Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
230. hofferke (válaszként erre: 229. - Erababa1111)
2009. jún. 25. 11:36

Szia!


Köszi a jókívánságokat, nektek is hasonlókat! :)

Édes lehet Gergő amikor sétál! :)

Képzeld mértem magam a héten és 4 kiló mínuszban vagyok! Nagyon örülök! Egyébként van egy fórum ahol dietetikus válaszol a kérdésekre, írtam és azt mondta, hogy többször keveset módszer és napi 20 perc mozgás. Ezt akarom csinálni, mert a tej minősége se mindegy.

Na jó hétvégét, kapcsolj ki helyettem is! Puszi

229. erababa1111 (válaszként erre: 228. - Hofferke)
2009. jún. 25. 11:33

Tök jó, hogy Tomi is felállt! :) Gergőnek most az a szokása, hogy az etetőszéket tolja, és így sétálgat. Nagyon édes! Jókat mosolygok, mikor látom a műveletet...

Most mennem kell, mert pakolok: megyünk a Balatonhoz pihenni egy hosszú hétvégére du. Sajnos az idő nem kedvez nekünk, de legalább kikapcsolódunk...

Találkozunk jövő7en! Jó hétvégt, meg fogyizást :-)

228. hofferke (válaszként erre: 227. - Erababa1111)
2009. jún. 23. 11:24

Szióka!


Az éjszakai felsírásért valóban felelős lehet a máshollét (Tomi nappal se hajlandó máshol aludni csak a megszokott ágyában). Ti szerencsések vagytok akkor, ha csak 2x sír fel egy éjjel, Tomi ha nagyon nyűgi félóránként fent van, de most kipróbáltam fórumos tanácsra a viburcol kúpot és nagyon szépen alszik tőle, tehát teljes szívből tudom ajánlani, ha a dentinox már nem elég. Ja és homeopátiás, azért ez sem mindegy.

A hétvégén még elég tűrhető volt az idő, de tegnapóta folyton esik, így beszorultunmk a házba, maradt a Tomi emelgetés, meg a házimunka mozgásformának, mert a torna sajnos nem megy. Lusta vagyok hozzá este 9-kor már.

A fogyival kapcsolatban én is erre az elhatározásra jutottam, csak még nem sikerült elég infót összeszednem a kajakódokról, így csak tippelem, hogy mikor mit lehet enni és próbálkozom betartani (azért az este megkóstoltam a frissen kisült kenyeremet, mert új recept volt).

Tornábn meg megpróbálom beszerezni a norbid duci-tréninget, állítólag pont ilyen kövéreknek való, mint én vagyok; ja meg olvasgatom az egyik hoxás naplóját, ő már 13 kilótól megszabadult ezzel a módszerrel.


Még valami; Tomi 13-án felállt, de tegnapóta gyakorolja igazán, annyira büszke vagyok rá!!

227. erababa1111 (válaszként erre: 222. - Hofferke)
2009. jún. 23. 11:05

Szió!

Gergő az előbb benyúlt a billentyűk közé, szóval kezdhetem elölről a "kisregényemet"... :-( Tegnap is ez volt, de akkor inkább kikapcsoltam a gépet...

Tehát: a védőnők mérése szerintem nagyon ritkán reális, mert egy csomó dologtól függ. A súly pl. attól, hogy mennyi idővel előtte ettetek, mikor cseréltél pelenkát, mennyit ivott a gyerkőc, stb. A hossznál is tévedhetnek, mert nem mindegy, hogy mennyire húzzák ki egyenesre a gyerek lábát. Szóval a mérések csak tájékoztató jellegűek - szerintem.

Nem szoktam koplalni, csak néha nem jön össze, hogy egyek rendesen. Igazából még mindig nem kezdtem el komolyan a fogyókúrát, csak legfeljebb jobban figyelek, hogy mit eszem... :( Te ne légy szomorú, nem jöhet össze mindig a teljes siker, de a félsiker is jobb, mint a semmi! Szóval csak így tovább! :-) Gratula a kerékpározásért! Ilyen rossz időben milyen mozgást csinálsz? Nálatok is esik ez a fránya eső? Nem baj, ha nem süt ezerrel a nap, de legalább ne esne folyton...

A hétvége nem volt a legjobb időjárás tekintetében :( A másik probléma az volt, hogy Gergő rengetegszer felvolt a két éjszakán. Illetve nem is felvolt, csak felsírt álmában többször. (Ilyenkor mindig fel szoktam venni, hogy ne ébredjen fel, és rögtön visszalszik a vállamon. Van olyan is, amikor csak a takaróját kell megigazítani...) Biztosan az is közrejátszott, hogy nem otthon voltunk a megszokott helyen, meg a fogacskája, esetleg az időjárásváltozás... Szóval nem aludtam ki magam rendesen most sem :( Ti éjszakánként hogy alszotok? Nyugodt az éjszaka? Mi itthon is fel szoktunk sírni, ha nekiütközik a kiságy szélének, és nem tud tovább fordulni. Egyfolytában mocorog éjszaka a kis drágám! Vagy az is probléma szokott lenni, ha kitakarózik, és esetleg fázik, pedig hálózsák is van rajta.

A fogyókúrával arra jutottam, hogy talán mégiscsak az update-telkellene újra próbálkoznom. Azt olvastam több helyen, hogy egy-két hónap alatt hozzá lehet szokni teljesen. Én előzőleg nem voltam kitartó... hátha most sikerül!

226. hofferke (válaszként erre: 224. - Mágneske)
2009. jún. 22. 09:32

Szia!


Én napközben sokáig a babakocsiban altattam, de már nem kényelmes neki ezért áttértünk a kiságyra, a drasztikus módszer lesz a hatásos úgy látom; bár kipróbáltunk mindent: babazene, simogatás, ringatás,stb. Amikor eljön az alvásidő beviszem a szobájába, leengedjük együtt a redőnyt félig, megkapja a cumiját, körbe puszilom és beleteszem az ágyába; na ilyenkor kezd ordítani, mint egy bengáli tigris, de megnézzük a macijait és kimegyek, kb. 5 perc múlva visszatérek, megsimizem, cumi szájba és ismét kimegyek, ezt olyan 2-3 alkalommal megcsinálom és el is alszik. Nagyon fáj ilyenkor a szívem, mert úgy érzem, hogy rossz vagyok miatta, de sehogy másként nem hajlandó aludni a lakásban nappal (éjjel nincs gond).

Ha más nem megy próbáld ki, veszteni való nincs, csak nem szabad ellágyulni közben (met itt már rafinéria is van náluk).

225. agitamas (válaszként erre: 224. - Mágneske)
2009. jún. 20. 20:02

Szia!

Igen igazad lehet.Van rácsvédőnk,de hason fekvésből néha úgy megtolja magát mászásba,hogy még a rácsvédő ellenére is "megüti" kicsit a fejét a rácsba.Egyem a szivét még álmában is gyakorol....:))))

2009. jún. 20. 07:36

Sziasztok!


Sára lányom szeptember 5-én született és szerintem nem egy problémás gyerek. Amin sokat gondolkozom mostanában az az, hogy hogy tudnám szopi nélkül elaltatni. Nem akarom leszoktatni teljesen a szopizásról mert 1 éves koráig örülnék ha szopizna de jó lenne ha mással is eltudna aludna nem csak velem. Van valakinek valami ötlete?


agitamas-nak meg azt üzenem, hogy Sára is nekiszokott vágódni a kiságynak de mostanában egyre kevesebbet. Azt olvastam, hogy azért van mert amit napközben gyakorolnak, mászás felülés azt álmukban is csinálják. Gondolom a kiságy jól kivan párnázva nálatok is mert mi egy paplant is befogtunk csak, hogy ne koccanjon a kis feje.

2009. jún. 19. 09:15

Sziasztok!

Légyszi aki tud segítsen!Dorka mostanában nagyon sokat forgolódik álmában és amikor nekiütközik a kiságy oldalának akkor fölébred és sír.Ezért nagyon gyakran ébred van éjjel.Már odavettük magunk mellé a nagy ágyra.Ott jobb egy kicsit a helyzet,de egy nagyobb fordulásnál így is fölébred.Mi lehet a baj?

222. hofferke (válaszként erre: 221. - Erababa1111)
2009. jún. 19. 09:07

Szióka!


Akkor nagyon szépen nőttök ti is!

Tomival 8-án voltunk és akkor 8750 gramm és 71,5 cm volt. Bár szerintem elmérték, mer egy hónap alatt csak 0,5 cm-t nőtt, de mindegy.

Ügyi voltál te is, bár a koplalást ne nagyon erőltesd, mert az árt a tejcsinek.

Tegnap egész nap elég jól bírtam, mindenből csak féladagot szedtem, elég is volt, aztán meg elmentünk a sógornőmmel biciklizni a Tiszára, meghintáztattuk a gyerekeket, utána vissza. Mondanom sem kell, hogy a töltésre alig bírtam felkapaszkodni kétkeréken, de hősiesen megcsináltam, nagyon büszke votam magamra, aztán még a délutáni fagyi és nasiáradatot is kibírtam, de estére elengedtem sajnos magam nagyon, mert két (igaz kicsi) szelet kenyeret ettem a csirkeszárnyhoz, mert nagyon csípett és a sajt nem volt elég, hogy elvegye azt. Úgyhogy most szomorú vagyok! :(( De azért nem adom fel!! :D


Jó kikapcsolódást kívánunk, érezzétek jól magatokat! Találkozunk hétfőn! ;)

2009. jún. 18. 23:20

Hello! Itt vagyok...

A mai napom rohanás volt! Először voltunk a dokinál, védőnőnél. Méreteink: 71cm és 8960g; már megint nem hízott sokat, de az a lényeg, hogy hízik... Azután hazajöttünk, ebédeltünk, majd indultunk a bőrgyógyászhoz. Mindenhova gyalog mentünk babakocsival, úgyhogy a napi mozgásom megvolt, mert intenzív sétát csináltam hosszú nadrágban a mai nagy melegben :)) És persze egyik doki sincs a közelben: az egyik 15 perc intenzív séta, a másik több mint fél óra... Enni nem sok időm volt, úgyhogy ma jól "koplaltam". Most ettem 2 szelet husit (zsírtalan karaj), úgyhogy rendben vagyok :)

A hétvége megint nem lesz egyszerű, mert utazunk vidékre. Elő kell készítenem a kajcsikhoz valókat, meg a gyerkőc cuccait... már nem nagyon szeretek utazni több napra, csak a macera van vele. De persze az jó, hogy egy kicsit kikapcsolhatok, mert a nagymama ellesz Gergővel. Alig várja, hogy összepuszilgathassa Manókámat! :)

Na megyek aludni! Üdv

220. erababa1111 (válaszként erre: 219. - Hofferke)
2009. jún. 18. 11:30

Eligazodtam a gondolataidon :)

Én most nem igazán tudtam megállni, hogy ne egyek csokit... Illetve most sem :(

Én is a többször kevesebbel próbálkozom, csak nem egészen jól, mert túl sokszor van a "többször" rész. Ha éhes vagyok, mindig bekapok valamit, de nem figyelem, hogy milyen a tápértéke.

A mozgás nekem sem megy, mert amikor Gergő alszik, akkor végzem el a házimunkákat, és a tornára nemigen van időm/erőm. (sokszor még a munkával sem haladok sehova)

Hát, én sem nagy célt tűzök ki, CSAK 15kg minuszt... Jó lenne, ha sikerülne egyszer!

Norbi könyve nekem is megvan, de nem nagyon sikerült betartani. Régen próbáltam, de megutáltam, hogy minden egyes étel kódját meg kellett néznem.

Most megyek, mert dokihoz készülünk. Majd beszámolok, hogy mennyi a súlyunk, hosszunk.

219. hofferke (válaszként erre: 218. - Erababa1111)
2009. jún. 17. 09:20

Szia!


Próbálkozom a többször keveset módszerel, kisebb-nagyobb sikerrel, néha nem megy sehogyse. Mi vettünk egy biciklit gyereküléssel és most azzal járunk "sétálni", igaz nincs zsírégetőtartományban a pulzusom, de egyre tempósabban, egyre többrt tudok könnyedén tekerni, és Tomi is nagyon élvezi. Van egy fórum, Hogyan fogyhatunk szoptatás alatt?, oda is írtam és azt javasolták, hogy valami tornát elkezdhetek már, de mindent csak fokozatosan és ésszel szabad. Ja és az egyik csaj a Norbi módszerre esküszik, nem tudom, abba még nem sikerült beleélnem magam.

Én szeretnék a te súlyodra lemenni, így is a szingli énemhez még 15 plussz lenne, de 56 kilósan már csúnya lenne a bőröm nagyon, szerintem, meg majd 50 kilót nem szabad célul kitűzni.

Én benne vagyok, segítsük egymást, kell a kitartótárs (legalább us nekem, mert könnyen feladom, ha nincs eredmény)!

A mozgás a legnehezebb nekem, mert este, mikor már Tomi alszik, sokszor nincs erőm még tornázni is, meg elfelejtem, pedig találtam egy oldalt, ahol sok pár perces gyakorlat sor van a jógától a pilatesig. Valami fitness, aerobik, ingyen torna... a honlap címe (szerintem a keresőbe ha beírod te is megtalálod könnyen, ha érdekel); mondjuk még csak 1x tornáztam vele, de másnapra izomláz volt a pocimban, pedig sokat csaltam.

Ja meg a vacsival szoktam csalni, ha megy próbálom este 6 előttre tenni, ritkán jön össze.

Hát jó összevissza írtam mindent, bocsi, remélem sikerül eligazodni rajta! :D

Várom, hogy mire jutottál!

218. erababa1111 (válaszként erre: 217. - Hofferke)
2009. jún. 16. 09:52

Én a kórházból hazajövetelkor nem mértem magam, de szerintem elég sok rajtam maradt akkor, kb. 5kg. Még mindig van rajtam 3kg, amivel nem sikerül megbírkóznom. A szoptatás alatt nem híztam, de ugyebár nem is fogytam sokat, pedig sok helyen azt olvastam, hogy a legjobb fogyókúra a szoptatás... Én is elhatároztam már magam egy párszor, de mindig csak eddig jutottam. Most 77kg vagyok :( Amikor jól éreztem magam a bőrömben, az 63kg volt. Ezzel a súllyal találkoztam a párommal, amikoris a boldog párkapcsolat meghozta a plussz 10kg-ot... Szeretnék újra ebben a súlyban lenni, de még nem igen tettem érte.

Te milyen fogyókúrába kezdtél? Vagy csak az elhatározásban vagy még Te is? Mi lenne, ha valahogy segítenénk egymást? Tudom, hogy egyszerűen a kajával nem lehet rendesen, egészségesen fogyni, csak ha mozgás is párosul mellé, mert akkor legalább nem az izomból fogyunk. Viszont nem tudom, hogy a napi sétáláson kívül mit kellene csinálnom, hogy a tejmennyiség ne csökkenjen! Így is úgy érzem, mintha kevesebb lenne mostanában :( Lehet, hogy ilyenkor már nem ártana az erősítő gyakorlat sem a tejcinek?! Mit gondolsz?

217. hofferke (válaszként erre: 216. - Erababa1111)
2009. jún. 11. 17:59

Szia Era!

Hát igen, mi strapabíróak vagyunk! :D

A szülés után nem volt rajtam több súly, mint amivel kezdtem a terhességet (96 kg). A körházban hagytam a rengeteg vizet! Viszont a szoptatás alatt most híztam vagy 16 kilót biztos, a legnagyobb baj, hogy rosszkor eszem, és sajnos nem a legegészségesebbeket. Sokszor este 9-kor jutok a vacsora közelébe, akkor meg már nem kellene; de most nagy elhatározásban vagyok, mert nagyon le szeretnék fogyni, majd kiderül hogy megy.

Te hogy állsz, mennyi maradt rajtad?

216. erababa1111 (válaszként erre: 215. - Hofferke)
2009. jún. 11. 13:53

Gergő is bírja a 3-3,5 órát. A súlya viszont keveset nőtt 1 hónap alatt (200g). Kérdeztem is a védőnőt, hogy ez nem baj-e, de azt mondta, hogy nem. Mondjuk mi még csak 2X eszünk szilárdat és 4X szopizunk.

Amúgy a kevés súlynövekedés miatt azért nem aggódom, mert rettentő sokat mozog! Szerintem amit megeszik, azt le is mozogja azonnal! Meg sem áll egész nap (csak mikor alszik), így én is mozgásban vagyok :) Viszont én nem fogyok tőle :((( Ez az én szívfájdalmam... Tényleg, ha már itt tartunk: mennyi felesleg maradt rajtatok szülés után? (Ez mindenkihez szól, aki szokott fórumozni; jelen esetben sajnos úgy tűnik, hogy ketten maradtunk hofferke)

215. hofferke (válaszként erre: 213. - Erababa1111)
2009. jún. 10. 20:11

Tomi is mostanában csak 200 gramm körül eszik, de ezzel tűr is, így nem aggódom, így is 600 grammot hízott egy hónap alatt.

Tomi is viszonylag könnyen veszi a szopi hiányt, de a reggelit és az estit nem hagyja ki soha, arról szerintem majd nehezen fog lemondani, ha itt az idő.

Nem a kötődésről van szó itt szerintem, hanem az új ízek befogadásáról és az újdonságok élvezetéről, majd figyeld meg lesz olyan szopi, amiről nem hajlandó lemondani, akkor se, ha már a kaja a fülén jön ki! :D

214. hofferke (válaszként erre: 212. - Erababa1111)
2009. jún. 10. 20:07
Nektek is gyönyörű paramétereitek vannak akkor! Gratula hozzá!
2009. jún. 10. 13:31
Ez a 300g-os evés csak egyszeri dolog volt. Azóta maradt a 200-220 körüli mennyiség. Úgy látszik ez az adagja. És egy szopit elhagytunk már, mostanában pedig a du.-i kajcsi is kezdi Gergő normáját elérni, úgyhogy hamarosan még egy szopi el fog maradni... Azért egy részről jó, hogy viszonylag könnyen leválik Gergő, de másrészről pedig rossz, mert nagyon megszerettem a szoptatást! Lehet, hogy én jobban kötődöm a gyerekemhez (szopihoz), mint Ő énhozzám?!?
212. erababa1111 (válaszként erre: 211. - Hofferke)
2009. jún. 10. 13:24

Tök jó! Akinek van udvara... Majd az erkélyre én is szerzek valami lubickolót! Ez most jutott eszembe :)

Szép méretek! Mi május végén voltunk méredzkedni, akkor Gergő 8820g és 70cm volt.

2009. jún. 9. 21:20
Tomi 8750 g és 72 cm. Most voltunk méretkezni. Ja és ma strandoltunk először az udvari medencében! Nagyon élvezte!
210. hofferke (válaszként erre: 208. - Erababa1111)
2009. jún. 9. 21:19

Szia!


Gratula a fogacskához, csak így tovább! :D

2009. jún. 9. 12:11
Amúgy hogy vagytok? Remélem, nem beteg senki, nem nyűgös egyik baba sem (és az anyukája sem)! :)))
2009. jún. 9. 12:10

Sziasztok!

Tegnap áttört végre Gergő első fogacskája! És ezt most különösebben nem is szenvedte meg, mert csak azt vettem észre, hogy olyan, mintha a kanálka koppanna a szájában... Semmi extra nyűgösség nem kísért a fogzást, remélem, hogy később sem lesz nehézség. Este fürdésnél apa tudott belenyúlni a szájába, hogy ellenőrizzük, valóban a fogacska koppant. Mostmár nem nagyon engedi, hogy "túrjunk" benne, máskor pedig Ő kapta be az ujjunkat. Inkább csak a tárgyakat kapja mostmár be.

2009. jún. 5. 12:44

Keresek Fisher Price esőerdő játszószőnyeget!

Ha valakinek van elado irjon!

Köszi!

206. hofferke (válaszként erre: 205. - Erababa1111)
2009. jún. 5. 12:11
Gratula a szupi teljeítményhez, csak így tovább!! :D
2009. jún. 4. 11:58

Hello!

Képzeljétek! Gergő tegnap 300g-ot evett! Ez azért furcsa, mert előtte csak 200at sikerült "belepakolnom", most viszont tátogott rendesen! :)

204. hofferke (válaszként erre: 202. - Erababa1111)
2009. jún. 4. 08:56

Szia!


Előbb-utóbb mindenkinek foga lesz! Majd mikor nem is sejted ott lesz a kis szájában és élesen beleharap valamidbe! :D (Nekem Tomi sokat harapdálja az ujjam amikor kézből eszik!)

2009. jún. 3. 11:49

Csajok! Írtam egy cikket (Gergő érkezése), ami 1.-én jelent meg. Ha gondoljátok, olvassátok el! Apát sikerült jól meglepnem vele :)


[link]

2009. jún. 3. 11:46

:(

Nekünk még mindig nincs fogacska... Pedig már olyan éles az ínye, meg olyat tud vele csípni/harapni, mintha foga lenne, de még nem látszik semmi. Két napja sok a nyafi, de már nem is bízom abban, hogy a foga jöhet. Talán sosem jön ki?!

201. hofferke (válaszként erre: 200. - Munya)
2009. jún. 3. 07:14

Sziasztok!


Gratula nektek is!

Nekünk kibújt az ötödik, de jön a hatodik is a másik oldalt. Remélem gyorsan kint lesz a 20! :D

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook