Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia
Most vettem Szabadkán a városháza alatti bioboltban teljes kiőrlésű tönköly lisztet.
Üdv
Rizsliszt: a barna rizsliszt barna rizsből készül (míg a fehér, a fehér rizsből), mivel mi a barna rizst ehetjük így ezt kell keresned.
Miért egészségesebb a barna rizs?
A barna rizs a természetes, ugyanis csak a külső héját, a pelyvát távolítják el, amit a mag belső héja, a korpa fed. A fehér rizs hántolt, azaz lekoptatják a pelyvás héj alatti hártyát és eltávolítják a szemekről a korpát és a csírát – ez a fényezetlen fehér rizs, amit tovább fényeznek glükózzal és talkummal. Így a szemek kevésbé főnek szét, nem tapadnak össze. Azonban a hántolás során az eltávolított korpával értékes tápanyagok is elvesznek.
Rozslisztből lehet kapni teljes kiőrlésűt is.A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. Alacsony sikértartalma miatt célszerű más lisztekkel keverni.
Mi a különbség a durumliszt és a teljes kiőrlésű liszt között?
A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.
A teljes kiőrlésű liszt – a fehér liszttel ellentétben – nincs finomra őrölve, így tartalmazza a búzaszemek magas tápértékű héját, mivel a búzaszemeket nem hántolják le.
Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt mindkettő, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
Remélem megtaláltad a választ a kérdésedre, egyébként én is a neten keresgéltem utána, valahogy engem ez a kérdés nem igazán izgatott eddig, mert ha egyszer azt mondták ezek ehetőek, akkor bementem a bioboltba és amire az volt írva hogy durumliszt vagy barna rizsliszt stb. azt levettem a polcról és megvettem. De legalább már tudom mi miért jobb :-)))))))))
Sziasztok!
**Nagyon érdekes cikket találtam, kérlek olvassátok el, és mindenki kérjen glutén érzékenység-vérvizsgálatot, aki itt megfordul.
A CIKK itt van a Hoxán:
***********Gluténallergia********************
Hátha itt van akutya elásva, mert mint tudjuk, a candida csak egy következménye valaminek.
INAKTÍV ÉLESZTŐ
Tulajdonképpen sörélesztő, mely már nem "éled" tovább a szervezetedben. A hagyományos élesztő azt folytatja bent, amit kint is látsz, hogy csinál. Az inaktív azt jelenti, hogy bár gomba, nem "éled fel", mint az élesztő, tehát nem erjed.
Ezt találtam a neten, de nem tudom ehetjük e vagy nem. Személy szerint én nem kísérleteznék vele.
sziasztok!
Először is köszönöm nektek a jó tanácsokat.
Decemberben kérdezgettem tőletek, és most úgy tűnik, hogy helyrejöttem.
Leírom a tapasztalataim hátha valakinek segíthetek.
Szedtem a Nisztatint 1 hónapig. Grapefruitmag cseppet egy hónapig napi 15 cseppet, majd amikor a Nisztatint abbahagytam, akkor naponta 2x15 cseppet.
A diétát szigorú változata nekem nem volt teljesen szigorú, mert napi 2 almát ettem tizóraira 1 et és uzsira 1 ettem.
A teljesen ch-menteset nem tudtam csinálni, mert nagyon leesett a cukrom.
Viszont sem tojást, sem húst nem fogyasztottam. Többnyire lazacot, és pontyot, valamint zöldségeket, sok sok fokhagymát. Napi egy fej, kölest, hajdina,
Kenyeret egyáltalán nem ettem.
3 hét után lassan és fokozatosan tértem vissza a pcos étrendemhez a 150 gr szénhidrát diétához.
stiviát használtam édesítőnek.
Voltam kontrolon, és úgy tűnik helyrejöttem.
A diétát és mozgást továbbra is tartom.
Azt vettem észre, ahogy javul az inzulinom, úgy javul a candida is.
Fahéjból az elmúlt 2 hónap alatt legalább 10 csomagot fogyasztottam el, és rengeteg tiszta szűrt vizet ittam.
SZiasztok!
Köszi a válaszokat.
Egy termék összetevői között ezt találtam: INAKTIV ÉLESZTŐ!
Ez meg mi a csoda? MI az ilyen termékeket sem ehetjük?
Hajdinát lehet enni, a kölesgrízről még nem hallottam, erről nem tudok biztosan nyilatkozni, de a köles ehető az biztos.
Viszont lehet kapni tönköly teljes kiőrlésű grízt, ezt biztos lehet enni.
Két lehetőségre tudok gondolni, az egyik az, hogy az immunrendszered gyenge és ezért nem tud pozitív tesztet produkálni (mert nem képes ellenanyagot termelni vagy csak nagyon keveset).
A másik pedig, hogy nem a candida a fő bűnös, ezt viszont kivizsgálással tudod csak ellenőrizni. 3 hónap alatt ha jól csinálsz mindent tapasztalni kellett volna változást, legalább csökkenni kellett volna a tüneteknek, vagy teljesen elmúlnia.
Sziasztok!
A hajdina vagy a köles grizt lehet használni? A csomagoláson nem volt feltüntetve, hogy teljes kiörlésű-e vagy sem.
Igen lehetséges, a fiam is 3 hónap alatt jött helyre amikor 6 évesen candidás volt. Csak mi elkövettük azt a hibát, hogy visszatértünk az addigi táplálkozáshoz, és ezért 6 év múlva újra túlszaporodtak a "kis drágák".
Szóval a gyógyulás megtartása érdekében az étkezési szokásod meg kell hagyni, ilyenek amilyen most. (annyi könnyebbséggel, hogy próbálkozhatsz ha tényleg meggyógyultál, olyan dolgokkal ami eddig nem volt megengedett). Esetleg kontrolláld azzal a módszerrel is ami kiderítette nálad a gombát.
Sziasztok!
Majdnem 3 hónapja csinálom a diétát és ma voltam colon hydro terápián és sem élő, sem halott gomba telepet nem mutatott ki. Szerintetek lehetséges ez?
Hát ez egy jó kérdés, figyelembe kell venni, azt pl hogy milyen vitaminról van szó, mert a zsírban oldódó vitamin ugye felgyűlik a szervezetben ezért csak időszakosan szedhető. (nekem max 3 hónap rémlik pl A vitamin tekintetében).
Vízben oldódó vitaminoknál más a helyzet, ezek folyamatosan ürülnek a szervezetből, és ugye egyrészt a zöldség és gyümölcsből pótolod, másrészt meg vitamin formájában, én kúraszerűen szoktam szedni, szedetni a gyerekekkel. Most pl. mivel influenza időszak van, a C vitaminra rakok nagyobb hangsúlyt, illetve az olajfa kapszula nagyon jó ilyenkor még.
Általában azért a vitaminoknál is meg tudja mondani a gyógyszerész vagy akitől veszed, hogy jelen esetben mit javasol, mennyi ideig szedhető. Szerintem egy dobozzal minimum érdemes végigszedni. De ha a szervezeted fel van töltve vitaminnal szerintem te is érzed, élénkebb az ember, nem fáradt.
B vitaminok (komlex), C vitamin, Coral calcium, halolaj mi ezeket szedtük, meg még később olajfa kapszulát.
A lényeg, hogy lehetőleg ne tartalmazzon szintetikus anyagokat. (ökonetes a legjobb).
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok