Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
2009. júl. 29. 15:14
OlíviaAnna! Most néztem az újabb képeket Olíviáról. Annyira gyönyörű kislány! Nagyon édes! Tök jó fényképarca van... Nem lehet Gergő számára megkérni a kezét? :)) Olyan ütemben nőnek ezek a gyerekek, hogy lassan már ez következik! Tényleg nagyon szép, elbűvölő kislány! Olyan szemekkel tud nézni... :)
289. erababa1111 (válaszként erre: 287. - Hofferke)
2009. júl. 29. 15:01

Hellóka Elveszett! :)

Nem baj, hogy Tomi nem hízik sokat! Ha egészséges és meg sem áll egész nap, nem gond, ha stagnál a súlya vagy picit növekszik - szerintem.

Gergő is hasonló: Neki a lába csupa kék-zöld, mint akit vernek :)) A buksiját már egész ügyesen "óvja" az ütésektől. A kezével védekezik általában...

Tök ügyes Tomi, hogy egyedül is megy az ivás! Gergő is ügyesn fogja a csőrös poharát, csak még nem jött rá, hogy meg is kellene emelnie :( Mi még nem eszünk darabosat különösebben, mivel nem igazán lehet 3 és fél foggal jól rágni. De persze 8 foggal könnyű! :)) Gratula hozzá! A napokban adtam Gergőnek a görögdinnyémből, (odajött kunyerálni) és édesen csócsálta, ahogy tartottam :)

Amúgy én sem adok lisztes, tojásos ételeket, de még tejtermékeset sem, ugyebár az ekcéma miatt :( Pedig kipróbálnám már a túrót, tejfölt, joghurtot! Sok anyukátol hallom, hogy a gyerkőce imádja...

Pusza!

288. erababa1111 (válaszként erre: 286. - OlíviaAnna)
2009. júl. 29. 14:48

Szió! Már nagyon várjuk a macit! :) Köszi, köszi, köszi előre is!

Tegnap voltam gyógytornásznál, mert szeretnék Gergővel babatornára járni, hogy hasonló korú gyerekek között legyen. Ennek előfeltétele, hogy a gyógytornász előzetesen megnézze a gyerekeket (nem kis összegért!!! :( de ez most nem lényeg). Szóval, amit mondott, teljesen ledöbbentett, és nem is gondoltam rá: állítólag nem szabad a babákkal kézenfogva sétálni, mert sokkal később indul be az önálló járás! Ugyanis azt veszik természetesnek, hogy anya-apa kezét fogva lehet sétálni, és önállóan nem fognak próbálkozni... Hát,nem is tudom! Gergő próbálkozik az elmélettől függetlenül önálló lépegetéssel is! 1-2 lépést simán megtesz, ha valahonnan el akar jutni egy közelebbi helyre! Tehát van az elmélet, és a gyakorlat... Majd meglátjuk, mi lesz belőle!

Gergő az etetőszékét tolja mindenhova :)

A nagyszülők kényeztetik a kisasszonyt, nem igaz?! Gondolom, nagyon örülnek, hogy láthatják Olíviát! Milyen gyakran találkoztok a nagyikkal?

Én nem adok babapiskótát Gergőnek, mert cukros, és egyenlőre még nem szeretném rászoktatni. Inkábbb a természetes édes ízeket preferálom, mint pl. a gyümikben levőket...

Amúgy most eszembe jutott: hova jöttök haza Magyarországra? Pestre vagy vidékre?

Pussz-pussz

2009. júl. 29. 11:34

Sziasztok!


Tominak 8 és fél foga van, már bújik az első örlő is neki.

Szép súlyban vagytok mindannyian, mi még mindig csak 8750 grammosak vagyunk, pedig annyit eszik, mint 6 másik, de meg nem ül a fenekén egy percig sem, esik kel egész nap. Prezúrokkal tele van a feje, meg a lába. Lépni még nem lép, de a felállás már nagyon megy neki, egyedül iszik és ha falatokat teszek elé akkor azt ügyesen felcsipegeti és megeszi. Én még liszteset és tojásosat nem adok neki, így aalmát szoktunk rágcsálni, de azt is szépen elrágcsálja. Mi pépeset mér nem eszünk, mert azt nem lehet rágni.

Ennyi, jók legyetek!

286. OlíviaAnna (válaszként erre: 285. - Erababa1111)
2009. júl. 29. 09:50
Ma postázom a mackót! Most küldtem el a férjem borítékot venni :-) Képzeld, a "levegőváltozás" jót tett Olíviának, nagyon beindult, szépen sétálgat ha fogjuk a kezét, illetve egy kis széket tol maga előtt és azzal navigál keresztül-kasul. A hintában akkora kalimpálást végez, hogy szinte lökni sem kell. Elkezdett új szótagokat mondani és az alsó ajkát pengetve az ujjával brümmög. Nagyon sok ruhát kapott, a legjobban talán egy medencének örülök, amit nemsoká kipróbálunk. Tegnap adtam neki babapiskótát, amíg ropogott rágcsálta, de amint feláztatta a nyálával szinte megborzongott tőle és onnantól nem nyitotta ki a száját. Sebaj, majd próbálkozunk még. Puszi!
285. erababa1111 (válaszként erre: 282. - OlíviaAnna)
2009. júl. 28. 16:27

Olívia ritkán csinálja, Gergő pedig napjában többször! :(

Ez a "nevetős módszer" bejött Gergőnek is! Meglepődött rajta, aztán Ő is mosolygott :) De ez csak akkor jön be, ha éppen ráérek, és nincs tele a kezem. Gergő pedig rendszerint olyankor hisztizik, ha nem foglalkozom Vele... De már javul a dolog! Ez biztató számomra!

11kg a kisasszony!?! Akkor tényleg nem csoda, ha kivan a csuklód. Gergő csak 9310g...

Kellemes itthonlétet! :)) Puszi Nektek!

2009. júl. 24. 12:23
Mondjuk felesleges is naplót írni, gondolom ti is annyit fotózzátok, videózzátok Gergőt, hogy teljeskörű a "dokumentáció" :-)
283. OlíviaAnna (válaszként erre: 280. - Erababa1111)
2009. júl. 24. 12:22
Írj naplót, ha más nem, fontosabb dátumokat jegyezz fel! Tudom nincs idő semmire, de azért... Én azt csináltam, hogy a fényképalbumba írtam egy-két sort a képek mellé.
282. OlíviaAnna (válaszként erre: 281. - Erababa1111)
2009. júl. 24. 12:20
Oh, ismerős! Nem Olíviáról van szó véletlenül? Ő is remekül tud jelenetet rendezni, szerencsére ritkán vetemedik rá. Ilyenkor kinevetem, vagy azt mondom neki ha nagyon sír, hogy "de jól mulat ez a kislány, jajj de vidám!" és meg is csiklandozom, megpuszilom a hasát. Ez többnyire kizökkenti. A csuklóm nekem is nonstop sajog, ma mértem a kisasszonyt, 11 kg. Ma este utazunk haza, remélem minden rendben megy majd. Hál Istennek, a kaksi megvolt (ezt nem szerettem volna a reptéren vagy repülőn). Szerencsére elaludt, gyorsan elrohanunk szendvicsalkatrészekért és utána már csak Apát várjuk. A bölcsi ügyintéző ma sem veszi fel :-@!!!
2009. júl. 24. 09:25

Csajok! Ti hogy álltok a hisztivel? Gergő egy ideje rettenetesen hisztis! Ha elveszek Tőle valamit, vagy elviszem/odébbrakom egy helyről (mert mondjuk rossz helyen van, vagy éppen olyan dolgok között matat, ahol nem kéne), óriási sírást produkál, meg megfeszíti magát, az ágyon pedig hanyattvágja magát. Ilyenkor nem veszem figyelembe, nem figyelek Rá, és 10-20 másodperc alatt abbahagyja, vagy ÚJRA PRÓBÁLKOZIK! Megőrülök ettől! Fogalmam sincs, miért lett ilyen!? Mit rontottam el? Vagy a génjeiben található a probléma oka?!


Segítsetek légyszi'!!! :(


Azt már próbáltam, hogy elterelem a figyelmét, de valószínűleg nem vagyok elég kreatív, mert nem mindig tudok újat kitalálni... Amúgy a figyelemelterelés megoldás, de amikor éppen valamit csinálok, akkor nem tudom megoldani a dolgot csupán a szavakkal. Gergőnél ez nem jön be. Ha felveszem, azonnal elhallgat, de ezt nem akarom rendszeresíteni, mert a csuklóm már így is kivan teljesen, és egy kézzel nem is könnyű a dolgokat elvégezni... De gondolom, ezt Ti is tudjátok, (át)érzitek!

Köszi előre is az ötleteket! :)

280. erababa1111 (válaszként erre: 277. - Hofferke)
2009. júl. 24. 09:15
Szió! A naplóra szerintem végképp nem lenne időm, ezért nem csináltam eddig sem... Örülök, ha a fórumokra tudok válaszolni :( Van, hogy csak elolvasom, de írni már nem tudok. Gergő mostanában rettenetesen igényli, hogy Vele legyek, úgyhogy a házimunkát sem tudom rendesen megcsinálni. Nem tudom, miért nyűgösködik ennyire!? Lehet, hogy megint a foga? Nem tudom, de ugyebár állandóan nyáladzik, meg a szájában a keze, és rágcsál mindent, és harapdál, és... Na, majd lesz valahogy! Pussz
279. erababa1111 (válaszként erre: 278. - OlíviaAnna)
2009. júl. 24. 09:11

Tök jó! :) Örülök neki, hogy a hölgyike ilyen jól tűrte a fodrászkodást! Gergőnek minden nap megmossuk a gyógyszertári mosakodóval a haját (főleg ilyen melegben), és nem sír egyátalán. Ha a szemébe is belemegy a víz (meg a szájába néha), egyszerűen kipislogja; nagyon jól tűri :)

Bölcsit még én sem néztem, de talán ideje lenne...

2009. júl. 23. 21:30
Nálunk ma érdekes dolog történt, azaz nem történt! Most először nem menekült Olívia a hajszárító elől, joviálisan ült, mint egy kis Buddha, okosan tartotta a fejét és nevetgélt. A hajmosásnál egy mukkanásnyit sem sírt, pedig rendesen ment az arcára is víz, mivel a sampon "simlédert" (shampoo shield) már az első percben letépte magáról. Szóval nem sírt, bár próbált elforogni, mégis, a helyzethez képest, nagyon higgadtan viselkedett. Sajnos a bölcsivel kapcsolatos ügyintézés nem jött össze, nem vette fel a kontakt személy, hátha majd holnap ....
2009. júl. 23. 21:21
Csajok, csináljatok ti is naplót és tudunk akkor küldeni egymásnak köszöntő képeket! Agitamas már kapott tőlem! :)
276. hofferke (válaszként erre: 275. - OlíviaAnna)
2009. júl. 23. 21:19
Köszi, puszi!
275. OlíviaAnna (válaszként erre: 274. - Hofferke)
2009. júl. 23. 21:16
És Nektek is!!! :-*
274. hofferke (válaszként erre: 273. - OlíviaAnna)
2009. júl. 23. 21:11

szia!


Kicsit megkésve, de boldog hófordulót nektek is! :)

273. OlíviaAnna (válaszként erre: 271. - Erababa1111)
2009. júl. 22. 22:30
Igen mi, 22.-i bébik, ma ünnepelünk! Óriáspuszi Gergőnek! A 10 hónapos szülinapot egy japán étteremben szerettük volna családilag megünnepelni, de sajnos a kiszemelt hely csak 3-ig volt nyitva, amit egy traktoros tüntetés miatt nem tudtunk elérni. Így ehelyett egy kicsit sznob étteremben kötöttünk ki, Olívia jót pakolászott, mindent megkóstolt, majd ezután a férjem kolléganője meghívott minket a nemrég megnyílt kávézójukba. Szerencsére szép idő volt, úton hazafelé még elmentünk fagyizni. Holnap majd bemegyünk a belvárosba, arra gondoltam, hogy kap a kisasszony egy szép dobozt a csatjai, hajdíszei számára :-)
272. erababa1111 (válaszként erre: 267. - OlíviaAnna)
2009. júl. 22. 13:43

Gergővel is az a probléma, hogy nem akar rágcsálni :( Illetve rágcsál Ő, ha véletlenül valami darabka kerül a szájába, de utána nem hajlandó sokáig kinyitni a száját :) Úgy kell beleimádkozni a kaját a szájába... Viszont a kölesbogyót rágicsálja az elején, aztán hagyja, hogy elolvadjon a szájában... Nekünk 3 és fél fogacskánk van :)

Én is szoktam mutatni a rágást, de csak jót mosolyog rajta! Azt hiszi szerintem, hogy csak viccelek vele :)

271. erababa1111 (válaszként erre: 262. - OlíviaAnna)
2009. júl. 22. 13:22

Szió! Mozgalmas hétvégénk volt - most is. Mi mindig össze-vissza mászkálunk ilyenkor, mert Apa ekkor tud velünk lenni, és mindig csinál valami programot :)

Mi amúgy jól vagyunk, köszönjük kérdésed. Eddig még nem nagyon volt beteg Törpikém, aminek nagyon örülök. Lánykád volt már beteg?

Igaza van Anettnek: ne izgulj a morzsák miatt, hiszen úgyis ott vagy Olívia mellett, mikor eszik. Mi is kölesgolyót szoktunk adni Gergőnek, nagyon szereti. Elvileg a táblázatokban az van, hogy 2 éves kor körül szabadna adni kölest, de szerintem ez a bogyókra nem vonatkozik :) (Egyébként nincs baja tőle.) Mi a dinnyét nem adjuk Gergőnek, mert nem igazán szereti-sajnos.

Gratula Evelinhez! Én is péntek hajnalban szültem 10 hónapja :)

270. OlíviaAnna (válaszként erre: 269. - Agitamas)
2009. júl. 22. 12:06
Olívia az elején rendszeresen saját magát verte fejbe a rumbatökkel, még szerencse, hogy nem üt túl nagyot. Sajnos mi lemaradtunk a fül lyukasztásról, későn kapcsoltunk és sajnos a klinikán max. 2 hónapos gyereket vállalnak, mivel egy nagyobb gyerek már elmozdul, kapálózik. Ez érthető is. Most nyáron talán nekivágunk a fülbevaló projektnek, bár szükség lesz egy kisebb orvosi beavatkozása is, így lehet, hogy a fülbelövést már nem csináltatjuk meg. Egyszerre elég egy izgalom. Majd meglátjuk. Mindenesetre Dorka nagyon édi a fülbevalójával!!!
269. agitamas (válaszként erre: 268. - OlíviaAnna)
2009. júl. 22. 09:34

Dorka fülét a kórházban lyukasztották ki,aznap amikor indultunk haza.Be kellett vinni a fülbevalót lefertőtlenítették és 3000-ért beletették a fülébe.

Dorka mostanában a kenyérhéjjat szereti rágcsálni.Tegnap például nem volt hajlandó semmit sem enni,nagyon nyűgös volt,valószínűleg a foga miatt,de azért reggelinél kinézte a számból a kenyeret.Ebből is látszik éhenhalni azért nem fog...:))

A rumbatököt egy barátnőm hozta neki amikor megszületett.Sokáig nem bírta el ,de mostmár imád vele "zenélni".

268. OlíviaAnna (válaszként erre: 266. - Agitamas)
2009. júl. 21. 13:17
Én a babapiskótára gondoltam először, aztán a férjem mondta, hogy még őt is megköhögteti a morzsája, szóval le is tettem róla. Talán otthon kipróbáljuk a háztartási kekszet vagy a sima kiflit (nehogy nagyon megszeresse az édeset). Dorka fülét hol és mikor lyukasztottátok ki? Nagyon aranyos a rumbatökös fotó, Olíviának is van, nagyon szereti rázni - sőt mostanában mindent megráz, hogy csörög-e. A szüleimtől kapott xilofont és még régebben - ha jól emlékszem - a 7. hónapos "szülinapjára" egy dobot. Eleinte csak rágcsálta a dobverőket, majd egyszer - legnagyobb meglepetésemre, magától elkezdett dobolni (épp a mosdóban voltam, mikor meghallottam a "kopogást"), szabályosan fogta a verőket és profi módon a számok közt ő is szünetet tartott, megvárta míg beindul a zene :-D
267. OlíviaAnna (válaszként erre: 265. - Hofferke)
2009. júl. 21. 13:01
Szerintem Olívia még nem jött rá, hogy rágnia kéne - pedig maga körül mindent megrágcsál, mostanában leginkább a gumikacsáit, de előfordul, hogy a bútorokat is célba veszi :-) Etetéskor azonban csak nyel, pedig múltkor a zelleres lasagna-ban elég nagy tészta darabok voltak, de nem láttam semmi rágómozgást, pedig állandóan demonstrálom a dolgot... :-( Remélem hamarosan rájön, hogy mi végre vannak fogai (lassan már 6-7).
266. agitamas (válaszként erre: 262. - OlíviaAnna)
2009. júl. 20. 21:42

Szia!

Dorka is most ismerkedik a keksz,kenyér stb .dolgokkal.Én először HIPP kekszet vettem neki,de az valahogy hamar elolvad a szájában és nem tudja sokáig rágcsálni,ezért nem szereti.Most a sima háztartási kekszért van oda.Én is féltem a félrenyeléstől,ezért mindig csak odatartottam nekiés úgy rágcsálta,de mostmár a kezébe adom,bár így is árgus szemmel figyelem,nehogy baj legyen.Bátorság...ügyesek a gyerekek hidd el.

265. hofferke (válaszként erre: 264. - OlíviaAnna)
2009. júl. 20. 21:16

Nem csodálom, hogy elolvadtok tőle, nagyon aranyos kishölgy! :)

Tomi a leginkább azt élvezi ha haraphatja a falatot, képes még engem is megharapni ha kicsi a falat. :) De inkább így legyen, mint hogy ne akarjon rágni (láttam már ilyet is).

A sárgadinnye nagyon nyerő, képes egy felet egy evésre megenni, persze görögöt csak ha mézédes. Tudja már ez a kis legény is, hogy mi a finom! :)

264. OlíviaAnna (válaszként erre: 263. - Hofferke)
2009. júl. 20. 17:34

Nálunk is nagy volt ma a nyugtalanság, izgés-mozgás ma, még hiszti is volt. Szóval magatartás csak négyes :-) Mi is hamarosan találkozunk a nagyszülőkkel, a hónap végén utazunk haza, nagyon jó lesz végre együtt! A kényeztetés nálunk is nagy méreteket ölt ilyenkor... de hát ez érthető, a férjem és engem is kenyérre ken a kislányom, a nagyszüleit meg még inkább.

Dinnyét már kapott a kislányom turmix formában (elég kemény húsú sárgadinnye volt), de hamarosan meg fogom próbálni darabokban adni.

263. hofferke (válaszként erre: 262. - OlíviaAnna)
2009. júl. 20. 14:37

Szia!


Gratula barátnődnek a babóhoz, ne irigykedj, majd lesz másik!!


Köszönjük kérdésed nagyon elevenen és huncutul jól vagyunk, bár aludni nem akar ma, de majd kifárasztom rendesen. :) A 7végén a szüleimnél voltunk, teljes volt a kényeztetés! Most fel van töltődve a fiatal úr!


Ne félj a morzsáktól, így tanulja meg, hogy hogyan is kell enni az ilyet, bár én még liszteset, tejeset és tojásosat nem adok Tominak (félek az allergiától, az őszibarackra így is az), de nagyon szépen tud falatolva enni, sőt most már másképp nem is hajlandó, tehát viszlát turmix!

A kekszek helyett köles golyót, dinnyét (görög, sárga) szokott kapni, ezek szuper kis nasik.


Tehát ne izgulj, úgyis figyeled, ha eszik, ha baj van azt látod és tudsz neki segíteni, nem veszélyesebb, mint a többi kajcsi! :D

2009. júl. 20. 10:20

Szia Anett, szia Erika! Hogy telt a 7vége? Hogy van Tamás és Gergő? Tegnap Olívia a cukrászdában megkóstolt egy kekszet, de végig idegeskedtünk, hogy be ne lélegezze a morzsákat - pedig tudom, hogy szokás kekszet is, kiflit is adni ilyen korú (sőt, sokkal kisebb) babáknak, de mi még nem mertünk. Ti hogy vagytok ezzel?

Péntek hajnalban megszületett a barátnőm kislánya, Evelin. A nagy esemény felidézte bennem, hogy milyen volt a kislányom igazi csecsemőként. Annyira hiányzik néha, az icurka picurka kisbaba! :-)

261. hofferke (válaszként erre: 259. - Erababa1111)
2009. júl. 19. 18:34

Szia!


Bocsi, de nem voltunk itthon eddig, most jöttünk meg! :)

Köszi a biztatást, kell is, mert kicsit nehezen megy egyedül! :)

Nem gond, hogy nem integettek, de rád bízom, hogy tanítod vagy sem, mi szoktunk neki is meg a többi gyerkőcnek is integetni, így látja, de nem nagyon akarja. :D Ma Apukámmal énekelt a kis drága, a tata volt a nótafa Tomi meg kiabált vele együtt, nagyon muris volt! :)

Táncolni Tomi is szeret, ilyenkor rugózik, de nagyon, ja és a legújabb, hogy ha köhögünk utánunk köhög ő is. Produkció!!! :D

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook