Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát nem tudom, az édes nekem azt takarja, hogy nagyobb a cukortartalma, és hát nem tudom, hogy fajtánként a keményítő tartalom mennyire térhet el. Én az összes burgonyát egy kalap alá veszem.
De van annyi köret lehetőség, hogy tulajdonképpen minden nap másfélét ehetsz.
Köszönöm szépen a válaszokat.
A burgonyát tudom, hogy nem szabad túlzásba vinni, de az édesburgonyára is ez vonatkozik, vagy azt egyáltalán nem lehet enni?
A BWL (béltisztító ökonet) szerepe pedig az, hogy az elpusztult mikro élőlényeket, valamint a szervezetben kiválasztott toxikus anyagot, az anyagcsere végtermékeivel egyetemben erős, fokozott bél-perisztaltika segítségével, a reggeli tartalmas bélsár-ürítés formájában eltávolítsa. A felnőtt emberi szervezet képes tartósan 4-10 kg bélsár tárolására is! A székletből, a végbéli szakaszban még történik víz visszaszívás, amely a véráramon keresztül - míg a vese újra meg nem szűri - toxikus anyagával mérgezést jelent a szervezetnek. Ez nyilvánulhat meg fejfájás formájában, amennyiben napközben, egyenletesen nem viszünk be kellő mennyiségű és tisztaságú vizet.(Napi min. 2 liter.)
Ezt találtam.
Szerintem nyugodtan szedhetsz C vitamint (látom az Ökonet termékeket szeded), Coral Calciumot, B vitamin komlexet (ennek nem tudom mi a neve az ökonetnél). Ezeket mindenképp ajánlom.
Burgonya nem javasolt, mert magas a keményítő tartalma, ami cukorrá bomlik a szervezetben. Később kb 3 hónap diéta után lassan vezethető vissza (max heti 1 alkalommal, elsősorban héjában főzve).
A te esetedben nyilván más a diéta, én úgy gondolom hogy ha a rizslisztet ehetjük, az ebből készült tésztát is. De ha bizonytalan vagy akkor saját magad is készíthetsz tésztát.
Egy biztos, hogy a glutén érzékeny candidások esetén a kukorica liszt is alkalmazható, de hangsúlyozom, csak és kizárólag a lisztérzékenység esetén.
szia! azért hozom fel az almapéldát mert az a legegyszerűbb. Hát ha sütire vágysz, akkor pl. iktass be a hétvégén egy tojás próbát (mert ugye a legtöbb süti esetén ez az újdonság). Ha eszel pl. tükörtojást a hétvégén és minden oké (nem puffadsz stb), akkor a jövőhét elején próbálkozhatsz pl a palacsintával.
Bár ha ennyire kívánod még mindig az édességet, az elég fura. Mert igazából ez is egy tünet az édesség utáni vágy, és ha ilyen erősen él benned, akkor nem biztos, hogy jó még édeset enni.
Én pl előbb a gyümölcsöket, a fehérhúst és a tejtermékeket vezetném vissza és utána a sütit.
Sziasztok!
Már egy ideje elkezdtem visszaolvasnia fórumot, de lehetetlen végigolvasni. Azt szeretném kérdezni, hogy Nyíregyházán tudna-e valaki természetgyógyászt. Nekem biztos, hogy candidám van, nőgyógyászati panaszaim vannak főként, de ki tudja még mi minden van attól Refluxom is va, meg hullik a hajam, meg fáj a fejem, puffadok... nem is tudom mindet felsoroli. Csinálom a diétát 2. hete és szadam péntek óta didát, és nemsokára grape cseppet, foghagyma kapszulát,Útifű Maghéjat, és Dragon Szenna Tea-t. Ezekről van valami tapsztala?
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg Debrecenben tud vki helyet, ahol colon hidroterápiát végeznek? És tényleg megbízhatóak.. Neten nem találtam.
Szia Tanika! Hát nem tudom. Nekem nem mondták, hogy növeljem az adagot, csak, hogy így szedjem és azt mondta a belgyógyász, természetgyógyász doktornő, hogy egy darabig még szednem is kell. A probiotikumot is első pillanattól szedeti velem. Az én esetem érdekes, mert nekem a prolaboros vérvétel semmit nem mutatott ki. Mióta csinálom ezt a diétát történt javulás, nem mondom, hogy nem, de nem az igazi még. Abban bízom, hogy talán egy hónap múlva már okosabb leszek.
A bwl3 az pedig béltisztító. Azt gondolom, hogy engem a bwl3 jobban megviselt az elején, jó akkor még többet is szedtem belőle, de folyamatosan ment a hasam. az első pár héten.
Sziaztok!
Káposztát lehet enni az első 3 hétben?
Szia Ázsuzs10!
Szeretnék kérdezni Tőled. Én is paraprotexet szedek, még jelenleg napi 3-szor 1 szemet.
Mondták, hogy növeljem az adagot, mert a gombák ezt is megszokják. Én 5. hete szedem, múlt héten voltam candida szűrésen, és még mindig full candidás vagyok, pedig diétázom kőkeményen.
Kérdés: 2 és fél hónapja szeded a paraprotexet? Érzel vmi hatását?Mert nekem venni kellene a köv. adagot, és azért nem olcsó. Téged is kiütött?Mert engem nagyon.
Mi az a bwl3?
Köszönöm előre is válaszod!
Sziasztok!
1. Vitaminokkal kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket. 2 és fél hónapja csinálom a diétát. Még napi egyet kell szednem bwl3-ból (eddig egy dobozzal szedtem be), a para protexből pedig 2x2 és probiotikumot szedek még, valamint Q10 plusszt napi 1-et. Azt szeretném megkérdezni, bár tudom, hogy ezt valamennyire személyre kell szabni, de milyen vitamint szedhetek még és milyen adagokban?
2. Édesburgonya ehető a diéta alatt?
3. Mivel én nem ehetek semmilyen glutén tartalmú lisztet, rizslisztet használok. A kérdésem az lenne, hogy a rizstészta, amin csak az van feltüntetve, hogy rizsliszt, nincs odaírva, hogy teljes örlésű ezt fogyasztható-e vagy sem?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ezt már én is akartam kérdezni, mert rám is rámtört az édességhiány. Most vagyok a szigorú rész 3. hetében. De akkor ezt az 1 hetet már csak kibírom valahogy.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy ha a szigorú szakasz leteltével én valami édességet szeretnék először bevezetni, akkor azt hogy csináljam? Mert az oké, hogy az almát lehet darabolni, de egy sütit pl hogy bontsak részekre? Csak azért kérdezem, mert mindig az almát hozod példának, de nem tudom, hogy mi a helyzet az összetettebb dolgokkal.
És sütiken belül mi a "rangsor", tehát mit érdemes először kipróbálni és mit kell a végére hagyni?
A szigorú rész előtt én már csináltam 5 hétig a diétát és teszteltem elég sok mindent, szóval vannak tapasztalataim. A palacsinta pl. nagyon finom volt és már nagyon hiányzik!!!! Azt mikor lehet?
Sütiket második időszaktól egyél. Pont ezért, mert így is kívánod az édességet, kell visszafogni. A Delma light egyáltalán nem illik a diétába (teavaj vagy biomargarin, de a teavaj egészségesebb). Édesítő használatát is azért nem javasoljuk, mert így is kívánja az ember az édességet (egyébként ez pusztán biológiai összefüggés, ha kívánod az édeset és kapsz, mégtöbbet kívánsz).
Hát lehet fura amit írok, de a sárgarépát szoktuk ajánlani, mert ez jó édes. De én azt mondom, hogy ha egyáltalán nem birod és mondjuk már vagy 2 hete csinálod az első időszakot, akkor pl hogy a zöldségnél maradjunk egyél sütőtököt (sütve persze). És hagyd a sütiket a második időszakra (bár én előbb a gyümölcsöket vezetném vissza, meg a sütiknél sem elenyésző, hogy pl a tojást nem árt külön visszavezetni mielőtt olyan sütit eszel amiben tojás van. Mert ha panaszt okoz, nem tudod, hogy a tojás, vagy a süti volt a hibás.
Egyébként második időszaktól ez a süti nyugodtan ehető lesz.
Csak a második időszakot senki ne úgy képzélje el, hogy letelt a 3 hét és akkor minden mehet ami a megengedett diétában benne van, hiszen a megkímélt gyomrot ha egyből leterheljük akkor olyan panaszaink lesznek, hogy az csak na és kezdhetünk mindent előről. A második időszak azt takarja, hogy egy héten 2-3 új dolgot tudunk visszavezetni.
Pl. első nap egy gerezd alma, másnap egy fél, harmadnap egy egész, utánna a kövi dolog
Tudnátok nekem priviben ajánlani egy budapesti természetgyógyászt,candida szakértőt?Nem tudom kihez forduljak...aki a fórumon leirtak alapján gyógyit(nem szedeti velem 1 évig a nistatint és nem engedélyezi első hónapokban a krumplit)
Segitsetek!
Sziasztok!
Első időszakban milyen sütit lehet enni? Tudom, hogy nem igazán lehet, de valami édesség kellene nekem. Tegnap lehet (sőt biztos), hogy rosszat csináltam, mert megettem 3 db kókuszgolyót (korpovit keksz, darált mandula, nyírfacukor, Delma light+ kókuszreszelék). Ebből mi az amit nem lehetett volna enni az első szakaszban? Sajnos, már kezdek besokallni a sok zöldségtől, és néha jó lenne valami kis desszert.
Előre is köszi!
El kell olvasni a probiotikum tájékoztatóját, hogy mi van ráírva. A Normaflore tudom, hogy pl nincs korlátozva akár hónapokig is szedhető. Ha a tájékoztatóba nincs benne, hogy folyamatosan meddig szedhető, akkor én javaslom, hogy még szedd, hiszen ez segít visszaépíteni a normális bélflórát.
E vitamint nézd meg mit ír a tájékoztató, mert zsírban oldódó vitamin (ha jól emlékszem), azt pedig biztosan nem lehet huzamosan szedni.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok