetején, amerre nől le.
Ez is még gombásodási tünet?:( A többi szépen javult, de ezek... :S
Vagy helyrejönni igazából a probiotikum szedése után lehet? Mert már több mint egy hónapja szedem a Nystatint és vagyok a nagyon durva diétán.
Még a probiotikumos kezelés alatt is lehet javulásra számítani?
Köszi!
Zoli
Szia,
Azért édes, mert nádcukrot tartalmaz. Létezik az Alpro Soya-nak egy "unsweetened" formája, amiben nádcukor sincs, biztosíthatlak afelől, hogy egyáltalán nem édes, viszont nagyon drága, majdnem 600 forint egy liter.
Édesítők: nyírfacukor 0,5 kiló 1600 forint és nagyon sokáig elég. Én most xillit-et vettem, ez is 0,5 kiló és 1350 forint.
Üdv.:
Móni
Igen a puffasztot rizs a natur ehető.
Köles: én úgy csináltam, hogy egy kb decis pohár köleshez kétszerannyi vizet forraltam fel. Előbb a vizet felforralom biovegetával, meg pici sóval. Mikor már fő, kizárom alatta a vizet és belteszem a kölest, majd lefedem egy fedővel és 5-10 perc alatt a köles felszívja a vizet, a kusz-kuszt ugyanígy lehet csinálni.
a stevia valoban drága, nekem 2500 ft volt a kisebb kiszerelés, de még a fele se fogyott el. ha azt vesszük,h én majd fél liter zöld teába szoktam tenni egy negyed kávéskanálnyit, akkor vehetjük ugy,h gazdaságos.
nekem a szojatej kifejezetten bevált, főleg egybizonyos Kölln nevezetű zabpehellyel, ami nagyon jol feloldodik benne...egy kis fahéjjal...hmmm:D
Ma van diétánk első napja. Fluconer-t írt fel a doki, szval azt szedjük 4naponta 1 db-ot, nem tudom van-e vkinek ezzel kapcsolatban negatív tapasztalata?
Még az érdekelne, hogy az útifű maghéjat mikor kell elkezdeni?
Bevásároltunk bioboltban furábbnál furább ételekből, amiket olvasgattam, hogy eszitek, egyelőre elég ötletszegény vagyok a receptekkel kapcsolatban. Na meg azt is nehezen tudjuk elképzelni pl hogy azokból az apró szemű dolgokból (pl köles) hogy is lesz valami tápláló és ehető dolog :)
Puffasztott búza ehető? (natúr)
sziasztok
mikor kell szedni a grapecseppet? és hogyan?
köszi
Sziasztok!
Biztos eredményt adó candida tesztet hol végeznek?
Egy kis segítség azoknak, akik candida diétán vannak.
Mivel a kenyér kiváltása a legnehezebb, süssetek lepénykenyeret! Én tavasz óta ezt eszem, és amikor először megkóstoltam, tudtam, hogy egész eddigi életemben erre vágytam.
Receptekkel tele van a net, csak rá kell keresni. De segíthetek is.
Azt sejtem hogy most boldog vagy hogy túl vagy a candidán:) , de ettől eltekintve a lelki beállítottságod mennyi javult, vagy belülről milyen változást érzel? Enegem ez az oldala eléggé érdekel, mert hát.. nem mindig egészséges gondolatok jutnak eszembe... Ezt pedig végzett agykontrollosként tudom hogy mennyire nem jó...
Köszi!
Gratulálok!:O
Tényleg eléggé hatalmas siker a candidától való megszabadulás, főleg innen a másik végéről nézve...
Mennyi idő alatt sikerült?
Ez nagyon nagyon szuper. Gratulálok neked. De azért vigyázz, nem szabad egyből enni mindent ami eddig tilos volt. És alapjában véve tudnod kell, ha visszaszoksz a régi étkezési szokáshoz, akkor előbb utóbb újra támadhatnak. Így én azt javaslom, hogy továbbra is kerüld a diétában tiltott dolgokat (cukor, élesztő stb), de szépen óvatosan azért visszavehetsz dolgokat az étrendbe az eddigi étrended megtartása mellett azt kiegészítve.
Azért ha gondolod maradj velünk, és oszd meg a tapasztalataidat te is a többiekkel. Nagyon örülök neked tényleg, nagy dolgot vittél véghez.
örömmel mondom, h MEGGYOGYULTAM!!!! elmult a candida!!!! megérte ez a diéta!!!! annyira köszönök minden infot mindenkinek!!!
annyit tudok mondani, h csináljátok, mert megériiiii!!!!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok