Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
1594. j_catus (válaszként erre: 1593. - Sizsu)
2007. ápr. 27. 10:49

Én 170 cm vagyok elméletileg 59,5kg az ideális súlyom, de szerintem olyan 60-62 ami nálam tartható. Most 72 vagyok, tehát még bő 10 kilo van hátra. A mért maximumom január 8-án 82,2kg volt. Márciusig heti 3 pilates órával meg 1 kardióedzéssel (ellipszis traineren egy óra) lement 77-re, azóta jobban figyelek a kajára BA könyve adta ehhez a lökést és a heti 3 pilates mellé felemeltem heti 3x1órára a kardiót. A súlykontroll 1. hetében -2 kg, aztán a többi, de stagnált vagy 3 hétig. Mindig pénteken mérlegelek és centizek (március közepe óta 8 cm a csípőmből!), a legutóbbi héten megvolt az -1 kg.

Szerintem az önsajnálat nem segít! Csak egyre jönnek a kilók, nekem volt olyan, hogy azért nem mentem be órára, mert amikor felöltöztem benéztem a tükörbe és azt mondtam, hogy én így nem megyek emberek közé. De a legdurvább az volt, amikor egy ilyen után lementem a boltba és vettem vagy három féle desszertet és mind egyszerre megettem. Ez főleg azért tragikus, mert nem szeretem az édességeket. De az sem tett igazán jót, hogy a családom, akik kb havonta látnak azzal szekáltak, hogy mekkora vagyok (bátyám után még ekkor is én voltam a legvékonyabb!).

"látom, te sem az elszáradásra gyúrsz!" típusú szinte idegen emberektől (pasim nagybátyja) jövő finomságokról nem is beszélve.

Engem az motivál, hogy nem vagyok mindig éhes, reggel nem érzem a torkomban a gyomorsavam, és kezdem újra élvezni a kajákat. Már a végén csak szendvicseket ettem, mert semmit sem kívántam, de fájt a gyomrom meg a fejem, ha nem ettem.

Most nem számolok semmit. Ösztönösen eszem. Egyedül a zabpelyhet mérem ki, mert a grammoknál a szemmérték már kevés. Alapvetően húsevő vagyok: csirkemell, csirkecomb (bőr nélkül, sütőzacskóban), marha fehérpecsenye, lazac (iszonyat drága, így csak ha akciósan kapok) és tonhal sok-sok öntet nélküli salátával (paradicsom, paprika, uborka, madársaláta, retek, hagyma meg ilyenekből változó összetétellel). Mivel alapvetően vízzel működöm, folyamatosan kortyolgatom (kb. 2 liter + 1 liter zöld- vagy gyógytea). Ennyi a "módszerem".

Nem tudom hogy csinálom, de egyáltalán nem vagyok türelmetlen.

j.

1593. sizsu (válaszként erre: 1592. - J_catus)
2007. ápr. 27. 09:40

Szia j.!

Hány kiló van még hátra Neked? Az önsajnálat engem motivált... Mikor belenézek a tükörbe, és dühömben megeszek egy egész Don Pepés pizzát. Aztán ezt egy jó darabig generálom. A csúcspont az az volt, hogy elmentem a Plazába, hogy nacit vegyek, mert havi egy gatya elfogy, ugyanis összeérnek/összeértek (egy kicsit még mindig) a combjaim, és hát kikopik... A barátnőm, aki az egyik boltban eladó közölte, hogy sajna nem tud nekem rendes, mai, "divatos", szóval egy egyszerű gatyát adni, de vannak zsákruhák... Meg molettbolt. Hát így indult február asszem 24-én, akkor még 91,5kg-ot mutatott a mérleg. Két nap gyümi, sok lötyi... Aztán jöttem ide, saját számolgatós diétával. Most súlykontrollozok egy hónapja, és minden ok. Még vagy 10kg van rajtam papíron, de régen, amikor aktívan gyúrtam, akkor csak 5kg-al voltam kevesebb a mostaninál, és kockák hédereztek a hasamon.

Lehet, hogy már leírtad, de mostanában néha-néha tudok csak visszaolvasni... Mennyiről indultál? Módszered? :))) Mérlegelő nem lesz? Írtad, hogy sikerül fogyogatni, ez nagyon motíváló másoknak....

1592. j_catus (válaszként erre: 1591. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 16:18

Muszáj valami olyat csinálnod, amit szeretsz és ami miatt jónak érzed magad! Provokálj ki olyan helyzeteket, amikben számodra fontos emberek dícsérnek. Mindenféleképpen menj társaságba! Játssz, az nagyon jót tesz: társasjáték, tollaslabda, bármi.

Azt kell elfelejtened, hogy a külsőd határoz meg! Vedd észre, hogy mennyi más pozitív tulajdonságod van. Tudom mindez marha nehéz, fogalmam sincs, hogy nekem hogy sikerült kimásznom az önsajnálatból, de azt hiszem a heti 3x, teremben, társasággal edzés segített. Egyébként nekem is stagnált a súlyom az elmúlt 2 hétben. Én is azon gondolkoztam, hogy mi lehet a baj, aztán rájöttem, hogy semmi ez természetes.

1591. pokocska (válaszként erre: 1589. - J_catus)
2007. ápr. 26. 15:48

Köszönöm!

Az az igazság, hogy a natúr joghurt, író és a sovány túró az, amiket nagyon szeretek és mostanában nagyon sokat eszem ezekből. Elolvasom a cikkeket és kiokoskodom, hogy miből mennyit.

Az az igazság, hogy nekem komoly problémát okoz, hogy jön a nyár. Tele vagyok szorongással amiatt, hogy nem fogyok hónapok óta és tényleg minden nap ráállok a mérlegre és fél kg-kat ugrál egyik nap föl, másik nap le. Szégyellem magam és sokszor kiborulok emiatt. Tudom, hogy ezt magamnak kell rendeznem a fejemben, de egyszerűen képtelen vagyok uralkodni magamon! Nagyon szeretnék lefogyni és folyamatos kudarc, hogy nem sikerül!

1590. j_catus (válaszként erre: 1588. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 15:22

Olvasd el ezeket! Nagyon hasznos, érthető és szakszerű.

[link]

[link]

Benne van mennyi zsírra és fehérjére van szükség (ki tudod számolni).

1589. j_catus (válaszként erre: 1588. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 15:16

Az utóbbi jó pár napja írt hozzászólásaidból arra következtetek, hogy már pszichikailag is blokkolod a fogyást azzal, hogy folyamatosan azon "kattogsz" hogy nem fogysz. Ennek kivédésére csak egy módszer van: el kell felejtened legalább egy hétre a mérleged, és olyan dolgokat csinálni, ami nagyon kikapcsol és sok örömöt okoz.

Belenéztem a naplódba. Szerintem arányaiban kevés a zöldség: sok paradicsomot, uborkát, hónapos retket, zöld paprikát, hagymát kellene enned. De nagyon jó a cukkini, padlizsán, karfiol, brokkoli is ha nem szereted a nyers zöldségeket. Én úgy látom ezek hiányoznak. A sajttal és a tejföllel vigyázz, mert könnyű belőle sokat enni és igen sok bennük a zsír.

Kicsit egyhangúan eszel, például mindig csak almát eszel gyümölcsként. Néha egy körte vagy 2 szem szilva és már változatosabb. Lassan jön az igazi eper is, de fagyasztott gyümölcsökből is válogathatsz. Jó nagy adag, változó összetételű salátákat egyél, az tuti segíteni fog.

j.

1588. pokocska (válaszként erre: 1587. - J_catus)
2007. ápr. 26. 14:54
Hopp! De akkor mennyi egyek, hogy fogyjak? Azt tanácsolták, ha ennyit eszem csak, akkor tuti, hogy fogyni fogok. Egyébként az utóbbi időben egyáltalán nem mozdul a mérleg nyelve lefelé, akkor biztos azért, mert keveset eszem. De akkor mégis honnan tudjam, hogy mennyi az, amit még megehetek és végre fogyni is fogok?
1587. j_catus (válaszként erre: 1586. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 14:50

Szia!

Bocs, hogy beleszólok, de rosszul értelmezted az alapanyagcserére vonatkozó "előírásokat". Nem hogy annál nem szabad többet enned, hanem annyit muszáj enned! De ebben csak az arra vonatkozó energiaszükséglet van benne, hogy lélegzel és 36,5fok körül van a testhőmérsékleted, ver a szived stb. Nincs benne a munka, a sport stb.

Ha kevesebb mint 1200Kcal eszel, akkor a szervezeted csökkenti az alapanyagcserére fordítandó energiaszükségletet, tehát ha koplalsz pár napig mondjuk (az én esetemet példaként hozva) 600Kcal-al, akkor ha aztán 660Kcal-t eszel, akkor is hízni fogsz! Ne kövesd el ezt a hibát, szörnyű eredményei vannak. Sajnos tudom :-((

j.

1586. pokocska (válaszként erre: 1585. - Sizsu)
2007. ápr. 26. 14:21

Köszi!

Az ideális testtömegem 46,75 kg (már az 50-55-nek is örülni fogok, szerintem addig is elég lenne lemennem) és 1183 kcal az alapanyagcserém. Tehát cca. 1200 kcal-nál nem szabadna többet ennem egy nap. Ok, ez menni fog! DE a 130g CH tényleg nem sok? Az 520 kcal, ami azt jelenti, hogy a napi kajcsim 40-45%-a kell hogy CH-ból álljon. Végülis reális. És mi van a fehérjével és a zsírral? A fehérjeszükségletet is ki lehet számolni, de vajon ezt is az ideális súlyhoz kell számolni, vagy a jelenlegihez?

1585. sizsu (válaszként erre: 1541. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 12:58

Szia!

A ch minimuma napi 130g. Ennél kevesebbet az inzulinos cukorbetegek is csak orvosi felügyelet mellett fogyaszthatnak. Megéri ismerkedni a ch-al, mert nekem terhesen 180g-os diétát írtak elő (muter diabéteszes, és a hajlam örökletes). Két hónap alatt fogytam hat kilót. Terhesen! Álomvérkép, álomszépen fejlődő baba... Ha fizikai melót végzel, vagy sokat tanulsz, vagy csak szimplán pl terhes vagy, akkor akár a 180g-al is lehet fogyni. :)

Alapanyagcsere: Alexandra könyvéből van, a 111.oldal.

18-30éveseknek:

14,7*ideális testtömeg+496

ideális testtömeg:108old.

testmagasság(cm)-100=X

X*0,85=ideális testtömeg.

Nekem ez az értk a 181cm-emhez 1500kcal/nap, amit azért egy -egy plusz kajálással felül szoktam múlni. :) Nem kell kőkeményen ragaszkodni ehhez az értékhez, de azért nem árt ekörül kajolni. :)))

1584. pokocska (válaszként erre: 1583. - Mókica)
2007. ápr. 26. 12:49
óóó, tényleg! zabkorpából tuti palacsintát lehet csinálni! ezt az ötletet meg én köszönöm! valamelyik nap csinálok egy húsos palacsintát! :oD
1583. Mókica
2007. ápr. 26. 12:41
amerikai palacsinta:)
1582. pokocska (válaszként erre: 1581. - Mókica)
2007. ápr. 26. 12:31
nincs mit! én is kérdezhetek? mi az a pancake?
1581. Mókica (válaszként erre: 1579. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 12:14
Jól hangzik az ötlet:) Köszike!
1580. pokocska (válaszként erre: 1579. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 12:06
csak én neveztem el "ragunak"
1579. pokocska (válaszként erre: 1578. - Mókica)
2007. ápr. 26. 12:05

Ohh, semmi extra:

pulykahusit vékony csíkokra vágtam és hagymán+fokhagymán megsütöttem, közben fűszereztem (vegeta, fehérbors, majoranna - de ez ízlés kérdése). Ezután hozzáadtam a zöldbabot (mirelit volt és előtte megfőztem külön) és ezt az egészet a legvégén leöntöttem krémsajttal kikevert tejföllel.

1578. Mókica (válaszként erre: 1576. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 11:33
Láattam a hamijaid között egy kajcsit ami tetszik:) Hogy csináltad a babos pulykaragut??
1577. Mókica (válaszként erre: 1575. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 11:31
oh,okés, akkor félreértettem:) Azt hittem ezeket eszed!
1576. pokocska (válaszként erre: 1575. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 11:28

Igyekszem elkerülni, de azok, amikben nincs ezek közül egyik sem, az nagyon drága és nincs is túl sok ilyen.

Tegnap vettem olyat, amiben bébirépa és bébikukorica van.

1575. pokocska (válaszként erre: 1571. - Mókica)
2007. ápr. 26. 11:27
egyáltalán nem eszem ezeket a zöldségeket már hónapok óta. Csak az bosszant, hogy minden vegyes zöldségbe belerakják!
1574. Mókica (válaszként erre: 1572. - Vkata)
2007. ápr. 26. 11:20

Szivesen!:) És csak nyugi!!! Menni fog az, de ne akarj lefogyni 2 hét alatt 12 kilót;)!

Kitartás!

1573. Mókica
2007. ápr. 26. 11:18
Ha az Alexandra súlykontrolos oldalára felmentek, ott lehet lárni a napi menüket,mikből lehet rendelni. Onnan tudtok ötletet meriteni :) Ha meg nem tudod ,hogy készitsd el, rákeresen a neten....
1572. vkata (válaszként erre: 1570. - Mókica)
2007. ápr. 26. 11:16

de lehet:)

Már annyira bele mélyültem a fehérje, kalória babla számokba, hogy bele zizizek, úgyhogy gyorsan abba is hagyom!!:)

Azért figyelgetem..

És köszi mégegyszer a tanácsokat!!

1571. Mókica (válaszként erre: 1565. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 11:16

baba, pont ezekben a zöldségekben van a elgtöbb kalória, ch...van egy csomó más zöldség is!

Megmondom őszintén én pont ezt a három zöldséget nem eszem! Karfiol,brokkoli, padlizsán,tök,cukkini...stb...nálam ezek a menők.

Próbálj meg ne minden nep csak borsót,répát és kukoricát enni...kicsit változatosabban kéne!!!

1570. Mókica (válaszként erre: 1563. - Vkata)
2007. ápr. 26. 11:11

Hát akkor nálad semmi gond:) Szépen fogyogatsz!:)

Csak türelmetlen vagy..nem lehet?:D

1569. rika
2007. ápr. 26. 11:09
Nekem nagy problémám hogy nem szeretem se a tököt se a halat és ugye azt nagyon ajánlják. De legalább inni tudok. Ez már fél siker.
1568. vkata
2007. ápr. 26. 10:17

én is őtlet hiányos vagyok, de megpróbálok vmit mindig kitalálni

Tegnap töltött tököt csináltam:

Darált púlykahússal töltöttem, rá paradicsom karika, sajt..be a sütőbe.

Kb 20perc és legalább nem megint saláta natúr szelettel.

Ugyanilyen módszerrel akarom majd tölteni a gombát is..Mert én meleg ételre vágyom.

Csak az a baj, hogy mikor haza érek, és lenne időm megcsinálni, és enni, addigra már nem javasolt, csak 1est enni..így mindig a másnapi ebédet főzöm.

De a fentiekbe csak a sajt 2-es,az meg el is hagyható.

1567. Dido26 (válaszként erre: 1565. - Pokocska)
2007. ápr. 26. 10:14
Na igen, ez tényleg igaz, hogy szinte az összes mirelit zöldségben van borsó stb. Szerintem a II. szakaszban már simán ehetsz ilyet, mert egy vegyes zöldségköretben mindenből (borsó, kukorica stb) csak egy kis mennyiséget fogsz enni, és így nem léped túl a megadott adagot.
1566. Dido26 (válaszként erre: 1564. - Rika)
2007. ápr. 26. 10:11
sziasztok! Én is a jó kis receptekre pályáznék, de én sem találok egy összefoglalót:( egyébként azt olvastam, hogy Alexandra kiad majd egy szakácskönyvet, amiben súlykontroll kaják lesznek, de ez csak szeptember körül várható:( nekem meg annyira nincs fantáziám, hogy kitaláljak súlykontroll szerinti kajákat:( vagyis az a gondom, hogy nem tudom mit mivel kéne helyettesíteni, hogy még ehető is legyen..
1565. pokocska
2007. ápr. 26. 10:09

Sziasztok!

Szerintem is jó lenne, ha valami szerint könnyebben lehetne rátalálni az ételekre. Az a baj, hogy csak név szerint lehet keresni. Könnyebb lenne pl. "szénhidrátszegény" ételekre szűrni.

Én azon vagyok kiakadva, hogy szinte minden mirelit zöldségkeverékben van borsó, kukorica, répa. Ezeket pedig csak a II. szakasztól lehet enni.

Mondjuk mindegy, mert már átléptem én is a második szakaszba, csak nem tudom, hogy mennyire kell kerülni ezt a 3 zöldséget!? Vagy a II. szakaszban már ehető nyugodtan?

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook