Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12396. warj (válaszként erre: 12393. - KKriszta28)
2010. aug. 7. 10:44
Hát nekem egy alkalom is megoldotta, így nem igazán tudom, de gondolom reggel és este nyugodtan lehet. Erre igazából Zsu tudnak pontos választ adni, de feltételezem, ha a diéta elején használtad akkor napi 15 cseppet kellett meginni, tehát gondolom ha napi kétszer 3-4 cseppet cseppegtetsz az teljesen reális.
12395. warj (válaszként erre: 12394. - KKriszta28)
2010. aug. 7. 10:42
vegyél orrcseppet, emlísd meg a gyóyszertárban a problémádat, és kérd olyat ajánljon ami a candida mellett használható, vagy a másik ami nagyon jó és lehet számodra megnyugtatóbb, főzél kamillateát és takard le a fejed egy törölközővel és lélegezz jó mélyeket. Ez a köhögésre is hasznos szerintem, csak kicsit hagyd hűlni, mert a fórró gőzt nem bírod. Ezt naponta többször is lehet. Én inkább ezzel kezdenék azt hiszem.
12394. KKriszta28 (válaszként erre: 12393. - KKriszta28)
2010. aug. 7. 10:00

Ja elfelejtettem, hogy ha eljutok a keményen orrdugulós fázisba akkor azzal mit kezdjek?

Sajnos a körzetimhez nem tudok most elmenni, mert vidéken "nyaralok".

12393. KKriszta28 (válaszként erre: 12389. - Warj)
2010. aug. 7. 09:57
Szükség esetén hányszor lehet ismételni ezt a csepegtetést egy nap?
12392. ancsyka04
2010. aug. 7. 09:47
Tudnátok segíteni abban hogy mit ehetnék? Így az elején elég nehéznek tűnik, és mindenhol mást írnak. Zöldségeknél pl borsó, burgonya? Néhány egyszerű receptet tudnátok nekem írni? köszönöm
12391. warj (válaszként erre: 12390. - KKriszta28)
2010. aug. 7. 08:57
De azért nem ártana ha doki is megnézne. Nehogy valami tüdőgyuszi legyen a szövődmény. A mellkasfájdalom erre is utalhat.
12390. KKriszta28 (válaszként erre: 12389. - Warj)
2010. aug. 7. 08:49

Szia Warj!

Köszi szépen!

Nekem is Ökonetes grappém van, biztos jó lesz.

12389. warj (válaszként erre: 12388. - Warj)
2010. aug. 7. 07:38
Ja nem írtam hány csepp, én a fiamnak 3-4 cseppet szoktam, magamon is próbáltam és amikor érzem, hogy elkezd fájni akkor egy ilyen cseppegtetés után helyre is áll. Bár nekem ÖkoNetes van, a többi fajta nevében nem tudok nyilatkozni. Egyébként igaz, hogy drágább, de én pl a 100 ml-et vettem meg és hónapokig elég.
12388. warj (válaszként erre: 12386. - KKriszta28)
2010. aug. 7. 07:34

szia!

Köhögésre hársfateát ajánlanék, a torokfájásra grappe cseppet töményen cseppegtes a szádba (lehetőleg a garatba cseppenjen), utánna ne igyál, ne egyél egy fél óráig legalább. Ha van biotron lámpád (vagy ismerősi körben van), akkor ezzel lámpázhatod az arcüreget, és a tüdőt. Ha van színterápia még jobb kék és utána zöld szinekkel.

Én vettem a fiamnak Strepsils szopogatós tablettát cukormenteset. Lemon sugar free (ez van ráírva), néha a szükség törvényt bont, mert még mindig jobb ebből 1-2 szemet reggel este elszopogatni, mint hogy a vírus komolyabb gondot okozzon és esetleg gyógyszeres kezelést igényeljen (azt javaslom, hogy ha orvoshoz mégy vele, mert azért orvosi kontroll mindig szükséges, mindenképp mond el neki, hogy candidád van és kéred, hogy antibiotikumot vagy cukrot tartalmazó dolgokat ne írjon fel, ha nem muszály). Egy normál körzeti orvos figyelembe veszi ezt a kérést.

12387. warj (válaszként erre: 12382. - C3a6482a10)
2010. aug. 7. 07:25
Én vagyok Debreceni születésű, jelenleg 5 éve hajdúsámsonban élek. Nem igazán értem amit debrecenről írtál, érdekes az itt élők Budapesten nem érzik "otthol" magukat. Én úgy gondolom egy ország, és mindenhol emberek élnek, magyar emberek, csak meg kell találni a megfelelő társaságot ahol jól érzed magad. De erről ennyit, mert totál nem a fórumhoz tartozik.
12386. KKriszta28
2010. aug. 7. 02:13

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, mert úgy fest elkaptam valami vírusos mandulagyulladást és nem tudom milyen gyógyszert szedhetnék rá. Két napja el kezdtem szedni a vitaminokat, ahogy Zsu ajánlotta és mivel már éreztem, hogy kezd feszíteni a mellkasom megemeltem a C-vitamin adagot 6000 mg-ra, ez régen mindig bevált. Először a párom betegedett meg és már több mint egy hete beteg, nagyon lassan javul. Már azt hittem, hogy megúszom a dolgot. A két-három napja jelentkező mellkasfeszítést az allergiámnak tulajdonítottam, mivel vidékre való megérkezésünk után kezdődött. Sajnos ma estére már egyre többet köhécseltem és a torkom is begyulladt. Mostanra már az ízületeim is fájnak. Megettem egy rakás fokhagymát, megtoldottam vizes ruhával, meg kamilla teával, de semmi javulás. A párom esküszik egy szopogatós tablettára, ami torokfertőtlenítő, de szorbitot tartalmaz és e miatt nem merem bevenni. Nekem a candida okozott régen fulladásos és mellkasfeszítéses tüneteket, amit talpreflexológiával kikezeltek. Félek, hogy nehogy visszajöjjön, mert az maga volt a pokol. Éjszakánként csak ülve tudtam aludni pár órát.

Kérlek írjatok valamit, hogy mit szedhetnék be, mert félek, hogy a kórházban kötök ki...

12385. c3a6482a10
2010. aug. 6. 22:01

(különben a templomban is aludnék, de otthon jobb.Oké, bocs, befejeztem-jahh)

:)Sárkeresztest nem tudtam, merre van, de ezek szerint itt vagy Szfvár mellett.

Jaaa, megvan, azt hittem, ezt gondoltad kérdésnek, végigmentem az összes recepten és csináltam tartalomjegyzéket abból,amitől emelkedik a libidóm(muffin és sütőtökös keksz, stb), mire pedig végeztem, tök értetlen vagyok.

A kérdés az általad említett helyen, hogy ez komolyan igaz, hogy egy egészséges ember esetében a bio teljes értékű gabona kipucolja a többi élelmiszer vegykezeltségét? Már megint szépen fogalmaztam.

12384. Cszsuka (válaszként erre: 12382. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 20:27

Igen, reflexológus vagyok. A fölötte lévő kérdésedet meg nem értem - kicsit se füle, se farka.

Ezen kívül, bocs, de jót nevettem a mondatszerkesztésen, ami szerint az jött ki, hogy a Debrecen környékiek a templomba járnak aludni...:DD

Egyébként ezt a templombajáróst nem jól látod, ugyanis ez most újra országos, nem csupán arra a környékre jellemző. Ez egyrészt nem is baj, csak kevés szerintem az igazán jó pap - nem elég egy misét levezetni, meg kell fogni a közönséget és az embereket összefogásra késztetni, a papnak valóban pásztornak kellene lennie, stb....

Ez azonban off, úgyhogy hagyjuk, de ha erről akar valaki csevegni, lehet nyitni egy új topicot :)

12383. c3a6482a10 (válaszként erre: 12382. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 20:14
jav.:kutatómunkámNAK
12382. c3a6482a10 (válaszként erre: 12380. - Cszsuka)
2010. aug. 6. 20:11

:)

Azt hittem, Te is Debrecen környéki vagy...

De mostmáraztán megkerestem térképen.

Amúgy Celldömölkön lakom, Vas megyében, holnap megyek Bpestre, megyek biopiacra is, meg lehet, egy bionagykereskedésbe, ahol 30%kedvezményt tudok kapni, ahányszor kölcsönkérem keresztanyám kártyácskáját. Hát...az tuti, hogy lenne erőm és igényem legalább néhány embert beavatni a diéta rejtelmeibe, mert borzasztóan jó érzés mindent megtudni róla és olyanoknak elmondani, akik apukámmal ellentétben amellett, hogy kíváncsiak, nem sértődnek meg azzal az ábrázattal, mintha én sajnálnám tőle a 99%cukor1%színezék alapanyagú dolgait és nem fújolognak egy steviával enyhén ízesített cukormentes lekvártól. Na mindegy, ha van lehetőségem mondanimondanimondani, teszem, de nem tudok mindent alátámasztani és pl. mikor apu kiabál velem, hogy a fehér búzakenyér miért nem jó, abban is uaz van, mint a tönkölybúzában, csak még a háncs rész sincs rajta, amitől hamarabb romlik, elküld a p****ba, ha jövök neki az egyszerűsített szénhidráttal és a gombiegyéniség alapvető jellemzőjével: az alattomossággal. Amúgy régen említettem neki, hogy tán ez a baja, de hallani sem akart róla, aztán mikor nyáron vmi permetszertől kiütése lett, elhívtam szűrésre magammal, ő meg mit sem sejtve, hogy a komplett allergiavizsgálat magában foglalja a gombaszűrést, örömmel ráharapott, mert egyébként kicsit hipochonder(ha így kell írni), itthon előtte számadatra pontosan megsúgtam a tippemet anyunak, 55-58, nos 60 lett neki.

Aki viszont debreceni, mivel ott tanulok, nagyon szívesen leírom neki, mit hol érdemes arrafelé beszerezni, árban, megtalálhatóságban mindent feltérképeztem kényszerűségből, de már kívülről fújom és csak örülök, ha vki hasznát veszi a "kutatómunkámat".

Csak szorítsatok, engem a debreceni környezetem megfojtott, sztem nagyban ettől is van a candida és most felvételizem Ausztriába új egyetemet kezdeni.

Persze ezt távban megcsinálom, ha még lehet, de nekem ahányszor odautaztam, vagy a klóros víz, vagy a folyó és hegy hiánya, vagy a számomra szokatlan értelmezése a kálvinizmusnak-elnézést attól, aki így érzi jól magát, senkit nem akarok bántani,nem ellene vagyok, én is készültem évekig lelkésznek, mindig körbevagdosták a szárnyaimat ellentétben Pesttel. Ott valahogy hiába nyúzott 1000 ember, volt erőm segíteni, tanulni, éjjeleken dunaparti sétákat tenni, versenyt nyerni, de ahányszor visszamentem az elmúlt 3 év során Db-be, mindig ott jöttek ki a kiütéseim és mindig úgy érzem abban a környezetben, ahol mozognom kellett, mintha megszabták volna, hogy aki önfeledten mosolyog és vasárnap ha teheti, otthon alszik,nem a templomban, az már nem lehet őszinte és jószándékú. Bocsi, tényleg senkit nem akartam bántani, én hibám, hogy makacsul ragaszkodtam valami szakmai villámcsapáshoz, de ha nincs Debrecen, sosem tudok úgy meggyógyulni, hogy soha többé ne ártson az ilyesmi. De megtanultam a leckét,azt is, hogy menni kell,mert már megtanultam tényleg mindent, amit lehet, önsanyargatás kilőve, irány Ausztria...

Jahh, mégvalami, megkérdezem a véleményeteket: úgy hallottam, mindegy, biozöldséget, vagy biogyümit eszel, de a gabona ha nem vegyszerezett, képes minden mérget magába szívni és az nem marad a szervezetben. Mondjuk nekem nem telik még biozöldségre is, örülök, ha a diétát megoldom, de amit hallottam, ha az igaz, akkor egy jó hír a dolog, nem?

Cszsuka, mégvalami. Te masszőrködsz???

12381. warj (válaszként erre: 12380. - Cszsuka)
2010. aug. 6. 18:42
Semmi gond. Egyszerre írtunk ezek szerint.
12380. Cszsuka (válaszként erre: 12377. - Warj)
2010. aug. 6. 18:39
Bocsi, de épp az előbb javasoltam, hogy találkozzatok :)
12379. warj (válaszként erre: 12372. - Ancsyka04)
2010. aug. 6. 18:38
És még egy javaslat, apukáddal is olvastasd el amit küldök anyagokat és ő maga is be fogja látni, hogy szükséges a diéta számodra. Mert a diétázás és a candida diéta között különbség van. Nem mindegy, hogy egy diéta mit tartalmaz, a fiam hízott a diéta alatt, mint fogyott.
12378. Cszsuka (válaszként erre: 12372. - Ancsyka04)
2010. aug. 6. 18:38
Szia! Andi közel lakik hozzád, szerintem segít majd. Össze kellene ülnötök és átbeszélni a dolgot, mert sajnos hiába nem tetszik apukádnak (esetleg ő is ott lehetne a beszélgetésen), ha meg akarsz gyógyulni, nincs más megoldás. Ráadásul csak eleinte fogysz, ha jól betartasz mindent, akkor egy idő után elkezdesz hízni, mint ahogy Warj is írja ezt a fiáról (s én is visszanyertem a normális testsúlyomat.)
12377. warj (válaszként erre: 12372. - Ancsyka04)
2010. aug. 6. 18:36
A panaszaid teljes mértékben beleillenek a candida tüneteibe, sőt azt gondolom, hogy ha valóban ez a kiváltó ok, akkor elégé el lehet szaporodva. Mivel Debreceni vagy, így javaslom, hogy az ÁNTSZ épületében lévő Prolabort keresd meg kérj egy candida vérvételt ez 5300 Ft e-mailben elküldik az ereményt. Addig is küldök neked anyagot a témával kapcsolatban e-mailben. Ha gondolod, találkozhatunk is, mert én Debiben dolgozom és Sámsonban élek, és amiben tudok segítek neked.
12376. Cszsuka (válaszként erre: 12365. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 18:34
A lelkes írásodból látszik, hogy még friss a felfedezés élménye. Nagyon örülök, hogy jöttél, mert már kezdtem elfásulni a témában (tudod, egy idő után unalmas mindig ugyanazt hajtogatni), s te megint új megvilágításban hoztad ide. Nem tudom, hol laksz, de jöhetnél kiselőadást tartani hozzánk nyugodtan. :)
12375. Cszsuka (válaszként erre: 12356. - Aquisz)
2010. aug. 6. 18:23
Igen, általában én is meg tudom mondani, hogy ki candidás és ki nem, de nem szoktam, inkább elküldöm egy vérvételre, s elmagyarázom, hogy tök mindegy,hogy candidás vagy-e, ha felborult az egyensúlyod, akkor helyre kell állítani, aminek a legjobb módja egy olyan kúra, mint a candidaterápia.
12374. Cszsuka (válaszként erre: 12351. - Annndika)
2010. aug. 6. 18:19
Vérből nem a candidát mutatják ki, hanem a candida toxinja ellen termelt ellenanyagszintet. Amúgy valóban halálos lenne, ha a vérben annyi lenne.
12373. Cszsuka (válaszként erre: 12348. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 18:17

én erről tanultam és vizsgaanyag volt, de nehezemre esett megtanulni mert nagyon idegen. Azt is tanulntam, hogy azért érdemes mindenkinek a maga származása és élőhelye szerint tisztítókúrát csinálni, de azt is ésszel. Van egy barátom, aki 150 kg-osan elkezdett fogyózni, de persze nem kérte a véleményemet, s szinte CSAK tejtermékeket meg zöldséget evett. Míg 30 kg-tól megszabadult, lett egy nagy daganat a vastagbelében és 30 cm-t kellett kioperálni. szerencsére jóindulatú daganat volt, s a doki megmondta neki, hogy a fogyókúra elősegítette a daganatot. Most azt hiszi, hogy nem lett volna szabad fogyóznia....

Mondtam neki, hogy nem a fogyózás volt a baj, hanem a módszer, de hát, az én szavam még mindig nem számít.

12372. ancsyka04
2010. aug. 6. 17:22
Még annyit hogy 17 éves vagyok, mindjárt kezdődik a suli és nekem nem lesz időm végigjárni a város összes orvosát mert semmit nem tudnak mondani csak beutalókat osztogatni, és egyre rosszabbul érzem magam, sokszor az ágyból sem akarok felkelni egész nap. Fogalmam sincs arról sem h mit ehetnék ráadásul h nem magamra főzök. És ha elkezdeném a diétát megint vezsekedés lenne itthon mert korábban mániám volt az egészséges táplálkozás és apum nem nézte jó szemmel mert nagyon lefogytam. És mostanában figyeli h azt eszem e ami otthon van főzve.
12371. ancsyka04
2010. aug. 6. 16:56
Sziasztok! Hosszúnak találom végigolvani az egész fórumot, de belenézegetve akadtam érdekes dolgokra. Nagyon sok tünetem utal Candidára: puffadás,gyomorégés,fejfájás,krónikus fáradtság,szorongás,pánikrohamok,ingerlékenység,erős HAJHULLÁS, ami miatt már voltam bőrgyógyásznál aki elküldött vérvételre és vizelet minta is volt, de semmi eltérés nem volt benne. Most a hasi problémák miatt voltam orvosnál mert nem kívánok szinte semilyen ételt, csak az édes dolgokat. Nem tudott rá mondani semmit sem, felírt egy gyógyszert gyomorégésre.. és elküldött hasi ultrahangra. A vizelet ph értéke: 5. Ezt normálisnak tartják. Rátértem a Candida témára de majdhogynem kinevetett nem is gondol ilyesmire. Nőgyógyászati problémáim is voltak: 6 hónapig nem menstruáltam és valamilyen gyulladásom is volt amire 2x írtak gyógyszert mert nem mult el, erről pontosabban nem tudok, de azthiszem megint felkeresem a dokit. Ja és a lábujjkörmömön is van elváltozás megvastagodott és elszineződött. Nem tudom kihez fordulhatnék. És miylen vizsgálattal lehetne erről megbizonyosodni. Előre is köszönöm a válaszokat!!
12370. warj (válaszként erre: 12369. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 16:36

Hát igen kevés, ez is a candidának köszönhető és az egyik tünete is, annak ellenére, hogy fejlődő korban is van ez igaz, de a diéta folyamán hízni kezdett. A gond az, hogy gombák elvonták a saját maguknak hasznosították az értékes tápanyagot és így a fiam szervezete nem tudta ezt csak részben hasznosítani, ezért nem tudott hízni. Még mindig nagyon vékony, de tavaly augusztus óta 165 cm és 44 kg. Szóval lassan de biztosan hizogatunk. Én egyébként még nem igazán láttam ennyit enni valakit mint amit a fiam megeszik. Pl 2-3 alkalommal tuti vacsorázik, amikor otthol vagyok szabin szerintem akár 2-3 óránként eszik.

Ja egyébként megnézheted a képeket az adatlapomon, azért ennek ellenére nem olyan vészes a dolog szerintem kinézetre, durvábban hangzik, mint ahogy látszik, de tény és való vékony (egyébként az apja 178 cm és vékony típus, tehát valahol öröklött dolog is, azt hiszem, legalább is bizonyos szintig).

12369. c3a6482a10 (válaszként erre: 12368. - Warj)
2010. aug. 6. 15:35

Jesszus, 163cm,38kg? Az nem túl kevés? Vagy éppen ez nem szélesedő, hanem nyúló időszak?

Nem szokott kiadós étkezésekre vágyni utána sziesztával?... jut eszembe, 5 éretlen szilvát ettem még csak...menni kell. Addigis szép napot Mindenkinek!

12368. warj (válaszként erre: 12366. - C3a6482a10)
2010. aug. 6. 15:22
Semmi gond válaszoltam priviben. Szerintem jó amit leírtál, és ezek szerint te is tartottad az első időszakott, csak jóval hosszabban, mint ahogy mi ajánljuk. Erre azért jó odafigyelni, mert van akinek a szervezete nem bírná az 1-2 hónapot. Pl az én fiam 163 cm és 38 kg-val nem csinálhatna ilyen hossza tisztító szakaszt. Úgy tűnik a te szervezetednek ez így volt jó. De a felöltési szakasz is ugyanolyan fontos, így szerintem nyugodtan visszahozhatod azokat a dolgokat amit a diéta enged és amilyen formában enged.
12367. c3a6482a10
2010. aug. 6. 15:16

mellesleg 3hét ide, vagy oda, én 1-2 hónapig amúgy csak gabonát ettem és mindössze 5-6 zöldséget,mert egyedül ezek nem puffasztottak, az almától meg féltem egy ideig a fruktóz miatt, húst, legtöbb tejterméket most sem eszem, úgyhogy valószínűnek tartom, önkéntelenül is egyezik az első 3 héttel az, amit én tettem:D

és ugye a neve is mutatja, kizárólag a diétát írtam le, a gombaölés módszerét pedig láttatlanban még orvos sem dönthetné el, de NÉLKÜLÖZHETETLEN valahogy megoldani.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook