Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

3270. csillllag (válaszként erre: 3269. - !Gaby!)
2008. jún. 7. 12:19

hát én sajnos már lassan koffein függő leszek:):(:D napi 4 kávét tuti megiszok ha dolgozok... mondjuk ott nem olyan erőset...

Tényleg a koffein tabletta + aspirint próbálta vki?

3269. !Gaby! (válaszként erre: 3267. - Csillllag)
2008. jún. 7. 12:15
igen én is 2az 1ben iszok édesitövel:)szeritem nagyon finom nem is tudom hányat meg birnék inni belöle...de tulzásba azért nem viszem 2 nél többet egy nap nem iszom belöle. capuccinobol viszont többet is meiszom egy nap ha csak az van
3268. csillllag (válaszként erre: 3265. - Pirosalma)
2008. jún. 7. 12:13

hát én már túl sok mindent nem tudok magamon rontani, rossz a májam így is..

ráadásul kb 2 havonta jön meg.. jobb esetben 1,5 hó... tudom hogy ez a nem evéstől van.. de ez lehet annak a jele hogy meddő leszek?

3267. csillllag (válaszként erre: 3264. - !Gaby!)
2008. jún. 7. 12:08
Főleg amilyen kávét szoktam csinálni:D csinálok egy 2 az 1bent, és bele 3-4 kanál instant kávépor vagy mi.. és ezt felönteni tejjel +édesítő... és ráadásul tök finom is így:D
3266. !Gaby! (válaszként erre: 3265. - Pirosalma)
2008. jún. 7. 12:06
szija hogy érted azt hogy meddöség?ha valaki erösen fogyozik akkor meddö is lehet?
3265. Pirosalma (válaszként erre: 3261. - Welkin102)
2008. jún. 7. 12:04

Szia!

Rossz fizikai állapotban lévők mindennemű, fogyásra irányuló tanácsokkal való ellátása, egy anorexiáról szóló topikban fogyókúrás tanácsok osztogatása felelőtlenség.

Még egy szakember is óvatos ilyen esetekben, ezek nagyon komoly dolgok, komoly következményekkel (epekő, vese- szív-, májelégtelenség, meddőség stb.).

3264. !Gaby! (válaszként erre: 3263. - Csillllag)
2008. jún. 7. 12:02
ezzel én is igy vagyok!nincs annál jobb éhség ölö mint kávé cigivel!:)
3263. csillllag (válaszként erre: 3259. - D99d5a4e3f)
2008. jún. 7. 11:58

Hááát.. az én "diétám" annyiból szokott állni, hogy reggeli: egy nagyon erős(!!) kávé, és 1 cigi, ebéd saláta, csirkemell... vacsora is csak saláta csirkemell.. vagy úgy hogy pl veszek egy mekis salátát(persze nem mekis öntettel mert az hízlal), és beosztom 1 napra.. mellette szintén nagyon erős kávé.. cigi.. meg ásványviz, de az sok!! ja.. és koffeintabletta:)

de persze a cigit kilehet ebből hagyni:)csak én ha iszok egy kávét és elszívok közbe egy cigit akkor tuti nem tudok enni...

3262. !Gaby! (válaszként erre: 3260. - D99d5a4e3f)
2008. jún. 7. 11:52
rendszerint gyümölcsöt és zöldséget eszem sokat meg 2 hamlettet egy nap.este szoktam mondhatni rendes kaját enni pl: vmi sovány hust salival vagy tojást vagy sajtot vmivel vagy turot összekeverek tejfölell meg kevés cukorral vagy vmi zacskos levest.az édességekröl viszont nem tudok lemondani ezért néha bekapok vmi csokifélét ha megkivánom de persze nem viszem tuzásba...meg ha van vmi süti azt is megkostolom de nagyon idegesitö amikor az ember azon van hogy minél kevesebbet egyen és erre oda nyomják az orrom elé a jo sok jo kaját.egyépként nem hiztam vissza semmit meg alapvetöen nem vagyok hizos fajta és még mindig nem tudom abbahagyni a fogyokurát pedig néha eszembe jut hogy milyen hülye vagyok hogy ezt csinálom de a gondolkodásomon nem tudok változtatni
3261. welkin102 (válaszként erre: 3258. - Pirosalma)
2008. jún. 7. 11:51

Te melyik tanácsokra gondolsz????

Mivel tesszük tönkre magunkat?

3260. d99d5a4e3f (válaszként erre: 3255. - !Gaby!)
2008. jún. 7. 11:42

És sokat éheztél Gaby? Hiszen pár hónap alatt 58-ról 45-re fogyni, nem semmi! Miket ettél? Csak gyümölcsöt? Nem híztál vissza semennyit? Ha nem, mennyi ideje tartod ezt a súlyt?

Bocs a sok kérdésért...Megköszönöm, ha válaszolsz.

2008. jún. 7. 11:39

MIért, te, Csillllag, hogy szoktál fogyózni? Ha szerinted 10HÉT ALATT le lehet adni 12-13kg.ot????

Ugyanis azt írtad: ahoyg te szoktál, úgy tuti le lehet(ne) adni...

3258. Pirosalma
2008. jún. 7. 10:56
Szörnyű olvasni ezeket...Nem örülök, mikor efféle tanácsokat olvasok, tönkreteszitek magatokat:-(
3257. welkin102 (válaszként erre: 3256. - 46665861ad)
2008. jún. 7. 10:47

igaz,hogy az izom nehezebb mint a zsír,azt nem tom mennyi helyen fér el,de mivel te zsirt nem égetsz az izom kinyomja a felette levő zsirpérnákat,pont ezért nincs cm sem karcsúsodás.Szoktál szobabiciklizni az mennyit jelent?MErt ha nem heti 3szor legalább 60 percet,azzal csak magadat áltatod,persze hasznos az is,de jelentősebb zsírégetés nem történik.

Leg magic,biztos jo,meg biztos szép,de igazából zsirégetésre nem tudod használni, és csak a külső belső combot erősiti,de zsirégetés hiányában vastagodni fognak a combjaid tőle.

Étkezés:kizártad a cukrot,zsirt és az egyszerű szénhidártokat?Helyettesited azokat teljes kiörlésű pékáruval, tejtermékkel,naturakkal,sok zöldésggel és gyümölccsel?

Mérlegelj és meglátod.

3256. 46665861ad (válaszként erre: 3254. - Welkin102)
2008. jún. 7. 10:39

A RR mellett szoktam szobabiciklizni is....

Az izom lehet,hogy nehezebb,mint a zsir... de cm-ben sincs eredményem...

Én meg ha jól tudom, akkor az izom kevesebb helyen elfér,mint a zsir.... Vagy rosszul tudom?

Tehát én úgy gondolom, hogy a RR,Leg MAgic és a szobabicikli mellett kellene karcsúsodnom.... de ez nem történik meg....

Az étkezésem is 180 fokos fordulatot vett,de nincs eredmény...

Mégis vmit rosszu csinálok?

3255. !Gaby!
2008. jún. 7. 10:37
pár honap allt fogytam le nem tudom pontosan de elég sokáig kellett fogyoznom h ennyit lefogyjak
3254. welkin102 (válaszként erre: 3252. - 46665861ad)
2008. jún. 7. 09:17

Szia!

Az alapvető probléma nálad ott van,hogy nem végzel zsírégető edzést.Rubint Réka nagyon szép, és becsülendő,de az csak erősítés,magyarán szólva csak az izmokat mozgatja át,fejleszti öket,amik ezáltal megnőnek és mint tudjuk az izom nehezebb mint a zsir,persze,hogy nem fogysz.Rubint Réka mellé kell még heti 3szor minimum 60perces zsírégető edzés.Zsirégető az az edzés,ami a pulzusszámot a max pulzus szám 60-75%os tartományába tartja,minimum 60 percig.Az nagy tévedés,hogy fogyni vágyóknak elég 30 perc naponta,nem elég mert a zsírégető folyamat csak a 25ik percben kezdődik el,szóval a 60 perc kötelező, heti 3szor.Ugy tuti menni fog.

SOk sikert!

2008. jún. 7. 07:54

Ha valakit érdekel:

7 nap zöldség – akár 6 kiló mínusz

Rengeteg diéta létezik, mindenkinek más-más módszer segít. Íme egy újabb diéta azoknak, akik szeretik a zöldségeket, és le tudnak mondani egy hétre a husiról:

A különböző zöldségfélék alacsony energiatartalmúak, viszont értékes tápanyagokban rendkívül gazdagok.

Magas rosttartalmukkal segítik az emésztést, vízhajtó hatásuk révén méregtelenítik a szervezetet, és gyorsítják a zsírégetést is. A hétnapos „zöld diéta” tehát nemcsak eredményesen karcsúsít, de egészségessé és széppé is tesz minket. Amire szükségünk lesz: napi egy kiló zöldség és egy gyümölcscentrifuga.

1. nap

Ez a legnehezebb. Csak folyadékot fogyaszthatunk: legalább három liter zöldséglevet.

2. nap

Együnk meg egy teljes kiló zöldséget! Bármilyen fajtát választhatunk, és azt is eldönthetjük, hogy nyersen esszük-e, vagy inkább levesnek, párolva, sütve, esetleg grillezve. Használhatunk különféle fûszereket és olívaolajat is.

3. nap

A zöldségek mellett megengedhetünk magunknak két szelet barna kenyeret is.

4. nap

Zöldség bármennyi, bármilyen módon elkészítve, és fél kiló gyümölcs.

5. nap

Reggelire joghurt vagy kefir, napközben minél több zöldség.

6. nap

Reggelire tejes kávé, napközben zöldség, grillezve, párolva vagy főzve. Vacsorára gyümölcs.

7. nap

Bármennyi zöldséget ehetünk, két szelet barna kenyérrel, egy pohár joghurttal és fél kiló gyümölccsel.

Nagyon fontos, hogy a kúra során naponta legalább három liter folyadékot fogyasszunk. Ihatunk ásványvizet, teát (természetesen cukor nélkül), zöldséglevet, sőt, egy pohárka száraz bort is.

Ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem, sétáljunk, kocogjunk vagy biciklizzünk legalább egy fél órát mindennap.

2008. jún. 7. 07:54

Sziasztok!

Én nem vagyok se anorexiás,sem bulimiás. Csak egyszerűen meg akarok szabadulni a fölösleges kilóimtól...

165 cm és 55kg vagyok és 6-7 kiló felesleg tuti van rajtam:S

Már évek óta fogyózom,de sehogy sem sikerül a normális alakot elérnem.

Már 1 hónapja nem eszem kenyeret,sem péksütiket. Igyekszem délelőtt müzlit,joghurtot enni,ebédre normális kaját,ami épp itthon van. Délután meg megpróbálok zöldséget,salátát,tojást és tejterméket fogyasztani.... Azt is el kell árulnom, hogy hetente kb 5ször tornáztam Rubint Rékának a z egyik 20 perces popsiformálására. Leg Magiceztem heti 5ször.... de a mérleg nem mutatott kevesebb kilót:S

Azt tudni kell, hogy a hasamból,karomból kicsit, a combomból és a fenekemből sokat kellene fogynom.

Itt találtam a hoxán egy 7 napos zöldségdiétát,ami 6 kiló minuszt igér....Hát én szivesen kibróbálnám.Más valaki?

Biztos nem 6 kiló menne le,de én már a 3 kg-nak is nagyon örülnék.

3251. csillllag (válaszként erre: 3249. - D99d5a4e3f)
2008. jún. 7. 01:21
Háát ahogy én szoktam "fogyózni" úgy tuti..:)
2008. jún. 6. 21:18
Gaby! Te mennyi idő alatt fogytál le 58kg-ról 45-re?????
2008. jún. 6. 21:16
Ja és mégvalami: szerintetek ezt a 12-13kg-t le lehet adni 10HÉT ALATT? Kérlek véleményezzétek!
2008. jún. 6. 20:53

Sziasztok!

Sokszor olvastam ezt a fórumot, mert én is hasonló gondokkal küzdök, mint ti- legalábbis asszem.

Én most 165 cm vagyok és 55kg - sajnos. Legfőbb vágyam, hogy 43kg legyek. Sokszor elkezdtem már a

koplalást, amellett a futást is, de végül mindig abbamaradt. Nem tudom, hogyan kell kitartóan fogyózni. Tényleg ennyire csak akaraterő kérdése? Én ugyanis nem szedek semmiféle étvágycsökkentő tablettát...Szerintetek?

3247. !Gaby!
2008. jún. 6. 18:25

Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat és úgy döntöttem h regisztrálok, mert nagyon érdekesnek találtam mivel én is hasonlo cioöben járok mint sok más ember itt.

Az a helyzet h mostanában sokan kezdték el mondani hogy anorexiás vagyok legalábbis nagyon vékony. Apámék korházba akarnak vinni hogy feltápláljanak a barátom pedig fenyeget, hogy hizzak mert mostmár ö is elkezte mondani hogy vékony vagyok...Viszont az a helyzet hogy én egyáltalán nem látom magam vékonynak.168 cm vagyok és 45-46 kg körül mozgok.régen voltam 56-58 is és ugy döntöttem hogy elkezdek fogyozni mert dagadtnak láttam magam ami azota sem változott.Még mindig fogyni akarok pedig már kezdenek kilátszani a bordáim és mégis kövérnek látom magam.Egyszerüen nem tudom abbahagyni a fogyozást pedig tudom hogy nem kellene már fogynom de nem visz rá a lelkiismeret hogy többet egyek.Akkor érzem magam jol ha egész nap alig ettem valamit és emiatt alig állok a lábamon mert akkor érzem hogy na most is jo keveset ettem és ezért most is fogyni fogok.Elöször amikor elkezdtem fogyozni egyépként azt terveztem hogy kb 50kg ra akarok lefogyni de már most kb 45 vagyok és még akarok fogyni mert nem birom abbahagyni.Kiváncsi lennék h anorexiás vagyok e mert ha már sokan mondják akkor abban lehet valami de én nem látom magam vékonynak.168cm és 45 kg

3246. ági**** (válaszként erre: 3242. - Wolfi2006)
2008. máj. 24. 22:51

egyébként ennél az összerágós-kiköpős dolognál szerintem úgy van, hogy hiába kezdi el a nyál bontani a szénhidrátot, ha utána kiköpöd, akkor nincs ideje felszívódni, szóval ezzel nem nagyon viszel be kalóriát...bár attól függetlenül hülye módszer...nekem is volt dolgom vele párszor, de kb ugyan ez a bűntudat jött elő, pl mikor anya hozott nekem vmi finomat, h örömet szerezzen, én meg kiköpködöm...

a bűntudat is jellemző rám elég sokszor, ha sokat eszem...én tavaly nyár óta kb 62 kgról fogytam le 50 körülire, 170 cm vagyok, de még mindig nem érzem magam jól...nem vagyok anorexiás, sem bulimiás, de nincsenek rendben a táplálkozási szokásaim, az tuti...de próbálok rajta változtatni, vagy legalábbis meg akarom magam győzni, h nem kell feltétlenül, h bűntudatom legyen, ha megeszek egy csokit...csak nehéz ezt egyik pillanatról a másikra

3245. Wolfi2006 (válaszként erre: 3244. - Pirosalma)
2008. máj. 24. 20:52

Szió!

köszike a kiegészítést:D...húhh...csak néztem micsoda nevek...azt a mindenit. Neked am. ilyen dolgokkal kapcsoltaos a foglalkozásod?

;-)

3244. Pirosalma (válaszként erre: 3242. - Wolfi2006)
2008. máj. 24. 13:37

Szia!:-)

Csak 1-2 (fontosabb) apróság:-)

Az erepszin nem konkrét enzim, hanem gyűjtőnév, a vékonybélnedv fehérjebontó (vagyis peptidbontó, mivel a pár aminosavból álló molekulák nem nagyon nevezhetőek fehérjének) enzimeit jelenti.

Szintén a vékonybélnedv: nem nukleázok, hanem nukleotidázok vannak benne (persze lehet, van benne kevés nukleáz is, de nem az a jellemző), amik a nukleinsavakat alkotó nukleotidokat bontják (foszforsavra és nukleozidokra).

Plusz: a hasnyálban a tripszinen kívül van még kimotripszin és karboxipeptidáz-A és -B (ezek is fehérjebontók)(egészen pontosan inktív enzimek - kimotripszinogén, tripszinogén; pepszinogén a gyomorbanvan a hasnyálban, ahogyan a gyomornedvben is, ezek aztán aktiválódnak egy vagy több lépésben).

A hasnyálban van még ún. izomaltáz, ami a keményítőben (és a glikogénben) a láncelágazásokat (az alfa 1->6 kötéseket) szünteti meg (ezek elágazó láncú szénhidrátok).

Meg még egy csomó dolog:-) Pl. az alkohol (etilalkohol) már a gyomorban lebomlik részben (kis alkoholnak nincs hatása) enzimatikusan.

Szerintem is érdekes:-)

Ha van kérdés, írj!:-)

3243. izus91 (válaszként erre: 3241. - Honey86)
2008. máj. 23. 14:05

szerintem minden az agyban dől el...ott kell elhatározni, és keményen kiállni. nagyon nehéz, tudom, hiszen én is ezzel küzködök! járok pszihológushoz, aki nagyon jót tesz nekem! nehéz napok sora...de ha ott bennt rendet rak az ember, akkor a külsőségek is változni fognak...például a táplálkozáshoz is máshogy állsz majd hozzááááá:)

szerintem:) ugyanebben a cipőben járok, de már úgy érzem hogy a dolgok nagyjábóla helyükön vannak, és hiszek magamban, hogy megtudom csinálni, és leküzdöm a betegségemet!

3242. Wolfi2006
2008. máj. 20. 20:59

Pfff!...nah hát..ma döbbentem rá, hogy mekkora hülyeséget írtam a mucinnal kapcsolatban. Nem fontos a neve az enzimnek, ami a szájban a szénhidrátot kezdi bontani, de azért én mégis kijavítanám a ezt a hibámat, nehogy szó érje a ház elejét...hiába én nekem a mucin jut eszembe, ha nem is az a neve :S .

Szóval, a mucin nem a szénhidrátot bontó enzim, a szénhidrátot bontó enzim az amiláz. Ami a mucinnal együtt a nyál alkotó része. A mucin összetömöríti az ételt.

+ még néhány infó:

A nyelőcső perisztaltikus mozgást végez. A nyelőcső simaizom, aminek működése akaratlan [aki bulémiás annál is így van...csak ő eszközökkel ennek ellentétjét próbálja megvalósítani, (sajnos) több, (szerencsére) kevesebb sikerrel].

Gyomornedv: gyomorsav, amely sósav + pepszin (fehérjebontás a szerepe)

Epe: apró cseppekben tartja a zsírokat. Emulgeáló hatású.

Hasnyálmirigy: hasnyáltermelés, aminek az összetevői: amiláz(szénhidrátbontás)

tripszin (fehérjék bontása)

lipáz (zsírok bontása)

nukleáz (nukleinsavat bontó enzim)

Vékonybél: bélnedvtermelés

Vékonybélnedv: lipáz (zsírok bontása)

maltáz: maltóz → glükóz

erepszin. fehérje → aminosavak

nukleáz (nuklein savat bontó enzim)

Bél-->gyors perisztaltikus mozgás: hasmenés

lassú perisztaltikus mozgás: székrekedés

Ezt csak kis érdekességként írtam le, legalábbis szerintem érdekes :D.

3241. Honey86
2008. máj. 20. 18:30
Sziasztok! Új vagyok itt. A segítségetekre van szükségem. Bulímiás vagyok lassan öt éve. Eddig nem nagyon érdekelt, de le szeretnék állni. Utálom hogy ez teszi ki az életem. Emellett teljesen depressziós is vagyok, rendszeresen előjön az öngyilkosság gondolata bennem. úgy érzem nincs menekvés. Teljesen a hatalmába kerített ez az átkozott betegség. Senki nem tudja a problémám, a szüleim tavaly váltak el, igazán egyik sem foglalkozik velem, nem figyelnek rám. A párom meg Angliában van, készülök kimenni hozzá, de így nem merek. Előbb meg kell gyógyulnom... De hogyan...??? Egyedül lehet? Vagy hova, kihez forduljak? Keresgéltem pszichológusokat, de nem igen találtam...Kérlek segítsetek, ti biztosan megértitek és talán tudtok vmi értékelhető tnácsot adni... Előre is köszönök mindent....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook