Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
1714. Mókica (válaszként erre: 1712. - Pokocska)
2007. máj. 9. 20:46

figyu nem 1 féle zöldséget ehetsz, ehetsz 6 deka ezt, és mellé tehetsz még más zöldséget is a megengedett adagban, nem???

Az a baj, hogy megint aggódsz....ez igy nem jó..megint csak a kajá jár sz eszedbe semmi más...azt igérted változtatni fogsz!

1713. sizsu (válaszként erre: 1707. - Pokocska)
2007. máj. 9. 20:45

Megértelek. Sajnos. :(

Ugyanez van velem is, ezt nevezik kényszerevésnek. Nekem majdnem négy éve alakult ki a sok koplalós diéta hatására. S nálam is akkor jelentkezik, ha a torna elmarad, vagy ha bekajolok valami nem megengedettet, akkor jön a : mára már úgyis mindegy érzés... Sajnos tudom, négy éve a 71és 97kg között jojózok emiatt a kényszerevés miatt. Régebben egy ilyen zabálós este után (rosszullétig zabáltam magam, sokszor szó szerint a hányásig... Nem én akartam rókázni, jött az magától is kifele. Asszem két hete utoljára. ciki). Szóval régebben ilyenkor egy-két napig csak vizet ittam, vagy gyümi napot tartottam, aztán megint a zaba jött. Most eljutottam a könyv hatására arra a szintre, hogy már nem koplalok a zaba után, hanem eszem normálisan, csak alacsony indexűeket. Nálam a stressz és a kialvatlanság generálja (vizsga+háztartás+a kiscsajom). Szóval legalább most tartom a súlyomat...

Megoldásnak csak azt tudom mondani, hogy NE legyen otthon csábító kaja. Nekem mostanában a jégkrém segít a nasizás leküzdésében. Algida light, 100ml-ben 38kcal és 2g ch van. Ebből benyomok kb 2-3dl-t, és még mingig nem kell bűntudatot éreznem, mert az önutálat és a bűntudat generálja a kajálást. Nálam. De szerintem ebben hasonlítunk.....

1712. pokocska (válaszként erre: 1711. - Mókica)
2007. máj. 9. 20:43
"Száraz állapotra" vonatkoznak a mennyiségek. Igaz, hogy rizsnél ez megdagad, de az árpa nem és így elég karcsú. A zöldség meg nagyon kevés (6 dkg) nyersen is meg főve is. Direkt kimértem. Még egy kismadár is többet csipeget össze :o)
1711. Mókica (válaszként erre: 1710. - Pokocska)
2007. máj. 9. 20:39
az a 40g risz főtt vagy nyers??
1710. pokocska
2007. máj. 9. 20:38
Egyébként ma csináltam holnapra a kajcsimat és zöldséges rizs HELYETT zöldséges árpagyöngyöt főztem. Megnéztem a Súlykontroll könyvben és annyira kis mennyiségeket ír. Most tényleg nem lehet többet enni egy étkezésen belül? Szerintem baromi kevés 6 dkg zöldség és 3-4 dkg "rizs" egy adagba, nem?
1709. pokocska (válaszként erre: 1708. - Mókica)
2007. máj. 9. 20:35
Hát sajnos nem tudok mást tenni, de most még nagyon szenvedek emiatt! Remélem később könnyebb lesz!
1708. Mókica (válaszként erre: 1707. - Pokocska)
2007. máj. 9. 20:33
Próbáld visszafogni magad, csak ennyit tudsz! Az akarat, sokmindenre képes;)
1707. pokocska (válaszként erre: 1706. - Zsanna1)
2007. máj. 9. 20:26
Tulajdonképpen ez is történik, sőt nem tudom miért van az, hogy ha az estére eltervezett tornám nem jön össz valamiért vagy nincs kedvem hozzá, akkor miért "kell" kényszeresen mindent összeennem!? Mindent kívánok, de leginkább az édességet! :o( Ezzel az érzéssel mit csináljak?
1706. Zsanna1
2007. máj. 9. 20:14
Nem szabad ezzel foglalkozni .Meg kell próbálni lefoglalni magad és másra gondolni, ha ezen stresszelsz,sztem akár visszafele is elsűlhet.
1705. pokocska (válaszként erre: 1703. - Sizsu)
2007. máj. 9. 07:22
Köszi a bíztatást, mostrmár tényleg csak rajtam múlik! :o) (mondjuk eddig is csak rajtam múlt)
1704. Mókica (válaszként erre: 1702. - Pokocska)
2007. máj. 9. 00:32
:DDD
1703. sizsu (válaszként erre: 1700. - Pokocska)
2007. máj. 8. 22:12
Ügyes vagy, menni fog! A stressz tényleg a legrosszabb, ami egy fogyózóval történhet (nálam). Szorítok, hogy lepotyogjanak a kilóid... :)
1702. pokocska (válaszként erre: 1701. - Mókica)
2007. máj. 8. 21:58

:oD

Úgy lesz!

1701. Mókica (válaszként erre: 1700. - Pokocska)
2007. máj. 8. 21:17
Ügyes vagy!!! Bizz magadban!! Menni fog;))
1700. pokocska (válaszként erre: 1699. - Helenhadsell)
2007. máj. 8. 16:22

Most egy ideig azt tervezem, hogy nem száolgatok és nem írogatok semmit, egyszerűen csak arra fogok figyelni, hogy mit eszem és mennyit. Túlságosan stresszelem magam, ha pár nap után nem tapasztalok eredményt és nagyon görcsölök ezen mindig! Állandóan az evés körül forog az agyam. Kicsit megpróbálok mással foglalkozni, hátha megindulnak végre a kilók.

A cikket elolvasom, köszi!

1699. helenhadsell (válaszként erre: 1697. - Pokocska)
2007. máj. 8. 16:14
pokocska olvastam a naplod, miért nem probalsz meg 1 hétig nem fogyokurazni, mielott ujrakezded az 1 -es szakaszt? Nem akarok belekotnyeleskedni, mert én a Norbit kovetem, de szerintem tul van éheztetve a szervezeted. Olvasd el a cikket a naplomban a leptinrol. Bocsanat a hozza nem érto kozbeszolasért, gratu mindenkinek a fogyashoz! Sizsu nagyszeruek az eredményeid! Topicnyito Menyo neked mennyit sikerult leadnod?
1698. vkata (válaszként erre: 1697. - Pokocska)
2007. máj. 8. 12:49

Nagyon örülök, hogy bevállt nálad is!!

Remélem ez marad is, és nem lesz ilyen problémád többet!!!

Kitartás!!

1697. pokocska (válaszként erre: 1696. - Vkata)
2007. máj. 8. 12:31

Szia, sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de eddig bejött, sőt néha naponta többször is eszem zabkorpát. Köszi az ötletet!

Azért még kell idő, hogy teljesen rendbe jöjjön az emésztésem, de mindent megteszek. :o)

1696. vkata
2007. máj. 8. 10:16

Sziaszok!

Pokocska!Hogy megy a reggeli müzli evés?

1695. sz.agi
2007. máj. 8. 10:01

Bánatevés és társai nekem is ismerős fogalmak.

10-12 évvel ezelőtt nem voltak súlyproblémáim.Igaz az ismerősök szerint annyit ettem, mint egy kismacska.Aztán a főiskola alatt (vizsgaidőszak),"szépen" jöttek a kilók.Azóta bírkózom velük,hol több,hol kevesebb sikerrel.

Nekem már az is segít,hogy kevesebb adagokat eszem,csokit meg ritkábban és 1-2 kockát.Régen volt,hogy egy nap megettem 1 tábla csokit.

De már nem is kívánom annyira.A mértékletesség szerintem nagyon fontos,de ha egyszer-egyszer elcsábul az ember,az nem vészes(de azt is csak mértékkel).

1694. Zsanna1
2007. máj. 7. 21:50
Ismerős.Én bánatomban eszem.Meg ha fáradt vagyok. És ha stresszelek a munkahelyemen.Szal mindig ebbe menekülök.Na és a csoki:))De elhatároztam hogy változtatok, magam miatt és hogy bebizonyítsam magamnak, van akaraterőm.És tudom hosszútávon az egészségemnek is jót tesz.Úgyhogy hajrá mindenkinek!Nekem az is segít ha látom nektek is megy a dolog.
1693. sizsu (válaszként erre: 1692. - Zsanna1)
2007. máj. 7. 21:31

Nem hinném. :) viszonylag magas a zsírtartalma 20%fölött... De még mindig jobb, mint az oldalas, vagy a vásári kolbász.

Most már nem törlöm ki amit leírtam, de IGEN. Megnéztem 47 az index (baromfivirsli), és két db-ot lehet enni. Annyit ettem... Magamtól. :) Mondom, hogy ezt a programot nekem találták ki.

Már annyi diétámat vágtam földhöz avval, hogy tíltok dolgokat magamnak, és rágörcsölök arra, hogy: NEM SZABAD. Egy idő után csak ez motoszkál, hogy mi mindenről kell lemondanom, aztán jön a zabaroham. Valahova már leírtam, hogy 71-97kg között jojózok már négy éve. Hát most MINDENT eszek, amit megkívánok, csak megpróbálom az alternatívát alkalmazni. Pl. sültkolbi helyett grillvirsli (grillserpenyőben olaj nélkül)...+a sok saláta, a maradékot már beburkoltam vacsira.

Ahhoz képest, hogy ezelőtt hogyan kajáltam. 45dkg-os csomag krumplit kisütöttem három szelet rántottcombikával, és megkajcsiztam este 11-kor, utána meg a desszert: somlói, vagy bármi, csak csokis legyen.

A csokiról nem mondok le most sem, ALGIDA light csoki-vanília, nincs hozzáadott cukor benne, 100ml-ben 38kcal és 2g ch van... A honlapon Alexandra és Norbi is dícsérgetni, de még finom is...No jó, hát nem olyan zsírosan krémes, mint a Wienetta, meg nem is zabálom meg az egész dobozt egyszerre, de jó, hogy fogyogatok, és még ezt is ehetek. :))) Csak az összehasonlítás miatt: a Tescós jégkrémben (az olcsóféle) 350kcal és 75g ch van 100ml-ben.

1692. Zsanna1
2007. máj. 7. 21:16

Próbáljátok ki a csevapot. Meg lehet csinálni otthon is, de lehet mélyhűtve kapni. Sztem azt megéri megvenni, mert a hús többe kerülne külön.Görög vagy szerb salival, esetleg tzazikival nagyon jó.

Lehet enni sajtos füstlit?

1691. sizsu (válaszként erre: 1690. - Zsanna1)
2007. máj. 7. 17:34
:)))) Éppen ma grilleztem a Tefál grillserpenyőben sajtos füstlit, a sali meg úgy nézett ki mellé: kaliforniai paprika, póréhagyma, retek, uborka, jégsaláta, reszelt sárgarépa, szezámmag, sovány mozzarella+ nyakonönte norbis Joghurtos saliöntettel. A maradék lesz a vacsim, csak halat grillezek mellé estére... :)))
1690. Zsanna1
2007. máj. 7. 17:20

Próbáljátok ki és várom a reakciókat!

Annyi hogy a babról öntsétek le a levet, én át is szoktam mosni, mert kellemetlen lehet.....:)Már említettem nagyon szeretek főzni, ha valakinek van kedve recept cserékhez én szívesen benne vagyok.Pl imádok grillezni, de lakásban lakom így nehézkes. ezt elég egyszerűen megoldottam, van a Tefalnak nagyon jó grillezős edénye, én abban szoktam ilyeneket csinálni.És nem kell alá zsiradék!!!

Agave97, hidd el menni fog, én tök nem hittem semmilyen fogyókúrában, és tessék mennek le a zsírpárnák, pedig meg sem erőltetem magam túlságosan!Mi lenne akkor ha igen?:)

1689. sizsu (válaszként erre: 1687. - Agave87)
2007. máj. 7. 17:10

Szia! Üdv a csapatban! :)

Mennyitől szeretnél megszabadulni? Menni fog biztosan Neked is. Mikor kezded? Sok sikert!

1688. sz.agi (válaszként erre: 1687. - Agave87)
2007. máj. 7. 16:06

Üdv közöttünk.

Sokszor én is a fórumból merítek erőt,szerintem nagyon jó kis csapat jött össze.Sok sikert neked is.

Zsanna1 köszi a receptet,meg a fűszer ötletet.

1687. agave87
2007. máj. 7. 15:55

Sziasztok!

Én ma vettem meg a könyvet, és este nyomban elkezdem olvasni. Sokat merítek abból, amit írtok, és remélem, hogy nekem is menni fog. Eddig nagyon tetszik!

Kitartást mindenkinek!

1686. sizsu (válaszként erre: 1685. - Zsanna1)
2007. máj. 7. 15:17
Hú ez nagyon jól hangzik!!! :)))
1685. Zsanna1
2007. máj. 7. 13:22

Én tudok egy nagyon frankó chilis bab receptet.

1 nagy fej hagymát megfonnyasztunk egy kis olivaolajon.Hoozáadunk 1/2 kg darált húst és azt is addig piritjuk míg kifehéredik.Ha meg van felöntjük 1 liter cukormentes paradicsomlével (ezt mindegyiken meg kell nézni, de van ilyen), só bors babérlevél, ízlés szerint. Ha a hús lefőtte a levét akkor 4 doboz vörösbab konzervet hozzáadunk.Létezik chilisbab fűszerkeverék(kotányi) én abból szoktam rakni, de a fűszereket külön-külön is bele lehet tenni, ha valakit érdekel utána nézek pontosan mit is. Pici piros paprika és ha valaki tényleg szereti az erőset és erős pistát is belerakom.Ez jó sűrű lesz és valami isteni finom.Fontos, hogy kukoricát ne rakjatok bele, anélkül is jó!Amikor eszitek javaslom hogy jó sok nyers lialhagymát rakjatok rá. Tejföllel az igazi, de lehet helyettesíteni mással is , vagy anélkül.

Én nekem a mozgásom annyi (egyenlőre), hogy van egy kutyám, akivel nem keveset kell futkorászni naponta. De így is nagyon sokat számít sztem. Egyébként én a spinningre esküszöm, amikor jártam , nem volt súlyproblémám.

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook