Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
1654. Mókica
2007. máj. 3. 16:08

Hát baba,csak annyit tudok mondani erre, hogy ilyenkor legyél erős és ne hagyd magad lehúzni a depibe, mert igy tényleg sose éred el amit szeretnél!!!

Megtudod csinálni csak bizz magadban!!

1653. pokocska (válaszként erre: 1652. - Mókica)
2007. máj. 3. 13:56

Igen, csak általában elveszítem a türelmemet, aztán emiatt pedig az önuralmamat. :o(

Gyakran sírok a kinézetem miatt és ilyenkor ingerült is vagyok. Tegnap pl este tornázás után borultam ki. Undok voltam a párommal, kicsit összekaptunk, aztán elmondtam neki, hogy miért vagyok ilyen. Persze a végén ő vígasztalt (pedig meg sem érdemeltem) és nyugtatgatott, hogy legyek türelmesebb. Nagyon el tudok keseredni!

1652. Mókica (válaszként erre: 1651. - Pokocska)
2007. máj. 3. 13:52
Csak azon múlik, hogy kitartasz e:)
1651. pokocska (válaszként erre: 1650. - Mókica)
2007. máj. 3. 13:36
Remélem így lesz! Jó lenne már valami pozitív változást érezni/látni!
1650. Mókica (válaszként erre: 1649. - Pokocska)
2007. máj. 3. 13:30
Menni fog az!!!:)) És ne keseredj el ha nem fogysz eggyenlőre semmit...én se fogytam semmit...de vékonyabb vagyok...minden szervezet más...neked is később reagál! Ha kitartó leszel nem lesz gond!!
1649. pokocska (válaszként erre: 1648. - Mókica)
2007. máj. 3. 13:24
ok, újra vezetem majd a naplómat is
1648. Mókica (válaszként erre: 1647. - Pokocska)
2007. máj. 3. 13:02

1300kcla jó lesz! Most figyeld! És inkább egyél több normális kaját mint ezeket az össze vissza kutyukat...néha egyél nasit is, de az egészséges kaják legyenek szem előtt! pl ne túrót ebédelj..inkább húst, zöldséget...

Tarts ki! Látod a párod is látja mi a pálya!! :)

1647. pokocska (válaszként erre: 1646. - Mókica)
2007. máj. 3. 12:59

Igazad van és - nevetni fogsz - de a párom is ugyanezt mondta! :o)

Belekezdek újra a Súlykontrollba, megpróbálok odafigyelni a kalóriákra és a F-Zs-CH arányokra is, de még mindig nem tudom, hogy mennyi az a kcal mennyiség, amit megehetek (meg kell ennem, hogy az anyagcserém ne lassuljon le) és a II. szakaszba meghet a "nem ropogós" viszont 38-as GI-jű kenyér?

1646. Mókica
2007. máj. 3. 12:46

Pokocska én nem cikizni akarlak, csak látnod kell, hogy valami nem jó...

És a másik az, hogy mindig belefodsz valamie majd feladod, mert van valami indok hogy miért KELL enned...valami olyat kell csinálnod amit sokáig tudsz tartani, hónapokig és nem csalsz....tudsz mértéket tartani és nem akarsz enni!

Ez egy hosszú folyamat és kitartás kell hozzá, külömben nem lesz eredménye! Ügyesen tartasz valamit, de mire a szervezete elkezdene a tartalékaihoz nyúlni újra elkezdesz többet és mértéktlnül enni,igy egy szintet toporogsz....ezt kell valahogy leállitani és ügyesen enni! Én nem várni a csodát 1 hét után:(((

Menni fog az csak kitartás és mérték!!!!

1645. pokocska (válaszként erre: 1644. - Mókica)
2007. máj. 3. 12:39
változó 30-40% között mozog mindkettő.
1644. Mókica (válaszként erre: 1643. - Pokocska)
2007. máj. 3. 12:38
kiszámoltad? Mennyi a zsir, ch ??
1643. pokocska (válaszként erre: 1641. - Mókica)
2007. máj. 3. 12:34
1000-1200 körül
1642. szika (válaszként erre: 1637. - Sizsu)
2007. máj. 3. 12:26

:))) rám fér. :) majd kedden én szorítok.

Olvasgattam, meg vagyok győzve. (már egy hete ezt kutatom mindenhol, de mindig a hoxás vélemények a döntőek)

Köszi

1641. Mókica (válaszként erre: 1640. - Pokocska)
2007. máj. 3. 12:25
De te mynnit eszel???
1640. pokocska
2007. máj. 3. 12:24

Sizsu: nem tudtam, hogy a pudding ennyire rossz

! Köszi a figyelmeztetést!

Mókica: Annyi helyen le van írva, hogy az alapanyagszükségletnek megfelelő kalóriamennyiséget meg kell enni egy nap minimum, mert különben lelassul az anyagcsere, DE van ahol az ideális testsúlyból számolják és van ahol a jelenlegi súlyból. Most melyiket kell alapul venni? És a F, CH, Zs milyen arányban helyes? Annyi félét írnak, hogy már nem tudom követni s eldönteni meg végképp nem, hogy melyik a legjobb!? Legutóbb azt olvastam, hogy a F: 50%, CH, Zs: 20-30%-a legyen a napi bevitt kalóriáknak.

1639. Mókica (válaszként erre: 1636. - Pokocska)
2007. máj. 3. 12:13

Te figyu baba ,kérdezhetek valamit? Elkezdted számolni mennyi kalóriát eszel? Azt hiszed mert valami diétás annyit ehetsz amennyit csak akarsz belőle?:( Nálad ez lesz a buktató! Egész nap eszel valamit, csipegetsz!! Próbáld meg kontrorálni magad,mert igy baba lehet kegyetlenűl fog ez most hangzani, de nem fogsz soha lefogyni!

Olyan nincs hogy kell enned!!! Akaraterő és határozd el magad! :(((

Bocsi:'(

1638. sizsu (válaszként erre: 1636. - Pokocska)
2007. máj. 3. 12:12
Számold ki, hogy mennyi szénhidrátot eszel! Azért van zabaroham, mert nem eszed meg a napi 130g-ot. A főzőpuding helyett akár finomlisztet is rágcsálhatnál, mert a keményítőmolekulákat rohadtul nemérdekli, hogy minek hívják őket. Talán a puding még a finomlisztnél is rosszabb, mert félig szintetikus...
1637. sizsu (válaszként erre: 1635. - Szika)
2007. máj. 3. 12:10
Szia! Nekem ez az egyetlen olyan diéta, ami mellett tudok tanulni... Most nem tok sokat írni, mert magolni kell egy keveset,nekem kedden lesz egy kollokviumom, de ha kicsit visszább olvasol (vagy nagyon) , akkor sok-sok sikerélményt találhatsz. Ez nem egy kéthetes diéta... Nekem sikerül, a mérlegelőm is szépen alakul(t). Ilyenkor a vizsgák közepén nálam egy a cél(megtartani a leszenvedett kilókat)... :) Ügyi legyél, és egy hatalmas kalappal hétfőre...
1636. pokocska (válaszként erre: 1634. - Mókica)
2007. máj. 3. 12:10

Nekem is az a bajom, hogy állandóan úgy érzem muszáj ennem valamit. Egyszerűen ehetnékem van! Nagyon rossz! :o( Ilyenkor mostanában sima főzőpuddinggal szoktam tömni magam (nem cukros, édesítőszerrel), de ez sem jó! Mi a fenét csináljak? Főleg ebéd és vacsora után és délután szokott rámjönni, hogy úgy ennék "valami finomat".

Szerintetek befolyásolja a fogyást, vagy visszatartja, ha "Norbis" teljes kiőrlésű tésztát eszem és van egy olyan kenyér, aminek a GI-je 38-as, de nem ropogós. Ezt ehetem?

1635. szika (válaszként erre: 1631. - J_catus)
2007. máj. 3. 12:05

Köszönöm. Igen, ez a cél. SAjnos az én alkatommal csak egy életre szóló program segít, más nem. Csak oylan programot akarok találni, ami tényleg nekem szól, amit végig tuok csinálni, és ami szeretni engedi közben magam, nem pedig az önutálatra épül. És úgy látom, hogy ez ilyen. Hétfőn vizsgázom, úgyhogy kedden jutalmul megveszem a könyvet.

Gratulálok az eredményekhez, amint nekikezdtem, remélem én csak csatlakozhatok.

1634. Mókica (válaszként erre: 1626. - Pokocska)
2007. máj. 3. 12:02
Ügyeskedj baba!!!:)))
1633. Mókica (válaszként erre: 1628. - Fiona)
2007. máj. 3. 12:01
Gratulálok baba:)) Ügyeske vagy nagyon!!!:P
1632. Mókica (válaszként erre: 1625. - Sizsu)
2007. máj. 3. 12:00

Köszike, nagyon jól megy a Zóna:) Látszatra változom eggyenlőre, ha elmúlt a mensim méreckedek is , meg centizek:)

De nagyon jól érzem magam amúgy! Nincsenek rajtam zabarohamok és nálam ez okozta a legnagyobb problémát...mindig ugrált a cukorom, igy hirtelen bekellett kapnom valamit és az nem egészséges volt! Ez most elmúlt!

Harjá baba!!!Már nincs sok!!!

1631. j_catus (válaszként erre: 1629. - Szika)
2007. máj. 3. 11:54

Szia!

Szerintem, ha tényleg életmódot akarsz váltani, akkor jól teszed, ha ezt a módszert választod, ha csak le akarsz fogyni, akkor nem!

Itt tényleg azon van a hangsúly, hogy a már berögzött hülyeségektől megszabaduljunk (addig enni, amíg nem feszít a gyomrod, a minimális helyváltoztató mozgáson túl semmi "megerőltető", meg persze a rengeteg önfelmentés: nem bánthatom meg az anyám testvérének a lányának a szomszédját azzal, hogy nem eszem meg a sütijét, most sokat kell tanulnom / dolgoznom, most éppen menstruálok stb.).

Biztatásként:

Én eldöntöttem januárban, hogy életmódot váltok. Ez első körben a rendszeres mozgás bevezetésével járt, majd második körben (márciusban) az étkezési szokásaim megváltoztatásával. Működik. Erősödöm, feszesedem, javul a tartásom, az állóképességem, az életkedvem.

Március óta egyetlen egyszer ettem olyan ételt, amit, ha fogyni is akarok nem szabadna: egy szelet tojással töltött fasírtot, amit nagymamám küldött húsvét után. Teljesen tudatos döntés volt, így nem lett tőle bűntudatom.

Szóval szerintem azon múlik az egész, hogy mit akarsz elérni. Ha egészségesebb akarsz lenni, akkor kezd el, de tudd, hogy soha nem fejezheted be. A régi nagy zabálások kora örökre lejárt.

j.

1630. pokocska
2007. máj. 3. 09:57

Rika: azért volt egy-két sikerélményem nekem is az utóbbi időben, de nem sok. amikor nem figyeltem oda kényszeresen, akkor másnap reggel meglepett a mérleg 1/2 kg-val. De most nem merek ráállni. Mindig rettegek az eredménytől. Nem tudom, hogy számolgassak-e és írogassak mindent, vagy ne!?

Fiona: gratulálok! én is mérem a centiket, de csak havonta egyszer. (most még nem jött el az ideje) Az utóbbi mérés pedig többet mutatott, mint az előtte lévő (de ez valószínűleg azért volt, mert elkezdtem komolyabban tornázni otthon).

1629. szika
2007. máj. 3. 09:13

nagyon gondolkodom ezen a rendszeren. Elég sok mindent elolvastam róla már, és bevallom szimpatikusabb, mint a Norbi féle (utálom, ha percenként beleverik az orromat abba, milyen gustustalan vagyok így :P ).

Tudtok nekem mondani valami biztatót? Érdemes elkezdeni, átállni erre az életmódra? Hogy bírjátok? Eredmények?

Köszi előre is. :)

1628. Fiona (válaszként erre: 1626. - Pokocska)
2007. máj. 3. 09:07
Én 3 kg-nál tartok. Tegnap mértem, csípőből 7cm, comb 6 cm mínuszban. A súlymérés mellett nézd a centiket, nálam is volt olyan, hogy egyik nap a súlyom 57,5 kg volt, mint másnap 58 kg, de a centik viszont kevesebbet mutattak. Lehet, hogy kitartóbb lennél, ha a centiket néznéd.
1627. rika (válaszként erre: 1626. - Pokocska)
2007. máj. 3. 09:01

pokocska: én sem tudtam normálisan betartani, de mégis fogytam és ez jó érzés. Hogy mennyit azt nem tudom mert még mindig nem vettem mérleget magamnak, de lógnak rajtam a nadrágok és sokkal energikusabb vagyok. A tojást még hanyagoltam, de répát ettem. Úgy gondolom ha így is megy a kúra nem fogok még durvábban fogyizni. Menjen csak szépen lassan nem kell gyorsan.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én már kezdek rosszul lenni a wasa kenyértől.

1626. pokocska
2007. máj. 3. 08:56

Szégyen ide vagy oda, bevallom, én az utóbbi időben képtelen voltam odafigyelni az evésre. :o(

Ma tartok egy joghurt-napot és holnaptól ismét belevágok, csak azt nem tudom, hogy most megint kezdjem előlről, vagy csináljam a II. szakaszt?

Az a baj, hogy a II.szakaszban is tiltottnak éreztem a megengedett ételeket is, pl. nem mertem megenni egy tojásrántottát, húslevesből a répát, illetve saját készítésű francia salátát sem (ez utóbbit a répa, z.borsó, kukorica miatt) pedig mind ehetném. Ezért úgy éreztem, hogy vétkezem, ha ezeket eszem. Csak tudnám miért!?

Holnaptól szépen betartva az adagokat, fogok enni mindent a megengedettekből, mert totál azt éreztem, hogy ezt sem kéne, azt sem kéne, aztán mindig feladtam.

Egyébként ki hogy áll, mennyit fogytatok mennyi idő alatt?

1625. sizsu (válaszként erre: 1623. - Mókica)
2007. máj. 2. 14:21
Köszi. :))) Hogy állsz a Zónával? Sikerek?
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook