Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nem kellene számolgatnod a kalóriákat. Az embernek azért van az éhség-jóllakottság központja az agyában:-)
Engedd, hogy a szervezeted irányítson téged!;-)
Szia, Liza!
Nem, éppen ellenkezőleg, túl alacsony a testtömeged, jó lenne, ha fölszednél kb. 10 kg-ot.
Van rendes étvágyat? Fogytál az utóbbi időben? Mióta ennyi a testtömeged?
Sziasztok!
Szerintem igaza van food-nak...NE CSINÁLD EZT!!!Én 18 éves vagyok és 40 kg...a 170cm-mel...
Képzelj el engem, én 13 évese kezdtem el h "jajj milyen kövére vagyok" a tükörbe se néztem bele nehogy meglássam magam...aztán 17 kórházba kerültem sikerült felszednem 5(!!) kilót. Ez borzalmas...már kezdek jobban lenni...és csak most esett le h nem kell nekem anorexiásnak lennem és NEM KELL ÉHEZTETNEM MAGAM ahhoz h vékpny legyek..elég ha mindenből keveset és lassan eszek...és este 18 00 probálok nem enni...sztem ezzel és mozgással mindenki lefogy ...de az istenért ne legyetek olyanok mint ÉN!!!!! aki akar az irhat nekem privibe (e-mail címem az adatlapomon) válaszolok
Gaby, ez már beteges, amit csinálsz!
TE ANOREXIÁS VAGY! MENJ PSZICHIÁTERHEZ! ÉS NE BUZDÍTS MÁSOKAT IS A FOGYÁSRA, MERT AZZAL CSAK ROSSZAT AKARSZ NEKIK, HA NEM TUDJÁK ELÉRNI AZ AMÚGY IS ELÉRHETETLEN (ÜL ALACSONY) SÚLYT ! ! !
szija mana!
minden kezdet nehéz de figyeld meg, hogy szépen bele fox jönni ha már látod hogy elértél eredményeket, eröt fog adni ahhoz, hogy tovább folytasd és a végén megfogod szokni hogy kevesebbet eszel.én már sajnos átestem a lo tulso oldalára és már étvágyam sincs...168cm-el vagyok kb 45kg.nem birok enni pedig akarok.Hizni nem karok pedig mindenki mondja hogy minimum 5kilot fel kéne szednem de én igy érzem magam jol.Nem kivánom hogy idáig eljuss de sok kitartást kivánok a fogyokurádhoz!
Szia, Kyra!
Ilyen esetekben igencsak nehéz biztonságos dózist megadni (magára a koffeinre is igaz ez, ezek arra is vonatkoznak). Mindig lehet egy olyan eset, amikor utólag derül ki, tévedtünk, de az már nem segít.
Szia, Kyra!
A két hatóanyag esetén ismert szinergizmus lép föl. Itt mások a mennyiségek is, nem az 1 kávé és az 1 aszpirin a veszélyes eset, ennél jóval nagyobb dózisokat alkalmaznak.
De akkor ilyen erővel, aki bevesz egy fájdalom csillapítót az ne igyon rá kávét negyedóra múlva? (vagy fordítva).
Ééééés egy darab koffeintablettához fél aspirin kéne vagy egy egész?
Meeeg az aspirint ugye elöbb porrá kell törni? vagy szétrágni nem?
Éppen ez az, hogy nem kell tartoztatnunk magunkat a finom kajáktol, hanem meg kell találni a mértékletességet és lehetöleg akkor kajálni ilyen dolgokat, amikor gyorsabb az ember anyagcseéje vagyis délelött és délután még valami testmozgást hozzáfüzni és akkor azzal el is égettük a kaloriákat. No büntudat és még egézségesebbek is leszünk a mozgás miatt.
Én is szoktam enni édességet minden nap meg valamikor söt inkább föleg este de mit csináljak ha akkor kivánom. Persze nem egy egész tábla csokit hanem 1-2kockát.
Gaby! Nagyon köszi a biztatást, de lehet hogy leteszek a dologról, mert sokak szerint 166cm-hez nem illik a 45kg: mert mindenféle betegség és szövődmény fog akkor kialakulni ha annyira lefogyok.
NEM LEHET EGY ÉLETEN ÁT TARTÓZTATNI MAGUNKAT A LEGFINOMABB KAJÁKTÓL! AZZAL TÖNKREVÁGNÁNK AZ ÉLETÜNKET!
Küldök neked egy üzenetet privátba is. Azt ha gondolod, írj vissza privátba te is...
Szia Szélvész!
Nem akarok prédikálni, de visszaolvastalak benneteket és szerintem,nagyon rossz hatással vagytok egymásra, az 500 kcal-ás étrend, meg ez a koffein+aszpirin hajmeresztő!
Szia, Benedetta!
Mindegy, hogy beteges-e, vagy sem, hogy anorexiás vagy-e, vagy sem. A lényeg, hogy ezen az állapoton változtatni kell, minél előbb. Tényleg, szüleid tudnak róla? Pszichológust nem szeretnél fölkeresni? Sokan gondolják, hogy ciki, pedig egyáltalán nem az.
Szia, Szélvész!
Jaj, ez nem jó...Azzal, hogy eléred, kimaradjon a mentruációd, nem teszel jót, több okból sem.
A testképzavarnak pont az a lényege, hogy az emner úgy érzi, helyesen képes megítélni külsejét, de valójában nem tudja.
500 kcal/nap előbb-utóbb kinyírja a szervezetet, vagy maradandóan károsítja.
Szia, Tinti!
Önmagában az ekkora ingadozás az energiabevitelben nem szerencsés, nem merem azt mondani, hogy nem lehet (akár emésztő- vagy idegrendszeri - étvágyszabályozás - következmények).
Tulajdonképp az nem jó, hogy ilyen falási rohamaid vannak...Leginkább ezt kellene valahogy megszüntetni. Szüleid tudnak erről?
Szia, Kyra!
Ez egy ismert zsírégető keverék, szinergizmus lép föl.
"Amúgy nem értem hogy az aspirin meg a koffeintabi mivel hatnak egymásra vagy valami." - Ezt egy gyógyezerészi vagy orvosi diploma után sem illendő kijelenteni:-) Látod, én sem tudpm, de tudom, hogy ezek főleg ilyen esetekben veszélyesek. Maga a koffein is. Alultáplált szervezet, koffein, kis mozgás és/vagy izgalom, és mondjuk, szívinfarktus a vége.
A koffeinnek és az aszpirinnek (acetilszalicilsav) is rengeteg hatása van, nehezen kiszámíthatóak a következmények.
Szerintem ez beteges. Én hülye vagyok, amiért egyáltalán ezzel a témával foglalkozom, de hogy te miért foglalkozol ezzel...nem tudom. Én csak azért akarok 44-45 kg lenni mert akkor kisebb lenne a mellem és nem jönne meg a havi -szerintem ezek előnyök. Azt meg magasról leszarom, hogy mit gondolnak vagy akarnak a fiúk!!! Eddig egyszer próbáltam meg hánytatni magam (egy nagy kajálás után), de nem sikerült. Másnaptól kezdve (azaz tegnap óta) nem eszem napi 500kcal-nál többet és mellette futok is 3-4 km-t.
Szerintem nem vagy dagadt. És én se vagyok dagadt. Ezt reálisan, pontosan tudom, látom és nem emiatt akarok lefogyni. Nekem jó a testképlátásom. De neked -szerintem, de az tuti- nem. Már hogy a fészkes fenébe lennél dagadt?????
Nem hiszem, hogy 15 évesen lehet valaki dagadt:)
A véleményeden nem tudok változtatni,sem a döntéseiden. De szerintem 15 évesen nem azon kellene filóznod, hogy dagadt vagy-e vagy sem... és nem szabadna undorodnod az ételtől. Azaz nem tudom elképzelni, hogy 15 évesen ne szeretné valaki a tejberizst, a hamburgert, a pizzát(húhh,ezek most jó hizlaló kaják,de ezek a legfinomabbak:D) vagy a rántott husit sült krumplival.... vagy a franciasalátát és még sorolhatnám...
ÉS ha undorodsz az ételtől,akkor mit eszel egész nap?
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?