Atkins receptek (beszélgetős fórum)
Fóliás betyárpecsenye (molntak változat)
olivaolaj
4nagyszelet husi (mindegy milyen)
vöröshagyma (vagy újhagyma)
paradicsom
paprika
kolbász
ízlésszerint fűszerek (só, bors. fűszerkeverékek)
olajba bele a fűszerek jól megforgatni benne a husit kicsit állni hagyni. Addig felkarikázod a
paradicsomot a paprikát a kolbászt. Letépsz 4 nagy darab alufóliát ami a husi alatt maradt olaj a tálban azzal megkened a fóliákat. Bele a husika rá a hagyma kolbász paradicsom paprika karikák. (ha különlegeset szeretnél megbolondíthatod egy kis tejföllel még) Ráhajtogatod az alufóliát és kis batyut csinálsz belőle. Mehet be az előmelegített sütőbe 20-30 percre. Rostélyon is süthető. Még nem tudom milyen csak most sűl majd jelentem.
csirke spárgás krémmártásban
hozzávalók:
1 csirke
2dl tejszín
2 tojássárgája
200 g spárga
só, citromlé, olaj, petrezsejem a díszítéshez.
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, gyengén besózzuk, majd kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Felengedjük egy kevés vízzel , fedő alatt, lassú túzön puhára pároljuk, rövid lére sütjük. Közben megtisztítjuk a spárgát, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós, citromos vízben puhára főzzük és leszűrjük. A húst tűzálló tálba tesszük, saját levével leöntjük, tetejére halmozzuk a spárgát. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, kissé megtsózzuk, a csirkére öntjük, előmelegített forró (230 C) sütőbe toljuk, de nem sütjük, csak összeforrósítjuk (5-10 perc). Azonnal forrón tálaljuk, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel!
Szerintem a tejszínbe lehet krémsajtot nyomni, tuti megbolondítja!
CH: Foggalmam sincs, nem lehet sok!
Sajttekercs
Hozzávalók:
40 dkg eidami vagy trappista sajt, 3 főtt tojás, 30 dkg párizsi vagy sonka, 1 doboz medve (mackó) sajt, 1 kisebb fej hagyma, 20 dkg vaj, petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Megjegyzés:
Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamarmegdermed.
Vízöntő napra:
Sajtal sült karfiol
1 nagyobb karfiolt megmosok,rózsáira szedem.Kevés sós vízben 5-8 perc alatt félkeményre főzöm,tűzálló tálba teszem.
1,5kg paradicsomot keresztben bevagdalok,forró vízbe mártom,héjját lehúzom.Szártövét kivágom,húsát nagyobb darabokra szeletelem.
A paradicsomot zöldfűszersóval,oregánóval,rozmaringgal és apróra vágott bazsalikommal ízesítem,majd a karfiolhoz rakom.
250g gouda sajtot kisebb kockákra vágok,és a zöldségek tetejére rakom.
Az egészet kb.20perc alatt a sütőben átsütöm
A Bak jegyhez:
Joghurtfrappé 2 személyre
2 ág citromfű
1/2 lime
250g joghurt
1 ek. édesítő
8 jégkocka
A citromfüvet megmossuk,szárítjuk és lecsipkedjük a leveleit,durvára őröljük.
A lime-ot kifacsarjuk.Levét a joghurttal,édesítővel és a jégkockákkal együtt turmixba tesszük,majd hozzáadjuk a citromfű leveleket is.
A hozzávalókat a legmagasabb fokozaton krémesre mixeljük.
Hagymaleves
Fél kg vöröshagymát megtisztítok,és vékony karikára vágom.2 ek. vajat felforrósítok,hozzáadom a hagymát,pici sót,és állandó kevergetés mellett aranybarnára párolom.
Hozzáöntök 1 liter húslevest(kockából),és lassú tűzön megfőzöm.Amikor kész az egészet átpasszírozom.A családnak kenyeret pirítok hozzá,magamnak sajtot reszelek rá.
Szia!
Kenyérhelyettesítőnek egyél omlettet.Többen is ezt tesszük.2 tojás fehérjét habbá kell felverni,majd hozzákevered a sárgáját és csak egy PICI! sót. Bevajazott palacsintasütőben óvatosan süsd ki ,közben fordítsd meg! Vigyázz,ha leég, rohadt büdös és ehetetlen!(tapasztalat)Olyasmi lesz, mint a tortilla,vagy palacsinta.Töltheted hússal,sajttal,salátával..stb. Ha a "tésztába" teszel 10-12 csepp édesítőt,majd kisütés után megkened 3 kávéskanál diabetikus lekvárral,palacsintát ehetsz.(ch:3-4gr)Próbáld ki!
Látom Te csak olvastad a könyvet de nem érted:))
Vércukrot mivel stalilizálunk?:))
jaj de bolcs
hali,az éh-halál szélén állok,pedig ma kezdtem... :-) nincs vkinek vmi tutti szénhidrát mentes kenyér receptje?legalábbis a megengedett kereteken belül....
Örülnek, ha valaki beirna a recepteket, es nem csak reklamozna itt :-((((
Csokoladetorta 8-10 adag
Hozzavalok: 3 egesz tojas, 15 dkg mogyoro, 1 teaskanal sütöpor, 3 dl cukornak megfelelö edesitö szer (15 ml szaharin)
Tetejere: 3 dl tejszin, 2 evökanal cukor helyett szaharin, 1 teaskanal vanilia, 2 teaskanal kakao por.
Diszitesken lehet sötet diabetikus csokoladet reszelni a torta tetejere.
Megcsinalod a tortanak valot,es megsütöd 175 C-on kb. 40 perc. Hagyd kihülni.
A tejszint felvered a többi hozzavalokkal es igy kapsz 1 tejszines csokikremet. Ezt kened a kihült tortalapra ra. Gyors es finom.
Hi Mindenki!
Nem reklám, de a Nőklapja Konyhája tavaszi szánában rengeteg használható receptet találhattok, és ráadásul finomnak is ígérkeznek!
Riomarés saláta (2 adag)
Hozzávalók:
1 doboz Riomare halkonzerv(sós lében-változat!)
2 csésze apró darabokra tépett fejessaláta
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál tökmagolaj
kevés só és víz
A salátát egy jó mély tálba teszem,hogy könnyű legyen összekeverni. A Riomare konzerv levét rálocsolom és a halat villával jól összetöröm,majd a salátára szórom.Külön edényben összekeverem az ecetet,kis sót és kevés vizet, majd a salátára öntöm. Az egészet óvatosan összekeverem,hogy ne törjem össze , majd a tetejére öntöm a tögmagolajat.
Tojásrántottával isteni.
Szénhidráttartalma 1 adagnak:4gr
Atkins papa ír egy pillekenyér nevezetű, ropogós finomságról, ami beilleszthető ebbe a diétába. Úgy tudom a kenyér kapható készen is, de megtaláltam a receptjét. Még nem volt türelmem kiszámolnom a ch tartalmát, bocsi. Azt hiszem, lehetne a finomlisztet szójaliszttel helyettesíteni, mert sokkal de sokkal alacsonyabb a ch-ja.
Svéd száraz kenyér - Knache-Brot
Hozzávalók: 1 kg Graham-liszt, 20 dkg finomliszt, 1 dkg só, 1 dkg köménymag, 1,5 dl étolaj, 0,5 1 víz.
A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszőve1 4x8 cm nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk. Az így elkészített lapocskákat sütőlapra helyezzük és forró sütőben megsütjük. Rendkívül tartós, egymagában fogyasztva is ízletes.
fasírt:darált dagadó+Kotányi sertéssült fűszersó és tojás.
spenót:a fagyasztott spenótkrémhez csak rgy kis tejszínt és reszelt fokhagymát tettem, felforraltam és ennyi.Semmi rántás, habarás és mégis finom.
Napfényes Jóreggelt! :)
kipróbáltam a diókenyeret! sztem isteni! most is azt majszolgatom:) csak fél adagot csináltam a biztonság kedvéért :)
Joghurtos erdeigyümölcs-saláta:
Hozzávalók:
1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs
( de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint)
2 dl joghurt
ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer,
Elkészítése:
A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan a legfinomabb. Ezután az édesítőszert elkeverjük a joghurtal és ráöntjük a gyümölcsre. Jól összeforgatjuk és tálaljuk.
Elk. idő: 10 perc
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 62 kcal (259 kJ)
Fehérje: 2,2 g
Zsír: 2,1 g
Szénhidrát: 8 g
Koleszterin: 6,1 mg
Rost: 2,28 g
C-vitamin: 15,8 mg
B12-vitamin: 0,1 ug
Kalcium: 81,8 mg
Vas: 0,61 mg
Nátrium: 62 mg
hmmm, ezt ki is próbálom sztem most.
Dióskenyér:
závalók:
100 g darált dió
40 g vaj
5 tojás
édesítőszer
Elkészítése:
A darált diót vajjal, 2 egész tojással, kevés sóval, szaharinnal és 3 tojássárgájával összekeverjük. A 3 tojásfehérjét habbá verjük és az előbbi masszával elkeverjük. Kikent formában, lassú tűznél, 1 óráig sütjük. Néhány napig eltartható.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 315 kcal (1317 kJ)
Fehérje: 11,4 g
Zsír: 28,3 g
Szénhidrát: 3,3 g
Koleszterin: 248 mg
Rost: 1,15 g
C-vitamin: 2,5 mg
B12-vitamin: 0,22 ug
Kalcium: 74,1 mg
Vas: 1,64 mg
Nátrium: 76 mg
első fázisosoknak is!!!
Joghurtdesszert:
Hozzávalók:
4 dl joghurt
1 csomag zselatinpor
édesítőszer
10 dkg eper
Elkészítése:
A zselatint elkészítjük utasítás szerint, majd a joghurthoz keverjük. Formába öntjük, kihűtjük, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt az eperből és az édesítő szerből turmixolással öntetet készítünk mellé. A joghurthoz keverhetünk ízesítőként gyömölcslevet, és gyümölcsdarabokat is.
elkész. idő: 20 perc.
Energia: 167 kcal (698 kJ)
Fehérje: 11,9 g
Zsír: 7,4 g
Szénhidrát: 12,8 g
Koleszterin: 24,4 mg
Rost: 1 g
C-vitamin: 22 mg
B12-vitamin: 0,4 ug
Kalcium: 254,1 mg
Vas: 0,75 mg
Nátrium: 242 mg