Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok
A második időszak medig tart? És utána?
Én úgy gondolom,hogy nekünk többet nem szabad visszatérni a régi étkezésre(kóla,csipsz,pizza,hamburger,zsiros húsok stb).
Én már egyszer csináltam ezt a diétát,mint kiderült nem pontosan és amikor nem lettem jobban visszatértem a rossz étkezésre.Ezért gondolom,hogy vigyáznunk kell.
Sziasztok!
Vettem ma rizstejet, ittam is belőle, de csak utána olvastam a dobozán ezt: "Az enyhén édeskés ízt a rizskeményítő erjedése okozza." ERJEDÉS??? Eddig itt mindig arról volt szó, hogy lehet inni, de most nagyon elbizonytalanodtam, merthogy erjesztett dolgokat meg nem lehet enni. Mi a véleményetek?
Valakinek valószínűleg kitöröltem véletlenül az üzenetét. Ha van köztetek olyan, aki itt a Hoxán írt nekem, s semmilyen választ nem kapott, akkor kérlek, jelezd priviben!
Köszönöm és bocs!
Szia!
1. igen, de a tk. liszt jobb (abból is előnyben a tönköly)
2. igen, sőt, kötelező :)
3. A joghurtból a natúr élőflórás fogyasztható, mert abban laktáz (?) enzim van, ha jól emlékszem. egyébként minden tejtermék kizárva, elsősorban azért, mert állati eredetű, másodsorban pedig azért, mert sok esetben gombakultúrával oltják, készítik, harmadsorban pedig azért, mert sok esetben rásegít a bélben a rothadásra.
4. igen, használhatod a steviát, meg a xillitet is, de az első időszakban nem szoktuk ajánlani, hogy az édes ízekről szokjon le a szervezet. Ha ugyanis nem szoktatod le magad, akkor sokkal hamarabb esel abba a hibába, hogy hamarosan nem is veszed észre, s újra rengeteg édességet eszel.
Sziasztok!
Én 2 hete kezdtem a diétát, de úgy gondolom némi szigorítás mellett újból is kezdem.
Lenne egy pár kérdésem az első két hétre vonatkozóan:
1.Durumlisztből készült tésztát lehet fogasztani?
2.Citromot és grapefruitot ehetek?
3.Joghurt hogy-hogy fogyasztható tejföl pedig nem?
4.Tényleg bátran használhatok sztevia édesítőt?
Ebben sajnos tévedsz.
A tiszta, jó minőségű víz semmivel nem cserélhető le. Persze, amikor folyadékpótlásról beszélünk, akkor minden "folyós" anyagot beleszámítunk. Az emberek azonban elkövetik azt a hibát, hogy mindenfélét összeesznek annak ürügyén, hogy a folyadékot pótolják. Ahhoz, hogy sejtjeink azonnal és valóban tudják hasznosítani, tiszta vizet kell innunk. Ha nem ezt tesszük, előbb a vesének adunk munkát, hogy kinyerje nekünk a vizet.
A tisztavíz szükségletünk 30 ml/testsúlykg, ha nyugalmi helyzetben vagyunk és nem vagyunk betegek.
Azt is figyelembe kell venni, ha valaki soha életében nem ivott vizet, vagy 1-2 dl-nél többet nem ivott meg egy nap, akkor nem lehet egyik napról a másikra napi szinten több litert beletölteni, mert abból csak baj lehet.
Vagyis a fokozatosság elvét kell követni.
Köszi a segítséget, a Grapefruitmag cseppet mindenképpen kipróbálom külsőleg az ekcémára, erre még nem is gondoltam.
Hát valószínűleg a sok teljeskiőrlésű dolog lehet, mert amikor nincs időm főzőcskézni, akkor leginkább kenyeret (élesztőmentes, teljes kiörl.)eszek joghurttal v. fokhagymával stb., Ha kölesgolyót, puffasztott rizst, korpás kekszet eszem az gond lehet? Sokszor csinálok palacsintát (tej helyett natúr joghurttal így kicsit könnyebb is, olyan mint az amerikai pali) és mákos tésztát is sűrűn eszek. Köles, barnarizs, vörös lencse,sárgaborsó, brokkoli, karfiol, kelbimbó stb ezek is mindennaposak. Citromot én is sokszor eszem lúgosítás céljából. Amit tudom, hogy elrontottam az az volt, hogy a grapefuiton és a citromon kívűl nagyon sok narancsot is ettem, és csak később derült ki számomra, hogy bár citrusféle, a narancs mégsem fogyasztható a diéta alatt, így azzal is leálltam.
Ezen kívül nagy valószínűséggel a folyadékbevitellel is gondom lehet, mert nem hiszem, hogy megiszok naponta 2 litert. Tudom, hogy kéne, de tényleg nem vagyok szomjas és elfelejtem. Pedig aktívan sportolok (kézilabda) és nekem így még többet kéne innom. Azt hiszem meg kell eröltetnem magam, mert azt nem gondoltam, hogy ez okozhatja a puffadást és gátolhatja az eredményeket... :)
Mégegyszer köszi a segítséget, megfogadom!
Nagyon köszönöm megnyugtattál.
Én úgy gondoltam volna saját eszemmel,hogy minél tovább nincs cukor anál jobb lesz az eredmény.Nagyon jó,hogy itt vagy és terelgetsz minket a helyes útra:-)
Hát nem igazán jó dolog, mert ezek a dolgok is fontosak a szervezet számára, és kell, hogy a feltöltés is meglegyen. Lássuk be nem mindegy, hogy egy vitamint kapszulában veszel be, vagy mondjuk egy almából nyered.
Szóval a második időszakot ugye feltöltési szakasznak nevezzük, az elsőben kipucoltuk a felesleges mérgeket, az elhalt gombákat, helyet csináltunk a jó dolgoknak. Ezt a szakaszt nem szabad 3-4 hétnél tovább húzni, mert teljesen legyengül az immunrendszer, és könnyen elkap mindenféle betegséget az ember.
Kell hogy feltöltsük a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, nyilván rá kell segíteni külsőleg is a vitaminokkal, de a kettő mégsem ugyanaz.
Próbálgass ki dolgokat, ha a gyümölcs nem vonz, akkor kezd azzal ami a második időszakban engedett és a legjobban kívánod. Vagy pl egy kis paradicsomszósszal elkészített makarónira reszelj egy kis mozzorella sajtot. De kell hogy visszaszokjál ezekre is, mert nem lehet túl egyoldalúan sem táplálkozni. Az ember alapjában véve mindenevő és ezért szüksége van "mindenre" csak nem mindegy a mennyiség és a fajta. (pl. a zsíros hús helyett fehér hús, nem naponta hanem hetente 1-2 alkalommal).
Warj
Azon gondolkodom,hogy szabad e a második időszakban is úgy táplálkozni mint az elsőben?Kicsit később kezdeni a gyümölcsöket stb.Én úgy érzem kibirnám egy évig is igy ahogy most...természetesen probiotikum,vitamin jöhet ahogy a másodikban
Köszönöm a válaszod.
A jövö héten ez a kolléganőm(aki Vega tesztes állitólagos candidás)megnézeti canDia5 teszttel,nagyon kiváncsi vagyok ugyan kimutatja e neki...
Nagyon jól lúgosít: citromnak a leve reggel 1-2 dl töményen, és erre igyál 2-3 dl vizet. De nem mindenkinek bírja a gyomra, de ihatod a citromot simán vízzel is.
Eszegessél puffasztott köles golyót, ez is lúgosít.
Arra viszont vigyázni kell, hogy az sem jó, ha túl lúgosítja valaki a szervezetet, mert átesik a ló túloldalára.
A puffadásra igyál 10-15 csepp graepfuit cseppet 1 dl vízben, ez segíteni fog.
Nem ettél valami újat, amit eddig nem de a diéta megengedte volna? Ez pl.: okozhatja a puffadást.
Nagyon fontos a megfelelő folyadék bevitel legalább 2-3 liter a napi adag, a teljes kiőrlésű dolgok is okozhatnak puffadást, ha nem megfelelő a folyadékbevitel, illetve amíg a szervezet átáll rá.
Az Ekcémára próbáld ki kis felületen a graepfuit cseppet.
Az az igazság, hogy nem igazán írtad le miket eszel pontosan így nem igazán lehet csak találgatni, hogy mi okozhatja.
Okozhatja az is, hogy a gombák így reagálnak a gombaölésre és a béltisztításra, hogy felerősítik a panaszokat.
Az is lehet, hogy mégis olyat ettél (esetleg akaratodon kívül), ami nem illik a diétába.
Sziasztok!
Nálam november végén derült ki, hogy candidás vagyok. Szinte megkönnyebbültem, mert végre megtaláltam a bajaim okát. Hajhullás, ekcéma, nőgyógyászati gondok, sűrű felfázás. Amikor rátaláltam a Candida fertőzés tünteteiről szóló cikkekre, rögtön erre gyanakodtam, elmentem én is Vega-tesztre és kimutatták, hogy candidám van. Lehet furán hangzik, de örültem neki.
Rögtön elkezdtem a diétát, ami nem okoz különösebb nehézséget, mert így is viszonylag változatosan tudok táplálkozni. A diéta és a különböző gombaölők, bélflórajavítók mellett az első 4 hétben kolon-hydroterápiára is jártam, ami az orvosom szerint felgyorsítja a gyógyulást. Remélem... Február 7-én megyek kontrollra és kiderül. Azt mondták az én eredményeimmel elég lesz a 3-4 hónap, de megfogadtam, hogy ezekután is odafigyelek arra mit eszem.
Azt hittem nehéz lesz életmódot váltani, de nagyon könnyen ment és nem hiányzik semmi (na jó néha meg tudnék enni egy jó édes, krémes sütit vagy fagyit, de ki lehet bírni... tényleg), igaz a mondás, miszerint minden fejben dől el.
Azonban az elmúlt pár napban nem vagyok olyan jól. Eddig nem volt semmi bajom, de most puffadok, gázok,hasmenés és az ekcémám sem akar múlni, folyton előjön, pedig allergia vizsgálat is volt a Vega -teszt mellett és ott semmit nem mutattak ki. 2 éve van ekcémám és csak a túlzott savval tudom összefüggésbe hozni. Lehet, hogy most is az a gond, hogy bár csinálom a diétát és tényleg mindent szigorúan betartok, de még így is sok a szénhidrát? Több zöltséget kéne ennem, hogy lúgosítsak? Ha valaki tud tanácsot adni, kérem segítsen, mert kicsit elbizonytalanodtam, hogy valamit nem csinálok jól.
Köszi mindenkinek.
Szia!
Én Nyíregyen szoktam venni a Metroban. (remélem, ez nem számít reklámozásnak) Ott olyan 3-400 ft körül van. De vettem már a Tescoban meg a Sparban is. Ez utóbbi volt eddig a legdrágább (500 ft).
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok