Atkins receptek (beszélgetős fórum)
Desszert:
Vanília sodó
(Mennyiségeket nem tudok)
Tejszín+víz+édesítő+tojássárgája+vanília aroma
Ezeket össze kell főzni és elkanalazni.
Ha rátok tör az édesség utáni vágy, akkor Atkins-szal összeegyeztethető szerintem.
Hoxa
Egy jó kis recept. Vacsira:
10 szelet főtt bacon szalonna
1,5 csésze reszelt sajt
1,5 csésze apróra vágott vöröshagyma
4 egész tojás
2 evőkanál tejszín
só, paprika
A sütőt melegítsük elő 300 fokra. Egy kivajazott hőálló tálba rétegezzük a bacon szalonnákat , majd rá a sajtot, és a hagymát, és ismételjük míg el nem fogy.
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük össze a tejszínnel, és a többi maradék alkotóelemmel. Öntsük rá a keveréket a rétegelt szalonnára, sajra, és hagymára. Majd süssük 30 percig. Ha megsült hagyjuk állni 10 percig.
Jó étvágyat.
DESSZERT:
10 DKG SOVÁNYTÚRÓ CH: 3,7 gr
2 e.k TEJFÖL CH: 2 gr
1 TOJÁSSÁRGÁJA CH: 0 gr
1/2 CITROM HÉJJA és pár csepp citrom
Izlés szerint édesítőszer
Ezeket keverd össze,amikor készen van 3 szem meggyet vagy málnát tegyél rá és cukor nélküli tejszínhabbal is fogyasztható. ÖSSZES Ch: kb 7,5 gramm
Ricottakrém/1, 2, 3,fázisban ehető/
Fél csésze ricotta, negyed teáskanál reszelt cirtomhéj,negyed teáskanál vaniliakivonat, 1 csomag cukorpótló.
Összekeverni a hozzávalókát és jól lehűteni.
mai ebédem receptje:
Egy kissebb padlizsánt megpucolok, felkockázom majd besózom, negyed óráig állni hagyom, majd kinyomkodom, s leöntöm róla a levet.
Olajon a fokhagymát megpirítom, pele a padlizsánt, ey felkockázott paradicsomot, s a végén én parmezánt reszeltem rá, de havalakinek ez túl sós, akkor pl.trappistát is tehet rá.
Nekem nagyon ízlik, remélem nektek is fog.
Szia Hoxa!
Ezt a receptedet én is megcsináltam és egyszerűen csúcsjó volt.
Köszi a tippet! :O))
Spenótos fasírtrolád
Hozzávalók: 500g spenót, só, bors, 250g túró, 2 tojás, 50 g reszelt sajt (parmezán,edami), 1 csokor petrezselyem, szerecsendió, 2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kis olaj, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, ˝ kávéskanál provence-i fűszerkeverék, 500g vegyes darált hús, 2 mini paradicsom, néhány bazsalikom bóbita.
A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós vízben3 percig főzzük. Leszűrjük, majd krumpli nyomóba szedve kipréseljük belőle a vizet, és apróra vagdaljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a spenótot, 1 tojást, a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük, jól összedolgozzuk.
A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajban, majd a kinyomkodott zsemlékkel, a maradék 1 tojással, a mustárral, a paprikakrémmel, és a fűszerkeverékkel együtt a darált húshoz adjuk-gyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra: Kibéleljük a sütő tepsit alufóliával, megkenjük 1 kávéskanál olajjal, majd kb. 25x35 cm-es téglalapot formázva egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. A hosszanti széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva rásimítjuk a tölteléket, azután a fólia segítségével feltekerjük, két végét összenyomjuk. És a sütőben szép pirosra sütjük (1 óra). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd óvatosan deszkára emeljük, és kissé rézsútosan felszeleteljük. Süthetjük tortának is: a húsmassza felét zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tortaformába simítjuk, elkenjük rajta a tölteléket, majd bevonjuk a maradék húsmasszával, a többi ugyanaz.
Szerintem a zsemle kihagyható, bár így sűrűbb, keményebb lesz a fasírt. De lehet beletenni főtt tojást összetörve, vagy főtt karfolt is. Ez egyébként az össze fasírtszerűségekre igaz
Gombás mimózasaláta
Hozzávalók: 4 tojás, só, bors, 250g sampinyon gomba, 250 g barna sampinyon gomba, 4+2 evőkanál citromlé, 200g zsenge spenót, 10 szál snidling, 200g pácolt, sovány nyers sonkaszelet, 1 kávéskanál csípős mustár, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl kefir.
A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hidegvízbe merítve lehűtjük. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és azonnal meglocsoljuk 4 evőkanál citromlével. A spenótot megmossuk, kicentrifugáljuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A snidlinget leöblítjük, (ollóval) finomra vágjuk. A sonkát 1 cm-s csíkokra szedjük. A mártáshoz meghámozzuk a tojásokat, kettő sárgáját félretesszük a díszítéshez, a másik kettőt péppé törjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, a kefirt és 2 evőkanál citromlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belereszeljük a főtt tojásfehérjéket és elkeverjük a snidlinggel. A formásabb spenótlevelekkel kirakjuk egy tál szegélyét, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, összekeverjük a gombával és a sonkával, majd tálra halmozzuk. Tetejére reszeljük a félretett tojás sárgákat. Csak az asztalnál locsoljuk meg és keverjük össze a mártással.
Rokfortos vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej lollo saláta, 1 evőkanál tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem
Az öntethez: 100g érett márványsajt, 2 evőkanál majonéz, 3dl joghurt, ˝ citrom leve, 1 evőkanál méz, só, bors
A tojást sós vízben, az újraforralástól számított pontosan 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve kihűtjük és meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, A karalábét és a retket karikára, az uborkát és a sárgarépát hosszanti szeletekre gyaluljuk, azután kissé rézsútosan valamennyit vékony csíkokra-pálcikákra vágjuk. A tökmagot serpenyőbe szórjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk. A legszebb salátalevelekkel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a maradékot falatnyi darabkákra tépkedjük, majd a tál aljára szórjuk. Tetejére halmozzuk a zöldségeket, megszórjuk tökmaggal, finomra vágott petrezselyem felével, végül a kettévágott tojással és 1-2 szál tetszőleges zöldfűszerrel díszítjük.
Az öntethez apróra-finomra morzsoljuk a márványsajtot, csinos tálkába tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a citromlét, a mézet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és sima-bársonyos krémmé keverjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál öntözzük meg vele a salátát
Szerintem a méz helyett lehet édesítőt használni, a joghurt helyett inkább tejföl vagy tejszín, akár keverve.
Szia! Mivel nem elünk mindnyajan az orszag hatarin belül, igy pl. nekem nincs lehetösegem megvenni a nöklapjat.
Szivesen vennem, ha beirnad ezeket a jo recepteket. En is beirogatom, ha talalok valamit.
Elöre is köszönöm.
Sziasztok!
Ez ugyan eredetileg nem Atkins-féle recept, de a hozzávalók alapján nyugodtan lehet fogyasztani, mert az íze valami mennyei! :)
Rokfort-borda
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj csont nélkül, 10 dkg márványsajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, 8 szelet bacon
A húst vékonyra kiklopfolom. A sajtokat lereszelem, összekeverem, és a vajjal együtt a húsra ráteszem. (Nem rákenni kell, hanem henger formában a szélére tenni!) Ezután a húst feltekerem, és minden feltekert húsra még ráteszek (rátekerek) 2-2 szelet bacont. Majd mindegyiket külön alufóliába csomagolom. Az alufóliát lehetőség szerint légmentesre kell zárni. Bő olajban, kis lángon kb. 25-30 perc alatt sütöm meg, de lehet tepsiben, olaj nélkül is sütni, kb. ugyanennyi idő alatt.
Ha kisebb karajt veszünk, akkor csak minden második szeletet kell átvágni teljesen, így szép nagy szelet húsokat kapunk.
Sütemény liszt nélkül (nem az első szakaszosoknak)!
2 marék dió,2 marék mogyi,2 marék mandula,1 marék aszalt barack,1 marék aszalt szilva,1 marék mazsola,1 citrom,6 tojás,1 sütőpor,1 ek szódabikarbóna.
Az anyagokat daráld össze,gyümölcsöket aprítsd össze.citrom héjját reszeld rá, kis fahéjjal ízesítsd.
Sütőt béleld sütőpapírral.
A 6 tojást válaszd szét,a sárgájához tegyél 6 ek édesítőt,1 teáskanál szódabikarbónát és a citrom levét.A fehérjét kemény habbá kell verni,majd apránként a magkeverékkel együtt a sárgájához keverjük. A kész masszát 180-200 c fokon előmelegített sütőben megsütjük.Kb 30-35 percig sütni.( Ezt a Story magazinból vannak Atkins diétázóknak)Lányok,fiúk ne szídjatok nem próbáltam még ki,majd ha második szakaszban leszek!
Mai ebédem receptje:
Tegnap éjjel 10kor csaptam össze, de meg sem kostoltam. Ma kiderült, hogy remekül sikerült:
Olajon darált pulykahusit megsütöttem fűszerekkel (curry, fűszersó), icipici tejszínnel felöltöttem. Nem úszott benne, csak épphogy érintette.
Egy műanyag dobozka aljára tettem egy kis füstölt sajtot, kockázva.
Rálapátoltam egy kis husit.
Rákockáztam főtt tojást.
És rátettem 1 ek majonézt.
Jól összerázódott, mire becuccoltam a melóhelyre.
Nagyon finom volt.
Ezzel csak azt szeretném kifejezni, hogy nem kell mindenhez recept, engedjétek szabadon a fantáziát, amit szabad, abból dobájatok össze ezt-azt, és máris kész.
És sosem ugyanolyan, tehát nem lehet megunni. :)))
Hoxa
Sóban sült csirke(hozzávalók:1db csirke,1kg só)
Egy tepsibe beleöntöd az 1kg sót,egyenletesen elrendezgeted.Erre ráteszed a kívül-belül megmosott csirkét.1-1,5 óra alatt finom puha lesz.Egyszer meg kell fordítani,hogy egyenletes legyen a sülés.
Egy adag:288kcal és 0gr ch
Fasírt(40dkg darált pulykahús,4tojás,2 gerezd fokhagyma,pirospaprika,majoranna,bors,só)
Két kenménytojást a darálthúsra reszelünk,a másik két tojást beleütjük a masszába és jól elkeverjük a hússal.Ízlés szerint ízesítjük.Római tálban és olajban is kisüthetjük.
Egy adag:240kcal,1.4gr ch
Csirkesaláta 2 szemelyes adag
20 dkg csirkemellfilé, 2 evokanál olaj, 5 dkg majonéz, 1 dl joghurt, kiskanál currypor, só, orölt bors,porehagyma
A csíkokra vágott csirkemellet fuszerezés (só, bors) után megpirítjuk az olajon, majd lehutjük. A majonézt elkeverjük a joghurttal,a curryporral, kevés sóval, orölt borssal és egy pár csepp citromlével. A majonézes öntethez adjuk a csirkemell csíkokat, a felkarikázott póréhagymát, majd behutjük és tálaljuk.
Joghurtbol kevesebb is eleg bele szerintem.Munkahelyre is viheto!
Óvári pulyka
2 db pulykamellfilé, 6 szelet gépsonka, 6 szelet óvári sajt, 25 dkg csiperkegomba, 5 evokanál olaj, só, orölt bors
A pulykamelleket sóval, borssal fuszerezzük, majd olajon megpirítjuk. A húsokat tuzálló tálba fektetjük, és rátesszük az olajban puhára párolt gombát. A pulykát a sonka- és a sajtszeletekkel beborítjuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Vigyázat lányok, fiúk!
1 db 6 cm átmérőjű paradicsom = 6 g ch
1 gerezd fokhagyma = 1 g ch
2,5 dl vágott vöröhagyma = 14 g ch
Számoljatok velük.
Üdv:
Hoxa
NEM LEHET ABBAHAGYNI" CSIRKE
1 közepes nagysagu csirkemell, 1 pupozott tk pirospaprika, 1-1mk majoranna, bors, , 1 tk so, 2 gerzd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 4 ek olaj , 1 dkg vaj, 1 keshegynyi örölt kömeny.
A csirket feldarabolom . A füszereket összekevered a kicsire vagott fokhagymaval. A husokat megmartom a füszeres keverekben es a kiajazott tepsi aljara egymas melle rakom. A maradek füszert raszorom . Rateritem a karikara vagott hagymat, reszelt sajtot es megöntözöm az olajjal elkevert tejfölt. Elömelegitett , forro sütöben 50 percig sütöm.
Sopszka saláta
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kígyóuborka,
2 húsos zöldpaprika,
4-5 paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
2 evokanál borecet,
5-6 evokanál olaj,
10 dkg juhsajt
Elkészítése: Az uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az így elokészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk. 1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás elott a juhsajtot a tetejére morzsoljuk.
Töltött cukkini
4 cukkinit megtisztítok, félbevágok, esetleg levágom a héját. A belsejét kikaparom és félreteszem. A vágási felülettel lefelé egy kivajazott tálba teszem és elömelegített sütöbe rakom 5-10 percre. Közben 1 fej hagymát olajon megpirítok, hozzákeverem a cukkini belsejét, 20 dkg gombát, 10 dkg sajtot. Megsózom, borsozom, és 1 tojást hozzákeverek. A cukkiniket megtöltöm a masszával és tetejüket megszórom reszelt sajttal. Visszatolom a sütöbe, ahol már 5 perc alatt el is készül. Melegen a legfinomabb.
fogyókúrás
Tuzálló tálba öntök egy kis olivát, rá egy sor leborözött, felkarikázott paradicsomot. Egy tonna apróra vágott fokhagymát, majd mozarella sajtot.
Leborítom még egy sor paradicsommal, és egy kis bazsalikomot szórok a tetejére.
10 perc. Mármint 10 perc az elokészület, kb. 20 a sütés.
Nem bírunk betelni vele.
Ízbomba !!!!
Sutoben sult zoldsegek tojassal
Hozzavalok:
1 paprika
2 cukkini
1 padlizsan
1 paradicsom
nehany virsli
3-4 tojas
Egy serpenyoben aprora vagott hagymat megfonnyasztani pici olajon, hozzaadni a kockara vagott friss paradicsomot. Hozzaadni a tobbi kockara vagott zoldseget, sozni, borsozni, es pici level felontve kb. 30 percig parolni. (ha van otthon friss bazsalikom-level, mehet bele) Amikor a levet elfotte, kivajazott jenai talba onteni, nagyobb darabokra vagott virslivel elkeverni, 3-4 melyedest csinalni bele kanallal, amibe a tojasokat finoman beleutjuk. Forro sutobe dugni, amig a tojasok meg nem sulnek. Aprora vagott petrezselyem-zolddel meghinteni.
Rakott zöldség
Hozzavalok: 20dkg padlizsán , 20dkg cukkini, 20dkg, kaliforniai paprika, 20dkg gomba, csipet gyömbér, csipet bazsalikom, 5dl husleves(lehet kockabol is), 10dkg vaj, reszelt 20dkg sajt lehet trappista elkészités igen egyszerü!! A kivajazott tepsibe rétegezve rakjuk a zöldségeket lényeg minden kicsit vastagabb legyen a megszokottnál a füszerekkel jól befüszerezzük a tetejét jól nyakon öntjük huslevessel+rá szórjuk a sajtot sütöben szép pirosra sütjük!!
Daralt hus tekercs
Ez a finomsagadag egy csalad egesz napos kirandulasahoz lehet melto utitars.
A daralt husit darald le meg ketszer.
Tepj egy nagy darab alufoliat kend be vajjal es boritsd ra a daralt hust.
Nyujtsd ki ujjnyi vastagsagura, szord meg soval es borssal.
Vagd ossze csikokra a majat, fott sonkat, gombat, savanyu uborkat.
A sajtot szeleteld fel, a kolbaszt akar karikara is vaghatod, ha nem jut
eszedbe jobb mertani alakzat.
A kiteritett husira oszd el szep egyenletesen az alkotoreszeket: majat,
sonkat, gombat, kolbaszt, uborkat,
teritsd a kozepere a sajtszeleteket es az egeszet tekerd fel. J
o szorosan csomagold be a foliaval, s ovatosan tedd be a sutobe sulni.
Viszonylag hamar megsul (kozepes hofokon kb. egy ora), es a folia
benntartja az izeket.
Ha megsult, foliastul hagyd kihulni.
A hideg foliat mar le lehet venni es a tekercsbol gyonyoruseges szeleteket
lehet vagni.
Daralt hustekercs 2
50 dkg darált sertés tarjából fasírtot kell készíteni, csak a kenyeret ( zsömlét ) kell kihagyni. Jól kidolgozni, majd alufóliát -nagyobb darabot - bekenni olajja. A húsmasszát rá kell teríteni 2 cm-es rétegben, majd sonkával beteríteni, 20 dkg reszelt sajtal megszórni.
Föl kell göngyölni mint egy roládot, majd alufóliástól sütoben megsütni. Én még sütés után fólia nélkül kicsit megpirítom a tetjét.
Lehet másféle tölteléket is tenni a roládba !
Csirke Fajita
Családi recept (4 csirkemellhez)
! cayenne bors ízlése szerint (1/8 - 1/4 teáskanál),
! chili-por ízlése szerint (1/2 - 2 teáskanál),
! 1 teáskanál paprika,
! 1 teáskanál só,
! 1/2 teáskanál hagyma por,
! 1/4 teáskanál fokhagyma por,
! 3/4 teáskanál összemorzsolt
csirkehúsleves-kocka,
! 1/4 teáskanál elmorzsolt zsálya,
! 1/4 teáskanál római kömény
! maximum 1 teáskanál cukor helyett, edesitöszer
Keverjük össze egy kis tálban ezeket a hozzávalókat. Készítsük el a Fajitát az alábbiak felhasználásával:
! 1 zöld, húsos paprika,
melyet csíkokra vágott,
! 4 bor és csont nélküli csirkemell,
melyet vékony csíkokra vágott,
! 2 evokanál olaj,
! 1/3 csészényi víz,
! 1 közepes hagyma, szeletelve.
Süssük a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb méretu, nyeles, tapadást gátló bevonattal bevont edényben, 5 percig közepesen magas láng felett. Adjuk hozzá az elokészített fuszerkeveréket, a vizet, a zöld paprikát és a hagymát, süssük tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig , vagy amíg a csirkehús meg nem fo. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk. Tortilla kenyerbe feltekerve fogyasztja a csalad, mi csak salataval.
Csirkemell (Indonéz)
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 3 közepes vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 evokanál curry, 1 teáskanál orölt fahéj, 1 teáskanál orölt édeskömény, 3 evokanál kukoricaolaj, 4 evokanál kókusztej, 3 chilipaprika, só, 4 szál bazsalikom
A csirkemellet kicsontozzuk, leborözzük, megmossuk. Kevés sóval, curryvel roston megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az összezúzott fokhagymát, a karikára vágott chilipaprikát, a fahéjat, a köményt, a curryt, sót, ketchupot. Jól elkeverjük, és felöntjük a kókusztejjel. A megsült csirkemelleket beletesszük a kókusztejes, fuszeres lébe, és 4-5 percig együtt pároljuk. Állandóan kevergetni, rázogatni kell, míg be nem surusödik, ügyelve arra, hogy le ne égjen. A csirkemellet bomártásban tálaljuk, bazsalikomszárral díszítjük