Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan fórum

A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan

1 2 3 4 5 6 7 8
235. Cyccahh
2013. febr. 9. 22:58
kár,hogy nincsenek friss hozzászólások! Pedig ez egy jó kis fórum! ;)))
2011. nov. 22. 10:17
Jeffrey Locker sorsa "erdekes" amikor beszelunk a pozitiv gondolkodasrol , de nem hiszunk benne , hova vezethet -:(
233. Tündér69 (válaszként erre: 232. - 4fb42254b6)
2011. júl. 10. 19:08
Én azoknak írok, akiket érdekel a téma:-) Akit nem, az úgy sem olvassa el, vagy elolvassa és nemtetszését fejezi ki:-). Ez nem igazán érdekel, azok érdekelnek, akikkel megtaláljuk a közös hangot és tanulunk egymástól. Mert az ember mindig tanul mindenkitől nem igaz:-)
232. 4fb42254b6 (válaszként erre: 227. - Tündér69)
2011. jún. 3. 20:51

T69, te ne mentegetődz!

Lelki karbantartás, gondolati tisztulás, ezoterikus energiák ereje, a jó kisugárzásunk erősítése, stb. népszerűsítése itt mindig bukott. Nézd meg, hány ilyen élő fórumtéma van, noha az a Hoxa alcíme, hogy az életről és egyéb jóságokról. Engem ez az alcím csalt ide, de nem ezt találtam.

Amit Te csinálsz, az működik, pozitív építő tevékenység. Én a budhista jellegű:) baráti körömben szoktam az ilyesmit megbeszélni.

231. Brygy
2011. máj. 8. 21:11
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy honnan tölthetném le a Tudatalatti tízparancsolata cd-t? Előre is köszönöm!
230. Szilva79 (válaszként erre: 229. - Emajor)
2011. márc. 31. 11:13

Szia!Most nézegettem én is a fórumot és elolvastam amit írtál,kb ugyanaz a helyzet nálam is mint veled.Tudok egy könyvet ajánlani neked nekem nagyon sokat segített,olvasd el vagy legalább is bele. *****

További szép napot!* Automatikusan eltávolított tartalom.
229. emajor
2011. márc. 31. 10:56

Üdv nektek!

FÓRUMOT MÉG NEM OLVASTAM ,DE ÉRDEKEL ÉS EL FOGOM OLVASNI.Addig is lenne egy kérdésem.

A cikket olvasva saját életem jutott az eszembe már olvastam a lelki vírusokról és én arra jöttem rá,hogy a Karácsony nekem ilyen .Minden Karácsonyra elkezdek lázasan készülni ,de ez csak fizikailag sikerül a Szentestékre mindig kiborulok semmi sem jó lelkileg mindig elégedetlen vagyok a család hozzáállásával ,pedig valószínü én vagyok aki ezeket gerjeszti ,mert gyerekkoromban nem jó élményeim voltak úgy érzem mint akit folyamatosan feszít belülről ilyenkor valami.És ez nem a fáradság.

Szerintetek az ilyen lelki víruson csak úgy lehet túljutni,hogy folyamatosan megbocsátok a gyermekkori dolgok miatt vagy kell még valami más is.

A gazdagság pedig nem csak anyagi hanem lelki is kell,hogy legyen meg kell tanulni gazdagként gondolkodni,felelősen felügyelni a pénzünket mindennap,lehetőségekre és nem az akadályokra koncentrálni, nem azt mondogatni,hogy gazdagnak lenni csak mások kárán lehet hanem igenis azt szem előtt tartani,hogy inkább a kitartó munka eredménye.A negatív gondolatot pozitívra cserélni.

Próbáltatok már felülírni ehhez hasonlóan vagy ez így teljes egészében nem müködhet. És ha ez nem jó út akkor ,hogyan érdemes elindulni?

2011. febr. 7. 08:16
Ez érdekes fórum, mindjárt visszaolvasom az elejéről...
227. Tündér69 (válaszként erre: 226. - Stulika)
2010. nov. 11. 12:46

Én nem akarok senkit meggyőzni, mindenkinek meg van a maga véleménye. De "sajnos" én ezekben a témákban előadásokat tartok, ahol mindenki érteni szokta, miről beszélek. Másrészről én nem tudom, te hogyan gondolkodol, ezért nem is mondok véleményt rólad, mert nem ismerlek. Szerintem te sem engem. Én nem bújok senki háta mögé, csak hogy mi együtt dolgozunk. Ha pedig a tapsztalatról beszélünk, példaértékű lehet az én történetem, ahogyan a semmiből, pénz nélkül 1 év alatt kialakítottam egy központot, csak azzal, hogy bevonzottam azokat, akik segítettek ebben. Kérés nélkül, szívesen, és nem kértek semmit cserébe.

Igen, a mai világban is meg kell élni, ennek ellenére rengeteg karitatív tevékenységünk van, és rengeteg gyógyult betegünk, akiket "megtanítottunk" pozitívan gondolkodni:-).

De mindez nem számít, mi igen kicsik vagyunk az Univerzum nagyságához és tudásához képest, és tesszük a dolgunkat ahogy tudjuk. Ez a cikk megjelent lapokban is, köztük az egyik legismeretebb természetgyógyászati lapunkban. Nem az a célja, hogy bárkit meggyőzzön, csak annyi, hogy elgondolkodásra késztessen. Van akinek tetszik, van akinek nem. Én minden esetre írok tovább, ha egy ember élete jobb lett tőle, akkor már megérte megírni.

226. stulika (válaszként erre: 223. - Tündér69)
2010. nov. 10. 20:06

"Az idézetek nagyon szépek, szeretem őket. De mond ezt annak, akit épp most tettek ki a lakásából, és nincs hova mennie." - ez a meglátás bizonyítja ékesen, hogy a közelében sem vagy a pozitív gondolkodásnak. Egy pozitívan gondolkodó sohasem így fogalmaz. És a cikkeddel is az a baj, hogy olyan dologról bölcselkedsz, amit sosem tapasztaltál, hiszen így véletlenül sem találsz rá a dolgok ízére, zamatára. De nem baj, ha nem értesz hozzá, csak egyre kérlek, így ne akarj tanító lenni ilyen témákban, a vak ne akarjon világtalant vezetni. tudom, meg kell élni a mai világban is, de mindegy milyen áron?

Hogy azonos-e a gondolat és a szó, és hogy szavakkal gondolkodunk-e? Nos ennek mindenki utána járhat az interneten, aki akar és veszi a fáradtságot :P

Szeretném, ha már ennyire elfoglalt a párod, és az ígéretét nem tudja tartani, akkor róla a továbbiakban szó se essék, egyszerűen felnőtt emberek eszmecseréjéhez nem kell mellvéd (mint az óvodában:bibibá az apukám így, bibibá, az anyukám úgy, ...), ez nem méltó szerintem, olyan gyerekes. Köszönöm:)

225. Tündér69 (válaszként erre: 216. - Castellina)
2010. nov. 10. 16:36
Ez lenne a lényeg:-)
224. 274c9996b8 (válaszként erre: 222. - Stulika)
2010. nov. 10. 14:35
Nagyon jo az irasod , nagyon tetszik !
223. Tündér69 (válaszként erre: 222. - Stulika)
2010. nov. 10. 13:19

Ha elolvasod a "Gyógyító agy" című könyvet, akkor talán megérted, miről írtam. Az szinte csak a szavakkal foglakozik. Mindegy, hogy kimondod, vagy gondolod őket. Ugyanolyan hatása van.(megjegyzem gondolkodni is szavakkal szoktunk)

A párom írása azért nem jelent meg, mert épp akkor lett egy cég tudományos tanácsadója, illetve a doktoriját csinálja. Tehát most nincs ideje megírni. De az én honlapomon van egy cikk: "Honnét tudunk a tudattalanról, mikor az tudattalan?" címmel, nagyjából ezt írta volna ő is.

Az idézetek nagyon szépek, szeretem őket. De mond ezt annak, akit épp most tettek ki a lakásából, és nincs hova mennie. Sajnos ott van a a bizonyos "Sors" is, amiről mindenki elfeledkezik. Ha nekem az a sorsom, hogy szegény legyek, bizony az maradok! A lényeg, hogyan állok hozzá?

222. stulika (válaszként erre: 219. - Tündér69)
2010. nov. 9. 19:41

Nincs egedül, én sem értem a cikket. Ez a jó hír, a rossz pedig az, hogy Te meg a pozitív gondolkodás lényegét nem érted, de ezt a cikked megjelenése után alaposan elemeztem is. Azóta is epekedve várom többed magammal "agykutató" párod leleplező cikkét, amit legkésőbb márciusra ígértél, de tudom, hogy a remény hal meg utoljára, ezért várom a márciust. A pozitív gondolkodást, mint a fogalomban is benne van, a gondolatok befolyásolják, és nem a szavak. Az emberek nem öntik szavakba minden gondolatukat (ez szerintem evidens), ezért eleve nem a szavakon keresztül kell megfogni a lényeget. Sajnos a szavak nem mindig a gondolatok megtestesítői, sok ember mond nagyon szép szavakat, és valójában nem szép gondolatai vannak ("bort iszik és vizet prédikál"), de fordítva is igaz lehet, a gondolatait nem tudja megfelelően szavakba foglalni. Az is ismert, hogy különböző emberekkel különböző módon közöljük mondandónkat (kimondott gondolatok=szavak), és ezt nem csak gondolataink, hanem a másik emberhez fűződő kapcsolatunk, ill. a kapcsolat alá-, fölé-, vagy mellérendelt viszonya is befolyásolja (pl. szülő, gyermek, főnök, tanár, beosztott, szerelmes, stb.). Számmisztikai tanulmányaim folyamán (is) megismertem egy alap tételt, jelesül : a gondolatok érzelmeket generálnak, az érzelmek pedig cselekedetekre sarkalnak.


"Sokan gondolkodnak (szerintük) pozitívan, és mégis problémákat vonzanak magukhoz." - Igen, eklatáns példa vagy erre. Az akadályok ("problémák") felmerülése során lehet sóhajtozni, elkeseredni, kétségbeesni,sajnáltatni magunkat (ez nem pozitív gondolkodás), vagy lehet őket megoldandó feladatként kezelni, ami azért adódott az életünkben, hogy ezáltal is tanuljunk, jobbak lehessünk, ugyanis az életünk végtelen tanulási folyamat, és minden a fejlődésünket szolgálja, csak a felkínálkozó lehetőségekkel tudni kell élni (ez a pozitív gondolkodás). És mindig az általunk választott "út" jelzi, hogy igazából melyik csoportba tartozunk. Néhány hozzászólással alábbi Castellina idézetben benne van a lényeg.


A pozitív gondolkodásban kétkedőknek néhány gondolatébresztő(?) idézet:


"Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!"ű


“Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.”

(Stephen Dolly)


“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.” (Amby Burfoot)


“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)


“Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.”

221. 274c9996b8 (válaszként erre: 219. - Tündér69)
2010. nov. 9. 15:40

OK !

En nem cikkedre reagaltam ,hanem az egyik beirasra , es az en velemenyemet , meggyözödesemet irtam le :)

Tehat az en szemelyes velemenyem szerint nincs es nem is lehet negativ következmenye annak ha valaki begyakorolja a pozitiv gondolkodast !

Egyebkent rengeteg negativ velemeny ,elkepesztö hulyesegek vannak terjesztesben az agykontroll, a pozitiv gondolkodas elmeleteröl...... ugyanis mindeg ,mindennek meg a jo dolgoknak is akad ellensege ! Ez mar csak igy van , igy volt es igy lessz minden idökben....

220. Tündér69 (válaszként erre: 218. - Argenta Lumo)
2010. nov. 9. 14:48
Nem baj:-). A lényeg: hiszel e magadban:-)
219. Tündér69 (válaszként erre: 217. - 274c9996b8)
2010. nov. 9. 14:47

Akkor nem értetted meg a cikket:-)

Sokan gondolkodnak (szerintük) pozitívan, és mégis problémákat vonzanak magukhoz. Ha csak a szavakat nézzük, már azok okozhatnak napi szinten problémákat. De ezt kifejtettem bővebben a cikkben. Az alapgondolat ( a szavak használata)egy pszichiátertől származik, de e emellett még sok más dolog tudja befolyásolni a pozitív gondolkodásunk" hatásait:-)

2010. nov. 8. 15:51
hát nekem most nagyon nem megy ez a pozitív gondolkodósdi :(
2010. nov. 8. 15:48
A pozitiv gondolkodasnak nincsenek negativ hatasai !
2010. nov. 8. 11:08

A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.


Kurt Teppervein

2010. okt. 21. 21:26
Jó cikk, gratula!
214. marduk
2010. márc. 21. 20:22
Az én tapasztalatom az a szeretet az jó pajzs.Az életem rólam szól és alakítom,hogy jól menjenek a dolgok.Csak az elején érzi az ember azt,hogy nem jó a pozitív élet felfogás,de higgyétek el olyan helyzetbe lendít ami már csak jó.Nem az a módja a minden elérésének,hogy magamban mormolom a szép elfogadó szavakat.El kell gondolkodni azon vajon helyesen értelmezed e a szó alatt a valódi értelmet.Legyen példa mondjuk a szeretet,helyesen értelmezed?Nekem nem ugyan azt jelenti mint neked.Vajon az igazit érzed?Valahol sejted a dolgokat ám amikor magadról van szó először magad körül értékeld az érzelmeket.Gyerek kor emléke akkor ad igazi érzelmet vissza ha már az előző életed érzelmeit feldolgoztad.A felnőttkorira céloztam.Ha feldolgoztad jön a tejes nyugalom és a tisztánlátás. Évek mennek el rá de megéri mert az időskor nyugodt lesz.A pozitív érzés hozz magával egy elképzelhetetlen életritmust.
213. stulika (válaszként erre: 212. - Vic66)
2010. márc. 2. 14:14
Tényleg nem szeretnék ismeretlenül beleszólni senki dolgába, de úgy gondolom, hogy ha egy kapcsolat több negatívumot ad, mint pozitívumot, akkor nem biztos, hogy ragaszkodni kell hozzá (de ezt mindenkinek magának kell tudni eldönteni):( Azt is tudom, hogy minden szakítás fájdalommal jár, ez sajnos nem elkerülhető, de a továbblépéshez elengedhetetlen. Az is lehet, hogy csak tudatosítanod kellene, hogyha nem változtat el fog veszíteni, de éreznie kell rajtad, hogy ez így is lesz (ha látja, hogy hezitálsz, soha nem érheted el hogy komolyan vegyen). Sok sikert kívánok, bárhogy is döntesz :)
212. Vic66 (válaszként erre: 211. - Stulika)
2010. márc. 2. 00:38
Én próbáltam megszakítani a kapcsolatot de pár nap múlva felhívott, hogy komolyan gondolom-e mert nem örülne ha szakítanánk! Kibékültünk, akkor azt gondoltam majd jobb lesz de nem változott semmi. Azt mondja szeret és engem akar de nem így viselkedik! Ez a furcsa! nekem ő lenne a NAGY Ő!!! Az első 4 hónap gyönyörű volt, nem tudom hová tünt az a kedve, aranyos, fantasztikus pasi aki akkor volt! És nem értem miért nem enged ő el ha nem szeret. Ha nem szeret miért bánik így velem??? Meg sem hallja amit kérek, mondok!
211. stulika (válaszként erre: 210. - Vic66)
2010. márc. 1. 18:41

Hát igen...37 évesen már igazi társra vágyunk, aki mindig ott van mellettünk, a várakozás, álmodozás korát a felnőtté válással hátrahagytuk.:) A pozitív gondolkodás is csak akkor segít, ha olyat akarsz, ami mindenkinek jó:)

Biztos, hogy jókor vagy jó helyen? Biztos, hogy Ő a nagy Ő? Biztos ragaszkodnod kell egy álomhoz? Nem lenne jobb szeretettel útjára engedni, és hagyni teret másnak? (Bocsi, hogy az intim szférádba mentem, ezeket csak magadnak kell megválaszolnod, hogy boldogan élhess:) Az intuíciód megmondja az igazat:D

210. Vic66 (válaszként erre: 209. - Stulika)
2010. febr. 28. 21:04
Hát nekem is nagyon sokat kell tanulnom! Én még az elején vagyok nagyon! Sokmindenben jól működik a dolog csak ebben a párkapcsolatos témában nem akar semmi sikerülni! Talán azért mert sokat gondolok napközben nem szándékosan arra amire nem kéne. De amikor napokig nem jelentkezik elég nehéz a jóra gondolni!
209. stulika (válaszként erre: 208. - Vic66)
2010. febr. 28. 18:43
Igen, mondhatjuk. Bár ez egy (tanulási)folyamat, ami valamikor elkezdődött, és szerintem még a tanulási fázisban vagyok :)
208. Vic66 (válaszként erre: 207. - Stulika)
2010. febr. 28. 00:34

Köszönöm!

Te régóta használod a vonzás törvényét?

207. stulika (válaszként erre: 206. - Vic66)
2010. febr. 26. 19:04
Hogy hogyan kell résztvenned a teremtésben? Amikor valamely dologra fókuszálsz, nagyon vágysz rá, akkor bevonzod a lehetőségeket a kívánt cél eléréséhez. Lehet, hogy csak pl. helyes döntést kell hoznod, lehet, hogy a fizikai síkon is cselekedned kell, ezt az adott helyzet hozza. Neked a feladatod, hogy a tudatoddal ne nyomd el a tudatalatti énedet, ugyanis az a kreatívabb, a játékosabb, az ösztönösebb. Engedd, hogy az intuíciód megsúgja, hogy az adott pillanatban mit kell tenned, mi a helyes :)
206. Vic66 (válaszként erre: 203. - Stulika)
2010. febr. 25. 21:09
Hogy kell részt vennem benne? Ne haragudj de ezt megint nem értem. Bármit meg tennék csak már javuljon a helyzet.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook