Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

7020. e3cb7b027d (válaszként erre: 7019. - Lilimia)
2010. febr. 23. 03:01

Ez Neked abszolút de jó tulajdonság, hogy tudsz szabad lenni, de mégis megtartod az arany középutat, azt a bizonyos határt, hogy szabad maradhass..! Na ez a nehéz..! Jól mondod, ehhez kell egy megértő társ és hivatás, hogy kivitelezhető legyen a dolog.. Férfiak egyébként nagyon szeretik az ilyen határozott, önálló nőket, akik nem adják fel magukat.

Én is hasonló vagyok hozzád, csak a körülmények másabbak. Én nagyon szeretek utazgatni, mindent kipróbálni, eddig voltam animátor, recepciós, és "főállású menyasszony" (arab országban, ezért is emeltem ki), dolgoztam 1 hónapig Olaszországban (Seregno, Milano, Bottanuco, Roma), 2 hétig oroszoknál (Moszkva), és 1 hónapig Németországban (Heidenheim), majd 1 hónapig Budapesten, mint üzletkötő. Most is azt tervezem, hogy ha összegyűlik a kis pénzem, szerencsét próbálok majd valahol, de még nincsenek konkrét terveim, majd ahogy alakul.. Addig is elhatároztam, hogy a küllememet rendbe szedem, meg kicsit elő kellene venni az angolt, mert már kezd feledésbe merülni..

Te is szeretsz/szerettél így utazgati, kipróbálni magad, kihívásokat keresni?

7019. lilimia (válaszként erre: 7018. - E3cb7b027d)
2010. febr. 23. 02:27

Azért tartod magad lehetetlen embernek, mert nagyobb a szabadságvágyad az átlagosnál?

Ha az ember megtalálja a számára megfelelő hivatást, és társat, akkor valójában minden álma egészen könnyedén valósággá válhat. Én is úgy tudok csak élni, ha azt csinálhatom amit akarok, és akkor amikor nekem tetszik. Ha valami kötelező, akkor nekem köszönöm nem kell. Pl tanulmányaim alatt egy kötelező olvasmányt sem olvastam el, majd csak a dolgozat után, ha érdekelt :D Szerencsémre a férjem nagyon alkalmazkodó :D Sőt még szereti is a szeszélyességem, akaratosságom, hebrencsségem, meg a végletességem.

Én most egy betegségem miatt nem tudok sportolni, de egyébként íjászkodom, vívok, a kutyás sportokat is imádom, no meg a túrázást, barlangászást, búvárkodást. Imádom a természetet, a kötetlenséget, a szabadságot. Mégsem tartom magam annyira lehetetlen embernek, csak kicsit zizzentnek :)

Animátorként szoktál dolgozni? Melyik országokban?

7018. e3cb7b027d (válaszként erre: 7017. - Lilimia)
2010. febr. 23. 02:16

Hát a születés az egy ilyen dolog.. :S Körülményes, fájdalmas, stresszes.. De utána kárpótol azért mindenért :-)

Hát én 25 éves vagyok, külföldön szoktam szállodákban dolgozni, de most jelenleg munkanélküli vagyok több, mint fél éve.. :( Kicsit el is kényelmesedtem.. Meg is látszik.. :S Szeretem a lovakat, a lovaglást, szeretek úszni, szóval a szabad sportokat. Céljaim.. Nehéz kérdés, magam sem tudom.. Álmaim azok vannak bőven, elég vadak, de sajnos nem kivitelezhetőek, többnyire.. :S Szeretnék mindekitől függetlenül élni, azt csinálni, amit akarok, és akkor, amikor akarom, de mégsem szeretnék magányos lenni.. Szeretek álmodozni, ábrándozni, sokszor ez ad erőt a folytatáshoz.. Eléggé lehetetlen emberke vagyok, de hát nem tudok mit tenni, ilyen vagyok.. :S

7017. lilimia (válaszként erre: 7016. - E3cb7b027d)
2010. febr. 23. 01:15

Tudom hogy még jó pár kemény óra áll előttük, de csak amiatt aggódom, hogy sógornőm anyuja nagyon pánikolós, de olyan sápítozós ripacs módon, és nehogy átragassza Szilvire a félelmet.

Azt hiszem ma éjjel se nagyon fogok aludni, de most legalább foghatom az izgalomra :)

Mesélsz magadról? Úgy általánosságban... Mivel foglalkozol, miket szeretsz, mik a céljaid, álmaid...

7016. e3cb7b027d (válaszként erre: 7015. - Lilimia)
2010. febr. 23. 00:45
Hát ez nem megy ám olyan könnyen.. :D Milánnak sok melójába lesz ez.. De kis idő, és üvöltöd, hogy NAGYNÉNI lettél !!! :-)
7015. lilimia (válaszként erre: 7014. - E3cb7b027d)
2010. febr. 23. 00:21

Köszönöm, de kis sunyi Milán, mert egyszer már elhitette mindenkivel hogy meg akar születni :P

Szóval majd akkor örülök ezerrel, ha hív a bátyám üvöltve, hogy APA lett :D

7014. e3cb7b027d (válaszként erre: 7013. - Lilimia)
2010. febr. 23. 00:15
Gratulálok Neked, újdonsült Nagynéni! :-)
7013. lilimia
2010. febr. 22. 23:48
Most hívott bátyám, úgy tűnik pár óra múlva nagynéni leszek végre :D:D:D:D:D:D:D:D:D
7012. lilimia (válaszként erre: 7011. - E3cb7b027d)
2010. febr. 22. 23:47

Ó a magne b6 semmi...

Semmilyen hányinger/hányáscsillapító nem használ.

Én nem fogyókúrázok, hanem van egy furcsa betegségem, ami miatt időnként a szervezetem természetellenesnek veszi az evést. Amikor először előjött ez megijedtem, hogy nem e vagyok anorexiás (akkor még nem sokat tudtam róla), mert kemény 3 napon át 'fogyókúráztam', vagyis nem ettem este 6 után, de aztán abbahagytam, mert érettségire készültem, és elgondolkodtam hogy hülye vagyok én hogy érettségi előtt megvonnám a szervezetemtől azt amire igénye van...? Pár héttel utána bizonyos ételtípusokat nem tudtam megenni, aztán kihánytam (automatikusan, nem ingerlésre), egy idő után már semmit nem tudtam enni. Másfél hónapig éltem napi 100-200 kalórián :S Borzasztó volt! Főleg az, hogy az eljegyzési ebédemből sem tudtam enni :(

Azóta volt még egyszer, de akkor csak másfél hétig tartott hála az égnek.

Most 1 hete tart. Nem lehet mást tenni, csak várni, és megpróbálni minél több vitamint, kalóriát, zsírt, cukrot, stb-t bevinni a szervezetbe olyan formában ahogy csak lehet.

Na és amikor először volt megijedtem, rákerestem az anorexiára, és ezt a fórumot dobta ki először. Azóta tanyázok itt, és segítek akinek tudok, aki kéri, aki gyógyulni akar :)

szerintem ma már ne foglalkozz semmivel. Pihenj, próbálj relaxálni kicsit, olvasni, filmezni, vagy valami megnyugtatót, szórakoztatót csinálni.

Majd holnap rágódj azon hogy miért tiltott. Vagy ami a legjobb, kérdezd meg tőle, és beszéljétek meg a dolgot. De még az is lehet hogy véletlen félrekattintott. Előfordul az is. Szóval nyugi! :)

7011. e3cb7b027d (válaszként erre: 7010. - Lilimia)
2010. febr. 22. 23:20

Ha még nem vettél be magne b6-ot, azért próbáld ki, hátha mégis jó lesz, nekem segített! De a hányinger a fogyitól van neked?

Bár most nem is bánom, hogy ilyen kába vagyok, a "barátom" pár órája tiltotta az üzeneteimet az egyik közösségiről, minden indok nélkül.. :( Jobb is most nem érezni semmit.. :(

7010. lilimia (válaszként erre: 7006. - E3cb7b027d)
2010. febr. 22. 23:07
Azért érzed így magad mert a vércukrod nem okés :6 Vagy legalábbis ettől is érezheted...
7009. lilimia (válaszként erre: 7005. - Annuccia)
2010. febr. 22. 23:06

Mesélj az 'áldozatról'! Most akkor bepasiztál? :P

Ehettél volna még egy uborkát... Annyira fincsi...

puszik :)

7008. lilimia (válaszként erre: 7004. - VictoryPurple)
2010. febr. 22. 23:04

Drága vagy! Nem kell körömpörköltöt enni, jók az ilyen kis light dolgok is :) Ha megint tudok enni végre, meg játszunk olyat, hogy ugyan azt esszük :) Mivel zöldségekkel kell majd kezdenem újra megtanulni enni, ezért nem lenne nehéz :)

Tudod Shakespeare mester is megmondta hogy színház az élet... Rettenetes hogy odáig fajult a világ, hogy ha valaki nem 'alakoskodik', akkor simán könyörtelenül eltapossák :/

Igazán kidobhatnád már azt a gyógyszert, nem gondolod...? Rossz, pfujj, és a központi idegrendszerre ható gyógyszerek tényleg hízlalnak, pontosabban növelik az étvágyat...

puszik

7007. lilimia (válaszként erre: 7001. - E3cb7b027d)
2010. febr. 22. 22:54

Ez nem snassz hányinger. Egy igen ritka betegség miatt van, és a várakozáson kívül semmit nem lehet tenni hogy jobb legyen.

Azért köszönöm a tanácsot :)

7006. e3cb7b027d (válaszként erre: 7003. - VictoryPurple)
2010. febr. 22. 22:04

Köszönöm a biztatást! Én is szurkolok Neked/Nektek, ha valakiben ilyen akarat van, mint bennetek, annak sikerülni is fog! Gondolom ti is korombeliek vagytok (20-asok), jobban is kell bírnunk a gyűrődést! :-)

Nálatok ám hogy kezdődött ez az egész? Mióta tart?

(Nem tudom, hogy ez miféle tünet, de én, amióta koplalok, semmi feszültség, szorongás nincs bennem, csak olyan bódult vagyok, mint aki ivott.. Mással is így van ez?)

7005. annuccia (válaszként erre: 7000. - Lilimia)
2010. febr. 22. 20:18

JAjj drága! Kérlek, nyugodj meg és próbálkozz kitartóan! Bármit megtennék, hogy jobban légy, persze azért ne egy nagy tortára gondolj amit egyedül falok be :)

Tudjátok mit ettem ma? reggelire joghurtos műzlit, ebédre meg 2 kb 10 centis uborkát, meg beleettem a tésztába, de olyan szar volt :S blááá. És ezt szeretem, ilyenkor. És miután szerelmes vagyok, nem jön ki belőlem a fáradtság :D állandóan ugra bugra meg minden :D csak könnyen mérges leszek :S

jobbulást mindenkinek :) <3 csók

7004. VictoryPurple (válaszként erre: 6997. - Lilimia)
2010. febr. 22. 19:12

Csak a kedvedért ettem egy kalóriaminimalizált melegszendvicset, amin volt light joghurt, paradicsom, kínai kel és kígyóuborka. Remélem bennem is marad. (Az a baj, hogy már most érzem, hogy kövérebb lettem.. :( Tudom, hogy ez hülyeség, de mégis... Érzem...!!:S)

Jólesett amit írtál. Sz@r, hogy szinte az egész élet egy színjáték, én is ezt úgy kompenzálom, hogy amikor lehetőségem adódik rá, igyekszem kiadni azt ami bennem van. Legalább egy embernek, legalább ő ismerjen.

A gyógyszer még a dobozban pihen.

7003. VictoryPurple (válaszként erre: 6998. - Lilimia)
2010. febr. 22. 17:52

Ezzel teljesen egyetértek.

Tarts ki, Iza!

7002. VictoryPurple (válaszként erre: 7000. - Lilimia)
2010. febr. 22. 17:41

Nyugiii :( Ma hogy állsz? :S

Próbálkozz tovább, legalább annyi sikerüljön ma is, mint tegnap! Csinálok Neked én is tejeskávét, meg még eszem is helyetted kicsit, csak legyél jól, muszáááj! Gondolunk Rád. <3

7001. e3cb7b027d (válaszként erre: 7000. - Lilimia)
2010. febr. 22. 17:19
:S :( .. Megpróbáltad a Magne b6-ot hányinger/hányás ellen? Picikét vegyél vissza a tápszerből és a levesből, étkezés előtt vegyél be kis vízzel magne b6-ot, az elmulasztja majd a hányingeredet (de az is valami, ha csak csillapítja), és amikor úgy érzed, hogy felszívódott, akkor kezdjed egy gyenge kis húslevessel, tejjel, vagy ami könnyű, így kanalanként, fokozatosan növeld az adagot, mindig csak egy kicsivel, így lassan hozzászoktatod magad.
7000. lilimia
2010. febr. 22. 14:39

Jajj csajok gáz van :( Már a tejeskávétól is kezdek rosszul lenni :( Pedig azt anno a másfél hónapos szenvedés alatt végig tudtam inni, még egy kis tápszerrel feltunningolva is. Most meg már egy picitől is hányingerem lesz. Tegnap csak 2dl-t tudtam meginni, de iszonyatos erőfeszítések árán tudtam inni egy kis krumplileves lét (kb 3-4dl). 15-20 percig küzdöttem a hányással, végig befeszítettem a hasizmom, rekeszizmom, mindenem, és egyre csak nyeltem vissza a rókát :( Utána benyomtam egy csomag rágót, meg egy csomó Normaflore-t, mert továbbra is hányingerem volt, meg ittam egy csomót, hogy menjen lefele a gyomromból a leves lé, szépen a vékonybélbe. Nagyon durván kemény menet volt, de tegnap kb 200-300kalóriát sikerült bevinni ezáltal a szervezetembe :D Csak azóta is folyamatosan a hányás szélén állok, de ma is próbálkozok majd!

És baxxa meg a jegesmedve, amit pár napja vettem nadrágokat (28-as méretűeket) derékban, csípőben, és combnál is bőek lettek :( Ezt a szívást...

Súlyom is gáz. Másfél év alatt nem Tudtam felhízlalni magam 70kg-ra, csak 68-ra, most meg az 58kg-ról hogy hízok vissza egyáltalán csak 65-re? :(

Hiszti vége.

Ki hogy van?

6999. lilimia (válaszként erre: 6996. - Beatrix57)
2010. febr. 22. 14:24

Szia!

Jó olvasni a szenvedésünket? Hát ez igazán humánus...

53 évesen igazán lehetne annyi eszed, hogy felfogd, hogy mit művelsz/mit akarsz művelni magaddal...

6998. lilimia (válaszként erre: 6994. - E3cb7b027d)
2010. febr. 22. 14:21

Szia!

Ha egyszer kimásztál belőle, hogy vagy képes arra, hogy anorexiás akarj lenni ismét? Most komolyan pár kg miatt képes lennél felborítani mindent?

Tavaszig még van idő, így normál fogyókúrával, és mozgással le tudod adni azt a néhány kg-ot, a mozgással pedig konkrétan a kényes területekre összpontosíthatsz.

Ne fordulj vissza...

6997. lilimia (válaszként erre: 6993. - VictoryPurple)
2010. febr. 22. 14:18

Az nagyon nem jó, de már így is haladsz :) Evéssel hogy állsz? Eszel helyettem egy kicsit? Pár falat is elég lenne... Esetleg egy szendvics? :)

Nagyon jó hogy ha ki tudod mondani az érzéseid, és a problémáid! Ez már tulajdonképpen félsikernek mondható a normális életvitel felé :)

Emiatt (hogy tudsz írni és beszélni a problémáidról) nagyon irigyellek, és tisztellek, én képtelen vagyok normálisan leírni vagy elmondani. Régen még sikerült úgy igazán kiírnom magamból a dolgokat, de már írásban is inkább azt mutatom ösztönösen, hogy jól vagyok. Szóval grat, és emelem 'kalapom'.

A gyógyszer merre jár? Ugye már valahol a csatornában...?

puszik

6996. beatrix57 (válaszként erre: 6986. - VictoryPurple)
2010. febr. 22. 05:05

Sziasztok!!!!!

Én itt nagyon új vagyok,"körötökben". Jó olvasni Titeket, és talán erőt is merithetek, állandó, és lelkes elképzelésemnek, hogy folyadékkúrával lefogyok.

Nem, nem vagyok "dagadt". Csak az énképem azt hiszem kissé torzúlt.

Én akkor éreztem jól magam a "bőrömben", mikor egy nap majdnem egy-két teljeskávéval, boldog voltam.

Hogy hozzam vissza????????????????????????

Szép napotok legyen. Sziasztok!

6995. e3cb7b027d (válaszként erre: 6994. - E3cb7b027d)
2010. febr. 22. 02:22
Sajnos így nagyobb csapás, hogy kifogástalan alakom volt pár hónappal ezelőtt, irigylésre méltó, most meg.. :(
2010. febr. 22. 02:09
Sziasztok! Bele-bele olvastam a topic elejébe és végébe, sajnos az egészhez nincs időm. Én most másodszorra estem bele az anorexiába. Első alkalommal sikerült "kigyógyulni", ami után hízókúrába kellett kezdenem, mert mindenki elszörnyülködött a 37 kilómon, így észbe kaptam. Sajnos a hízókúra olyannyira sikeres lett, hogy a testalkatomhoz képest normális 44-45 kg helyett 52 kg lettem (nagyon alacsony vagyok, így 1 kg is rögtön meglátszik), 3 ronda zsíros hurka ékteleníti a hasam. Ez nem önképzavar, ez már valóban gusztustalan, ráadásul narancsos is lettem itt-ott.. Apám tegnap mondta nekem: te kis malacképű.. :( Alig tudom belepréselni magam a nadrágaimba.. Elkezdtem 1 almán és 2 szem narancson élni, rengeteg teát iszom, hogy elvegye az étvágyam, de annyira rosszul érzem magam így is, szédelgek csak.. A sportolás pedig csak hátráltat, mert nagyon megéhezem tőle, ami pont most végképp nem hiányozna, és jól be is tett a múltkoriban.. Nekem hiányzik ez az életmód vagy minek is nevezzem, ha ezt az ösztönt képes vagyok legyőzni, akkor mindent, ez nekem erőt és biztonságérzetet ad, (mint ahogy régebben is). Szerencsére nem vagyok olyan, aki nem képes saját maga erejéből leállni időben, ez a veszély nem fenyeget Csak azt nem tudom, hogy hogy tudjam folytatni.. Már fele annyi akaraterőm és lelkesedésem sincs, mint akkor.. :( Ha belegondolok, hogy itt a tavasz, lekerül a nagykabát.. :S :'(
6993. VictoryPurple (válaszként erre: 6992. - Lilimia)
2010. febr. 21. 21:35

Egy kicsit vágtam.

Ma beszélgettem ezekről a dolgokról az egyetlen emberrel, akiben megbízom, és nagyon fontos nekem. Elég nehéz, mert most rengeteg problémája van, és nem akarom, hogy úgy érezze, hogy ezzel én még valamit a nyakába akarok akasztani... Egyszerűen csak egy icipicit könnyebbnek érzem magamat, ha néha hangosan, "személyesen" is elmondhatom azt amit érzek és gondolok...

6992. lilimia (válaszként erre: 6990. - VictoryPurple)
2010. febr. 20. 13:18
Mit csináltál? :(
6991. annuccia (válaszként erre: 6990. - VictoryPurple)
2010. febr. 20. 11:09
én is láttam amikor kezdődött... rosszat???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook