Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is a fogamzásgátlótól kezdtek jelentkezni a tünetek. Elsőként a hajhullás. Én kb. 8 évig szedtem, de soha-soha többé! Nem ajánlom seninek. Előbb-utóbb negatív következményei lesznek.
nekem is akkor jöttek elő a gombás panaszaim amikor egyetemista koromban szedtem a fogamzásgátlót.
Addig dokit nem láttam,büszke is voltam rá,hogy sosem megyek orvoshoz...
Azóta????
Hoppá!!! Rányomtam a "ment" gombra.
Szóval nem kell rohanni tőle, csak szépen kényelmesen, de olyan jó érzés,hogy minden kijön belőled!
Remélem tudtam segíteni.
Szia!
Az én véleményem az, hogy gombaölésre a legjobb a Nystatin drazsé (2x1) és a grapefruit cseppek (3x15 csepp vagy 2x15 csep). A Nystatint tudtommal csak vényre lehet kapni.
Béltisztításra nekem csak egy dolog vált be, a Colon Cleanse nevű por (2x 1 evőkanál minimum 3dl vízben elkeverve). Ez most nagy kedvencem, mert nem okoz hasmenést, de naponta többször (3-5 alkalom) kell tőle menni WC-re. Nem kell rohanni tőle
Végül is úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább a paraprotexet sem, hanem kezdem a probiotikumot szedni a gyomrom miatt. Aztán meglátjuk mi lesz.
Ahol vettem, mondták, hogy szedjem tovább, de nem akarom kicsinálni teljesen a gyomromat, inkább kezdem helyreállítani a bélflórát. És módosítok a táplálkozásomon. A cukrot továbbra sem fogom enni és a búzalisztet sem. Nekem a gabonafélék nem jöttek be, kivéve a hajdina és a köles, és a tönkölybúzaliszt kenyér sem igazán jött be.
Beszéltem vkivel, aki azt mondta, hogy minden embernek más a jó, lehet vkinek jó a gabonaféle, de a másiknak nem. Az egyiknek jó a hús, a másiknak nem. Nekem már a szervezetem szabályosan tiltakozik a gabonák ellen..
Aztán meglátjuk..
Szia CsZsuka!
Talpmasszázsból, a gyomorpontnál van egy rész ami fekélyre utal, és tényleg napok óta fáj már a gyomrom. De csak rávilágított, hogy vigyázzak, mert kezd gyomorfekélyem lenni, és a talpon a zónák hamarabb jelzik a betegséget. MIvel jártam talpmasszázstanfolyamra, megnéztem a pontot, és tényleg a fekély jelei találhatóak azon a ponton.
Viszont én szedek betaserc gyógyszert más problémámra, és az is kicsinálja a gyomrot. Meg elég sok fűszert használtam az utóbbi időben, vmint gyógyteákat ittam. És ezek mind nem tesznek jót a gyomornak.
Akkor egyél belőle. Szerintem nem lehet gond. Persze, ne ez legyen a napi kajád és ez csak neked szól.
A kérdésed első részét pedig egy kicsit megtoldanám: hamarABB múlik el. Egyébként alkatfüggő, hogy mi mikor múlik el. Nekem a tüneteim 70%-a az első két hétben eltűnt. Ettől olyan boldog lettem, hogy mindjárt gyógyultnak gondoltam magam, s mindenkire rá akartam erőszakolni a candida kúrát :)
Alkatfüggő alatt azt értem, hogy nagyon sokféle befolyásoló tényező van. Az örökölt és szerzett tulajdonságainkon túl a külső környezet hatásai és a táplálkozás, az idegrendszerünk, az endokrin-és egyéb rendszerünk alapállapota, stb...
Ezek szerint, ha a fejemben eldöntöm, hogy egy tünet nem is zavar és nem érdekel, akkor az hamar elmúlik? Nekem alig több, mint egy hónap alatt szinte minden bajom elmúlt, kivéve a nőgyógyászati (persze ez zavar a legjobban, és ez van meg a legrégebb óta).
Más: Szerinted sem lehet libatepertőt enni? Tudom, hogy már mindenkinek az agyára megyek ezzel, de már vagy három napja annyira kívánom, hogy állandóan csak erre tudok gondolni. Komolyan. Pedig eddig a diéta alatt nem is kívántam igazán semmit, még a cukrot sem (pedig ccukorfüggő voltam). Ja és a diéta előtt alig ettem libatepertőt. Szóval most nem értem, mi van velem.
Amire mi írjuk a 3-4 hetet, az a Candcell. A Paraprotex más összetételben (esetleg) hasonló hatóanyagokkal más hatású lehet. aki azzal segít gyógyulni, az tudhatja igazán, hogy miért kell még mindig szedned.
az, hogy milyen tüneted mikor múlik el, sajna előre nem tudható. Amit a legjobban vársz, az múlik el legkésőbb, mivel az már annyira zavar, hogy nagyon meg akarsz szabadulni tőle. Először a kevésbé zavaró tényezők szűnnek meg.
Nekem a hajhullásom pl. talán egy éve szűnt meg igazán, s 8 éve csináltam meg a candida kúrát.
Szia Warj!
Szeretnék kérdezni. Kb. 2 és fél hete csinálom a szigorú diétát, de már előtte 3 héttel elhagytam a cukrot, búzalisztet stb. Voltam azt hiszem vega teszten, vagy biorezonancia, / sok fiola volt a nő előtt, és az ujjamra tett vmi műszert, és úgy mért candida szintet/ lényeg, hogy 68 % lett, ami nem jó, mert áll. 80 %-tól lenne jó. Közölték, hogy folytassam a paraprotex /gombaölő, parazitaölő/ szedését, amit nem tudok hova tenni, mert nálatok úgy van írva, hogy 3-4 hét gombaölés, és utána probiotikumos kúra. Na most én a paraprotexet már 5. hete szedem.
Másik, hogy voltam talpmasszőrnél, és mondta, hogy vigyázzak, mert kezd gyomorfekélyem lenni. Változtassak sürgősen a diétán, és tényleg fáj is a gyomrom.
A bajaim viszont nem igazán múltak el, a nőgyógyászati ugyanúgy megvan, és az emésztésem sem rendeződött túl sokat. Vmit rosszul csináltam?! Az tény, hogy az utóbbi két napban már alig ettem, mert már nem kívánok semmit szinte ezekből a gabonafélékből, és a tönkölykenyeret se bírom már megenni.Szinte csak zöldségeket eszem.
Ha tudsz vmi tanácsot adni, megköszönném.
A te esetedben lehet kukorica származékokat is Pl kukorica liszt, kukorica dara. (egyébként ez nem lehet csak lisztérzékenyek esetén). Én úgy gondolom a te esetedben a burgonya is heti egy alkalommal megoldható, az első 3 hétben mellőzd.
Árpát ehetsz?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok