Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Tudod biztos azért írok itt, mert neki mégsem mondhatom ezeket. És több ok van, ami miatt nem megyek oda segíteni, egy az a 160 km, ami köztünk van. kettő van nekem saját családom, három, már , amikor ott voltam, és beszéltem vele, és megígérte, hogy majd issza a nutridrinket, akkor még elhittem, hogy bármit is betart, amit mondd neki vki. De mint már láttam más anorexiásnál is vhogy kicserélte a nutridrink tartalmát vízre, vagy ilyes, így még fogyott.
De tényleg nem akarok belevonódni ebbe, mert így is túl sokat foglalkozom vele. Nekem nem dolgom, hogy 625. emberként megmondjam mi a baja, és, h. enni kell.
Nem vagyok féltékeny amúgy a gyerekstátuszára, én nem akartam volna 13 évesen cumisüvegből inni reggelenként kakaót anyámék ágyában.
Nem gondolom, hogy a szülei bosszantására nem eszik, de már írtam. Hanem maga miatt nem eszik. És szerintem be van szűkülve annyira, hogy ne érezze át mit élnek át a szülei. Lehet az is , hogy tudja, hogy a szüleinek ez nem jó, csak nem érzi. De biztos nincs Gyereked Kyra, így nem biztos, h. tudod milyen érzés egy szülőnek haldokolni látni a gyerekét, hogy már kihullik a haja, hogy nincs rajta csak csont, és bármikor meghalhat egy megfázástól is.
szóval szegény beteg csajszi
meg szegény beteg alkoholisták, meg szegény beteg drogosok
Mintha egy csöppnyi féltékenységet vélnék felfedezni... Biztos nem jó neki se hogy "gyerekként" vele foglalkozik mdki, de azt mégse mondhatja h "hagyjatok már békén", lehet hogy tévedek de biztos nem ő küldte el saját magát azokhoz a nagyonhűűdeneves orvosokhoz akik-mint írtad- 5 éve nem tudnak rajta segíteni. Biztos hoyg nem szándékosan készíti ki a szüleit, ezzel saját magát bünteti, nem pedig aza célja hogy mással b*sszon ki egy jót.
Egyébként sajnos énse tudom hogyan lehet meggyógyítani ezeket a betegségeket, azt viszon tudom, hogy hogyan nem lehet.
Amúgy "És szívesen segítenék feltárni a problémákat, ha nem ezt tennék öt éve a legjobb orvosok, szakemberek"- egy igazi társ nem így gondolkozik -> ott vannak az orvosok majd azok meggyógyítják!... hát na igen...
Megha amugy is tudod miből ered a próbléme akkor miért nem próbálsz meg segíteni rajta ahelyett hogy itt a fórumon b*szod le aza szegény beteg(!) csajszit????
Aki 170cm-esen képes lefogyn 31kg-ra annál tényleg vmi komoly probléma lehet...És az ilyeneket tényleg nem kell csesztetni mert akkor csak még roszabb lesz és nem szabad idegesiteni a kajával mert akkor már csak azért sem fog enni és ezt saját tapasztalatbol mondom.Szivesen elbeszélgetnék egyszer ezzel a lánnyal.Egyépként anorexiába általában magas intelligenciáju emberek esnek ez statisztikailag bizonyitott, mivel a maximumot akarják magukbol kihozni minden téren és igy a saját külsejükkel is, ezt tulzásba viszik és ebböl lesz az anorexia.
Egyépként böbe szerintem ez a lány sajnálja a szüleit csak tulzottan elhatalmasodott rajta ez a testképzavar és egyszerüen nincs lelkiismerete megenni a kaját
nem kell aggódni sztem megértő voltam vele is. Csak felidegesít, hogy öt éve mással sem foglalkozik senki csak azzal, hogy mit eszik, mit nem eszik. Szóval meg lehet sértődni, de igazam van akkor, ha azt gondolom, hogy nem normális, hogy az egész család egy gyerek körül ugráljon.
Egyébként tudom nagyjából miből hogyan eredhet az egész probléma, mivel együtt nőttem fel vele. Kb 14 éven keresztül minden nap találkoztunk. És szívesen segítenék feltárni a problémákat, ha nem ezt tennék öt éve a legjobb orvosok, szakemberek. De sajnos nem értek jobban hozzá, mint Túri Ferenc és társai.
"hát basszus aki ilyenek mellett megbírna gyógyulni azelőtt le a kalappal"- nem tudom, talán pedig az a baj, hogy mindent megtesznek érte. Talán, ha nem tartják gyerekstétuszban 20 évesen előbb kikászálódna. De ha te tudod, hogy kell kezelni ezt a betegséget szívesen hallgatom, mert szerintem általánosan elfogadott és bevált kezelési mód nincs.
addig meg persze sajnáljuk csak Őt. A szüleit meg sza le mindenki...
Elfelejtettem tegnap megköszönni (csak magamban sikerült :D )
Szóval köszi =) még meg is értettem :P
amúgy tudom ki bulémiás ki anorexiás, éltem már együtt bulémiással és anorexiással is.
Ráadásul tanultam is az evészavarokról.
És mégsem tudom mit lehet tenni egy 31 kg-os nővel. Miért nem mondja, hogy meg akar halni.
És egyébként ezt a fajta betegséget a drogozáshoz tartom hasonlónak. Egyszerűen az okoz örömet nekik, ha még sikerül leadni egy két kilót. Bármi áron.
én sem gondolom minden sovány emberről, csak akik megfelelnek a DSM-IV kritériumoknak
a pontosság kedvéért
lehet amúgy vonzom őket
anorexiásoknak ritkán van betegségtudatuk, csak azt nem értik miért nem jön meg hónapok óta...
amúgy elég sok anorexiást és bulémiást ismertem, ismerek
sztem van némi hasonlóság egy idő után egy egy anorexiás személyiségében
egy példát írtam, bocs
nem általánosítottam
jajj ne....
lemegy az
legalább is ő azt mondja
és lehet öt négy öt évig ezt játszani, hogy az anyjáék mindenféle családterápiára stb viszik, mimndenkit felhívnak. Próbálnak segíteni, ő meg csak továbbra is csak úgy csinál, mintha enne, de nem eszik. Én biztos már kényszerkezelném, de nem lehet, mert állítólag tud dönteni.
Szerintem meg annyira beszűkült a gondolkodása , hogy nem tud dömteni, simán begyógyszerelném, és megetetném
Nem hiszem hogy nem gondolna a szüleire,de egy beteg embernél az másodlagos,és nem azért mert rossz gyermeke a szülőknek...
ha valakinek nem volt még semmi efféle gondja,nem érti....
úúúúúristen azért az dúrva!!!
170cm és 31kg????????????????????????
Szerinted a fő célja hogy a szüleit idegesítse?
És nem minden 50kiló alatti tehet arrol hogy 50kiló alatt van!!!
jajj, itt mindenki egy hajszálvékony akar lenni:(
én olyan szomorú vagyok ettől
egy barátnőm 170 cm és 31 kg, és nem akar enni, meg befeküdni kórházba
és csak kínozza ezzel a szüleit, akik nézhetik hogy haldoklik
ez olyan kegyetlen játék
és szomorú, hogy idáig el lehet jutni.
Tessék lehet választani....ki-mit akar, csak a szülőket ne kéne idegesíteni... rossz ránézni vkire aki 50 kg alatt van brrr
Sziasztok!
Én új vagyok itt csak hasonló gondokkal küzdök.
168cm vagyok és 60kg de 48 szeretnék lenni és megőrülök ilyen dagadtan,de bármit csinálok egyszerűen nem megy le.Most már ott tartok,hogy nem eszek egész nap semmit csak azzal az a baj,hogy nem is iszom pedig azt muszáj lenne meg tudom ,hogy az nélkül nem is fogyok.De olyan nehéz kibírni hogy nem eszek nem egy nap ahoz hogy elérjem amit szeretnék legalább 2hétig egy falatot nem kéne ennem. Már azt is megpróbáltam,hogy ha eszek valamit kihányom de az meg sehogy se sikerült.. Segítsetek!!hogy fogyjak így le 48kgra? rosszul vagyok a mostani alakomtól!
Szijó,
kajálás után max. félórát/1órát várnak (ez amolyan szabály, mert utána már felszívódik és fölösleges hánytatni). Szerintem amúgy a lelki próbléma könnyebben gyógyítható, ha megtalálják a módját. A testképzavar már nehezebb mert aza gond az ember fejéből indul el(nem a lelkéből/szívéből) szerintem az ember lassan beleőrül hogy olyat lát ami más szerint nincs is ott, szar dolog amúgy.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?