Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Tényleg erről az jut eszembe, hogy a DM-ben láttam egész jó árakat biodolgokat illetőleg, beleértve a lisztet is. Lehet nem tönköly, de teljes kiőrlésű liszt. És a lényeg az hogy teljes kiőrlésű legyen, ha éppen nem kap valaki tönkölyt.
Tönkölybúza Liszt néhány infó róla, hogy miért is jó:
A többi búzafajtához képest lényegesen nagyobb a fehérje-, és sikértartalma. Az emberi szervezet számára nagyon kedvező és jól hasznosuló aminosavakat tartalmaz. Jó hatással van a fejfájásokra, idegrendszeri tünetekre, izomgörcsökre. Erősíti az immunrendszert. Könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet fölösleges salakanyagokkal. Alacsony kalóriatartalmával jól alkalmazható fogyókúrás étrendekbe, kis mennyiségben is csillapítja az éhségérzetet. A B12-vitamin kivételével az összes B-vitamin megtalálható benne, emellett jelentős E-vitamin-, kalcium-, magnézium-, és szelénforrás.
Most is ezt mondom, ne legyenek kétségeid. Semmi olyat nem kell enni, amit eddig sem szerettél (répafőzelék).
Nyilván a répa azért édes, mert több a cukor benne, és jól látod, nem azt jelenti, hogy kilószámra együk a répát. De ha nagyon kívánod az édességet, akkor rágj el egy kisebb répát, és megkapja a szervezet az "édeset", de mégsem ártasz a diétának.
Én személy szerint nem igazán bízom ebben a tesztben. Mi itt mindenkinek a prolabort ajánljuk, lehet máshol is csinálják. Itt ugye a vérben termelt ellenanyag szintet mutatják ki. A kolléganődnek ajánlom, mielőtt a Vega-tesztet végző akárki megvetett vele több tíz ezer forintos kütyüket, inkább nézesse meg egy megbízhatóbb módszerrel.
Egyébként sokszor olyan panaszunk van, amiről fogalmunk nincs hogy candida tünet is lehet.
Pl a fiamnál a hajkorpásodás (12 évesen kamasz szervezetnél a csoda gondolta volna), augusztusban allergiás tünet (egyébként is allergia szezon van, tehát nem írtam volna a candida javára). A vékonysága, mivel nőni nőt és eszik bőven, nem gondoltam volna hogy azért nem hízik, mert a gombák megeszik a táplálékot a szervezete elől.
Tehát azért ismerni kell, hogy mik is a tünetek.
Nekem Warj mondta,hogy lehet.Sőt ,ha édeset kívánsz akkor rágcsálj répát!:)
Gondolom azért ne minden nap együnk s.répa főzeléket.Én pl utálom a s.répa főzeléket.....
Hogy lehetséges sz,hogy a kolléganőmnél a Vega teszten 40-es értéket mértek amikor semmi de semmi candidás panasza nincsen(még nőgyógyászati sem)?
Kiváncsiságból ment el a tesztre.
Akkor mégis csak a véranalizis a megbizhatóbb...
Sziasztok
Sárgarépát lehet enni az első időszakban,elég édes:-)?
szasztok! Érdekelne, hogy ki mennyiért veszi a tk lisztet? Én 635 Ft-ért láttam, és ezt sokallom.:(
Van esetleg valak Nyíregyházáról? Érdekelne ki hol szerzi be ezeket?
Mi van akkor, ha a második szakaszban valamelyik ételnél jelentkezik valami probléma? Akkor azt már soha életemben nem ehetem?
Eddig hála az égnek nem volt ilyen, csak eszembe jutott, hogy mi lesz, ha előjön valami.
Sziasztok!
Az első szakasz 6.napján vagyok és hihetetlen de a sok panaszom közül az lett jobb,hogy jobban tudtam koncentrálni,egész nap nevettem egy munkahelyi kiránduláson...Nagyon jó érzés volt ennyi idő rossz közérzet után.
Lehetséges,hogy ilyen rövid idő alatt a kúra miatt érzek javulást?
Köszönjük warj! Nekem pont most süti a párom a halat :)) Azt hittem, nehezebben fogom bírni hús nélkül, de teljesen jól megy. Szerintem eljutottam arra szintre, hogy már bármiről le tudnék mondani (najó, kivéve a mákot :)))), már csak ritkán eszek élvezetből, ellenben amit eddig nem élveztem, most már jóízűen meg tudom enni. Fura dolgok ezek, hogy meg tud változni az ember hozzáállása az ételekhez, evéshez.
Egy kérdés: a tésztáknál/kenyereknél számomra nem egyértelmű, hogy pl. tönkölybúza alatt kizárólag teljes kiőrlésűre gondolsz, vagy abból mehet a sima is? Úgy gondolom, utóbbi, de azért kíváncsi vagyok.
Első időszak
Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)
Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.
Gabona félék és csíráik:
• barnarizs,
• búzacsíra,
• retekcsíra,
• hagymacsíra,
• köles,
• zab
• rozs
• hántolt árpa
• hajdina
• korpatermékek
• kusz-kusz
• bulgur
• vöröslencse
• lencse
• sárgaborsó
Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető
Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).
Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.
Tejtermékek: aludttej, joghurt,
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: halat
Kenyér és tészta:
• durumliszt,
• rozsliszt,
• rizsliszt,
• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,
• tönkölybúza,
• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
Második időszak
Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).
• alma,
• málna,
• áfonya,
• csipkebogyó,
• eper,
• szeder,
• ananász,
• kivi,
• citrusfélék,
• gránátalma,
• csonthéjasok (pl dió)
• fenyőfélék
Tejtermékek:
• aludttej
• natúr joghurt,
• sovány túró (lehetőleg házi)
• feta,
• mozarella,
• gomolya
• kecskesajt,
• juhsajt (brindza),
• svájci cheddar,
• rizstej,
• zabtej,
• szója tej
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.
Tojás (heti 1-2 alkalommal).
Jótanács:
Fűszerek: bőven és bátran minden, ami nem tilos!
Készételek: hozzáadott cukor és citromsav (E330) nélkül készült gyümölcslevek (házi frissen facsart), zöldtea, fehér tea, főző kakaópor
Én csak próbálom logikusan átgondolni a dolgokat, az hogy külsőleg nem okoz panaszt, még nem jelenti, hogy bent is rendben van, ezért érzel szerintem fájdalmat.
Egyébként mindenképp óvszer használata javasolt, mert különben egymásnak dobálgatjátok a gombát. És a férfiaknál jellemzően nincs lent tünete.
Mindenképp javasolt az együttlét előtt és után mindkét félnek grappe cseppel áttörölni a nemi szervét.
Szénhidrátot vittem be azzal a ominózus mennyiségű zöldséggel és zabbal (sztem egy évben nem ettem annyi zöldséget mint ebben a 2 hétben)de én nem bírom már tovább ezt az első időszakot, viszont már nem vagyok annyira nagyon oda a sütiért, csokiért...és a legtutibb hogy bakki fogytam!!! én... végre...
Mondjuk a gyógyszerek mellett baromi sok zöld teát ittam grapefruitmaggal, jázminteával, rosttablettával, echinacea kivonattal, plusz lúgosító tea, válogatott vitaminok, pattogatott amarántmag, szűztea és zöldség minden mennyiségben.
Helyileg meg Ezüstkolloid....
Na ez az én receptem.
Méhszájseb az amikor a méhnyálkahártya túlburjánzik, és kitolódik a a méhszájon túl is. (állítólag szőlőfürtszerű sejtfelépítése van). Ecseteléssel vagy fagyasztással lehet megszabadulni tőle, vagy rávenni hogy húzódjon vissza. Nem veszélyes dolog, sok emberenek van. Nálunk pl a nővéremnek volt...
A nyálkahártya fájdalma gyulladásra utal általában, erre tök jó a grapefuritmagolajos irrigálás (lehet erre kapni spéci cuccokat)
Sziasztok!
Lenne egy elég intim kérdésem! A szexuális élet mikor áll vissza általában, vagyis inkább úgy kérdezem, hogy pl a helyi kezelés után, mennyire normális az, hogy ha "eksön" van akkor az embernek fáj a nyálkahártyája?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok