Akvárium a lakásban (beszélgetés)
Nekünk is volt,de köszönet a macskáknak, 1 kivételével eltakaritották az aranyhalakat, még nem voltunk otthon.
az a látvány fogadott, bogy csuromvizes a macska Í( a Cicu, szd első éviben történt és maradt l aranyhalunk
N em kapott ki, megkönnyebbültem, gyülöltem hal kaját venni. A fiam még alsós olt, egy kicsit szomorkodott
Picike akváriuma volt a lányomnak. Neonok, guppik meg még valami "igénytelen" jószág. Ja meg egy üveg nyalogató.
Gyerek intézte. Én nem tekintettem házi kedvenceknek. Dísztárgy inkább, meg cicatv. Jó lecke volt a gyereknek, teljesen az ő felelőssége volt, voltak kudarcok, de pénzelt is belőle az állatboltossal, mert megugrott a szaporulat.
Aztán egyszer szólt a gyerek, hogy elég volt, eladta/átadta a halakat és kész.
Piciben nem nagy hercehurca.
Tetszett, de én lusta vagyok hozzá. Ha egyszer véletlen újra lesz akváriumunk akkor aranyhal és annyi.
Akváriumunk halakkal, élőnövényekkel volt.
2.5 m x 60 cm-es volt.
Imádtam nézni, a szép halakat, a buborékokat, a növényeket, de a tisztítása nem volt egyszerű.
Hat évig volt meg talán. A macska is imádta nézni,órákig üldögélt előtte. Volt, hogy ki is pecázott 1-1 db-ot, ahol a mancsa beért.
- Van akváriumod?
- Nincs? Akkor .....
Hofi, aki tuggya, tuggya :)
Nekünk volt még nagyon régen több állatunk is. Először papagájok, majd pintyek, tengerimalacok, majd a végül halak. Nem volt nagy az akvárium, nem jelentett gondot se a tisztántartás, se a halak etetése. A halfajtákra már nem emlékszem, csak a guppira, ami elevenszülő. Érdekes volt látni, ahogy a kis halak potyogtak ki belőle. Volt még olyan is, ami az üvegre tapadva tisztította azt. Nem emlékszem a nevére.
Ha nem akarsz túl nagy gondot, és szeretnél gyönyörködni a látványban, szerintem az akvárium jó megoldás. Persze, nem óriási.
Egyébként a papagájt is ajánlom, ha nem kimondottan halat akarsz. Nagyon kellemes társ tud lenni, a gyerekemmel együtt játszott, felült a vállára, meg a kisautóira. Élvezte, hogy utazik. Az egyiket "beszélni" is megtanítottuk.
Egy 1000 literes tengeri akváriumunk volt. Szép volt, drága de leginkább melós. Korallok, bohóchalak, anemónák, doktorhalak, rákok, stb voltak benne.
Meguntuk, eladtuk, kandalló van a helyén.
Valami állat, és akkor hal? Semmi kapcsolatom nem volt az akváriumban élő lényekkel. Nem adott "van állatom" élményt.
Van vagy volt neked? Mit tartasz vagy tartottál benne? Jó dolognak tartod?
Nagyon szeretnék már valami állatot.