Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
HA UNDORÍTÓNAK TARTOD MAGAD, MERT KILÁTSZANAK A BORDÁID, AKKOR MINEK CSINÁLOD EZT? ATTÓL NEM FOG SENKI JOBBAN SZERETNI VAGY ÉPPEN SAJNÁLNI, HOGY KILÁTSZANAK A BORDÁID.
Nekem is látszanak a bordáim, mert olyan alkat vagyok (pedig én 55kg vagyok!).
Mai kajám volt (és még lesz) de összesen ennyi:
100g hamlet (puffasztott rizs), 2db keménytojás,
1db alma. Össz.: kb 600 Kcal!!!
kevés!!!!
ha szedsz mellé éhségcsökkentő gyógyszert az agyad becsapja a szervezeted, egy darbig bírni fogod, után a baj lesz....tessék enni, naponta legalább 1000 kalóriát!!!!
Ezúttal mégjobb ajánlat!!! :
Puffasztott rizs 100g csak 375 Kcal!!!
És 100g általában egy zacskó!
Nagyon laktató!
Egy napra elég is ennyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FOGYNI VÁGYÓKNAK AJÁNLOM A RÁGÓZÁST KAJÁLÁS
HELYETT!!! TÖKRE KIELÉGÍTI A KAJÁLÁSI VÁGYAT,
ÉS TELTÉGÉRZÉS LESZ TŐLE!!! CSAK AJÁNLANI TUDOM. AMIÓTA RÁGÓZOM, KEVESEBBET ESZEM :-)
Tudom hogy utáltok és sokat károgok, de ha már ennyire beleástátok magatokat a témába, meg kéne próbálni egy kicsit kiegyensúlyozottabb étrendet összeállítani, mert ugye ez nem az.A 800-900 kcal nagyon kevés, 1200-1300-nál nem szabad kevesebbet enni (csak orvosi felügyelet mellett), mert lelassul az anyagcseréd, és ugye nem ez a cél.Nem akarok senkit riogatni, én is átestem ezen, és a végén már csomókban hullott a hajam.Tisztában vagyok vele, hogy aki már anorexiás, az nem ijed meg ettől sem, meg bármit írhatnék. De mégis hátha valaki még időben észbe kap.
Egyébként mostanában, egész jókat eszem és elég jó formában vagyok (na nem vagyok csontváz), annyi idősen, mint ti el sem tudtam ezt képzelni.
Sziasztok!
Egy fiatal újságíró vagyok egy nagy internetes portálnál és idén pályázok először a Pulitzer-díj ifjúsági változatára, ahol cikkem témájának a testképzavarokat választottam. Szeretnék ebbe a bizonyos cikkbe pár riport-szerű részt, ahol olyan emberek nyilatkoznának betegségükről, akik már estek át anorexián vagy bulímián (esetleg mindkettőn). Ehhez szeretnék olyan riportalanyokat találni, akik szívesen mesélik el betegségük történetét és válaszolnak pár kérdésemre.
Aki vállalja, írjon nekem egy üzenetet itt és megadom az MSN címemet!
Előre is köszönöm a segítséget: egy lelkes diákújságíró
szija symbol
nicole richie rohatt vékony és szerintem az már undorito bár régen nekem is tetszett de már rájöttem hogy az rohattul nem jo.Én magam nem vagyok olyan vékony de kapok a családtol meg mindenfelöl olyan megjegyzéseket hogy undorito vékony vagyok én is pedig szerintem ez nem igaz. A barátom szerint fel kéne szednem 5-8(!!!)kg-ot. 168cm vagyok és 44-45kg szerintem ez pont jo mert én igy érzem magam jol. Szoval ne akarj olyan lenni mint nicol mert komoly egézségügyi gondjaid lehetnek belöle pl nekem már nem is jön meg...szoval gondolkozz el ezen
Én most folytatom, amit elkezdtem: fogyózok. Nem eszem keveset, de sokat se. Épp csak mindig kevesebbet, mint amennyit azelőtt és amennyit kívánok. LASSAN, DE BIZTOSAN ÉS ÍGY TARTÓS LESZ!
Egy évet adok magamnak. ADDIG LE KELL FOGYNOM 43kg-RA! Most 167cm vagyok és 54kg.
nem állunk nagyon közel, hanem együtt nőttünk fel, és nem olyan rég költöztek haza svájcból, én meg egyetemre jártam... nem tudtam figyelni rá. Meg hát lehetett keresni, de egy idő után nem annyira tartotta a kapcsolatot. Nem velem, senkivel. Mert kellett mindig fogyózzon, meg sportoljon stb. De kedves lány amúgy meg értelmes. Na mindegy csak néha beszéltünk, aztán az anyukája nagyon aggódott, aztán mi is nagyon aggódtunk, megpróbáltam beszélni vele, de nem jutottam nagyon sokra végül. És nem azt mondtam, hogy nem gondolsz a szüleidre ? hanem csak, hogy nagyon nagy veszélyben van, és nem látja kívülről, de az élete forog kockán. Meg elvittem hozzá a kisbercit, mert ő egy antidepresszáns. Csak nem hagytam ott...
És megígérte, hogy már nem fogyózik, de mégis. És nem hiszem, hogy otthon kéne kezelni. már mondtam én kényszerkezelném, és, ha eléri a negyven kilót lehetne törődni a lelkével is.
na de nem tudom annyira hogy jó kezelni.
de azért vettem egy kalap alá, mert valamiképp ez is egy addikció. és személyiségváltozáshoz vezet.
De nem akarok többet írni, így is túlságosan felkavar, hogy egyszerűen semmit nem tudok tenni, és nincs ötletem. Pedig ismerek gyógyult anorexiást többet is. De nem tudom mitől gyógyultak... leginkább párkapcsolattól... asszem
Na most ha olyan nagyon "közelálltok" egymáshoz akkor nem értem hogy miért a 625.ember vagy az életében. Egyébként valahogy megtudom érteni hogy miért nem hallgat rád... ha valaki engem is ennyit baszogatna - mint az anorexiésok szinte mindenki- akor azzal énse foglalkoznék többet mint a 50000 másik emberrel aki ugyanezt ugyanilyen "Jóindulattal" hangoztatja.
Egyébként nem tudom hogy neked mi a bajod, vagy hogy mennyit tudsz egyáltalán az anorexiáról meg ugy álatában az evészavarokról ha van képed egy kalap alá venni a drogosokkal és az alkoholistákkal, ilyen erővel vegyük ide a rákosokat és az éceseket és akkor jujj de jó lesz mindkinek... és nem az beteg csajszi a beszűkült (mert beteg, igen BETEG!) hanem Te.
- ja és 17évesen valahogy nincs gyerekem.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?