Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯
1504. dundy (válaszként erre: 1454. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 17:57
Hali! Én a lencsfőzit úgy csináltam, hogy kevés olajon megpároltam 2 nagy hagymát apróra vágva.Bele őrölt paprika és felöntöm kevés vízzel. Egyet forralom és mehet bele a nem beáztatott 1/2 kg lencse. takarékon főzöm és mindig utána öntöm a vizet mert mind beszívja, amikor teljesen puha kiveszek 2-3 merőkanállal.Fél liter natúr joghurt+ zabkorpa sacc/kb alapon+ a kiszedett lencse+ 3 gerezd fokhagyma. Turmixolom visszaöntöm, fedő nélkül besűrítem, majd kevés őröltbors, a végen tettem bele kis almaecetet mert nem volt elég savanykás nekem. a családot megint sikerült palira venni, jól belaktak.
1503. sizsu (válaszként erre: 1502. - Dido26)
2007. ápr. 23. 17:14

Ismerős. :) Ma már hasaztam+dolgoztam a karomra. Nem tok guggolni, meg kitörni, mert megúztam a lépcsőzőizmom. De hát így leszünk szép formásak a bikiniszezonra. :)

Jó tornázást!!!

1502. Dido26 (válaszként erre: 1501. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 16:58

Akkor megnyugodtam, csöpögtethetem tovább az édes ízek eléréséhez :)

na most lépek haza, aztán este tornázom egyet, mert ugye azt sem szabad kifelejteni az életmódból ;) aztán lehet, hogy reggel nem tudok felkelni az izomláztól..:)

1501. sizsu (válaszként erre: 1500. - Dido26)
2007. ápr. 23. 16:55
:) Bőven belefér a diétás étrendbe. A kristálycukorban, fruktózban, szorbitban... 100g-ban 400kcal van. Ráadásul ebből kevesebbet kell használni, mivel édesebb. Ez egy tök jó édeske. Igazából konkrét problémáim csak a Glukononnal és a Canderel (porral) vannak, mivel rá van írva, hogy :CUKORMENTES. :)))
1500. Dido26 (válaszként erre: 1498. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 16:46
ezerédesben az enegeriatartalom: 20kcal/100g; fehérje- és zsírtartalom 0g/100g; szénhidráttartalom 5g/100g, fruktóz 5/100g :) na ilyenek vannak a hátulján :)
1499. sizsu (válaszként erre: 1496. - Pokocska)
2007. ápr. 23. 16:43
A süssinával minden ok 0,02kcal van egy pötyiben. (erről találtam tápanyagkimutatást), és gyakorlatilag elhanyagolható a ch benne. Muter is ilyet használ.
1498. sizsu (válaszként erre: 1495. - Dido26)
2007. ápr. 23. 16:40

Ciklamát, fruktóz és szacharin tartalmú az ezerédes. Tápértékadatokat nem találtam róla, de úgy tűnik, hogy minden ok vele. A leginkább "cukorízre" hasonlító íz miatt keverik az édesítőket+a gyümölcscukrot. (fruktóz). Nézzd meg a hátulján a kcal mennyiséget! Tuti diétásabb, mint a kristálycukor.

Vettem már a Pennyben, most lidliset használok(tök olcsó)calogran... Ez ciklamát, szacharin, és taumatin alapú. Egy deciben 0,55kcal van. :))) Hát mire én azt elcsöpögtetem... Mert ezek édesítőereje: egy teáskanálnyi kb 4evőkanálnyi cukornak felel meg. (kb)

A folyékonyak hőre nem bomlanak, (nem lesz keserű a kaja, a pötyiktől megkeseredik a főznivaló), így ezzel szoktam teát, kompótot, paradicsomlevest csinálni...

1497. sizsu (válaszként erre: 1494. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 16:22

Tök jó hobbid! :)

Igen, az aszpartámról én is hallottam, de még a pirítóson is vannak karcinogén anyagok, és erre még nem sikerült szignifikáns bizonyítékot találni. bla bla. Norbi könyvében olvastam valami olyasmit, hogy ha már mindenáron édesre vágyunk, akkor eldönthetjük, hogy ez, vagy a rohadt nagy túlsúly. Aláírom, hogy a könyv elég hatásvadász...:) De ezen kívül azért van egy-két édesítőszer, ami nem tartalmaz szénhidrátot(kalóriát).

Aceszulfám

Aszpartám

Ciklamát

Szaharinát

Biztosan egészségesebb a fruktóz, meg a méz, de hát én is csak gyenge ember vok, így hát ha édesítek, akkor már inkább ezekkel. A Steviáról hallottam én is, de semmi konkrétat nem tudok. sajna.

1496. pokocska
2007. ápr. 23. 16:05
Én Süssinát használok, az jó?
1495. Dido26 (válaszként erre: 1493. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 15:50

Öhöm, akkor felejtős a kemény 199 ft-os ezerédes:)

akkor asszem este megyek a boltba..és akkor milyet vegyek, ami totál használható édesítésre (kávé, joghurt, túró stb)?

Egyébként nem baj, ha valakinek ilyen hasznos hobbija van!:)

1494. sz.agi (válaszként erre: 1493. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 15:40

Köszi az infót.Nekem a hobbim a Tüzijátékozás .Valaki szerint ez sem normális egy nőnél.Persze pénzkeresetnek se utolsó.

Az aszpartámról azt hallottam rákot okoz.

Egyébként én fruktózt használok ha van otthon.Csak az I.szakaszban használtam azt.

De jó,hogy értesz hozzá.Mi a véleményed a Stevia növényről.Mert ezt is használják édesítésre,s az egyik koléganőm nagyon ajánlotta.

1493. sizsu (válaszként erre: 1491. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 15:26

Halihó! Muterom is ezt használja sütéshez, akkor jó, ha térfogatnövelésre kell... Úgyanaz szinte mint a Glukonon, a Canderel(pora)...

SZORBIT (cukoralkohol), fele olyan édes, mint a répacukor, de helyettesíteni tudja a cukor szerkezetét az édesipari technológiákban. Sajna a ch tartalma szinte ua, mint a kristálycukornak v. glükóznak. Míg a kristálycukor 100g-jában 100g ch van, addig a szorbitnál 100g-ban 94g ch van. ha ha

Kcal szolgáltatás szempontjából pedig éppen annyira növeli a fenekünk kerületét, mintha kristálycukrot pakolnánk a kávéba, teába... Sorry, de ez sem egy fogyókúrás termék. Sőt még puffadást, hasmenést, és még sok kellemetlenséget is okozhat az arra érzékenyeknél. Egyetlen előnye, hogy lassabban emeli a vércukorszintet, mint a glükóz v. kristálycukor. Még a túlsúlyos cukrosoknak is csak sütéshez ajánlják, mivel nem diétás termék... Ha nem kell a térfogatnöveléshez, állagjavításhoz (pl.meggyespite), akkor a folyékony aszpartám tartalmú édesítő a tuti, az sem keseredik meg a hőre, mint a bogyó... És gyakorlatilag 0 az energiaszolgáltató értéke.

Bocsika, csak ezen a területen tanulok, és hát nem kicsit idegesít, amikor a cukorbeteg unokahugom telepakolja a kakaóját glukononnal, és nem számolja... Mert hogy rá van írva a dobozra, hogy: CUKORMENTES. Hát nem az. Csak nem kristálycukor, hanem cukoralkohol van benne.... Csak dühöngök néha magamban, néha meg itt, hogy hogy megvezetik az embereket.

A poén, hogy a gyógyszerészt kérdeztem meg, hogy a szorbit ugyanmár mit tartalmaz (pár éve), és hát nem tudta. ciki.

Sorry, ha néha kicsit elkap a hév, de a hobbym a szerveskémia. :))) Nem lehet mindenki normális. :)

1492. Dido26 (válaszként erre: 1491. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 15:02

Köszi! Nekem most ezerédes nevezetű édesítőm, ezt vettem még anno (ez folyékony édesítőszer fruktózzal). Az a baj, hogy pl a kávét nem tudnám meginni édesítő nélkül, úh néha muszáj használnom

:(

1491. sz.agi (válaszként erre: 1490. - Dido26)
2007. ápr. 23. 14:48

Szerintem mindegy.(A canderelről nem hallottam jókat,én azért nem használom.)

Az édesanyám sajna cukros,én azt az édesítőt használom,anit neki írnak fel(mivel ő is eszik a kajából).A gyógyszertárban lehet kapni.A nevét sajna nem tudom,de holnapra megnézem.

Már jó lesz,ha egy cetlit írok,mert annyi mindent ígértem.

1490. Dido26 (válaszként erre: 1489. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 14:34
Köszi! Épp most jelöltem ki a könyvben lévő táblázatból azokat a kajákat, amiket az I. szakaszban lehet enni..:) Édesítőt milyet lehet használni? Vagy az egy kaptafa?
1489. sz.agi (válaszként erre: 1470. - Dido26)
2007. ápr. 23. 14:07
Üdv közöttünk.
1488. vkata (válaszként erre: 1487. - Sz.agi)
2007. ápr. 23. 13:45

Próbálom most épp eperrel kiváltani az édességet..de ha látom, hogy van, már 1-2 nap után elcsábulok.

Na nem annyira, hogy dugig legyek, de az a 2-3 szem lemegy:(

Köszönöm a tanácsaitokat!!

Nagyon sokat segített!!

1487. sz.agi (válaszként erre: 1484. - Vkata)
2007. ápr. 23. 13:39

Ne görcsölj.Ne mérd magad minden nap,az nem jó,ha elkeserít az eredmény.

Én ha egy kicsit elkeseredek,akkor mindíg arra gondolok,hogy mi az amit már elértem.

ne arra gondolj,hogy mennyi van még előtted,hanem amit már elértél.(Te írtad:2-3 hét alatt kb:3kg)

Szerintem ez szép eredmény!

A keksz helyett,meg tényleg valami mást találj ki.

Nekem otthon mindíg van 1-2 natúr joghurt a hűtőben,meg valami gyümolcs.Keverd össze,esetleg egykis édesítő.

Én igy kezdtem,az édesítő adagját mindíg csökkentsd egy kicsit.Úgy nam annyira drasztikus a váltás.1-2 hónap és meglátod,már nem is kell bele édesítőszer.

Ha fagyira vágysz ,rakd be a mélyhűtőbe.

Isteni finom,én szinte minden nap eszem ilyet,s már csak fele annyi édesítőt teszek bele.Nem is nagyon kívánok már más édességet.

1486. Dido26
2007. ápr. 23. 13:34
Egyébként tény, hogy méregetés, centizés nélkül a ruhákon is lehet érezni, hogy merre mozdultak a dolgok. De hetente egyszer, legalább kiváncsiságból nem árt mérni egyet, csak miheztartás végett;-)én régen képes voltam hetente több kilót is fogyni, aztán hűde jó volt, persze ezek duplán jöttek vissza. És egy idő után ez már unalmassá válik, nincs lelki erőm újabb okos diétába belekezdeni. Talán ez most más lesz..:-)
1485. sz.agi
2007. ápr. 23. 13:22

Teljesen egyetértek j_catus-szal.

Régen én sem tudtam elképzelni,hogy vizet igyak.

De ez szerencsére mér a múlté.Ha nagyon nem bírod a síma vizet,akkor csavarj bele egy citromot.

Nekem ez segített leszokni az üdítőkről és édes italokról.

1484. vkata (válaszként erre: 1482. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 13:21

Engem a mérleg látványa is lelkileg megvisel, így centizni se merek..

Azaz egy nadrággal "méregetem"magam, de az nyúlik..változik, sokat nem ér!

Majd összeszedem magam!!

Köszcsi!!

1483. vkata (válaszként erre: 1479. - J_catus)
2007. ápr. 23. 13:18
Köszi a tanácsokat!
1482. sizsu (válaszként erre: 1481. - Vkata)
2007. ápr. 23. 13:18

Köszi! :)))

És igazad van, tényleg fog változni. Milliógyszer hallotttuk már: centizz!!! Van, hogy kilóm plusz egy , erre meg kisebb a fenekem egy centivel. :) Úgy az igazán szép, ha zsírból fogyunk.

1481. vkata (válaszként erre: 1476. - Sizsu)
2007. ápr. 23. 13:13

Köszcsi!!!!

Nagyon cuki vagy!

Megpróbálok odafigyelni azokra amiket írtál!

Köszönöm a tanácsokat!És boldolg szülcsinapcsit!

Amúgy az tuti, hogy mindenképp fog változni vmi, mert nem eszek meg egy zacskó chipset, leszoktam a cukros lötyikről...a nasiról azaz a tömény csoki-cukorkáról..

Ez már rossz nem lehet!:)

1480. sz.agi (válaszként erre: 1477. - Pokocska)
2007. ápr. 23. 13:12

adagonként.

2db alma-- 2 alacsony

1479. j_catus
2007. ápr. 23. 13:10

Sziasztok!

Egy jó ideje olvaslak már titeket, de eddig nem vettem részt az eszmecserében.

Most is csak azért teszem, mert egy pár napja egyre rosszabb hatással vagytok egymásra, azt hiszem szükség van egy virtuális felrázásra.

A legtöbben ott hibáztok, hogy túl sokszor méregetitek magatokat és persze azonnal akartok olyan testet, amit legfőképpen fotoshop-al, illetve egy életen át tartó folyamatos sporttal lehet elérni (Én is ilyen voltam, de jól megjártam.). Be kell bizonyos dolgokat látni: aki egyszer elhízott, soha többet nem lesz ugyanolyan mint volt! A bőr kinyúlik, szétszakad, a csontok a jelentős súlyfelesleg miatt deformálódhatnak, az izületek jobban kopnak, a mellek a hízástól majd a fogyástól megereszkednek stb. Szóval, ha ezt belátjátok, akkor kell reális célt kitűzni. Feszesebb izmok, jobb állóképesség (akár csak annyi, hogy a harmadikra lihegés nélkül lépcsőzzünk fel) és ezt a célt nem két-három hét múlva az ismerős esküvőjére fogod elérni!

Ha tényleg életmódváltást akartok, amit Béres Alexandra is ajánl a könyvében, akkor ne feledkezzetek meg az ok-okozati dolgokról:

Miért is híztam el?

Mert folyton édességeket ettem?

Akkor mi fog történni, ha most folytatom ezt a szokást csak édesítőszeres édességekkel?

Semmi! Ha lefogyok visszaállok a rendes édességre és a testem is visszaáll arra, ami előtte volt!

Az újrakezdési hullámról meg annyit, hogy nem old meg semmit. Önámítás. Ha újra kell kezdened, akkor nem kezdtél el semmit. Egy dolgot nagyon tudatosítani kellene: EZ NEM EGY DIÉTA, olyan mint előtte volt, sohasem lesz (Ha lesz, akkor hízás és kövérség is lesz!)!

Ebben az esetben olyan nincs hogy a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad, ha a kecske a fagyi, a fehér kenyér, a rántott hús és a tévé előtt ücsörgés, a káposzta pedig a sovány önmagad.

Az ízesített, édesített vizekkel is ez a probléma. Gondoljatok bele mennyi műanyagot visztek be a szervezetekbe, és ugyan már milyen ember az, aki nem szereti a vizet? Beteg. Ha még most nem az, akkor az lesz.

Egy dolgot soha ne felejtsetek el: a kilóitok száma csak egy része Önmagatoknak!

vkata kérdéseire az én válaszaim:

Ne kezd újra!

Ne diabetikus kekszet egyél, hanem korpovitet, ami nem édes (ha a diabetikus keksz valami édesítőszeres keksz).

Ha édeset kívánsz, egyél gyümölcsöt és ne édesítőszeres fagyit. Nagyon meghálálja magát később, és nem lesz székrekedésed.

A bevitt kalóriát úgy tudod figyelni, hogy leírod mit és mennyit eszel, amihez hozzáírod a kalóriaértékeket. Egy kicsit macerás, de ha pár hétig csinálod utána már tuti érzni fogod az adagokat.

Energiaértékeket találsz itt: [link]

Szóját szerintem lehet enni csak egyetlen komoly gond van vele, főleg az USA-ból importáljuk, illetve Kínából, és minkét helyen génmanipulálva termesztik. Még nem lehet tudni, hogy ennek vannak-e negatív hatásai, lehet, hogy nincs, de az ördög nem alszik.

A végén még magamról annyit, hogy én addig nem voltam kövér, amíg nem kezdtem el diétázni. De több 600 Kcal/nap-os diéta után sikerült 62kg-ról (57kg-os köztes eredménnyel) 82-re "feltornáznom" magam. Most pont a kettő között vagyok félúton, de nem az a célom, hogy olyan legyek mint régen, hanem hogy sokkal energikusabb.

Bocs a hosszú szájtépésért és a sok felszólító módért, de ez most nagyon kikívánkozott.

Minden jót mindenkinek!

j.

1478. rika
2007. ápr. 23. 13:08
az édesség ötleteket én is szívesen fogadnám. néha-néha megőrülök az édességhiány miatt és olyankor el is rontom az egész napot. Ma is ez volt bár ma névnap volt. Annyira utálom. Próbáltatok már kibújni névnapozás alól? Egyszerűen nem engedik.
1477. pokocska
2007. ápr. 23. 13:08
az alacsony indexű ételeket egyesével, adagonként kell összeadni, vagy fajtánként? Pl, ha egy nap 2 almát eszel meg, akkor az 1 alacsony indexűnek számít/nap vagy 2-nek? (remélem értető nagyjából, amit írtam)
1476. sizsu (válaszként erre: 1468. - Vkata)
2007. ápr. 23. 13:06

Nyugi! :)Én sem kezdem újra.

Tényleg nyugi! Ez az egész program arról szól, hogy megpróbál lenevelni minket a gyorsan felszívódó szénhidrátokról(glükóz, finomított liszt...), így vércukrunk békében stagnál, nem ugrál össze-vissza, így nincs zabaroham. +Megpróbál kicsit rábírni a zsírszegényebb kajolásra. no coca, inkább csibe... :)

Nem tom Te hogy kajoltál ezelőtt, de ha én CSAK ennyit tartanék be ebből (ez a lényeg), akkor is fogynék... Mert én azelőtt szó nélkül benyomtam vacsira fél kiló sültkrumplit rántotthusival+két adag somlóit. :)

Ne görcsölj! Úgy nem megy. Ahogy Alexandra írta, emberek vagyunk. Tegnap ettem egy szelet csokitortát (én voltam a szülinapos). Este paprikáskrumplit csináltam (csak krumpli helyett karfiol volt benne), olívaolajon... Meg egy kicsit hasazgattam+kezeztem, mert meghúztam a gugolóizmomat. :) Erre ma megint egy fél centivel kisebb a hátsóm. Hát mi a szép, ha ez nem!!!

A kekszen azt nézzd, hogy teljeskiörlésű lisztből van-e, és ne legyen hozzáadott cukor. A fruktóz, laktóz, maltóz is cukor!!! És hízlal. Nyugodtan ehetsz amúgy kekszet.

Akkor egyél nasit(light jégkrém, sovány gyümistúró édeskével+joghurttal, nekem a csoki-kókuszos proteinshake a tuti) :), amikor megkívánod. Minden diéta halála, ha úgy érzed, hogy meg kell vonnod magadtól valamit.

A Norbi 1-esek attól egyesek, hogy kevés bennük a ch. Az édességei fruktózzal édesítettek (az itt közepesnek felel meg)... Meg hízlal a fruktóz... A készkajáit én is csípem, ha koliban vok, és nincs hely főzni.

Úgy rémlik, hogy a szója kettes. A szójalisztet a fehérjepótlásra ajánlják a dietetikusok a vegáknak, meg azoknak az elvontaknak, akik nem hiszik el, hogy az állati eredetű termékek eszenciális aminosavakat tartalmaznak. Ártani nem árt. Inkább egyél egy kefírt, ha fehérjére vágysz. Vagy nyomj be egy grillcsirkecombot. Lisztnek meg bármilyen teljeskiörlésű ok. Bár én már egy hónapja nem használtam lisztet. Semmilyet.

Abbahagyom, mert még oldalakat tudnék írni. :)))

A lényeg: Ne ess kétségbe!!! Ne add fel!!! Botlottam én is egypárat+egyetem+gyerek.... bla bla... Mégis két hónapja a 34-es méretű farmerben alig kaptam levegőt, most meg lazázok a 30-as gatyámban. :))) És látszik a tricepszem. :)

Ügyi legyél, szorítok Neked, és itt szerintem mindenki bíztat...

kitartás!

1475. Dido26
2007. ápr. 23. 13:04
akkor jó, mert ha még azt is számolni kéne, akkor nem örülnék..:) ti vezetitek azt a mérődzködős táblázatot, vagy csak súlyt mértek?
❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook