Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk! fórum

2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


1 2
2011. ápr. 19. 14:14

Sziasztok!

Mi újság, rég írtatok.

Nekünk volt pár rosszabb napunk, Bence hihetetlen nyűgös, sírós volt, rosszul aludt. :( Nem akar játszótérre menni már 3 napja, ha csak megemlítem, sírva fakad, nem értem, miért. Úgyhogy csak kint labdázunk, kavicsot szedünk, rajzolunk, ilyenek.

42. SzaZsuBo (válaszként erre: 31. - Réka1984)
2011. ápr. 3. 16:22
Most nehéz még, mert a picivel szinte folyamatosan kell foglakozni, a napközbeni hosszú alvása pedig egybeesik a nagy délutáni alvásával. Én érzem úgy hogy elhanyagolom őket, egyiket a másik kedvéért vagy szükségleteiért inkább, de később biztosan jobb lesz. Nem tudom megmagyarázni, de igen, lehet szeretni mind a kettőt és biztosan többet is. Azt pedig magamról tudom, hogy jó ha van (3 is akár)testvére az embernek. A legidősebb vagyok, de nem emlékszem hogy el lettem volna hanyagolva, inkább arra emlékszem, hogy mivel én voltam az első engem féltettek a legjobban, így sok mindent nem csinálhattam amit ők már igen, mert rutinosabbak voltak már a szüleink. Ébrednek, mennem kell.
41. wanita77 (válaszként erre: 40. - SzaZsuBo)
2011. ápr. 3. 16:21

Persze, megértem, hogy így kényelmesebb, nekünk nem igazán vált be egy gyerekkel sem.

Mi kétszer is lemegyünk, most hétvégén voltunk Feneketlen tónál kacsákat etetni, meg itt nálunk van egy horgásztó,délelőtt ott etettünk kacsákat, meg horgászott faággal. :)

Amúgy délelőtt játszótérre szoktunk menni, nálunk nagyon sok van szerencsére. És ha apa korábban jön haza, délután csinálunk más programot is, játszóház, vásárlás, erdőben sétálás, stb. Bence kicsit félős, úgyhogy annyira még nem játszik gyerekekkel. Régebben sokkal rosszabb volt a helyzet, sírva menekült,ha közelített felé gyerek, főleg ha kisebb. Mostanra már ez elmúlt, de azért a felnőttek társaságát még mindig jobban szereti, főleg apáét és anyáét. De gondolom idővel majd megváltozik, legkésőbb az oviban.

Ti hova mentek napközben?

2011. ápr. 3. 16:11

Sokat írtam, de megint elszállt. Kérem vissza a régi szolgáltatót!!!

A gyereknek van saját ágyuk, de szeretek velük aludni. Azért alakult így, mert a nagy nagyon sokáig rosszul aludt, és már nem bírtam kelni hozzá, így könnyeb volt h magam mellett szopin gyorsan visszaaltattam. Még mindig nem alussza át az éjszakát, újabban lerugdossa magáról a takarót folyamatosan, pedig nincs is meleg. A kicsit is odalopom, de a nagy folyton forgolódik, így nehéz biztonságos helyet találni. Szeretek velük aludni, engem nagyon megnyugtat, ők pedig hamarabb visszaalszanak. Apa a nappaliba szorult, de nem okoz neki gondot. Ebben a hónapban talán elkészül a fiú szoba, hátha a birtoklási vágy segít, megpróbálunk külön menni. A nagy egyébként aludt a saját nagy ágyában, de már szülés előtt is voltam kórházban, szüléskor is 4 napot, no meg a mandulagyuszi betett neki, így visszaszokott.

A kicsi még mindig változatos napokat csinál nekünk, de éjszaka pár napja csak enni kel fel. A nagy is jobban tolerálja már, bár az esti altatáson kívűl szinte alig vagyok napközben csak az övé. De majd csak jobb lesz már, alább hagynak a hosszas sírások és érdekelni kezdi a kicsit hogy mi mit csinálunk. Nem írok sokat, nehogy megint elszálljon, nem tudom mikor tudok jönni.

Mit csináltok ebben a remek időben? Naponta többször is ki tudtok menni? Van játszótársatok napi szinten? Hogy viseli a gyerkőc a gyerektársaságot?

39. wanita77 (válaszként erre: 38. - SzaZsuBo)
2011. márc. 30. 14:57

Örülök, hogy most nem volt gond éjszaka.

Együtt alszotok hárman egy ágyban? Hogyhogy, nincs a kicsinek kiságya? És a nagyot nem akarod visszaszoktatni az ágyába? És a férjed hol alszik? Vagy talán négyen alszotok együtt????

Nálunk kb. fél évig volt, hogy éjszaka áthoztuk, de aztán visszaszoktattuk az ágyába. Ha néha-néha most is átjön, akkor is visszavisszük és ott altatjuk vissza. De persze ha nektek így jó, akkor nem szóltam.

38. SzaZsuBo (válaszként erre: 37. - Wanita77)
2011. márc. 29. 18:46

Írtam délután hosszabban, de vmi probléma van az új internet szolgáltatással, el is veszett...

A kicsi nem sír egész éjszaka, hajnali 3 óra után kezdődik az ordítás, de most éjszaka nem volt semmi,1X kelt, evett és visszaaludt. Próbálok pozitiv lenni, de elég nehéz.

Egy szobában alszunk, de mivel a nagy is velem alszik a mandulagyuszi óta megint így elég nehéz megtalálni a megfelelő helyet a kicsinek és magamnak, mert a nagy elég sokat forgolódik, félek, hogy megüti v megrúgja a kicsit. Jó lenne egy jóóó naaagy áááágy!

A homeóban nem hiszek, mert még soha nem használt semmi nálunk de lehet h mégis kipróbálunk vmit. A ma délutáni nagy ordítás is elmaradt eddig, mert a babakocsiban elfogadta a cumit, most pedig apa elaltatta a csücsüben.

Ma 1/4 7-kor keltek a pacsirtáim. Remélem legalább este is korábban alszanak.

Felébredt a hercegnő, megyek és megfürdetem..

37. wanita77 (válaszként erre: 36. - SzaZsuBo)
2011. márc. 28. 14:38

A 7-es kelés nem olyan rossz, nálunk is így van általában. Mit csinál a kicsi éjszaka, folyamatosan sír, fáj a hasa? Nem viszitek át magatokhoz, hátha az segítene? Nem adsz neki valami homeopátiás bogyót, az lehet, hogy segítene.

Egy szobában alszik a két gyerek?

És a kicsi 10 után nem is aludt estig? 13-kor nem tudod egyszerre lerakni őket?

Bocs a sok kérdésért, remélem nem baj.

36. SzaZsuBo (válaszként erre: 35. - Wanita77)
2011. márc. 28. 14:04

A tegnapi nap tragikus volt, az idő is meg a hasfájás is a csúcson járt, délután és éjszaka is volt műsor. Ma eddig minden oké, csak a nagy miatt csúszotta kicsi délelőtti alvása, séta közben állandóan a bajaira kellett gyógyírt keresni, és a kicsi nem aludt még elég mélyen ahoz hogy megálljunk a babakocsival....

Ma reggel új idő szerint a nagy 7-kor kelt ( villámgyors az átállás) a kicsi pedig 3/4 8-kor, de hajnal 5-1/4 7-ig műsor volt, szerencsére csak a kicsi, a nagy nem ébredt fel rá..A délutáni alvás csúszott 1/4 órát, de még mindig pótól a nagy mandulagyuszi után, úgyhogy az ebéd 3X annyi ideig tart mint máskor.

tegnap 8-10-ig aludt délelőtt a kicsi, utána pedig nem tudtam altatni.Utólag már bánom, hogy nem vittem ki babakocsival, hátha segített volna, de én is annyira szerettem volna aludni egy kicsit, de így egyinkünk sem aludt. A nagy délre a nagyinál kötött ki, ott ő aludt 2 órát, ez a szokásos mennyiség. Délután alapesetben 1-től van alvás. jött a védőnő, utána még visszanézek, ha csak nem ébredtek fel..

35. wanita77 (válaszként erre: 34. - SzaZsuBo)
2011. márc. 27. 18:49

Hogyhogy, délig nem aludt a kicsi? És reggel mikor keltek?

Bence új idő szerint kelt 7-kor, az nem olyan rossz. De 2-kor átjött sírva, biztos érezte, hogy most kell átállítani az órát. :)

Még mindig nem oldódtak meg a problémák a kicsivel?

2011. márc. 27. 17:24
Itt ma nem esik az eső, de nincs valami szívderítő idő.A kicsi délre ki is borult, a nemalvásától meg délutánra én is. Reggel még jó idő volt és mivel korán keltek a kölykök már régi idő szerint 7-kor kint voltunk és 2 órát sétáltunk. Na azt végigaludta a lány, de azóta rémes a napunk.
2011. márc. 26. 08:34
Sziasztok! Mi újság, hogy vagytok? Szép idő volt a héten, voltatok valamerre? Holnap állítólag már esős, rossz idő lesz, ma még ki kell használni a jó időt.
2011. márc. 23. 15:00

Köszi a bíztatást. Én nem adom be a nagyot oviba szeptemberben, mert nem akarom a kicsit is rángatni, ébreszteni reggel, kocsiba be, majd 1/2 12-re a nagyért menni, mert nem lehet egésznapos, mert itthon vagyok. Időben nem nyernék semmit, a kicsit meg 6 hónaposan beleültném a mókuskerékbe és a napi alvását is a z ovihoz kéne igazítanom ami egyáltalán nem tetszik. Szerencsére a nagyival jól elvan a nagy, most is hetente 1X egész nap ott van - ez sokat segített a terhesség utolsó hónapjában és most is lendít a háztartásom karbantartásában,- legfeljebb többször megy 1 héten majd hozzájuk. A betegségektől már nem tartok annyira, most 6-an unokatestvérek és a télen mindig beteg volt valaki, olyan nincs, hogy ne találkozzanak, de egyébként is a fiam akkor volt a legbetegebb, amikor 2 hétig lázasak voltak az unokatesók és ezért karantént hirdettünk, mire ők kigyógyultak teljesen ismeretlen eredetű tüszös mandulát nyalt be a nagy, 6 napig magas láz, a kicsi szerencsére nem lett beteg, pedig puszilgatta ugyanúgy a bátyja.

Az optimális korkülönbségről pedig minél több gyerek van a családban annál halványabb a fogalmam .

2011. márc. 23. 14:45

Azt mondjátok nehéz a nagyot hozzászoktatni a kicsihez? Ha nagyon várja akkor is ez lesz?Gondolom azért lesznek féltékenykedések...

Hogyan lehet két gyereket egyformán szeretni?Úgy hogy egyik se érezze,h el van hanyagolva...

30. wanita77 (válaszként erre: 29. - SzaZsuBo)
2011. márc. 23. 14:40

Hát, nem lehet könnyű nektek. Ettől én is félek, de akkor már nagyobb lesz a fiam, talán könnyebb lesz. Pont ezért nem akartam kevesebb korkülönbséget. De akkor is lesznek gondok, tudom. Van, aki a kis korkülönbségre esküdik, más a nagyobbra. Mert arra is gondoltam, hogy beadom oviba 3 évesen, és akkor egy gyerekkel könnyebb otthon. Viszont akkor meg elkapja a kicsi a betegségeket a nagytól. Szóval nem könnyű.

Nálatok is be fog állni a rend és abbamarad a sírás, még nagyon picike, hozzá kell szoknia mindenhez.

29. SzaZsuBo (válaszként erre: 20. - Krinya8)
2011. márc. 23. 14:28
Ilyenkor tudok jönni, ha egyszerre alszanak délután. A síráson kívűl egyetlen hasfájós jelet nem mutat, inkább a kimerültségtől sír. Ha időben elkapom- mert a nagy miatt nem mindig lehet, mert peluscsere, etetés, öltözés, vetközés, altatás stb-, akkor hamar elalszik, de ha nem akkor lehet hogy meg kell várnom a következő állítólagos alváskaput - 90 percenként nyílik, hát az én lányom igazolja a feltevést hogy létezik- és eléggé kínlódás a 1+1/2 óra. Nem húzódzkodik, éjszaka nem ordít, inkább este, amikor sűrű a program. Tegnap pl nem volt, mert mire bejött a nagy az apjával 1/4 7-kor akkora mi már megfürödtünk és nem torlódtak a programok. Remélem a második babáitokat jól fogadják a nagyok, mert én eléggé szenvedek amiért nem tudok osztódni, úgy érzem egyikre sem figyelek eléggé.
28. Réka1984 (válaszként erre: 25. - Krinya8)
2011. márc. 23. 10:45
Kb. a 3. próbálkozás után:) Szval jók a kilátások:) Most megyünk le játszótérre,sziasztok!
27. Krinya8 (válaszként erre: 26. - Wanita77)
2011. márc. 23. 09:06
mindent bele:)
26. wanita77 (válaszként erre: 23. - Krinya8)
2011. márc. 23. 09:04
Köszi. Igen, úgy tervezem én is, hogy elmegyek szabira. Remélem összejön addigra.
2011. márc. 23. 08:46
és Jázmin hamar összejött?
24. Réka1984 (válaszként erre: 21. - Krinya8)
2011. márc. 23. 08:38
Jázmin előtt is rendszertelen volt nagyon.Nem szoptatok már egy jó ideje. Most lassan elkezdem a gyógyszert,aztán hátha megjön. Utána elmegyek a vizsgálatra aztán majd kiderül vmi.
23. Krinya8 (válaszként erre: 18. - Wanita77)
2011. márc. 23. 08:11
Ha jól tudom,az utolsó 1 év keresetét nézik, azért érdemes előtte elmenni szabira mert az ügye jól fizet , és azt is beleszámolják.
22. Krinya8 (válaszként erre: 14. - Wanita77)
2011. márc. 23. 08:07

Szia!

Nálunk nincs semmi a közelben, csak játszótér , és kifújt, programok sem szoktak lenni amit nagyon hiányolok, anno amikor Ramóna megszületett Pesten laktunk, és ott mindig volt valami, jártam vele baba-mama tornára, baba masszázsra, nagyon jó volt, itt meg még hírét sem hallani ilyennek sajnos.:(

Volt ott még ilyen daloló, meg ringató, de még túl pici volt hozzá, úgy hogy ezek kimaradtak, de most meg nincs hova vigyem itt, ez van sajna, marad a séta, meg a játszó.

21. Krinya8 (válaszként erre: 13. - Réka1984)
2011. márc. 23. 07:59

Nekem egyedül szülés után kb. fél évig volt zavaros a menstruáció, össze-vissza jött meg, de azóta már rendben van . Tényleg Jázmin előtt milyen volt, rendszeres?

Szoptatsz még egyébként, mert az is okozhat ilyen problémát.

Na majd szorítok!

20. Krinya8 (válaszként erre: 19. - SzaZsuBo)
2011. márc. 23. 07:03
Lehet hasfájós, nem?
2011. márc. 22. 17:18

Sziasztok! Az én fiam honap lesz2,5 éves, a kishuga pedig pénteken 6 hetes. Az a nagy problémám, hogy nem tudom legfoglalni a nagyot amikor a kicsivel foglalkozom, elég sírós-nyüszögős a hercegnő. Van ötletetek?

Egyébként én úgy csináltam, hogy amikor 2 éves lett papíron visszamentem dolgozni, kivettem a maradék szabadságomat, majd betegállomány születésig. A lakáshitelt sem futja a gyes, pedig Ft alapú...

2011. márc. 22. 16:08

Én egy gyógyszernagykernél dolgoztam mint beszerzési asszisztens, de nem tudom, hogy visszavennének-e. Te tudod, hogy hogy lenne, ha szeptemberig terhes lennél? Szabi, táppénz? És mi alapján számolnak tgyást, és gyedet? Én már ezt nézegetem hetek óta, de nem igazán értem még....


Amúgy a barátnőmnek is az volt a baja, hogy nem jött meg neki rendesen, és kapott gyógyszert, az helyrehozta. És Jázminnál nem volt ilyen gond?

2011. márc. 22. 16:02

Köszi!Nekünk is most a Mickey egér megy a legtöbbet:)Ja meg a Kisvakond, Vackor meg a többiek...Ő is eléggé rosszcsont lett mostanában,dobál meg pakol továbbra is.Meg a szép ruha elmaradhatatlan kelléke a táncainak,mert állandóan táncol:)Kapott karira egy felmosó szettet ,na azzal rommá töröl mindent,mondanom sem kell ez már eléggé fárasztó.Ja buborékfújó az még a mindene,de a vége az h kiborítja az egészet.

Csákvárra fogunk költözni,SZékesfehérvár közelében van.Pesttől 50 perc,már nagyon várjuk.

Te mivel foglalkozol?

16. wanita77 (válaszként erre: 15. - Réka1984)
2011. márc. 22. 15:19

Boldog szülinapot Jázminnak!

Akkor ti is jó sok mindent csináltok, az tök jó!

Nálunk is így van a program, ahogy te írtad.

Bence is szereti a mondókákat, gyurmázni is sokat szoktunk, olvasni is, mostanában a Miki egér játszótere mese a kedvence, azt többször is meg kell nézni egy nap. :)

Amúgy mostanában igazi rosszcsont lett, rohangál, ugrál, ledobál mindent, rosszalkodik egész nap. Takarítani ő is szeret, főleg porszívózni. :)

És hova költöztök?

15. Réka1984 (válaszként erre: 14. - Wanita77)
2011. márc. 22. 14:53
Szia!Mi is úgy terveznénk,h szeptemberig összejöjjön a 2. béby.Jázminnak hívják a kislányunkat,éppen ma 2,5 éves.A napi programok nagyjából hasonlóak,de azért próbáljuk váltogatni.Felkelés,kaja,séta lent,játszótér,kaja,alvás,játék,újra lemenni stb...Ha apuci hazajön akkor vannak játékok,amik hosszabban elnyúlnak.Produkciók bemutatása,ki mit tud meg ilyesmik.Játszóházba mi is szoktunk menni,ringatóra is jártunk.Sokat énekelünk,mondókákat tanulunk,gyurmázunk,vízfesték,mesenézés és olvasás stb.Hirtelen ennyi jutott eszembe.Ja és ami nagyon fontos nála,az a takarítás.:)(tiszta háziasszony...)Mia nyolcadik kerületben a Tisztviselő telepnél lakunk,de hamarosan költözünk.
2011. márc. 22. 13:56

Sziasztok!


Az én fiam 2008. szeptember 19-én született, Bencének hívják. Mi is most tervezzük a 2. babát, remélem szeptemberig összejön.

A ti gyerkőceitek miket tudnak, miket szoktatok csinálni? Mi káposztásmegyeren lakunk, itt nagyon sok jó program van szerencsére: daloló, ringató, játszóház, torna, stb.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook