Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

14166. Babu86 (válaszként erre: 14164. - Gg_dori)
2011. jan. 30. 18:27

"Csak" nőgyógyászati problémám van,de ez pont elég.(van mikor hónapokig semmi bajom,múlt év vége felé meg minden menstruáció közben előjött)

Szerencsére a többi tünet nem kísért, de most azt találtam ki, hogy ha már úgysem kezdem még el a szigorú diétát nagyon rámférne egy kis léböjtkúra vagy valami hasonló méregtelenítő kúra.Kicsit ki kéne takarítani a testem.Vagy a fene tudja sok minden kavarog most a fejemben, hogy hogyan lenne a legjobb.Persze tudom, hogy a szigorú diéta lenne a legjobb, de nem érzem még magam elég erősnek hozzá.

14165. nakuzsu (válaszként erre: 14161. - Cszsuka)
2011. jan. 30. 18:06

Ez az Alpro szójatej natúrnak az összetevői.

Cszsukától és mindenkitől kérdezem ezt! Két éve 59 kg voltam, akkor próbálkoztam egyszer a diétával, de akkor is az epém miatti emésztési problémák miatt abbahagytam, de az éddességet, zsiros husokat azóta sem eszem. Most 49 kg vagyok a harmadik héten járok, párszor ettem melle húsát, mert már kiakasztott a súlyom, eddig a diétával 2 kg.ot fogytam, de nem tetszik ez a kóros soványság, Mit ehetnék ami esetlek hizlal a diéta alatt is vagy legalább nem fogyok tovább? Ráadásul a diéta után babát is szeretnék, de ilyen "legyengülten"?, egyre csak fogyok....

14164. gg_dori (válaszként erre: 14163. - Babu86)
2011. jan. 30. 18:03

Örülök, hogy segíthettem. :) Azért törekedj a teljesen cukormentes étkezésre (max nyírfacukor, Stevia). És sajnos ide értendők a felvágottak, illetve a hasonló kész termékek is, mert ezekben is cukor van :( Válts élesztőmentes kenyérre és édes gyümölcsök helyett egyél inkább a savanykásabb fajtákból. A krumplit is csökkentsd a lehető legkevesebbre, egyél tk tésztát, barnarizst, bulgurt, kuszkuszt, zöldségeket (ne kukoricát) köretnek. Ezek mind élvezhető ételek már az elejétől is. Olvass sokat a candidáról, Warj biztos átküldi majd Neked is az anyagot, amivel minket is segített, abból nagyon sokat lehet tanulni és ötleteket szerezni. Az elején nehéz, de én magam is példa vagyok rá, hogy a sok édesség, krumpli-hús étkezéstől rövid idő alatt el lehet jutni odáig, hogy ez a szigorú diéta már csak fejtörést okoz, nem szenvedést.

Nem írtál arról (hacsak nem ugrottam át véletlenül), hogy milyen problémáid vannak, ami miatt candidára gyanakszol vagy esetleg már voltál is vizsgálaton.

14163. Babu86 (válaszként erre: 14162. - Gg_dori)
2011. jan. 30. 17:36

Nagyon köszi a heti menüdet épp ilyenekre gondoltam mikor segítséget kértem, ugyanis mindenhol csak ehetetlennek tűnő dolgok voltak felsorolva...

Így lesz ez ahogy írtad, nem vagyok én még kész a szigorú diétára,egyenlőre örülhetek olyan apróságoknak is, hogy nem iszom a cukros üdítőket meg nem eszem csokikát(és társait:))

14162. gg_dori (válaszként erre: 14157. - Babu86)
2011. jan. 30. 14:12

Pedig sok finomság van, csak nehezen jut az eszünkbe, mikor szükség van rá :) Én is finnyás vagyok, de ahogy telik az idő, az ízérzékelésünk is változik és hozzászokik olyan - korábban íztelennek tűnő - ételekhez is, amiket aztán már nagy élvezettel tudunk enni. Amikor októberben elkezdtem a diétát (a szigorú 3 hét nélkül, azt csak egy hete csinálom) és megsütöttem az első kis tk tönkölyzsemlécskéket... hát... épphogy megettem úgy, hogy inkább csak kiegészítés volt a pici kenyér a sok zöldség vagy hús mellé. Mostanra ez az állandó reggelim, kis vajjal és - mostanában - retekkel, és kifejezetten szeretem. Legyél türelmes magaddal és ha úgy érzed, ez csak szenvedés lenne, még ne kezdd el a szigorú diétát, csak a cukrot, élesztőt, fehér lisztet hagyd el. Próbálgasd a recepteket, szerezz ötleteket és tapasztalatokat, és ha ez a része már gond nélkül működik, akkor kezdj bele a szigorú diétába, tisztításba. Ennek úgyis megvannak az étkezésen kívül is a nehézségei.

Néhány példa, hogy én miket főztem az elmúlt 1 hétben: brokkolikrémleves, karfiolkrémleves, zöldségleves, sárgaborsópüré, lecsós barnarizs, grillezett lazac (én sem szeretem a halat!), sült répa, borsópörkölt, bulgur... nasinak én mogyorót szoktam enni, ami nem a legjobb, úgyhogy már leszokóban vagyok :)

Ezt a lepény dolgot viszont most már én is megnézem Veronika naplójában... :)

14161. Cszsuka (válaszként erre: 14144. - Nakuzsu)
2011. jan. 30. 14:09
natúrt nem kaptál?
14160. Veronika27 (válaszként erre: 14159. - Lehoanitus)
2011. jan. 30. 13:59
Második szakasztól lehet mozarellát enni.
14159. lehoanitus
2011. jan. 30. 13:56
Azt olvastam ,hogy mozarella sajtot lehet fogyasztani 1 fázisban is. De melyik fajtát? Vettem tasakosat de abban van citromsav, tejsavbaktérium kultúrák, oltóenzim is. A hálós mozarellában viszont nem tudom mi van. Még anyit hogy dan. activiát lehet e fogyasztani?mert van benne sovány tejpór. Azt nem értem, hogy ha tejet nem lehet, akkor joghurtot miért szabad?
14158. Veronika27 (válaszként erre: 14157. - Babu86)
2011. jan. 30. 13:55

Ugyanígy voltam, mint te. Míg a férjem élvezettel eszi a barna meg fekete, rozsos kenyeret, addig én már a szagától is rosszul voltam.

De a lepénykék tényleg finomak. Bár én még nem próbáltam csak teljes kiőrlésűből sütni, de szerintem az is ugyanolyan finom.

14157. Babu86 (válaszként erre: 14156. - Gg_dori)
2011. jan. 30. 13:45

Veronika27 naplójában most sok mindent találtam, szerencsére volt olyan kedves, hogy recepteket is írt hozzá.Pl. a lepénykéivel most teljesen megbolondított, mert azt olvastam, hogy ez végre finom is. Alapjáraton nem vagyok kibékülve ezekkel az ételekkel, mint a korpa,zab árpa..ha csak rájuk gondolok is egy takarmányboltban érzem magam, nemhogy megegyem.

Reggel sima citromos teát ittam ,de már egy fél bögre után éreztem ,hogy fáj tőle a gyomrom.

Azt hiszem nagyon finnyás vagyok és így nagyon nehéz lesz ez.

14156. gg_dori (válaszként erre: 14146. - Babu86)
2011. jan. 30. 13:31

Szia! Ne keseredj el, mindenre van megoldás :)

A beszerzésre - ha nincs helyben lehetőség - én az internetet javasolnám, vannak nagyon jó oldalak, ahonnan lehet rendelni és nem drágább, mint a boltban. Én a teljes kiőrlésű tésztákat rendeltem így (Győrből), 2 nap alatt meg is kaptam. Másik lehetőség, hogy ha van Bp-en vagy más nagyvárosban olyan közeli ismerősöd, aki nem érzi magát teljesen elveszettnek pl egy bioboltban, őt is megkérheted egy listával, hogy segítsen Neked ebben. Nyilván mindkét esetben plusz költséget jelent a postaköltség, de ha egy helyről tudod megszerezni a dolgokat, akkor ez minimális.

Nem derült ki egyértelműen, hogy elkezdted-e már a diétát vagy csak készülsz rá, végigcsinálod-e a kúra első, tisztító szakaszát is, de ha megírod, hogy melyik időszakra szeretnél recept ötleteket kapni, akkor biztos összedobunk itt néhány heti főznivalóra tippeket :)

A gyümölcsmegvonást én is nagyon nehezen bírom, bár eddig is csak alma-narancs-mandarint ettem (+a reggeli citrom, de az megmaradt). Biztasd magad azzal, hogy csak néhány hét és utána megint eheted, ha nem is mértéktelenül.

Kitartás!

14155. Veronika27
2011. jan. 30. 13:23
2. időszaktól kezdve miket lehet/kell szedni immunerősítésre?
14154. Veronika27 (válaszként erre: 14153. - Küne)
2011. jan. 30. 13:22
Akkor kereshetek mást:(
14153. küne
2011. jan. 30. 13:20
ALPRO szójatej cukros rosszul írtam!!!!
14152. Veronika27 (válaszként erre: 14149. - Babu86)
2011. jan. 30. 13:19
Kölesgolyó is van pl. Te..coban, én még benzinkúton is találtam nem is egyfélét:)
14151. küne (válaszként erre: 14144. - Nakuzsu)
2011. jan. 30. 13:19
Igazad van, találomra írtam, mert nem emlékeztem pontosan én milyen márkát vettem. De biztos, hogy van cukormentes, utánanézek és megírom melyik az.
14150. Veronika27 (válaszként erre: 14146. - Babu86)
2011. jan. 30. 13:18

Szió!

Nézz bele a naplómba, ott vannak receptek is!

Sajnos a teljes kiőrlésű lisztek meg barna rizs nélkül nem lehet csinálni a diétát, mert csak zöldségen nem lehet élni. Pl. egy Te.coban mindent megkapsz szinte: liszteket, barna rizst, Korpovit kekszet, extrudált kenyereket... Igaz, édesítőt viszont csak bioboltban szerintem.

Ja és ha nézed a naplóm, én egy kicsit elszúrtam, mert husit nem lehet, de én ettem...

14149. Babu86 (válaszként erre: 14147. - T.ency)
2011. jan. 30. 13:16

Ezt mindenképpen megkeresem...bár kölesgolyót még sehol sem láttam, azért a natúr joghurt az tényleg nem akadály..van mindenhol, ugyanakkor nekem ahhoz is ki kell találnom valamit, mert magában alig megy le a torkomon.

Éhezni meg tényleg nem szeretnék...meg egyébként is 12-13óra fizikai munkát nem bírok üres gyomorral, sajnos még 1 pohár joghurttal sem.:(

14148. Veronika27 (válaszként erre: 14142. - Küne)
2011. jan. 30. 13:15
Huh de jó, az nálunk is van! De én úgy láttam, hogy van benne cukor. Bár majd megnézem újra!
14147. t.ency (válaszként erre: 14146. - Babu86)
2011. jan. 30. 12:49

Szia!

Van itt egy olyan topic, hogy "Mit főztél ma? Receptek candidásoknak", ott nagyon sok jó receptet találhatsz.

Én már túl vagyok a diéta szigorú részén, és nekem nem volt nehéz egy kicsit sem. Soha nem voltam éhes. Rengeteg puffasztott kölesgolyót rágcsáltam. Nagyon finom, és telít. Én egy kis faluban lakom, de még itt nálunk is lehet venni. Szóval, ha te kisvárosban élsz, akkor ott is lennie kell. A Privát boltok elég jól felszereltek ilyen téren.

Reggelire én általában ezt a kölesgolyót ettem vagy natúr joghurtot. Ez is könnyen beszerezhető.

Ha éhezel, az nem jó. Azzal csak ártasz magadnak.

14146. Babu86
2011. jan. 30. 12:38

Sziasztok!

Sok helyen olvastam, hogy ez a diéta nem egy betarthatatlan valami...szerintem viszont egyáltalán nem egyszerű.

Warj adatlapján találtam, hogy kell egy felkészülési időszak, amikor is utánnajárhatunk, hogy mit hol tudunk megvenni.Nekem már ez is problémát okoz, hiszen kis városban élek és egy nyamvadt kiló tk. lisztért is minimum 60km-ert kell utaznom.

A kenyérért nem,de a gyümölcsért majd meg esz a fene:((Egész télen kiló számra ettem a mandarint, most meg semmi ilyesmi.

Rengeteget olvastam már a témáról, tudom nagyjából, hogy mit szabad és mit nem, de valójában egy oldalt sem találtam, ahol esetleg receptek lettek volna vagy teljesen "hétköznapi dolgok".(vagyis hétköznapi alapanyagokból készült spec. ételek)Tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan csináljátok,sajnos én egy csomó dolgot nem eszem meg és hiába nincs pl. a hal tiltólistán ha még a szagát sem bírom..

Hogyan képzeljek el egy reggelit, ebédet, vacsorát annélkül hogy sírnék az éhségtől?

Ma is teljesen kiakadtam ,mert nem kaptam a boltban(nem kis bolt, szupermarket) natúr müzlit, barna rizst a különböző magvakról nem is beszélve.

Olyan sokan vagytok itt remélem tud valaki nekem segíteni,hogy mégis mit főzzek/egyek..Köszönöm

14145. nemez
2011. jan. 30. 10:04

Sziasztok

Nekem a természetgyógyász homeopátiás gombaölő cseppeket irt fel.Egy könyvben meg olvasom,hogy homeopátiással nem lehet hatásosan gombát irtani.Akkor most kezdhetem előröl az egészet?Nagyon elkeserit...

14144. nakuzsu (válaszként erre: 14142. - Küne)
2011. jan. 30. 09:46

Az Alpro szójatej natúr összetevői:

Összetevők: víz, szójabab (6,4%), nádcukor, kálcium karbonát, monokálium foszfát (savanyúságot szabályozó), stabilizátor: gellángumi, aroma, só, vitamin B12 és B2

Akkor most hogyis van ez? Ott a nádcukor!

14143. gg_dori
2011. jan. 30. 09:13

Sziasztok! :)

Borsót, csicseriborsót, retket lehet enni "1. szakaszban"?

Köszi! :)

14142. küne (válaszként erre: 14139. - Nakuzsu)
2011. jan. 29. 22:42

Mind a kettőből lehet olyat vásárolni amiben nincs nádcukor.

Alpro szójatej (natur),a rizstejnél most nem jut eszembe a márka, és mind a kettőt otthon is előállíthatod.

14141. küne (válaszként erre: 14135. - Andromeda84)
2011. jan. 29. 22:34

Lehet olyan rizstejet venni, ami csak vízből, és rizsből áll. Én a Corában veszem, és nem találtam rajta ilyen (erjedés) írást.

Egyébként otthon előállítani sem nehéz, csak időt kell rá szánni.

14140. Cszsuka (válaszként erre: 14134. - Tanika_)
2011. jan. 29. 22:17
De tőled nincs az üzeneteimben levél. Akkor lehet, hogy a tiédet töröltem? Ma vettem észre, hogy egy levél, amit emlékeim szerint kitöröltem, még mindig ott van. Ezért feltételezem, hogy rossz helyre kattinthattam. Megköszönném, ha újra elküldenéd.
14139. nakuzsu (válaszként erre: 14131. - Cszsuka)
2011. jan. 29. 21:11

KÖszönöm a válaszod. Elkaphatnám ezt a receptet?

Én a szója tejen és a rizs tejen azt olvastam, hogy nádcukrot tartalmaz. Attól lehet?

14138. lehoanitus (válaszként erre: 14136. - Nemez)
2011. jan. 29. 19:45
Én is végig csináltam már 1x a diétát,fél évig, meg is gyógyultam, de 2 év elteltével újból elöjöttek a tünetek :( ez annak tutható be, hogy visszatértem a régi tápálkozási szokásomhoz :S Úgyhogy most megint elkezdtem a diétát.
14137. lehoanitus (válaszként erre: 14132. - Cszsuka)
2011. jan. 29. 19:42
nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook