Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


2009. ápr. 5. 18:37

Szia hofferke !

Nagyon aranyos a kisfiad.Az én Árpikám se kúszik még mostanában a felüléssel próbálkozik és rengeteget forog.Viszont ha nem ér el valamit(játékot )hatalmas a sírás.

2009. ápr. 5. 18:29
Megnéztem mindenkinek a babóját! Egyik édesebb, mint a másik! :D
18. hofferke (válaszként erre: 14. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 5. 17:40

Szia!

Gratula a sok fogacskához, minket csak kínoz még, de nem akar kibújni. :( De ami késik, majd eljön! :)

Nálunk a sütőtök a kedvenc!

17. hofferke (válaszként erre: 8. - Kinni)
2009. ápr. 5. 17:38

Nálunk a forgás a menő most, kúszni csak úgy próbál, hogy feltolja a fenekét, de a kezével kapálózik közben. :D Nagyon édi!

Mi is úgy kezdtük a hozzátáplálást, ugyanazért mint ti.

16. hofferke (válaszként erre: 10. - Erababa1111)
2009. ápr. 5. 17:35
Még azt kihagytam, hogy nem minden kajcsinál van szopi, sőt vagy kajcsi, vagy szopi, sajnos fogy a tejcsi rendesen, ezért nem lehet mindkettőt. :(
15. hofferke (válaszként erre: 10. - Erababa1111)
2009. ápr. 5. 17:32

Szia!


Bocsi, de nálunk is nagy a nyűzsi most! :D

Evésnél ha inna, akkor forralt vízzal itatnám, de ez többnyire csak próbálkozás, bár a tejpépek után elég jól iszik. A teákat, leveket akkor veszem majd meg ha már nagyobb mennyiséget is megiszik. Almából szoktam neki levet csinálni (1 alma rengeteg levét), azt elég jól megissza.

Tominál az öklendezés a nem tetszés jele, de meg szokta azért enni (pl. cékla).

Örülök, hogy megoldódott nálatok is a kajcsi, összeszoktok hamar és tudod majd, hogy mikor mit szeretne! :)

A fórumozásokkor jövök rá mindig, hogy mi milyen jó helyen lakunk, a falunak is megvan az előnye. :D Sajnálom, hogy nálatok a levegőzés nehezebben megoldható. :(

A sírásról nem igen tudom, hogy mi lehet; bár nem lehet, hogy jön a foga? Ha megindul, Tomi is nagyon nyűgi és olyankor nála is előfordulhat, de ritka.

Házimunka miatt ne aggódj, az nálunk is így van, sőt Tomi is sokszor csak a közelemben van el, hiába vagyok a szobába nem csinálhatok semmit, de nem is foglalkozik velem, de nem hagyhatom ott a pokrócon. :D Ilyenek ezek a fiúk, ők a FŐNÖKÖK!

2009. ápr. 5. 10:30

Szia erababa1111

Az Én kisfiam is szeptember 19-én született,mi is nemrégen kezdtük a hozzátáplálást.Nálunk a spenót a nagy kedvenc.Szerencsére van tejem,úgyhogy főként szopizik.Mostanában Árpád fiam elég nyugtalan valószínű hogy a fogacskája miatt a múlthéten bújt ki a negyedik.

13. erababa1111 (válaszként erre: 4. - Moki-kopi)
2009. ápr. 5. 00:29
köszi az ajánlást, és gratula a pocaklakóhoz! :) Tudjátok már a nemét? Mi kb. ilyentájt tudtuk meg...
12. erababa1111 (válaszként erre: 8. - Kinni)
2009. ápr. 5. 00:14
Még valami: nem találom az említett fórumot... Ennyire béna lennék?! Írd le még egyszer a pontos címét légyszi'!
11. erababa1111 (válaszként erre: 8. - Kinni)
2009. ápr. 5. 00:10

Szia!

Köszönöm szépen, hogy azért ide is írtál! :)))) Gergő is próbál kúszni. Nagyon édesen csinálja! Olyan, mint egy kis kukac! :))) Megemeli a popsiját, az arcát az ágyba túrja (vagy a „földbe”), és nagyokat nyög hozzá! Meg kell zabálni olyankor!

Testsúlyban megegyezünk! :) Gergő ugyanilyen nehéz! Nem fáj a csuklód Botond cipelésétől? Vagy Neked nem kell cipelned? Mi dajkálva alszunk napközben, és negyed/fél órákat is tartom a karomban ezt a pehelysúlyt. Természetesen imádom, amikor magamhoz ölelhetem, és látom lecsukódni a hatalmas szemeket, de az utána létrejövő fájdalom nem túl jó… Lehet, hogy csak nekem gyenge a csontom… de nem hiszem, mert egyébként még sosem volt eltörve semmim! (most az asztal alatt kopogok :) )

A kajcsiról: Gergő még nem hajlandó ily módon jelezni nekem. Fújkálni Ő is szokott, de néha már az elején, és utána újra tátja a száját és eszik szépen tovább. Megint jön egy kis fújkálódás (szerintem játszani próbál), majd újra eszünk…

Gergő az alma-répa keverékemet „adta vissza”, de én másnap újra próbálkoztam vele kisebb adagban, és így semmi gond nem volt. Azért próbáltam újra, hogy rájöjjek a hányás okára. Hogy magával a répával van-e gond, vagy egyébként is valami baj van. Hála Istennek, azóta szépen eszi! Rájöttem, hogy a kedves gyermekem akkor eszi meg az alma-répát, ha másnapos! Ha az orra előtt készítem, fintorog végig, és nem hajlandó megenni. Ha ugyanezt másnap adom –minden zokszó nélkül eszi… (valószínűleg addigra összeérnek az ízek és így finomabb Neki) Kezdek egyre nagyobb önbizalmat szerezni a kajcsihoz! Barátnőm azt mondat, hogy az egész hozzátáplálás egy nagy kísérletezés – és igaza volt! Próbálkozom mindennel, hogy a legjobbat kapja az én szemem fénye. És az még a jó a dologban, hogy mindezt örömmel csinálom, nem fáradság számomra! Régebben el sem tudtam hinni magamról, hogy ennyire önzetlen tudok lenni bárkivel is!... :)

10. erababa1111 (válaszként erre: 7. - Hofferke)
2009. ápr. 4. 23:37

Szió!

Hadd kérdezzem meg, hogy a szopizás minden kajcsi után megvan még Tominál? Ezért nem akarna inni? Mivel itatod (itatnád)? Vízzel? Azt hallottam, hogy ez a legjobb, de még a mecsek baby teát is javasolják, ill. friss gyümik, zöldségek levét.

Az öklendezést Gergő is produkálja, de Ő inkább akkor, ha darabosabbra sikerül az étel. A golden alma nagyon tetszik Neki, de ha a reszelőn nagyobb almadarab is továbbjut, akkor „fuldoklik”. Ilyenkor jövök a botmixerrel, és aprítok még rajta egy kicsit... mindent a gyerkőcért! :)

A kaja (hála Istennek!) csak akkor egyszer jött vissza, és mostanra már biztos vagyok benne, hogy sok volt, új volt, és még szopi is volt utána, s ezt hirtelen nem bírta a pocija. Előtte már megevett másból kb. 3/4 üvegnyit (ehhez mérem az adagot), úgy gondoltam, hogy az újból is megeheti, ha tátog… Mára visszavettünk a tempóból, így még büfikor sem jön vissza semmi – de nem akarom elkiabálni!

Az altatásról: egyszobás panelban lakunk. :( Igaz, van erkély (utcára néz), de a két ház között olyan visszhang jön létre, hogy Gergő sokszor felriad a hangos zajokra. Márpedig sok őrült mászkál az utakon felénk… Ez csak akkor működhet (amit születése óta csinálunk is naponta), ha babakocsival sétálunk Vele. Ilyenkor tényleg jókat alszik…

Egy kérdés: Manóka sokszor sírva ébred fel. Ez mitől lehet? Van ötleted? Lehet ez a szobában a csendben, vagy az utcán a babakocsiban – semmi külső, riasztó körülményt nem találok…

A ’mindig viszem magammal’ dolog nem igazán megoldható… pici a konyhánk, úgyhogy marad a „szobafogság”. Én is próbálkozom a játszószőnyeggel. Elvan Gergő is rajta, ha ott vagyok a közelben. Ha észreveszi, hogy nem vagyok ott, rögtön jön a nyöszörgés… Nem találom nehéznek, hogy Vele legyek, mert nagyon imádok Vele lenni, csak néha a mindennapi dolgokat (főzés, takarítás, mosás, stb.) sem tudom elvégezni Tőle, csak ha apa bevállalja addig (munka után hazajön fáradtan, aztán még én is gyorsan a „nyakába akasztom” a gyerkőcöt…) Szóval, majd tovább próbálkozom…

Üdv!

2009. ápr. 4. 22:48

Heelo Mindenki!

Elnézést, hogy hanyagoltam a fórumot, de sajnos más dolgom volt. Sokminden összejött a hétvégére...

2009. ápr. 3. 22:51

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, egyébként a 6 hónapos a babád? gyere beszélgessünk! című fórumon vannak hasonló korú gyerkőcök szülei. Kisfiam Botond szeptember 11-én született. Nagyon eleven forog és próbál kúszni is. Kb 8 és fél kg nagyon jó étvágyú szinte mindent megeszik amit kap. Mi 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást mert kevés volt a tejcsi és inkább gyümölccsel és zöldséggel pótoltam. Az első hónapban voltak nehézségek, de gyorsan belejöttünk a kanalazásba. Botond már 5 hónaposan megevett egy üveg bébiételt, én addig adtam neki amíg ette. Ha már nem kér összeszorítja a száját vagy kifújja. Annak szoktam igazán örülni! Légy türelmes az etetéssel kapcsolatban, gyorsan hozzászokik majd. Botond is visszaküldte egyszer a körtét, azóta nem is mertem neki adni.

7. hofferke (válaszként erre: 6. - Erababa1111)
2009. ápr. 2. 07:20

Szia!

Ha van rá lehetőségetek, próbáld a levegőn altatani ezekben a szép időkben; Tomi kb 1 órát alszik az udvaron, nagyon jó kadvűen ébredve.

Tomi is sok törődést igényel, így próbálom mindig vinni magammal bármit is csinálok. Konyhába járókát tettem, a szobába meg pokrócokat a földre, ott jókat játszik, ha olyan hangulatban van. :D

2009. ápr. 1. 22:03

Tök jó, hogy van Gergőhöz közeli születésű baba! Sajnos - vagy nem - állandó jelenlétemet igényli Gergő, ezért nem tudok mindig a gépnél lenni...

Mi is keveset alszunk nappal, ha végre sikerül, akkor elég felületesen...

Majd azért igyekszem írni

2009. ápr. 1. 10:53

Szia!


Nálunk Tomi szeptember 22-én született. Mi 4 hósan kezdtünk főzizni, mert nem volt elég a tej és a tápot nem ette meg a Kincsem. Mára rengeteg mindent eszik, de inni nem szeret, mondjuk még szopik is és lehet, hogy amiatt.

Tomi ha jóllakott nem nyitja a száját és rázza a fejét elég határozottan. Ha nem jön be neki egy íz, minden falatnál képes öklendezni (azért azt is megeszi csak nehezebben).

Valószínűleg azért jött vissza (szerintem) a kajcsitok, mert még Gergőnek is tanulnia kell, hogy hol az elég. Csinálj neki kisebb adagot, úgyis eszik még mellé mást is, aztzán fokozatosan emeld neki.


Tomi, forog oda-vissza, ha meg akar kaparintani valamit, gurul is. Folyton dumál ő is, szerintem lánynak készült, csak megkukacososdott (legalább is a dumája alapján)! :D

Éjjel szuperül alszik, de nappal nehezebben, bár most kezd ügyesedni ezen a téren is.


Egyelőre ennyi!

2009. ápr. 1. 10:42

szia!

van már 2008 szeptemberi babás fórum, írj oda ;)


segíteni nem tudok, mert én 2009 szeptemberben fogok szülni.


üdv

moki

2009. ápr. 1. 10:41

akkor most hagyom a dolgot, és megyek a kisfiamhoz...

délután újra benézek...

2009. ápr. 1. 10:40

senki nem szült ekkor?


:(

2009. ápr. 1. 10:32

Sziasztok!

Egy olyan fórumot szeretnék indítani, ahol megbeszélhetjük, hogy a gyerkőceink éppen hol állnak a fejlődésben, mindennapi dolgaik hogyan alakulnak.

Gergő szeptember 19.-én született, és forog minden irányba. Nemrég kezdtük a hozzátáplálást, de még nincs kiváltva egy étkezés sem, mivel a pici gyomra nem bírja mindig feldolgozni a kajcsit. Kezdő anyuka vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy Ti hogyan álltok a dolgokkal! Kisfiam egyfolytában magyaráz, nagyon édes... :)

A fő dolog, ami érdekel jelenleg, az az eteteés, mivel ezzel bajlódom. Sosem tudom, mikor elég, ugyanis Manókám mindig tátog, holott már nem kellene Neki többet enni. 2 napja kihányta, amit adtam Neki, nagyon rossz volt! Igazából nem zudom, hogy pontosan mit rontottam el, de majd rájövök...

Gondolatindításnak egyenlőre ennyi!

Csatlakozzatok!

Puszi mindenkinek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook