Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia!Nálam ue. a helyzet,ne aggódj!!A kicsit én már megnézettem,ha minden igaz,nem candidás!!Pedig a tüneteim már kb 10 éve fenn állnak!!
Ráadásul a kicsi is szopizott 1,5 éves koráig!!
Kedves warj!
A gyermekem már 3,5 éves.Nem tapasztalok nála candidára utaló tüneteket,szokott megfázni meg lázas is lenni mint a többi gyerek. Most azonban nagyon megijedtem,hogy hátha már a terhesség alatt elkapta tőlem...ha igen nála szörnyű lesz szigorú diétát betartani.Azt hiszem csinálok egy gyors CanDia5 tesztet,mit szólsz?
Sziasztok!
Az első időben ettem napraforgó magot,és tofut!Most olvastam valahol,hogy tiltott!Tapasztalatok??Köszi
Sziasztok!
nem válaszolt senki az ananászos kérdésre vagy csak az én figyelmemet kerülte el? Ha ez utóbbi, akkor bocsánat!
Szóval a kérdés az volt, hogy friss (nem konzerv) ananászt mikortól lehet enni? Az egyértelmű, hogy 2. szakasz, de azon belül?
Szia! A tüneteid azért jönnek vissza, mert csak helyileg volt kezelve. A diéta nélkül nem tudnál megszabadulni a panaszaidtól. Általában akinek nőgyógyászati panaszai vannak, annak a candida gomba nem csak a hüvelyben van elszaporodva, hanem a szervezet más területein. A lényeg a helyes terápia, neked is javaslom a cikk elolvasását.
Nőgyógyászati panaszok esetén fontos tudni: általában a partnert is vizsgáltatjuk, mert akár panaszmentesen is lehet candidás (odalent), mert sexuális úton a gombák ide-oda (pinpong effektusnak nevezik) kerülnek egyik szervezetből a másikba.
Tangát nem szabad hordani, mert ez egyenesen hidat képez a végbél és a hüvely között a gombák számára.
Pamut alsót hordjunk.
Nőgyógyászati panasz esetén nem lehet szaunába menni, mert a gomba imádja a nedves közeget (nyilván fürdőbe, strandra sem).
Nem szabad tampont használni.
Segíthetnek pl.: a következő dolgok a panaszok enyhítésében:
Sós ülőfürdő.
Tejsavas irrigálás.
Ezüstkolloidos irrigálás (lehet bele néhány csepp graepfuit cseppet tenni).
Sziasztok!
Másfél hónapja voltam nőgyógyásznál különböző panaszokkal(ég,viszket,kisebesedik,sűrű folyás stb - soha nem akar elmúlni, sűrűn visszatér). Megállapították, hogy nem csak gombás fertőzésem van, hanem bakteriális is(tenyésztést nem csináltak, mondván nincs értelme, mert minden van odabent..). Elkezdtem egy gyógyszeres, kúpos, kenőcsös kúrát, 10 napig csináltam, mellé elkezdtem a Candida diétát, most voltam méhszájseb fagyasztáson és a végén felírt az orvos egy jóbaci visszahozó kúpot.
A kérdésem az lenne, hogy valaki végigcsinált-e már hasonló dolgokat, mik a tapasztalataik, a diéta mennyiben segít? Milyen készítményeket ajánlotok?
Van egy cikk, amit a témával kapcsolatban írtam, olvasd el kérlek sok kérdésre választ fogsz kapni, és mutat egy elindulási irányt. Ha kérdésed van akkor írj bátran, nem vagy egyedül.
Az hogy ki mennyi idő után érez javulást, vagy gyógyul meg, nem tudjuk megmondani. Minden szervezet másképp reagál, van akinek az első két hét után megszűnnek vagy csillapodnak a panaszai, van akiknek ilyenkor erősödnek fel (ami normális a gombák így védekeznek a gombaölő gyógyszerre és a táplálék megvonására).
Függ attól is, hogy milyen szinten van túlszaprodás a szervezetben, mennyi ideje alakult ez ki. De egy biztos, hogy a tüneteid csak ideig óráig állnak helyre ezektől a szerektől, mert csak helyileg vannak a tünetek kezelve. Általában azoknak akiknek nőgyógyászati problémájuk van, a candida a szervezet más területén is elszaporodást mutathat (pl a beleknél). Ez az oka annak, hogy helyileg rendbe raknak ezek a kúpok, de a panaszok visszatérnek.
Sziasztok ! Hónapokig jártam orvoshoz a problémámmal ,mindenféle tablettát, kúpot, egyebet felírtak . A siker azonban mindig csak nagyon rövid ideig tartott. Aztán újra kezdődött minden . Egyszer másik orvos volt a rendelésen , neki jutott eszébe, hogy miért nem vettek le eddig kenetet? Így derült ki a Candidám . Akkor kaptam még egy lactobacillust tartalmazó étrend-kiegészítőt, ami jó pár hétig nagyon jó volt . Most újra visszajöttek a panaszaim...Azt , hogy pl. diétázzak senki nem mondta .De valamit tennem kell , mert romokban heverek .A gyógyszerekben nem hiszek már.
Érdekelne, ki , hogyan állt neki a diétának ? Teljesen egyedül csináltátok végig ? Mindenféle praktikus tanács érdekel , nagyon egyedül érzem magam evvel az egésszel...
És persze az eredményeitek is érdekelnek ! Mennyi idő után kezdtétek érezni a javulást ?Meg lehet ebből gyógyulni ???
Reggeli ötletek első időszakra:
Teljes kiőrlésű lisztből készült élesztőmentes kenyér a továbbiakban (tk kenyér)+teavaj zöldségekkel
Tk kenyér padlizsánkrémmel
Lecsó
Görög saláta
Vízbe gríz (természetesen teljes kiőrlésű grízből)
Olajos hal (tartósítószer mentes és oliva olajos) egy kis citrommal
Tk kenyér saját készítésű paradicsomszósszal rá egy szelet padlizsán és sütőben összesütve
Tk kenyérből piritós fokhagymával teavajjal
Natúr joghurt zabpehellyel
Natúr joghurt natúr cukor és szárított gyümölcs mentes müzlivel
A tejet nem szabad egész diéta alatt, második időszaktól növényi tejek fogyaszthatóak (szója, zab és rizstej, de meg kell nézni, hogy cukrot ne tartalmazzon).
A tejcukrot valóban nem hasznosítja a gomba, a tejet azért nem szabad fogyasztani, mert nehezen emészthető, és az emésztés folyamán erjedési folyamatokat indít el, az így keletkezett anyagok viszont már kiváló tápanyagok a gombáknak.
Natúr joghurt egész diéta alatt ehető, a többi a második időszaktól (kb.: a diéta 3 hete után)
Van egy cikk az adatlapomon ezt olvasd át légyszi, ez már ad egy elindulási pontot neked.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok