Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

12456. huncut1 (válaszként erre: 12453. - C3a6482a10)
2010. aug. 8. 20:20

Pranamano, neked a neved furcsán emlékeztet a **-ra, és a leveled tartalma is:) (az előző leveledé)

Valójában szerencsére tudom hogy miről is beszélsz, mert végeztem agykontrolltanfolyamot, és most készülök(jövő hónapban lesz a tanfolyam) ** 1. szintet is megcsinálni, ráadásul folyamatosan önfejlesztő könyveket olvasok. :) Elnézést ha kicsit melankólikusra sikeredett akkor a levelem. Habár az is igaz, hogy néha minden ellenére megfeledkezem magamról és akkor ilyen vagyok:)

Köszi!

Zoli

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
12455. warj (válaszként erre: 12451. - Namika)
2010. aug. 8. 19:24
szia! vitaminokat mi pl szedtünk B komlex vitamint, C vitamint, Coral Calciumot, halolajkapszulát, olajkapszulát. Persze nem egyszerre mindet. Én ÖkoNeten keresztüli termékeket javasolok, és nekik van probiotikumjuk is.
12454. warj (válaszként erre: 12450. - Huncut1)
2010. aug. 8. 19:22

Tudmásom szerint ezek közül csak a pisztácia nem javasolt, mert könnyen penészedik: kesudió, pisztácia, földimogyoró.

Tökmag: kifejezetten van benne olyan ami gombaölő hatású. És én soha nem találtam pókhálót, de még csak pöttyöt sem rajta.

Nystatin: mi tabletában kaptuk, azért ez a por dolog durva, nem is hallottam még, hogy anno ilyen volt.

12453. c3a6482a10 (válaszként erre: 12450. - Huncut1)
2010. aug. 8. 18:20

jahh...az én apámról beszélsz?

nála szinte ugyanez a helyzet, csak ő egy általam kihasznált véletlenből adódóan tudja, hogy van Candidája. De szerinte én vagyok az egészségmániás annak ellenére, hogy az ő pénztárcája rövidült az orvosok zsebébe azért, hogy még az iskolát se bírjam a kezem miatt és nem veszi észre, hogy mit változtatott az én "túlzásba vitt egészségmániám".

Nem írtad, mit ehetsz. pedig ha kell, nagyon szívesen segítek, a párom imádta a főztjeimet, pedig ő azelőtt nem tudott megenni "holmi hús- és kenyér nélküli madáreledeleket".

12452. c3a6482a10 (válaszként erre: 12450. - Huncut1)
2010. aug. 8. 18:11

Istenem...sajnálom, hogy ilyen gáz a helyzet. Mondjuk meg vagyok áldva egy tisztaságmániás anyukával, a párommal meg az albérletben volt simán penész a falon, de pl. ő nem engedett mosogatni, hipózni. De ha egy jó ideje nem volt erre ideje-tanulni kellett, nem értünk nagyon rá, meg dolgoztunk is néha-, akkorsem okozott semmi gondot nálunk a kosz. itthon mindigis tisztább körülmények között éltünk.

Nem győzött meg engem a Nyastin, de Téged igen, azaz bocsánat, hogy beleszóltam és kételyt ébresztettem. Itt már csak a hit tehet bármit. Tudod, egyet kifelejtettem: a pontos diétán és a természetes gombaölőkön kívül engem egy tibeti gyógymóddal doppingolt valaki TÁVOLBÓL. De gondolom, nem ennek a számlájára írjátok azt, hogy a panaszaim megszűntek, csak még 4-5 kg-t le szeretnék adni, 12 már eltűnt.

Az a baj, a kereszténység nem ismeri el, hogy az összes nagy múltú vallás lényege a szeretet és a hit életbentartása. Ki van írtva a hit képessége az emberekből, már nem erről szól az egész. Higgy a diétában, higgy egy placebo-ban, akármiben, én pl. nem tartom hülyeségnek, amit tibeti szerzetesek tesznek.

DE legfőképp abban higgy, hogy az élet működik, fejlődni születtünk és hogy a problémáink nehézségét mindig magunkhoz mérik, és tudd, hogy a penészes fal nem Rajtad múlik, nem a Te hibád, a körülmények nem számítanak. Tedd meg a Tőled telhetőt és ne felejts el élni(tartalmasan), nehogy elnyomjon az aggódás a kellemes percek rovására is. Döntsd el, hogy azon kívül, hogy MÁRPEDIG meggyógyulsz, mit akarsz elérni a közel, ill. távoli jövőben és hidd el, lesznek segítőid! Még az is lehet, hogy azért foglal le a betegséged, mert nincs önbizalmad a vágyaidat megvalósítani. Légy türelmes, erős és tanuld el a gombáidtól azt a karakán élni és "élvezniazéletet"-akarást az élet minden terén. Ha úgy érzed, Te mindent megtettél, akkor valószínű, ez hiányzik. Törődj a lelkeddel!

12451. namika
2010. aug. 8. 18:09
Na lassan be kéne vásárolnom a 2. szakaszra. Milyen probiotikumot ajánlotok? Mi a véleményetek a Protexin Candid Plusról? Vagy ez is csak reklámfogás? És a probiotikumok mellett kell még valamit beszereznünk? :)
12450. huncut1
2010. aug. 8. 17:51

pranamano:

[link]

[link]

Why is this medication prescribed?

Nystatin is used to treat fungal infections of the skin, mouth, vagina, and intestinal tract.

A Nystatin egyébként az elérhető legerősebb gombaellenes szer. Egy sárga por tulajdonképpen, és valószínűleg a legeslegkeserűbb dolog a Földön.

Volt szerencsém hozzá kiskoromban, amikor viszketett a végbelem, és piros volt. Anyum felírta, és kanállal kellett bevennem. Illetve kellett volna, ha bírtam volna. Amint bekapja az ember, úgy összerándul, mintha áramot vezettek volna belé. Nézd, én egy ültő helyemben megbírok enni x friss, nyers citromot, vagy csilipaprikát, vagy barmit, csak ne a nystatint. Kb. tíz éve "kóstoltam" utoljára, de még ma is azt mondom hogy bármit csak ne azt. Aztán kapszulázott formában nincs vele baj, úgy nem érezni...

igen, én vagyok a lisztérzékeny.

Van egy természetgyógyász aki a Dyflucan-t ajánlotta. Ezt én nem ismerem... Ti?

warj: A tökmagban sokkal sokkal több a rossz errefelé, meg mióta pókhálót is találtam benne, inkább lemondok róla...

A BIO pedig nem humbuk, kínának van az egyik legnagyobb bioipara, hatalmas földjeik vannak.

Magyarországon nincsen biogazdálkodás, túl kicsi ország, és a biogazdálkodásnak nagyon speciális körülményei vannak, és nagyon be is van vizsgálva mind a termék, mind a termesztés helye.

De azért arra is figyelni kell hogy van megnevezve:) Az Organic, BIO, ÖKO, ezek biotermékek de a többi az már nem.

A kesudió egyébként nem egészséges! A kukorica, kesudió, pisztácia, földimogyoró, ezek nem ehetőek. Nem csak candidásoknak, hanem ezeknem ellenálló növények, és nagyon sok méreganyagot tartalmaznak. A földimogyorót sokan tudják, a többit nem, de attól még így van:)

A mosógépet pedig úgy képzeljétek el, hogy nem szimplán "kis penészecske, hanem több éves réteg, vastag réteg! tehát nem csak egy kicsi, hanem fizikailag lerakódott sok penész. Ezen egy kis grapefruitmag nem segít:S Talán a 110 fokos ecetes átmosás, miután Domestossal levakartuk.

Az elköltözés meg... Azért apum meg tesóm nem is tudják hogy candidások! És legkevésbé sem érdekelné őket... Apum az olyan szinten, hogy csak egy tünetet említek, a fején a korpa legalább olyan mint pranamano-é volt. A vérnyomása az egekben, a szíve rossz, hasmenés, stb stb...

De őt semmi nem érdekli ami az egészséggel kapcsolatos, az én dolgaimba is bele akarna szólni, de azt nem hagyom. Ő azt hiszi minden humbuk. Az ökonet, a Forever-aloe, meg minden kiegészítő és gyógyszer. Szóval van egy hozzáállása... Neki jó cementes kézzel enni a mosatlan szilvát.(multkori eet)

Anyumat persze érdekli a téma mint egészségügyi dolgozót, csak ők akkoriban még nem tanultak a candidáról, így nem tudja milyen veszélyes. De attól ő is élesztős kenyeret eszik minden nap, attól függetlenül hogy neki nőgyógyszati problémája is van ezzel kapcsolatban, meg körömgomba,stb. Csak ő gyenge változtatni az étrendjén, ő inkább megveszi a méregdrága Forever-aloés cuccokat, és várja a csodát...

Bocsi hogy hosszú voltam már megint, és köszi a tanácsokat!

u.i.: A természetgyógyász a Psyllum Husk-ot azaz az útifűmaghéjat folyamatosan javasolta, ahogy a gombairtót is. Tehát: probiotikum+fokhagyma+nystatin+útifűmaghéj+kókuszzsír. És bőven a megengedett adagokon felül. Azt mondta az útifűmaghéj kell ahhoz hogy magűba szívja a mérgeket, és legyen székletem.

pranamano!: szoktam fokhagymát enni!! Napi 1 egész fej alá soha sem megy, de rendszerint ennél többet eszem meg, NYERSEN. De még ez sem használ így!! Pedig már olyan fokhagymaszagom van, hogy mindenki azt mondja hogy de büdös vagyok, mit ettem... Már a bőrömből jön a szaga.

12449. warj (válaszként erre: 12443. - Huncut1)
2010. aug. 8. 17:00

Magvak: egyébként mi tökmagot és naprát ettünk inkább nasinak. És nem a bio változatott, hanem a sima hagyományos napraforgót. Sokszor a bio termék csak humbuk, mert rá van írva, hogy made in china. Vigyázni kell ezzel is.

De magvak közül például még nyugodtan lehet a szezánmagot, lenmagot, tökmagot, naprát, kesudiót, diót is enni. Lehet hogy van még, de most kelltem fel, és még nem forog úgy az agyam.

12448. warj (válaszként erre: 12446. - C3a6482a10)
2010. aug. 8. 16:54

Mert speciál nem tudom, hogy hogy célszerű, de ha leírnád ennek nagyon örülnénk.

Nystatin, gombaölőszer, az én fiam is ezt szedte, és meggyógyultunk.

A mosogép áttakarítása jó ötlet, én a grappe cseppet javaslom.

12447. warj (válaszként erre: 12443. - Huncut1)
2010. aug. 8. 16:49

Nem rendelted meg feleslegesen sem a Q 10-et sem pedig a lecitint. A tünetek az első időszakban erősödhetnek, vagy újak jelentkezhetnek, a gombák védekezése (gondolj bele, elveszed a táplálékukat, bombázod őket nystatinnal, még jó hogy tiltakoznak).

Ha tudsz szerez be Ökonetes fogkrémet és sapmont, addig is a grape cseppel tudod a tüneteidet kezelni, a nyelved is átkenheted vele, a samponodba is tehetsz. Nekem pl a head&shoulders korpásodás elleni sapmon hozta helyre a korpáimat, bár én nem candidának köszönehetem, hanem egy kedves ajándéknak, amit elhasználtam neveeztesen csalánsampon. Hát napi szintem mostam egy üveg után a fejem, megőrültem úgy viszketet, mire rájöttem, hogy totál kiszárította a fejbőröm és ez okozta a viszketést és a korpát.

A körmödet is kenheted grappe cseppel, az egyik lánynak itt a hoxán ugyanilyen gondja volt és helyreállította ezt.

Mandula: nem mondtam, hogy ne vegyél többet, csak azt, hogy ezt a csomagot ha gyanus dobbd ki a fenébe. Egyébként célszerű mandulát kimérősen venni, ahol látod mit adnak el, mert a zacsiba nem lehet belelátni.

Egyébként olvadgasd a receptes oldalt, mert szinte minden étel elkészíthető úgy, hogy az a candidás számára is jó legyen. Csak bele kell jönni. Mint ahogy írtam itt néhány reggeli ötletet. De pl gondoltad volna, hogy akár szalonnasütésen is részt tudsz venni? Fogod a saját kenyered rápakolod a zöldségeidet, és mangalica szalonna zsírját cseppegteted rá, (na nem kell hogy totyogjon a zsírban), de a szervezet számára szükséges ez is.

Pl csirkemellből kölessel vagy barnarizzsel akár töltött káposztát is lehet csinálni, vagy fasírtot.

Édesség is sok elkészíthető candidás recept alapján. Pl piskóta, túrógombóc, palacsinta, almás süti stb (persze ezek csak a második időszaktól)

Tél: már most fel kell rá készülni, fagyasztani kell gyömölcsöt és zöldséget egyaránt. Pl zöldbab, paprika, paradicsom, meggy, szeder, ribizli bármi ami télen jól jöhet. Én egész télen a paradicsomszószt a nyáron lefagyasztott paradicsomból készítettem. Tudom, hogy a fagyasztás során értékes anyagok vesznek el, de még mindig jobb, mint a télen árusítot agyon vegyszerezett kínjában érett paradicsomot megenni.

Lakás körülmény: hát elég gáz az tény, próbáljatok összefogni és kimeszelni. Legalább egy fertőtlenítés lesz ezáltal. Hátha megállítja a dolgokat, vagy esetleg közösen egy új albérletet találni, ahol nincsenek ilyen penésztelepek.

12446. c3a6482a10
2010. aug. 8. 16:47

Friss zöldségek nem lesznek télen? Csíráztass...Az rendesen kipucol. ha pedig lisztérzékeny vagy, írj, mit nem ehetsz pontosan és ehetsz-e csicseriborsó lisztet,sárgaborsólisztet,mert küldök, esetleg kitalálok Neked némi kaját, amiben még állati fehérje sincs feltétlenül, nemhogy gabona.

Közületek miért nem csíráztat senki?

12445. c3a6482a10 (válaszként erre: 12444. - C3a6482a10)
2010. aug. 8. 16:16

hozzá kell tennem, ennek a gombaölősdi nőnek a kezelése során kezdődött az örökös hasmenésem és véres székletem.

mégvmi, tehát 3 féle szerrel öltem gombát(Grepofit,gyógytea,Ezüstkolloid), természetesen ezenkívül töltöttem magam immunerősítővel és májregenerálóval.

12444. c3a6482a10
2010. aug. 8. 16:10

Mosógép: Használj öblítő helyett ecetet, fehér ruhák mosásánál pedig szódabikarbónát8ez fertőtlenít is és nem ártana egyszer üres járatban átmosni a gépet egyszer 90 fokon szbikarbónával,esetleg grapefruitmagcseppel, vagy még jobb:teafaolajjal, az nem olyan drága és aztán öblítsd át ecettel.Nem vagyok mosógépszakértő, de ha nem lenne más lehetőségem, ezt tenném. Sőt, a pára ált. a szárított ruháknak is köszönhető, tegyél az öblítő ecetbe citrom/fahéj/borsmenta/teafa, vagy bármilyen gombaölő gatású illóolajat és ezt lélegzed be, plusz legalább a falnak nem árt.

Figyelj, ami a Nyastint illeti. Jól gondolom, hogy ez egy gombaölő szer? Bőrgyógyász nekem Fluconert szedetett Supplinnal, meg Nizoralt, mellette diétáztatott(nem candida szerint, azt mondta, ez csak a magazinok hülyesége), de úgy telenyomott ezekkel, hogy mondok egy példát: Fluconert hüvelygomba esetén írják fel 1 db szemet összesen egy helyi kezelés(hüvelykúp, vagy hálistennekfogalmamsincs, milyen formában)mellé. Nekem egy jó hírű, méregdrága bőrgyógyász ugyanazt a kapszulát heti 2x-re írta fel 3 hónapon keresztül, plusz mindennap szintén gombaölőt szedtem, először supplint, aztán nizoralt, HOLOTT addig semmi más tünetem nem volt, csak egy kis kiütés a kisujjamon,meg pattanások a hátamon, de öntörvényűleg belémbeszélte, hogy a testem tele van gombával. Nos figyelj: a kiütésem sokszor véresre repedezett fél éven belül, de nemcsak kisujjamon, hanem az egész alkaromon, ezenkívül tönkreb*szták a májamat, fele hajam kihullott és marékszámra hullott a nagyméretű korpa a hajamból egy apró fejrázás során.További dokik hasonló hozzáértéssel rontottak a helyzeten, így énnekem az a véleményem, bár láttam a fórumnak híveit, hogy sz*rt sem érnek a dokik által felírt gombaölők és ez a megérzésem a Te esetedben is és ne haragudj, hogy csúnya szavakat írtam, de nagyon felhúztam magam azon, amit a hozzáértésükkel csináltak velem. A Candida diéta alatt semmi mással, mint gyógyteával, Grape/kasvirág kapszulával(grepofit) és ezüstkolloiddal8nem mindegy, melyik fajta), de sikeresen írtottam a gombát. Nem tudom, mi ez a Nyastin, de csak szerény megérzésem súgja azt, hogy többremész még a fokhagymarágcsálással is.

Milyen teszten voltál és ki csinálta és ő cjavasolt-e terápiát, valamint voltál-e kontrollon?

Jól gondolom, Te vagy az, aki lisztérzékeny?

mégegyszer bocs a kirohanásom miatt, nem találok adatokat a gyógyszeredről, de egytől egyig bárkivel találkoztam, aki candidás, nem haladt az orvos által írt gyógyszerektől semerre, ha meg mégis, megbánta és egy következő, gyógyszermentes terápia volt soron.

12443. huncut1 (válaszként erre: 12440. - Warj)
2010. aug. 8. 14:59

Nem minimalizálom a dolgokat! De komoylan!

Reggeli: kb 100 gramm mandula+ supergreens 8dl vízzel+3-5 paradicsom.

Egyébként ti akkor honnan veszitek a magvakat?? Mert mind a "Happy Harvert"-ben, mind a "Naturfood"

ban vannak rossz szemek. És sajnos úgy tűnik hogy ezek is hozzájárultak a dolgokhoz...

Már most nem tudom mi tévő legyek. ;(

Úgy tűnik, hogy a Nystatin befejezésével mintha elkezdtek volna szép lassan visszajönni a tünetek:( Kicsit korpásabb a hajam, (a bőröm viszont jobb, de az is csak a kókuszzsírral való kenegetés miatt) nem múlik el a nylevemről a levakarhatatlan fehérség és a büdös lehelet (fogmosás után is!), jött egy-két pattanás is, ami a Nystatin szedése alatt nem volt, ráadásul körömgomba!!!(barna folt a nagylábujj-körmöm alatt) Ez nekem új! Ez még a diéta előtt nem isvolt! LOL!:D Legyengítettem magam a semmiért?:D Hát ez jó:)

A mandula evését akkor abbahagyom. Anyum nem fog örülni, mert már alig van valami amit ehetek:S

Ráadásul rendeltem szerdára lecithint és q10 et is. Meg kell vennem őket ha már megrendeltem, de van ezeknem így értelme?:(

Ráadásul a körülmények is elkeserítőek.: Ha egy kicsit körülnézek, mindjárt nem olyan egyszerű a helyzet. De nem baj, ez is csak egy leküdzendő akadály:) Nos, a lakás amiben 4-en lakunk, a 90 körül épült, szóval elég régi. Ezzel azt akarom mondani, hogy a padló és falszegélynél penész van, a tolóajtó mögött penész van, a mosógép fala penészes belülről, és még folytathatnám...

oOo ://

Hát most egy kicsit elbizonytalanodtam:S

Ráadásul a tél is jön és nem lesznek friss zöldégeek!!ááááááháááá :((

12442. warj (válaszként erre: 12437. - Lauri10)
2010. aug. 8. 09:10

Küld el légyszives privátban az e-mail címedet, és küldök neked anyagot a candidával kapcsolatban. Mi itt általában a ProLabor vérvételét szoktuk javasolni, véleményünk szerint ez a legmegbízhatóbb. Megnéztem hol laksz, és szerencsére itt is van labor. Tehát ha rákeresel a neten, és kérsz időpontot akkor meg tudod oldani. A vérvétel és a vér vizsgálata 5300 Ft, itt a vérben lévő candida elleni ellenanyagszintet mérik, most és 3 hónappal ezelőtt, ha ezt választod és elküldöd az eredményt akkor segítünk elemezni, hogy mit jelent.

A Voll teszt: általában együtt jár azzal, hogy aki méri a saját termékeivel tesz javaslatott a gyógyulásra több 10 ezer forint összegben. Ami nem feltétlen jelent rosszat, csak bennem felmerül a kérdés, hogy ki az akiben üzleti és ki az akiben segítő szándék van egy ilyen vizsgálat alapján. De egyébként ez a magánvéleményem nem ez az oka hogy miért nem ezt ajánljuk, de ezt Zsu tudná jobban elmagyarázni, de pl a biorezonancia esetén a gombák képesek nem kibocsájtani rezgéseket, hogy ne lehessen kimutatni őket. A széklettenyésztés esetén, ha a mintavétel szaporodási fázisban történik (márpedig ezt mi éppen honnan tudjuk), akkor az eredmény is több gombát fog produkálni.

A torkodra javasolom, hogy grapfuit cseppet cseppegtessél és ez segíteni fog. Ha kérdésed van, próbálunk válaszolni.

12441. warj (válaszként erre: 12434. - C3a6482a10)
2010. aug. 8. 08:56
Ezért javasolt a zöldségek és a gyümölcsök (utóbbi második időszaktól) való nyers fogyasztás.
12440. warj (válaszként erre: 12435. - Huncut1)
2010. aug. 8. 08:55

Hát ha gyanús számodra ki kell dobni az egészet. Az a gond, hogy ha valami penésszes pl a sajt, és levágod ezt a részt megmentve a többit, attól még a sajt penészes, mert szabad szemmel nem látható ugyan de a penész (nem tudom pont hogy hívják, nevezük gyökere) már a sajt többi részében is ott lehet. Ergó az egész úgy ahogy van ártalmas a szervezetnek. Szóval én a mandulát is kidobnám a csodába.

De mást is reggelizel remélem, mert ezt már a te esetedben többször mondtam, nem szabad ennyire kimérni az adagokat, minimalizálni a dolgokat, mert többet árthatsz magadnak mint amit használsz.

Reggeli ötletek: natur müzli natur joghurttal, tk kenyér teavajjal és zöldségekkel (aki második időszakos az tehet rá mozorellát), padliszánkrémes tk kenyér, lecso, lecsó tojásosan, tojás (heti egyszer) rántotának, tk kenyérrel bundáskenyérnek, tükörtojásnak, körözött második időszaktól(házi túró, hagyma, porpaprika, kevés natur joghurt, kevés teavaj), második időszaktól túrógombóc, olajos hal tartósítószer nélküli (lehet ilyet kapni), görög saláta stb.

Én az olajos magvakat nasinak ajánlanám, vagy saját készítésű tk lisztből készült laskatészta, dióval mákkal (esetleg nyírfacukorral), ugyanez túróval és natur joghurttal rendesen túróscsuzsa, a gyerekemnek fel sem tünt, hogy ezen nem tejfel van.

A lejárati idő sajnos nem minden esetben nérvadó, tehát csak azért mert még 2 év múlva jár le, nem biztos hogy jó.

12439. c3a6482a10 (válaszként erre: 12437. - Lauri10)
2010. aug. 8. 00:31

Kedves Lauri10!

Írtam neked privátban némi bátorítást, ami szerintem a többiek számára vagy a csapból folyik, vagy kitértem arra, amire nem tudnék válaszolni,de most látom, a homeopátiára nem írtam semmit. Nagyon vegyesek az érzelmeim ezzel, két oldalról is befolyásolva vagyok vele kapcsolatban, tehát ugyanott tartok, ahol Te, de akkor már szeretném megkérdezni a fórumon a nagyobb tapasztalattal rendelkezőket, megtennék-e, hogy erre szimpátia alapján/tapasztalat alapján/hiteles forrásból hallomás alapján/tudományos magyarázatot is adnak, ha tudnak és nyilvánosan.

Az én tesztem homeopátiás ampullákhoz kötődött,működött,de mégsem találom a tudományos választ.Túlzottan hiszek abban, hogy ha jól/ha rosszul vagyok, mind bennem dől el, csak esetleg nem látok az egómtól és tudom, ez szinte kényszeres, de sokszor azt gondolom, tudat alatt is irányíthatom a gépezetet. Tehát működött, de egyszer egy volt gyógyszerész-jelenleg lelkész azt mesélte, hogy egy placebot úgy varázsoltak homeopátiás hatóanyaggá, hogy bizonyos szám szerint ismételve megrázták egy korán, vagy biblia, vagy akár más "tanítás" fölött, vagy nem emlékszem, azt tették rá egy időre és rezgések, hókuszpókusz, ami lehet, létezik, de egy komoly esetben ne legyen már játék az egészség , nameg pénztörvény áldozata. (A vollról mondjuk azt tudom, persze tapasztalat nélkül, hogy nemcsak nyugati, de nem is csak holisztikus orvoslás megy náluk)

mégvalami, tudtátok, hogy japánban az az orvos keres a legtöbbet, akinek legkevesebb a betege és a betegtől nem a panaszt kérdezi először, hanem azt, hogy mit eszik?

12438. c3a6482a10 (válaszként erre: 12436. - Huncut1)
2010. aug. 7. 22:51

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Ezek szerint megritkul a millió adag jénaiban sült, fetával megszórt, fűszerezett répásparadicsomospadlizsánom:( a tökéletes antioxidáns nyers zöldségek javára(hogyafeneegyemeg).

Kicsit nehéz a zöldségeket nyersen enni, valahogy mindig ideges leszek tőle(kivéve répa,friss borsó,karalábé,uborka), könnyebb 3 citromot minden nélkül egymás után megenni...

(tudom,nem engem kérdeztél, de én a diót leforrázom, majd sütőben pirítom, persze mint tudjuk, így már veszít az értékeiből. tudom, nem túl felemelő nedvesen enni a magokat, de egyszer kiskoromban beáztattam a mandulát, hogy lejöjjön a héja és ami feljött a tetejére, az mind rossz ízű volt. Már megbocsáss, nem kutakodni akarok, de ha ez a reggelid, akkor nyilván egy darabig jól kell, hogy lakj vele és ahhoz, hogy jól lakj mandulával, mennyisége is kell, hogy legyen.Nade egy emberes adag mandula nem okoz hasmenést? És ha mégis leforrázod azt a magot, az enzimeket nem kompenzálhatod egy "mellényelt" friss savanyú almával?Ízre passzolnak...

csak egy reggeli tipp:velem nem mindenki ért egyet, mert a gyümölcsöt nehéz mással együtt megemészteni, de a reggelim általában szeder+meggy, kb 1-1 marék összeturmixolva3,5dl szója&rizstejjel,2csepp steviával, 1evőkanál tönkölykorpával és néha teszek bele rózsavizet, vagy narancsvirágvizet-nem cukrozottat-színezettet, 100%-os desztillációt, így emlékeztet engem az indiai joghurtos lassikra,amikért dögleni lehet.Végülis joghurttal is lehetséges, de múltkor a bőrömnek még nem tetszett, másnak nyilván kis esélyes,hogy ez a problémája)

12437. Lauri10
2010. aug. 7. 21:53
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon 28 éves anyuka. A segítségetekre lenne szükségem. 2 éve betegeskedem. Mindenféle gyógyszerekkel kezeltek. Többnyire antibiotikumokkal. Elkezdtem hízni. Nemrég volt egy operációm, amitől 8-10 kg most lefogytam. Aztán csak az egyik nap, egy tüsszögéssel kezdődő félsólégúti fertőzésem kezdte útját járni bennem.. A garatnál mindenféle hólyag jelent meg. Felkerestem fűt fát aki segít megoldani problémámat. Megint gyógyszerekkel vágtak tele. A vírusos torokgyulladástól kezdve volt minden. Egy fül orr gégész kitenyésztette a candida albicanst adott rá gyógyszert az sem hatott semmit. Végül is saját magam jöttem rá a többire. Ez a két év is erről szólhatott korábban. Az ízületi gyulladástól kezdve minden ami előjött ennek lehetett az oka. Azt már tudom, hogy diétáznom kell és amióta elkezdtem, azóta sokkal jobban is vagyok, de egy valamiben szeretném kérni a tanácsokat. Érdemes e megtudni, , hogy milyen mennyiségben van a szervezetemben, homeopátia segít e? Olvastam a voll tesztről, de nem merek elmenni amíg nem tudok több információt tapasztalatokat és megnyugtatóbb lenne ha azt, valaki ajánlana nekem valakit aki rásegítene még erre a problémámra. Előre is köszönöm
12436. huncut1 (válaszként erre: 12434. - C3a6482a10)
2010. aug. 7. 21:07
Az enzimek már 47 celsius fokon kipusztulnak a zöldségekből és gyümölcsökből, pedig ezek nagyon fontosak. A vitaminoknak mind más ha jól tudom. De főzés hatására biztos lehetsz benne hogy nagyrészük kimegy.
12435. huncut1
2010. aug. 7. 21:04

Üdv!

Warj vagy Zsu, nem tudjátok hogy a rossz mandulák hogy néznek ki? Mert nekem kb. a zacskó negyedén vannak kis századmilliméteres fekete pöttyök(1,2,3 vagy 4 kicsi). Meg néha van benne 1-2 tényleg rossz a zacskóban. Ettöl nem kell kidobni az egész zacskót ugye? Még bőven van 2 év a lejáratáig.A paradió evését már rég abbahagytam, mert ebben sok volt az avas szem, de amandula abbahagyása nagy csapás lenne, mert ez a reggelim:(

12434. c3a6482a10
2010. aug. 7. 19:14

apropó, egy kérdés(tudom, tudom, nekem is "köszönjük,Emese" hangulatú gondolatok sejlenek az állandó csacsogásomtól-hoppá, a candida idején folyton levert voltam, ergo gyógyulok)

De tud valaki valamit arról, milyen vitaminok hány fokon tűnnek el az ételkészítés során? Csak a C-vitaminról tudom, hogy 70 fok körül már a másvilágról röhög a csipkebogyótea reklámokon, miszerint sok a tea Cvitamintartalma, de van más vitamin is, amit elfőzünk magunk elől és közben vigyorogva örülünk, hogy most mennyi XY-vitamint veszünk magunkhoz?

12433. c3a6482a10
2010. aug. 7. 19:02

jó hírem van!:) keresőbe beír: pektin házilag

ennek segítségével

1.gyümölcs, vagy vaníliapuding(persze ezekhez némi tk liszt, pl. zabpehelyliszt-kimondottan javasolják krémekhez a csomagoláson- és növényi tej szükséges),

-kevés ideig főzött, ezáltal magasabb vitamin/ásványianyagtartalmú

2.lekvár/gyümizselé készíthető,

-mint tudjuk, felvert margarin, második időszakban vaj hozzáadásával a pudingból

3.tortakrém készíthető,

-mi több, csirkehúslevesből

4.kocsonya,

-candidásoknak megfelelőren elkészített piskóta és túrókrém segítségével

5.túrótorta

és még biztos lesz ötletem, mi minden készíthető.

12432. c3a6482a10 (válaszként erre: 12431. - C3a6482a10)
2010. aug. 7. 18:44
akkor jutott eszembe, mikor a receptblogon vki krémben tocsogó sütisütiről álmodott
12431. c3a6482a10 (válaszként erre: 12429. - Warj)
2010. aug. 7. 18:42

csak új candidás recepteken jár a fejem, és néhány vegetáriánus blogíró a nyerskonyha híve, nos náluk látom az útifű maghéjat, mint zselésítő anyagot.

Goglimoglin nézelődtem, de ez nem árthat??? Ha lesz jó kísérletem, leírom.

12430. warj (válaszként erre: 12427. - C3a6482a10)
2010. aug. 7. 17:47
A tescoban is van biobolt és nyitva van ilyenkor még.
12429. warj (válaszként erre: 12428. - C3a6482a10)
2010. aug. 7. 17:47

Hát fogalmam sincs, de nem hinném, hogy sürítésre jó. Ezt még nem hallottam sehol. De így gondolom.

Mi reggel kb 15 perccel étkezés után ittuk a colont.

12428. c3a6482a10
2010. aug. 7. 17:42
most pedig egy merész kérdésem lenne: sűríthetek-zselésíthetek- pl. gyümölcszselé,rövid ideig főzött lekvár egyéb krémek céljából-persze nem túlzásba vitt mennyiségben- colonnal, vagy útifű meghéjjal? Apropó, ezt is megkérdezném, evés előtt/után mennyi idővel tudnátok javasolni?
12427. c3a6482a10 (válaszként erre: 12418. - Cszsuka)
2010. aug. 7. 17:34

Jól gondolom, hogy bioboltot és olajfát kerestek Krisztának Nyíregyháza közelében? Mert ha igen, akkor a debreceni cora még vasárnap is egész sokáig nyitva van, most meg még 1000%.

meg is néztem: hétfő-szombat 20:00-ig, vasárnap 19:00-ig van nyitva, ha felhívják a boltot(52/411-689), a néni megmondja, van-e nála az épp szükséges termék.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook