Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Atkins receptek fórum

Atkins receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
261. Timus (válaszként erre: 260. - Blackbear)
2004. máj. 14. 10:20
nagyon kevés belsőséget szabad enni. Nem emlékszem pontosan, de 40 g a megengedett. Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem. Valahol olvastam róla.
2004. máj. 14. 10:13

Sziasztok!


Komolyan mondom, már ettől a sok finomságoktól, amit írtok, is kicsöpög belőlem a zsír:-))))


Az elsőszakaszos ehet csirkemájat, zuzát, sertésmájat?

259. ancsy
2004. máj. 14. 08:36
Nagyon köszönöm! Én raktam hozzá még fejessalit, paradicsomot, paprikát, uborkát, pirított bacont és csirkemájat, fokhagymás, tejfölös öntettel leborítottam és nagyon finom , lett.
258. f954ece72f (válaszként erre: 257. - Ancsy)
2004. máj. 13. 19:41
A sérült leveleket kidobod.Olaj mustár. só, ecet az öntethez.Nekem a fehér tozsája jobban izlik mint a levele.
257. ancsy
2004. máj. 13. 18:48
Vettem egy kínai kelt a salátámba, de rájöttem, hogy nem tudom, hogyan kell elkészíteni. Légyszi valaki gyorsan írja meg, hogy minden levele ehető, vagy a külsőket el kell dobni, és hogy Ti mit szoktatok csinálni vele?
256. zazuka (válaszként erre: 254. - Anett59)
2004. máj. 12. 12:08

Én most kaptam meg a piros könyvet, és azt olvastam, hogy keményítő tartalmú ételeket azért NEM lehet enni, mert szénhidrát molekulák alkotják. A második szakaszos engedélyezett kaják rangsorán is valahol a 6. helyen van a keményítő tartalmú zöldség, és csak akkor ehető, ha az előzőktől nem hízik az ember lánya.


255. molntak (válaszként erre: 254. - Anett59)
2004. máj. 12. 07:46
Hányadik oldal ez????
254. anett59 (válaszként erre: 253. - EriAnyó)
2004. máj. 11. 18:01

Szaisztok! Én az olvastam a bibliánkba, hogy az étkezési keményitőt ehetjük, mert nincs benne ch???

Ki tud többet?

2004. máj. 11. 15:52
Az étkezési keményítőben kukoricakeményítő van, nem? Azt szabad?
252. ancsy
2004. máj. 11. 15:30
Akkor miért nem ehetünk keményítő tartalmú zöldségeket?
251. anett59 (válaszként erre: 250. - Ancsy)
2004. máj. 11. 15:28
Az étkezési keményitőben nincs ch, a szójalisztet pedig nem szabad az első szakaszosoknak.
250. ancsy
2004. máj. 11. 15:27
Étkezési keményítőt és szója lisztet szabad? Mennyi bennük a ch?
249. anett59 (válaszként erre: 246. - Lány)
2004. máj. 11. 15:04
persze kell!!!
248. anett59
2004. máj. 11. 15:04

FŰSZERES RAKOTT KARFIOL 6 adag

2 evőkanál vajat öntsünk egy serpenyőbe, fél fej hagymát és egy gerezd f.hagymát piritsunk meg benne. Adjunk hozzá 2 csésze darabolt karfiolt, és még egy percig hadjuk a tűzön.

Öntsük egy tálba, adagoljunk bele 1 csésze parmezánt, és 2 szelet ropogósra sült apró szalonnát.Tegyük egy kivajazott tepsibe, majd süssük egy órán át.

1 adag:3,6ch

247. anett59
2004. máj. 11. 14:58

HAMIS BURGONYAGOMBÓC 12 gombóc

1 csésze karfiol püré

2 felvert tojás

1/2 csésze parmezán

1 teáskanál petrezselyem

1 tk. szerecsendió

4 evőkanál szójaliszt

1 evőkanál só

4 evőkanál vaj

A tört karfiolhoz adjuk hozzá a tojást, a sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a lisztet. formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat

Forrásban lévő vizben főzzük meg őket.

Forrósitsunk fel vajat, és süssük meg a gombócokat aranybarnára.

egy adag: 1,5ch

szerintem liszt helyett rakhatsz bele étkezési kéményitőt, és igy megeheti egy első szakaszos is.

A ch tartalma is csökken.

246. Lány (válaszként erre: 240. - Anett59)
2004. máj. 11. 14:57
Kell közben kevergetni?
245. anett59
2004. máj. 11. 14:28

NARANCSÜDITŐ 4 adag

1 csomag cukormentes narancskocsonya

2 keményre vert tojásfehérje

2 teáskanál reszelt citromhéj

1 teáskanál narancseszencia

édesitő

4 szem földieper

4 jégkocka

4 citromszelet


Elkésziteni a zseletint, belekeverni a tojáshabot+citromhéjat, narancseszenciát, édesitőt.

robotgépbe turmixolni, majd hozzáadni az epret, és a jeget.Máris fogyasztható.

egy adag:2,5ch

Ha tudja valaki hol lehetne cukormentes narancskocsonyát venni, megköszönném ha elmondaná!!!

244. anett59
2004. máj. 11. 14:22

PALACSINTATÉSZTA /nem első szakaszosoknak/

12db

1/3csésze szójaliszt

1/2csésze viz

3 tojás

1 evőkanál olaj

az alapanyagokat keverjük ki robotgépben, majd süssük mint egy normál palacsintát.

1 palacsinta:0,9ch

243. anett59
2004. máj. 11. 14:19

FETABURGER 2adag

olvasszunk fel 2 evőkanál vajat, majd keverjünk össze: 1/2kg marhahúst, 1/4csésze fetával, 1/4csésze olivabogyóval, sóval és borsal.

formázzunk pogácsákat, és süssük ki a vajban.

egy adag: 1,7ch

242. anett59
2004. máj. 11. 14:15

PARMEZÁNOS CÉZÁR ÖNTET 14 evőkanál

4evőkanál tárkonyecet

2evőkanál oliva

egy kis sáfrány

1t.kanál citromlé

kávéskanál mustár

2káváskanál dijoni mustár

1teáskanál reszelt parmezán

egy pici foghagyma

édesitő

1tojás habosra verve

A hozzávalókat egy üvegbe kell tenni és jól összerázni, majd hűtőben tárolni.

1evőkanál:0,5ch

241. anett59
2004. máj. 11. 14:08
már megint elfelejtettem, ez 4 adag, egy adag ch tartalma 3,3
240. anett59
2004. máj. 11. 14:07

Galuska:

Kenj ki vajjal egy edényt.Keverj össze egy tojást+egy sárgáját, adj hozzá 1/2csésze tejszint majd a keveréket öntsd az edénybe.Lassú tűzön gőz felett melegitsd 45 percig, vagy amig össze nem áll.Boritsd ki zsirpapirra, várd meg mig lehül.

Kockára vágva isteni betétként bármilyen levesben.

239. anett59
2004. máj. 11. 14:04
bOCSI: EGY ADAG:3,3CH
238. anett59
2004. máj. 11. 14:02

Na akkor egy pár új Atkins recept:

ANGYALI SZÁRNYAK 6adag

1/4kg csirkeszárnyat mossuk le, és itassuk le a vizet róla.Izületeknél vágjuk ketté őket, a végüket dobjuk ki.Majd keverjünk össze: 1csésze szójaszószt, édesitőszert, 1/4csésze fehérbort, 2gerezd zúzott f.hagymát,1/4csésze szezám, vagy más olajat, és egy kis gyömbért.Egy tepsiben helyezzük el a szárnyakat egy rétegben, öntsük rájuk a szószt és egy éjszakán át pácoljuk őket a hűtőben. Másnap előmelegitett sütőben 160 fokon fél órán keresztül süssük őket.Remélem érthetően irtam. Jó étvágyat!!!

237. molntak (válaszként erre: 236. - Ata)
2004. máj. 10. 10:13
Westend City
236. ata (válaszként erre: 234. - Anett59)
2004. máj. 10. 09:55
Lelőhely?
235. molntak (válaszként erre: 234. - Anett59)
2004. máj. 10. 06:18
Hajrá hajrá irjál receptet, de olyat amit a magyar gyomor is bevesz!!
234. anett59
2004. máj. 9. 13:37
sziasztok, akit érdekelnek a receptek: ma vettem egy könyvet,Atkins-könyve/forradalmian új receptek/ 250 új recept van benne, és heti menürendek is.Szerintem nagyon jó, majd irogatok ki belőlük, ha érdekel valakit.
2004. máj. 7. 20:35

Nem találtam fel újra a spanyol viaszt, de nagyon fíííínom vacsit sikerült ma összedobnom:

EriAnyó karfiolfelfújtja (4 adag)

Főzz meg sós vízben egy kis fej (kb. 1/2 kg) karfiolt.

Közben verj fel 2 egész tojást 8 ek tejszínnel, fűszerezd ízlés szerint (én sót, borsot és szerecsendiót használtam).

Kockázz fel 10 dkg sült husit (nálunk a hűtőben csücsülő pulykasült volt az áldozat).

Vajazz ki egy tűzálló tálat. Tedd bele a karfiolt, szórd rá a husit, majd öntsd nyakon a tojásos tejszínnel. (Ha kikandikálna a karfiol, forgasd bele a masszába.)

A tetejére reszelj egy kis sajtot, majd tedd be előmelegített sütőbe. (Ha elviselsz egy kis bűnözést, szórj egy csipetnyi zsemlemorzsát a sdajtra, akkor szép ropogósra sül.)

Kb. 20 perc alatt süsd pirosra.

Ha jól számoltam, adagonként kb. 5 gr ch van benne.

Jó étvágyat hozzá!

232. zazuka (válaszként erre: 231. - Hoxa)
2004. ápr. 29. 12:55

Hali Hoxa!

Köszi az infót, azonnal utánajárok.

Üdv

Z.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook