Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Akvárium a lakásban fórum

Akvárium a lakásban (beszélgetés)

tegnap 20:36

Nekünk is volt,de köszönet a macskáknak, 1 kivételével eltakaritották az aranyhalakat, még nem voltunk otthon.

az a látvány fogadott, bogy csuromvizes a macska Í( a Cicu, szd első éviben történt és maradt l aranyhalunk

N em kapott ki, megkönnyebbültem, gyülöltem hal kaját venni. A fiam még alsós olt, egy kicsit szomorkodott

16. timycat (válaszként erre: 12. - Kentaurcica)
tegnap 19:29

Ez az akvárium csak úgy van:

[link]

tegnap 19:27
Évekig volt egy 100 literes, emlékeim szerint 8 oldalú henger akvárium. Gyűlöltem, alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. Azt hiszem, egy zero waste csoportban kótyavetyéltem el. Soha többé.
14. libikóka (válaszként erre: 12. - Kentaurcica)
tegnap 17:33
Talán ez [link]
13. andi6020 (válaszként erre: 12. - Kentaurcica)
tegnap 17:25
Egy virág sem csak annyi, hogy megveszed és van.
tegnap 10:53
Ezekszerint nem olyan egyszerű dolog, hogy megveszem és van.
11. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Andi6020)
tegnap 10:52
Igazad van, de mégis van valami élőlény melletted, nem csak a falak.
10. jajjj
tegnap 07:37
Nekem volt évekig 100l. Nem vállalnám be mégegyszer. Szép, de nincs az a házikedvenc élmény, és béna voltam, és folyton megbetegedtek, meghaltak, és utáltam takarítani.
9. timycat (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 19:59

Picike akváriuma volt a lányomnak. Neonok, guppik meg még valami "igénytelen" jószág. Ja meg egy üveg nyalogató.

Gyerek intézte. Én nem tekintettem házi kedvenceknek. Dísztárgy inkább, meg cicatv. Jó lecke volt a gyereknek, teljesen az ő felelőssége volt, voltak kudarcok, de pénzelt is belőle az állatboltossal, mert megugrott a szaporulat.

Aztán egyszer szólt a gyerek, hogy elég volt, eladta/átadta a halakat és kész.

Piciben nem nagy hercehurca.

Tetszett, de én lusta vagyok hozzá. Ha egyszer véletlen újra lesz akváriumunk akkor aranyhal és annyi.

8. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 3. - Fokhagyma)
tegnapelőtt 19:11
Algaevők, 2 fajta volt nekünk. Egyik az akvárium oldalát tisztogatta, a másik fajta a kavicsokat. Én csak turcinak neveztem, turkálta a kavicsokat.
7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 5. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 19:09
Egy jól és szépen felszerelt kisebb akvárium sem két fillér.
6. globus (válaszként erre: 4. - Tsfmvk)
tegnapelőtt 18:59
5. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 18:57

Akváriumunk halakkal, élőnövényekkel volt.

2.5 m x 60 cm-es volt.

Imádtam nézni, a szép halakat, a buborékokat, a növényeket, de a tisztítása nem volt egyszerű.

Hat évig volt meg talán. A macska is imádta nézni,órákig üldögélt előtte. Volt, hogy ki is pecázott 1-1 db-ot, ahol a mancsa beért.

tegnapelőtt 18:52

- Van akváriumod?

- Nincs? Akkor .....

Hofi, aki tuggya, tuggya :)

3. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 18:29

Nekünk volt még nagyon régen több állatunk is. Először papagájok, majd pintyek, tengerimalacok, majd a végül halak. Nem volt nagy az akvárium, nem jelentett gondot se a tisztántartás, se a halak etetése. A halfajtákra már nem emlékszem, csak a guppira, ami elevenszülő. Érdekes volt látni, ahogy a kis halak potyogtak ki belőle. Volt még olyan is, ami az üvegre tapadva tisztította azt. Nem emlékszem a nevére.

Ha nem akarsz túl nagy gondot, és szeretnél gyönyörködni a látványban, szerintem az akvárium jó megoldás. Persze, nem óriási.

Egyébként a papagájt is ajánlom, ha nem kimondottan halat akarsz. Nagyon kellemes társ tud lenni, a gyerekemmel együtt játszott, felült a vállára, meg a kisautóira. Élvezte, hogy utazik. Az egyiket "beszélni" is megtanítottuk.

tegnapelőtt 18:18

Egy 1000 literes tengeri akváriumunk volt. Szép volt, drága de leginkább melós. Korallok, bohóchalak, anemónák, doktorhalak, rákok, stb voltak benne.

Meguntuk, eladtuk, kandalló van a helyén.

Valami állat, és akkor hal? Semmi kapcsolatom nem volt az akváriumban élő lényekkel. Nem adott "van állatom" élményt.

tegnapelőtt 17:20

Van vagy volt neked? Mit tartasz vagy tartottál benne? Jó dolognak tartod?

Nagyon szeretnék már valami állatot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook