Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Windows 11 fórum

Windows 11 (beszélgetés)

14. Angel.in.the.night (válaszként erre: 1. - Ildi992)
tegnap 17:35

Találtam a YT-on egy video-t arról, hogy aki még ragaszkodik a Win10-hez, mit tehet érte:

[link]

Hátha segít ez valakinek...

tegnap 09:53

A munkagépemet már kicserélték, így azon win11 van.

A saját laptopom viszont 8 éves, win10 van rajta és így használom.

A saját gépemet, tényleg csak olyanra használom, amihez jó ez is egy darabig, azaz excel, word, internet.

Hamarosan veszek új gépet.

12. globus (válaszként erre: 6. - Amaunet)
tegnap 09:41

Így van. Bár nálunk a cégben éppen elavult van, ahányszor új op. rendszer, annyiszor új gép. Alaplap, vinyó, memória, vezérlőkártyák stb.

Itthon is régi, de minimálisra használom, pl. kinyomtatok egy doksit, erre tíz év múlva is jó lesz. Kivéve ha nem változtatják a pdf-et valami terjedelmes mássá :)

11. Amaunet (válaszként erre: 9. - Ildi992)
tegnap 09:34

Köszi!:)

Ha csak internetezésre használnám a gépet az számomra a leépülést jelentené és nem vennék több százezerért hozzá gépet.:)

10. Amaunet (válaszként erre: 7. - Ildi992)
tegnap 09:29

Lehet. Nem azzt írtam, hogy nem. A fórumot a Windows 11-ről indítottad.

Az, hogy a hardware fejlesztések mellett meddig akar valaki egy ősrégi gépen akárcsak internetezni is azt döntse el mindenki maga.

9. ildi992 (válaszként erre: 7. - Ildi992)
tegnap 03:21
Ha csak böngézeshez használod akkor elég a ChromeOS Flex telepíteni.
8. ildi992 (válaszként erre: 6. - Amaunet)
tegnap 03:17
Mozilla Firefoxot használsz (Windows 8-hoz ez ajánlott)
7. ildi992 (válaszként erre: 6. - Amaunet)
tegnap 03:14
Régebbi géperre is lehet operációs rendszert telepíteni. Hiszen nemcsak egyfajta van. Windowson kívül is van élet, és a mesterséges intelligenciát nem tolja az arcodra. [link]
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Ildi992)
tegnapelőtt 23:37

Nem, a régi gépekre a legritkábban lehet egy új operációs rendszert telepíteni.

A hardware, a technológia fejlesztések előre mutatnak. A fejlesztők a legritkább esetekben fejlesztenek egy 20 éves alap gépre. (Az "előre megyünk nem hátra" itt legalább értelmet nyer.😀)

A Windows 11-nek meg van az az előnye, hogy személyre szabható. Olyan felületet szabhat a felhasználó rá, mint egy win10 vagy win8 - amit korábban megszokott és mellette működnek az aktuális biztonsági frissítések.

5. Amaunet (válaszként erre: 2. - Anyagi)
tegnapelőtt 23:00
"A Windows 10 forráskódja 2017. június 24-én kiszivárgott az internetre, ami lehetőséget adhat újabb támadásokra.[8][9] A Windows 10 általános támogatása 2025. október 14-én ért véget.[10] Az átlagfelhasználók számára éves díj fejében 2026. október 13-ig[11], cégek és oktatási intézmények számára legfeljebb 2028. október 10-ig érhető el kiterjesztett támogatás.[12] Az operációs rendszer utódja a 2021-ben megjelent Windows 11."
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Ildi992)
tegnapelőtt 22:56

"a Microsoft korábban már több alkalommal is felhívta a felhasználók figyelmét arra, hogy novemberben érkeznek utoljára biztonsági javítások a 23H2-es verziójú Windows 11-kiadásokhoz. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nem vált az újabb – 24H2-es vagy 25H2-es – kiadásokra, a jövőben veszélyben lehetnek az adatai is."

[link]

Szóval, csak a 23H2-es verzió veszti el a támogatottságát és csak azok vesztik ezt el akik nem engedték a gépükre a 24-25-ös frissítéseket.

tegnapelőtt 22:56
a windows11 jo,s nekem semmi gondom vele,eleve ravolt telepitve a laptop-omra amikor evekkel ezelott vettem.
2. Anyagi (válaszként erre: 1. - Ildi992)
tegnapelőtt 22:52

A régi rendszer működése védtelen lesz frissítések nélkül.

De az új is eléggé más...

Nem nagy öröm (nekem) de meg kell tanulni!

Az a vész, hogy sosem tudható, mikor lesz a Win10-nek vége és mi minden fog elveszni vele....

tegnapelőtt 22:26
Szerintetek milyen a windows 11. Akinek ilyen van szereti? Aki nem váltott, azok szeretnének váltani? Vagy a régi gépekre is lehet telepíteni más operációs rendszert, és működni fog rendesen. Vagy nem is érdekel? Működik, ameddig működik? Hogyan áltok, hozzá a támogatás megszüntetésére? Egyálatlán hallottál erről?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook