Atkins receptek (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Komolyan mondom, már ettől a sok finomságoktól, amit írtok, is kicsöpög belőlem a zsír:-))))
Az elsőszakaszos ehet csirkemájat, zuzát, sertésmájat?
Én most kaptam meg a piros könyvet, és azt olvastam, hogy keményítő tartalmú ételeket azért NEM lehet enni, mert szénhidrát molekulák alkotják. A második szakaszos engedélyezett kaják rangsorán is valahol a 6. helyen van a keményítő tartalmú zöldség, és csak akkor ehető, ha az előzőktől nem hízik az ember lánya.
Szaisztok! Én az olvastam a bibliánkba, hogy az étkezési keményitőt ehetjük, mert nincs benne ch???
Ki tud többet?
FŰSZERES RAKOTT KARFIOL 6 adag
2 evőkanál vajat öntsünk egy serpenyőbe, fél fej hagymát és egy gerezd f.hagymát piritsunk meg benne. Adjunk hozzá 2 csésze darabolt karfiolt, és még egy percig hadjuk a tűzön.
Öntsük egy tálba, adagoljunk bele 1 csésze parmezánt, és 2 szelet ropogósra sült apró szalonnát.Tegyük egy kivajazott tepsibe, majd süssük egy órán át.
1 adag:3,6ch
HAMIS BURGONYAGOMBÓC 12 gombóc
1 csésze karfiol püré
2 felvert tojás
1/2 csésze parmezán
1 teáskanál petrezselyem
1 tk. szerecsendió
4 evőkanál szójaliszt
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
A tört karfiolhoz adjuk hozzá a tojást, a sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a lisztet. formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat
Forrásban lévő vizben főzzük meg őket.
Forrósitsunk fel vajat, és süssük meg a gombócokat aranybarnára.
egy adag: 1,5ch
szerintem liszt helyett rakhatsz bele étkezési kéményitőt, és igy megeheti egy első szakaszos is.
A ch tartalma is csökken.
NARANCSÜDITŐ 4 adag
1 csomag cukormentes narancskocsonya
2 keményre vert tojásfehérje
2 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál narancseszencia
édesitő
4 szem földieper
4 jégkocka
4 citromszelet
Elkésziteni a zseletint, belekeverni a tojáshabot+citromhéjat, narancseszenciát, édesitőt.
robotgépbe turmixolni, majd hozzáadni az epret, és a jeget.Máris fogyasztható.
egy adag:2,5ch
Ha tudja valaki hol lehetne cukormentes narancskocsonyát venni, megköszönném ha elmondaná!!!
PALACSINTATÉSZTA /nem első szakaszosoknak/
12db
1/3csésze szójaliszt
1/2csésze viz
3 tojás
1 evőkanál olaj
az alapanyagokat keverjük ki robotgépben, majd süssük mint egy normál palacsintát.
1 palacsinta:0,9ch
FETABURGER 2adag
olvasszunk fel 2 evőkanál vajat, majd keverjünk össze: 1/2kg marhahúst, 1/4csésze fetával, 1/4csésze olivabogyóval, sóval és borsal.
formázzunk pogácsákat, és süssük ki a vajban.
egy adag: 1,7ch
PARMEZÁNOS CÉZÁR ÖNTET 14 evőkanál
4evőkanál tárkonyecet
2evőkanál oliva
egy kis sáfrány
1t.kanál citromlé
kávéskanál mustár
2káváskanál dijoni mustár
1teáskanál reszelt parmezán
egy pici foghagyma
só
édesitő
1tojás habosra verve
A hozzávalókat egy üvegbe kell tenni és jól összerázni, majd hűtőben tárolni.
1evőkanál:0,5ch
Galuska:
Kenj ki vajjal egy edényt.Keverj össze egy tojást+egy sárgáját, adj hozzá 1/2csésze tejszint majd a keveréket öntsd az edénybe.Lassú tűzön gőz felett melegitsd 45 percig, vagy amig össze nem áll.Boritsd ki zsirpapirra, várd meg mig lehül.
Kockára vágva isteni betétként bármilyen levesben.
Na akkor egy pár új Atkins recept:
ANGYALI SZÁRNYAK 6adag
1/4kg csirkeszárnyat mossuk le, és itassuk le a vizet róla.Izületeknél vágjuk ketté őket, a végüket dobjuk ki.Majd keverjünk össze: 1csésze szójaszószt, édesitőszert, 1/4csésze fehérbort, 2gerezd zúzott f.hagymát,1/4csésze szezám, vagy más olajat, és egy kis gyömbért.Egy tepsiben helyezzük el a szárnyakat egy rétegben, öntsük rájuk a szószt és egy éjszakán át pácoljuk őket a hűtőben. Másnap előmelegitett sütőben 160 fokon fél órán keresztül süssük őket.Remélem érthetően irtam. Jó étvágyat!!!
Nem találtam fel újra a spanyol viaszt, de nagyon fíííínom vacsit sikerült ma összedobnom:
EriAnyó karfiolfelfújtja (4 adag)
Főzz meg sós vízben egy kis fej (kb. 1/2 kg) karfiolt.
Közben verj fel 2 egész tojást 8 ek tejszínnel, fűszerezd ízlés szerint (én sót, borsot és szerecsendiót használtam).
Kockázz fel 10 dkg sült husit (nálunk a hűtőben csücsülő pulykasült volt az áldozat).
Vajazz ki egy tűzálló tálat. Tedd bele a karfiolt, szórd rá a husit, majd öntsd nyakon a tojásos tejszínnel. (Ha kikandikálna a karfiol, forgasd bele a masszába.)
A tetejére reszelj egy kis sajtot, majd tedd be előmelegített sütőbe. (Ha elviselsz egy kis bűnözést, szórj egy csipetnyi zsemlemorzsát a sdajtra, akkor szép ropogósra sül.)
Kb. 20 perc alatt süsd pirosra.
Ha jól számoltam, adagonként kb. 5 gr ch van benne.
Jó étvágyat hozzá!
Hali Hoxa!
Köszi az infót, azonnal utánajárok.
Üdv
Z.