Atkins receptek (beszélgetés)
Sziasztok!
Nincs valakinek kedve és ideje összeszedni a recepteket egy wordbe? (másolás, beillesztés alapon)
Nagyon szeretném megcsinálni, de idő hiányában sajnos nem tudom :(
Hoxa
Csináltam a hétvégén kínait, megosztom veletek.
Újhagyma, fokhagyma, gyömbér wokban megpárol/süt egy kis chilli-vel.
Bambuszrügy, uborka, sárgarépa, káposzta, gomba, kaliforniai paprika két színeben egyben ömlesztve rádob. Kicsit süt, bőven meglocsol szójaszósszal, 5 füszer keverékkel megszór, citromfű, kis citrolmé, kevés édesítő, kóstolgatás mellett el lehet találni. Kevés vízzel felönt (de maradhat "szárazon" is,- úgy igazán Atkins), és keményítős vízzel olyan csúszkásra besűrít. A csirkemellett csikokra vágtam, kevés keményítőbe és tiszta szesszel kevert szójaszószba beáztattam, majd a trutyi elkészítése után a wokban külön megsütötem és a végén kevertem össze a szószósz és a nem szószos elegyhez is. Családnak mehet mellé barna risz. Az enyém háromszor evett belőle, azt mondták maradhatok.
Plusz sütöttem palacsintát is, íme az enyém ahogy csináltam: két púpos kanál vaniliás szójatejpor, ugyanennyi keményítő, 3 tojás, só, édesítő, sütőpor. Sajnos a szombati után a vasárnapiba belebűnöztem egy banánt is, mármint a tésztába turmixxal-> állat volt! Krémnek karobos, szójatejporos vanilia puding. Nem volt rossz:-) Édes tejföllel és lekvárral sem:-)
T.
Meg lehet szokni:-)
Amikor vega voltam elég sokat ittam belőle.
Ami viszont meglepett, mert nagyon nagyon szeretem. A magyar tofu, amit nagybótokban lehet kapni, a füstölt, nagy kedvencem. Van benne cukor. Istenem! Minek? Mi a fészkes fenének???
Tegnap este összedobtam, amit a hűtőben találtam:
2 hagymát egy kis kockázott baconnal megdinszteltem, majd beleszeltem 1/2 padlizsánt, 1 zöldpaprikát. Kb. 10 perc párolás után beletettem 40 dkg brokkolit, azzal is pároltam kb. 10 percig. Nyakon öntöttem 2 dl tejszínnel és beledobtam egy maréknyi reszelt sajtot.
Tálaláskor még megszórtam reszelt sajttal (Trappista és Karaván keverékkel). Ez kb. 3 adag lett és nagyon fincsi volt.
En talaltam es kiprobaltam egy receptet. A spargat teflon tepsibe tettem, soztam, borsoztam es olivaolajos kezzel "megcirogattam". Kb. 25 percre betettem a sutobe. Sajtszosszal egesz finom.
Vigyazz vele, minel hamarabb hasznald fel, nekem a hutoben kicsit megkeseredett a sparga.
4 személyre elegendő ( ha van család, nos az ő ebédjük is elkészül egyidejűleg): 1/2 kg darálthús (sovány scomb) + 1 egyész tojás + só+bors összedolgozni és cc. fél órát pihenteted. Ezalatt a karalábét apró darabokra farikcsálod héjastól is lehet. Én a szárát is összevégtam,meg egy-két levelét is.Lábasban annyi vizet tegyél fel forrni, cca amnnyi szószt akarsz, inkább többet,mert kivenni könnybebb belőle. Ha forr, 2 Maggi erőleves kockát feloldani benne és bele a karalábé forgácsokat+ jó sok vágott petrezselymet. Puhára főződ és kiszeded a léből. A húsból ping-pong labdánál kicsit nagyobb golyókat formáztam - vizes kézzel, hogy ne tapadjon- és a főzőlébe, amit esetleg vízzel pótolni kell, akkor, amikor jó lobogott beletettem és forgattam, hogy mindenütt megfehéredjen a hú ( ne főjjön szét).4-5 perc után próbaként vágj félbe egyet. A megfőtt gombócokat kivettem és a maradék levet a karalábéval kiturmixoltam. Hozzá tejfől és vissza bele a gombócok , felforralod és már kész is.
Hát ez egy kicsit hosszú lett, de ha szereted próbáld meg. Módjával lehet enni a szószból és a husi pedig megengedett.
Jó étvágyat! micimackó
Én vettem szójatejet...
Rabvallató kategória!
Én is vettem szójatejport és csináltam belőle palacsintát.
Meglepően jó lett, olyan az állaga, hogy beleharapsz és eltűnik a szádból (állati könnyű lett a tésztám). Ki fogom próbálni sütihez is.
Sziasztok!:9
Tegnap kaptam a TESCO-ban diétás mustárt, nagyon kevés CH-val, úgy örültem neki, mint kutya a farkának!:) Végre ehetek virslit mustárral, magában egy kicsit untam.:)
Palacsinta:
tojás, tejszín, szójatejpor, édesítő, csipet só
a szójatejporból nem kell sok, inkább a tojás adja az állagát. tök jó vékony palikat tudtam belőle sütni.
szójatejpor ch tartalma egy honlap szerint: 0,4g
nehéz elhinni, majd még utána nézek.
A palacsintba túrót tettem és eperrel díszitettem.
Maga volt a gyönyör.
Az alábbi két táblázat tartalmazza étkezési keményítőink, a Haas étkezési keményítő és a Haas Burgonyakeményítő adatait.
100 g étkezési keményítő (kukorica és burgonya keményítő)
Energiatartalom:
1444 kJ (340 kcal)
Szénhidrát:
84,5 g
Fehérjetartalom:
0,45 g alatt
100 g burgonyakeményítő
Energiatartalom:
1365 kJ (321 kcal)
Szénhidrát:
80 g
Fehérje:
0,1 g alatt
Zsír:
0,1 g alatt
Szia!
Szerintem ne ragozzuk el a dolgot. Első fázisban semmi keményítő!!!
Mentsd meg magad a csalódásoktól ;)
Ha nem első fázisos vagy akkor pedig: x.
Akkor nem szóltam.
Gustin Étkezési Keményítő
1898 óta bizonyít sikeresen a Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő, legyen szó akár sütésről, akár főzésről. A felhasználhatósága igen sokrétű: a levesek és szószok sűrítésétől a sütemények és torták lazításán át, a krémek állagának javításáig, szinte minden területen bizonyít.
A Dr. Oetker Gustint vagy a forró ételbe keverjük és felforraljuk vagy a süteménytésztához adjuk. Az adagolás az egyes receptekhez alkalmazkodik.
Tápérték adatok:
Összetétel
100 g/mtermékben
Átlagos energiaérték (kJ)1451
Átlagos energiaérték (kcal)346
Fehérje (g)0,5
Szénhidrát (g)85,9
Zsír (g)0,1
Az Atkins köny 0,0 Ch ír a keményítőre. Nem értem. Most akkor mennyi van benne?
3 tojásból rántottát sütünk./három vékony lapot mintha palacsinta lenne/majd kb. 3mm-es csikokra vágjuk mint a metélt tésztát.
Hozzáadunk 2o dk parajt,4 szeletelt parit,olívát, balzsam esetet,kevés gombát amit megdinszteltünk egy kis hagymán,borsot.
Palacsinta
2 tojás
6 ek étkezési keményítő
kevés tej vagy vizezett tejszín
szénsavas ásványvíz a massza higításához
só
olaj
A hozzávalókból a szokott módon palacsintatésztát készítek. Kevés olajat a tésztába is öntök sütés előtt. Töltelék az engedélyezett ételek közül választható ( túró, tejföl, kakaó édesítőszerrel, stb.)
Érdemes néhányszor átkevergetni a palacsintatésztát, mert a keményítő leszáll
az edény aljára.
Sziasztok !
Van valahol olyan rész ahol az Első fázisnak megfelelő kaják vannak leírva azon kívül ami az első fázis leírásánál van, vagy mazsolázni szoktatok az ittleírtakból ?
Szia Ancsy! A belső. fehérebb levelek a jobbak és tényleg a vastagabb "erek". Én vékony csíkokra vágom.
Próbáld meg a csirkesalátát.Alap: Grillcsirke husát apróra vágni, kevés joghurttal összekevered + majonéz+ ízlés szerint só, frissen őrölt bors , dijoni mustár. A kínai kel leveleket vékony csíkokra vágod és összekevered az "alappal". 1/2 - 1 órára hűtóbe tenni. Másnap is nagyon finom és nem esik össze. Tipp: kevés sült bőrét is tehetsz bele, így mégjobb az íze, de csak tényleg keveset. Ha abban a fázisban vagy, amelyik megengedi, bele lehet keverni egy kevés mandulaforgácsot , vagy sós mogyorót is.
Üdv.: micimacko